Бг. Банките новите силови групировки!
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Бг. Банките новите силови групировки!
Да ти звънят ХХ пъти на ден по телефона или черен негър да те гледа страшно (без да те докосва обаче
) е психическо насилие, което не е забранено - и те го използват 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ама не е като да ти счупят крайниците, или да ти отрежат ушите примерно
Трябва да си крайно недалновиден, за да се занимаваш с вземане на кредит. Целта на банките е да те прецакат и да печелят от тебе-огромни лихви по кредитите, по влоговете-мизерни, направо никакви...Никави мерки не се вземат, поради някакви неизвестни причини правителството си трайка и не взема отношение, така, че малко от малко нещата да влязат в някакви релси, може би са доволни, че хората смачкани от бремето на кредитите не надигат глава за протести и си налягат пацалите.

Никой не мое ма връне на селу!
saleen написа:Целта на банките е да те прецакат и да печелят от тебе-огромни лихви по кредитите, по влоговете-мизерни, направо никакви...
Не може да бъде!

Всички нормални банки (поне тия на запад) са благотворителни дружества и раздават пари без да искат да им ги връщаш!

Некви малоумници ми бяха разправяли (ама аз не им повярвах), че банките били търговски дружества и като всички търговци искали да печелят възможно най-много

saleen написа:Никави мерки не се вземат, поради някакви неизвестни причини правителството си трайка
Даже и малките деца знаят, че търговските банки не са независими стопански субекти, а са на пряко подчинение на правителствата!

Те така на запад излизат политиците и викат "От утре сваляте лихвите!" - и банкерите бегат веднага!

saleen написа:хората смачкани от бремето на кредитите не надигат глава за протести и си налягат пацалите.
Едните хора (дето са теглили кредити) са смачкани от бремето на заемите, а другите хора (дето са спестявали) са смачкани от лихвите по депозитите

Ама ти си прав - нали по закон всеки е длъжен (под страх от затвор) да тегли кредит, по възможност без да мисли как ще го връща

Ама най-много си прав за протестите - що да връщаме нещо, за което сме се задължили, вместо да протестираме?!

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
flame написа:Ама най-много си прав за протестите - що да връщаме нещо, за което сме се задължили, вместо да протестираме?!
Колега, неуместно е това обръщение във първо лица, множествено число, защото аз никога не съм теглил кредит или нещо такова, просто споделям мнение, понеже виждам как много хора с промити от рекламите на банките мозъци си пъхнаха смело главата в торбата.
flame написа:другите хора (дето са спестявали) са смачкани от лихвите по депозитите
Как да бъдеш смачкан, от нещо, което де-факто го няма ми е много интересно

нещо, по тая тема, което на мен лично ми беше интересно: http://www.gatchev.info/blog/?p=854
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
saleen написа:Как да бъдеш смачкан, от нещо, което де-факто го няма ми е много интересноПърво ти вкарват уж някаква много яка оферта с надбавки за няколко месеца, след това се оказва, че след като си удържат няколко таксички всъщност парите по влога все едно си седят на съхранение...
Колега тва не е точно така, примерно отворен депозит си е доста добра оферта, зависи кви суми слагаш, а и винаги банката е на голяма печалба от теб, така че ако не те кефи неслагаш ми си ги пазиуш у вас.
И в ЕС сме с най големите лихви по депозит, и не само

А и нали сме в ЕС, що не теглият кредит от Франция примерно, там ипотечния е м/у 3.5 и 4% ввро

saleen написа:flame написа:Ама най-много си прав за протестите - що да връщаме нещо, за което сме се задължили, вместо да протестираме?!
Колега, неуместно е това обръщение във първо лица, множествено число, защото аз никога не съм теглил кредит или нещо такова, просто споделям мнение, понеже виждам как много хора с промити от рекламите на банките мозъци си пъхнаха смело главата в торбата.
Нямах теб предвид

saleen написа:flame написа:другите хора (дето са спестявали) са смачкани от лихвите по депозитите
Как да бъдеш смачкан, от нещо, което де-факто го няма ми е много интересноПърво ти вкарват уж някаква много яка оферта с надбавки за няколко месеца, след това се оказва, че след като си удържат няколко таксички всъщност парите по влога все едно си седят на съхранение...
Ситния шрифт, колега, ситнииииия!

Всеки, който има глава на раменете си, и я използва по предназначение не би се вързал като първия баламурник на някое "неустоимо предложение"

Имам познати, които теглиха от Jetcredit (или некви такива бяха) с 0% лихва, пък то се оказа, че лихвата била 28%!

Славянската азбука беше измислена некъде към ІХ век ако не ме лъже паметта - само да има кой да чете

- saleen
- старши ентусиаст
-
flame написа:Имам познати, които теглиха от Jetcredit (или некви такива бяха) с 0% лихва, пък то се оказа, че лихвата била 28%!
То нали оттам тъгна лафа "Шит-кредит"

Не знам да са карали някой на сила да тегли кредит.Когато не са ти ясни думичките в договора който подписваш,отиди с компетентен човек да ти разясни нещата.И не разбирам как със заплата примерно от 900лв.купуваш апартамент за 70.000евро. 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Централната банка свали основния лихвен процент на ...0,24%,това е най-ниския лихвен процент,обаче търговските банки отказват да свалят % по лихвите на кредитите...ама се оказва и друго,с понижаване на основния лихвен процент на БНБ се дава възможност на банките да печелят още повече от активите...преди една година БНБ намали гаранционният фонт за банките,с цел да се отпуснат повече кредити на бизнеса и на по ниска лихва,банките обаче използваха тези ресурси за да се реивенстират или да налеят в банките майки средства за да не фалират чуждите банки,та идеята ми е следната:
След като държавата продаде стратегическите предприятия които диктуват инфлацията и цените на всичко,като лукойл,по късно се реши че не трябва да има държавна компания в енергоразпределението и дадоха ...на държавната компания на чехите енергото,общо взето продадоха България,един колега вика "сега очакваме Българите да ни продадът" ,което е в грешка-нас са ни дали като бонус към държавата
След като държавата продаде стратегическите предприятия които диктуват инфлацията и цените на всичко,като лукойл,по късно се реши че не трябва да има държавна компания в енергоразпределението и дадоха ...на държавната компания на чехите енергото,общо взето продадоха България,един колега вика "сега очакваме Българите да ни продадът" ,което е в грешка-нас са ни дали като бонус към държавата

- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
абе..у центъра ВСЕКИ 8 ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ е банка :!: - чудя се кое е най-малкото населено място с банка

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- saleen
- старши ентусиаст
-
Aми само в моя малък град от леко селски тип с 6000 души население има 2 банки.
- batetony
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Нещо яко със задно.
AGT написа:Че те банките от кога не са на мутрите бе ?
Абсолютно, направиха големите пари, после банки, банките са включиха в големи европейски банки и сега - жътва. Лошото е, че закона мисли само за тях, за обикновения потребител е само четвъртития.
Обичам Родината, мразя държавата.
59 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4