.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против тютюнопушенето на обществени места?

За, тютюнопушенето на обществени места.
54
29%
Против, омръзна ми да се умирисвам на цигари!
111
60%
Не ми пука.
19
10%

Общо гласове : 184
младши ентусиаст
Аватар

Re: Тютюнопушене на обществени места

Мнение от Fear » 19 Фев 2010, 11:34

Bella написа:Колега по тая логика аз да кажа ,че непушачите сте гадове които искат да си наложат мнението . :lol:
Не карам никого да седи до мен да се трови .К'во ми вреди на мен си е мой проблем ,ничии друг . Искам тровя се .Не пуша за да тровя тия около мен. Отделни салони в заведенията с добра аспирация са напълно достатъчни . Как искате толерантност като вие не сте толерантни :conf:

И да дискриминация е да ми забранят да пуша в заведенията и на обществени места .Според теб не е ли ? Все едно да кажеш ,че в някое заведение не могат да влизат бременни ,мъже високи под 180 см или такива с къса коса :kuku:

Слънчице, за каква толерантност говориш, когато непушачите НЕ ВИ ВРЕДЯТ по никакъв начин за разлика от вас? :winky:

Пак в същата връзка, как ще ти навреди бременна жена, мъж под 180см. или такъв с къса коса в заведението, в което и ти се намираш? :)

А за твоето лично пушене, вече казах - никой няма да ти го забрани. Ще можеш да си пушиш навън, в колата, вкъщи...
Само че тогава наистина ще тровиш само себе си, докато сега тровиш и хората около теб. Знам, че това е трудно за осмисляне от пушачите, ама опитай се да разбереш, мисля че ще се справиш. :)

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 19 Фев 2010, 11:48

Fear написа:
Bella написа:Колега по тая логика аз да кажа ,че непушачите сте гадове които искат да си наложат мнението . :lol:
Не карам никого да седи до мен да се трови .К'во ми вреди на мен си е мой проблем ,ничии друг . Искам тровя се .Не пуша за да тровя тия около мен. Отделни салони в заведенията с добра аспирация са напълно достатъчни . Как искате толерантност като вие не сте толерантни :conf:

И да дискриминация е да ми забранят да пуша в заведенията и на обществени места .Според теб не е ли ? Все едно да кажеш ,че в някое заведение не могат да влизат бременни ,мъже високи под 180 см или такива с къса коса :kuku:

Слънчице, за каква толерантност говориш, когато непушачите НЕ ВИ ВРЕДЯТ по никакъв начин за разлика от вас? :winky:

Пак в същата връзка, как ще ти навреди бременна жена, мъж под 180см. или такъв с къса коса в заведението, в което и ти се намираш? :)

А за твоето лично пушене, вече казах - никой няма да ти го забрани. Ще можеш да си пушиш навън, в колата, вкъщи...
Само че тогава наистина ще тровиш само себе си, докато сега тровиш и хората около теб. Знам, че това е трудно за осмисляне от пушачите, ама опитай се да разбереш, мисля че ще се справиш. :)

по същата логика аз мога да искам всички коли да се спрът от движение... понеже ме тровят с газовете си? не е ли така? мога да поискам пърденето да е забранено и наказуемо... теб като ти се допърди да те вида кво ще правиш...

друго... много заведения ще фалират!!! няма да има неощетено заведение...

друго... ти защо реши да спориш във форума на БМВ нямате ли си алфа форум където да си спорите?

друго... ква толерантност ми говориш... кво тровене ми говориш... тва е поредната измислица с която да се опитат да накарат пушачите да се замислят и да спрът да пушат...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 19 Фев 2010, 11:50

Fear написа: Слънчице, за каква толерантност говориш, когато непушачите НЕ ВИ ВРЕДЯТ по никакъв начин за разлика от вас? :winky:

Душичка що сте толкова крайни ,а не сте съгласни просто да има заведения в които се пуши и такива в които е забранено .Мисля ,че това устройва всички :winky:

Fear написа: А за твоето лично пушене, вече казах - никой няма да ти го забрани. Ще можеш да си пушиш навън, в колата, вкъщи...

Е да де ,ама по този начин не ме ли ограничаваш да не ходя по заведения.В къщи и в колата хубаво ,ама и аз искам бял свят да видя :lol:

Fear написа: Знам, че това е трудно за осмисляне от пушачите, ама опитай се да разбереш, мисля че ще се справиш. :)

Само заради това изказване обещавам ако се засечем на някоя форумна сбирка в заведение заради теб да не пуша :winky:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Фев 2010, 11:54

има ли отделни заведения за пушачи и непушачи не виждам къв е проблема!
само да почнете после непушачите да ни идвате в заведенията за пушачи и да искате там да седите....!?!?

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 19 Фев 2010, 12:06

SKISA написа:има ли отделни заведения за пушачи и непушачи не виждам къв е проблема!
само да почнете после непушачите да ни идвате в заведенията за пушачи и да искате там да седите....!?!?

следвайки тази логика, защо да не забранят да се пуши навсякъде, а пък нека тепърва се правят специалните "места" и чак тогава да си пушите Вие там, защото на всички е известно колко са заведенията с такива обособени места за пушачи/непушачи и въобще в колко от тях се спазва безпристрастно...
а и според мен, човек който отказва да приеме подобен вид "забрана" е чисто и просто мизерник...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 19 Фев 2010, 12:08

SKISA написа:има ли отделни заведения за пушачи и непушачи не виждам къв е проблема!

точно щот ше има повече хора ... непушачите ( включая и аз ) до ся сме ходили на заведения дето е окадено навсякъде ... и в един момент да почнем да хоим на заведения или отделни зали за непушачи...

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 19 Фев 2010, 12:09

абе спамерския форум да не го затвориха че се прехвърлихте тука всички? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 19 Фев 2010, 12:10

Ogi написа:по същата логика аз мога да искам всички коли да се спрът от движение... понеже ме тровят с газовете си? не е ли така?

Писал съм вече по тази тема - аз съм съгласен, продавай бимата и се вози на стека цигари отивайки на море. :mhihi:
Ogi написа:друго... много заведения ще фалират!!! няма да има неощетено заведение...

Не се забелязва такава тенденция в държавите, в които тази забрана е ефективна. ;)
Ogi написа:друго... ти защо реши да спориш във форума на БМВ нямате ли си алфа форум където да си спорите?

Имаме си. И там споря. Когато свършат аргументите, започват нападките. :winky:
Ogi написа:друго... ква толерантност ми говориш... кво тровене ми говориш... тва е поредната измислица с която да се опитат да накарат пушачите да се замислят и да спрът да пушат...

Пак ще повторя, никой не те кара да спираш - пуши си, но недей да димиш на някой друг в лицето. Това е - простичко. :)

Bella, няма ли да е ти е приятно, когато се върнеш от някое заведение, дрехите ти да не смърдят? :)
Иначе, за отделните заведения - сега също има такива за непушачи, предимно заведения за хранене, но това вече дори и пушачите би трябвало да го намират в реда на нещата. Дори и на тях не им е приятно някой да дими, докато се хранят. :)
Що се отнася до разните клубове/барове/дискотеки, аз съм съгалсен да има отделни помещения/заведения с добра вентилация. Не знам защо обаче, в другите държави са решили да приемат безусловна забрана навсякъде - склонен съм да вярвам, че това е по-добрият вариант, щом при тях работи. :)

Последно, благодаря за обещанието - ако някога се озовем на едно място, няма да те принуждавам да се съобразяваш с мен, както не го правя и с никой от приятелите ми пушачи.
Обаче ако забраната влезе в сила, ще искам да се подчиняваш. :)

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 19 Фев 2010, 12:11

petio_bmw 318is написа:Хигиената кво общо има с цигарения дим?Тва че заведенията нямат нужната аспирация или не я ползват,не е основание да ми забраняват да пуша.

п.п. В психо клиниката маи не се пуши и въздуха е чист,а може и да те превъзпитат на обноски малко. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Общото е, че смърдиш, че натрапваш миризмата си и на други хора без да се съобразяваш с тях, а с цигарите осмърдяваш и тях. Толкова ли не можете на проумеете, че като пушите вие сте дразнителите и вие трябва да се съобразявате с околните, а не обратното?

С каква диагноза ме пращаш в психо клиниката, докторе?

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 19 Фев 2010, 12:13

цигарките 5евра за кутия и тогава си пушете и в мола на ескалаторите ако искате 8)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Фев 2010, 12:15

Аве правете любов, не се карайте за цигари :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Фев 2010, 12:16

добре де аз не вдевам! има си елементарна търговска логика...! примерно аз съм решил да отварам ресторант-имам два варианта: за пушачи или за непушачи! и си избирам за пушачи,щото съм тъп и сметам ,че от такива ше печеля повече! права си ресторанта за пушачи и си се пуши,карат ме там по изисквания да слагам бесни вентилации и сичко и готово! и ако съм преценил ,че ше ми е по-изгодно да направя за непушачи -ше направя за непушачи и вътре ше е забранено да се пуши! проста логика! къв ви е проблема ресторанта да прецени за какви хора да е!?!!? слага си табелата и готово! ако иска, па да е много оборотен си прави две зали-не отделни кътове ,а зали и едната е за пушачи-другата не и готово! аз не антрапвам пушенето си на никой ,но и не искам да ми се натрапва непушенето на мене!елементарно....
а за обидите и кой е мизерник и кой не....не ми се коментира.

Потребител
Аватар

Мнение от zbrox » 19 Фев 2010, 12:17

Bella написа:Е да де ,ама по този начин не ме ли ограничаваш да не ходя по заведения.В къщи и в колата хубаво ,ама и аз искам бял свят да видя :lol:

Предполагам пушачите за да ходят някъде трябва задължително да са с цигара, иначе здравето им е застрашено. :) Пардон за ироничния тон. Просто не виждам как хората не възприемат, че правото на здраве и ограничаване на вреденето на другите е по-силно от "ше си пушим където си искаме, а на който не му харесва да си стои в къщи". Това е толератност, а не това да позволяваш на другите да ти тровят дробовете. Пушачите могат да отидат на дискотека, бар, ресторант и да не пушат. Възможно е :) Непушачите не могат да отидат на отидат на заведение и да не се опушат и да не си навредят на здравето. Нямат избор. В момента ако си непушач трябва да преглътнеш вредите на здравето си, защото колкото и да е добра аспирацията, положението пак става тежко след някой друг час. Каквато и да е аспирацията, като тавана ти е 3м като при повечето заведения - никакъв шанс. Но разбирам че усилието да се излезе за 2мин навън е непреодолимо и е по-важно да си запазим личния комфорт отколкото да се съобразяваме с другите.

Доводът за колите също не ми е ясен, особено че както някой спомена те са "необходимо зло". Да, колите с повече вредни емисии (стари брички, махнати катализатори) трябва да се забраняват и да се върви към по-чиста енергия. Аз лично бих си купил електромобил стига да станат скоро налични.

Но да, може би тук ще кажат всички "епа цигарите ли са ни най-големия проблем". Проблемите се решават независимо колко са големи, просто в България като цяло май не се решават. Явно пак ще си дишаме кофти въздух по улиците заради липса на контрол и ще си дишаме дима в заведенията и ще ходим по мръсните улици. "Като не ги кефи че си хвърлям боклука през прозореца на колата, па да не ходят по тия улици къде ние ходим". Нали?

Както се казва, здраве да е. Пожелавам го на всички и пушачи, и непушачи.
lose > hesitate

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Фев 2010, 12:24

SKISA написа:добре де аз не вдевам! има си елементарна търговска логика...! примерно аз съм решил да отварам ресторант-имам два варианта: за пушачи или за непушачи! и си избирам за пушачи,щото съм тъп и сметам ,че от такива ше печеля повече! права си ресторанта за пушачи и си се пуши,карат ме там по изисквания да слагам бесни вентилации и сичко и готово! и ако съм преценил ,че ше ми е по-изгодно да направя за непушачи -ше направя за непушачи и вътре ше е забранено да се пуши! проста логика! къв ви е проблема ресторанта да прецени за какви хора да е!?!!? слага си табелата и готово! ако иска, па да е много оборотен си прави две зали-не отделни кътове ,а зали и едната е за пушачи-другата не и готово! аз не антрапвам пушенето си на никой ,но и не искам да ми се натрапва непушенето на мене!елементарно....
а за обидите и кой е мизерник и кой не....не ми се коментира.

:yes: Еуементарно, Уотсън ;) Ма ората май предпочитат да се карат при положение, че има решение, което устройва сички :mhihi:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 19 Фев 2010, 12:26

Е добре де, не виждам какво толкова се ескалира тая тема. Все пак сме демокрация, всеки има право на свободен избор. Рестоантьора има избор дали да се пуши в заведението му или не, клиентите съответно могат да си избират в кои да ходят, в такива дето се пуши или в такива дето не се . А ако някой дето много се притеснява, че се трови пасивно, да седне да си измери вредните емисии на колата и тогава да ми говори :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата