Най-смешните Оскари ?
Модератор: Общи модератори
71 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: Най-смешните Оскари ?
SKISA написа:///peter написа:SKISA написа:петер,юбер алес!
Фюр де дойче волк...
Та скиске, филмите ми доставят удоволствие тогава когато са спазени всички исторически значимости, в случая няма как да ме грабнат филми като спасяването на редник райън, гадните копилиета и прочие блуткави и изпълнени с тъпоумие американски сюжетчета, ничо че ти гледайки го можеш да въздъхнеш с едно многозначително "малиии". Кво да правиш такъв ми е вкуса.
не е лесно вкуса ти да различен с милиони и да мислиш ,че е нормално.разбирам те! и в повечето случаи гледам филма-веднъж ,за да го харесам като цяло и като въздействие и втори път ,за да обърна внимание на това как е направен и как играят и си е свършил работата режисьора. не ми е толкова важно на междузвездни войни да знам ,че със сигурност има такава планета и на кръстника ,че дона е съществувал точно такъв и така се е казвал. ъхъ....! то и в приказките за деца животните говорят, ма са интересни...! но ти си дръж на историческата действителност дали точно с пет или с осем куршума са утрепали есесовеца. и дали са им наврели пълп фикшъна в дупарите и в двете войни....
Скисче, ти ако робуваш на това дали някой одобрява вкуса ти... кофти братленце

А иначе, разбирам те защо гледаш филмите по няколко пъти - не ги разбираш от първия

Но виждам че не си успял да вникнеш като хората в поста ми, говорим за чисто исторически филми - за тях е важно да се спазва историческия сюжет.
Докато гадни копилиета е толкова стойностен колкото и кил бил, такива филми нямат абсолютно никакво място на подиума с оскарите
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Coulthard написа:MatriX_Fucked написа:10 съветски транспортни самолета са свалени в Афганистанската война. Измежду тях има 2 броя Ил-76, като във филма, а въобще първият свален съветски самолет в Афганистан е този Ил-76, описан във филма...Другите самолети са предимно Ан-12, 26 и 30...
моя грешка съгласих се
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_So ... fghanistan
Стига с тази Wikipedia ей

9та рота, Война и прочието руски военни филми ми харесват. Там не се акцентира толкова на самите военни действия, а колкото традиционното за руснаците виждане от погледа на войника/обикновения гражданин.
Та в девета рота погледа не беше толкова към самите деиствия, а към смисъла от тази война за обикновенните и бедни...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
според тебе оскари трябва да се дават само на документални филми ли!? ми така мислиш ти и група нациски учени! останалият свят мисли друго! колкото разбирам -толкова! и петнайсе пъти да гледаш някой филм като немаш очи да го видиш си остааш се същия профан. а дали аз имам акъла да ги разбера от първия,петия или осмия път е изключително извън твойта компетенция.
филма е изкуство и не е задължително да отговаря на реални факти или да показва историята ,каквато се е случила. важното е да въздейства . ма тва е далече от твойте възможности явно...
и няма да се притесняваш ,мойто момче ! те чичковците като дават ,че са убили някой -тва е само наужким-иначе актьора си е жив и е взел парички за тва нещо.няма да плачкаш са...
филма е изкуство и не е задължително да отговаря на реални факти или да показва историята ,каквато се е случила. важното е да въздейства . ма тва е далече от твойте възможности явно...
и няма да се притесняваш ,мойто момче ! те чичковците като дават ,че са убили някой -тва е само наужким-иначе актьора си е жив и е взел парички за тва нещо.няма да плачкаш са...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
SKISA написа:според тебе оскари трябва да се дават само на документални филми ли!? ми така мислиш ти и група нациски учени! останалият свят мисли друго!
Скиса, като малко дете си в разсъжденията! Не на документални, а на стойностни - нещо което има някаква културна стойност!
SKISA написа:колкото разбирам -толкова! и петнайсе пъти да гледаш някой филм като немаш очи да го видиш си остааш се същия профан. а дали аз имам акъла да ги разбера от първия,петия или осмия път е изключително извън твойта компетенция.
Брей, а ти кой беше та ми коментираш вкуса бе интелигент

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
///peter написа:SKISA написа:според тебе оскари трябва да се дават само на документални филми ли!? ми така мислиш ти и група нациски учени! останалият свят мисли друго!
Скиса, като малко дете си в разсъжденията! Не на документални, а на стойностни - нещо което има някаква културна стойност!SKISA написа:колкото разбирам -толкова! и петнайсе пъти да гледаш някой филм като немаш очи да го видиш си остааш се същия профан. а дали аз имам акъла да ги разбера от първия,петия или осмия път е изключително извън твойта компетенция.
Брей, а ти кой беше та ми коментираш вкуса бе интелигент
а ти кой точно играеш,та ме коментираш мене бе, папуняк !?!? неколко пъти съм ти казвал-има риъл уърлд -заповедай да го напраиш на живо на сбирка....
смешник фашизоиден.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Ъъъ, доколкото виждам ти ме коментира с нападките си
Общо взето не ми правиш впечатление от доста време
А за риъл уърлд, нещо заплаха ли усещам - ше ме гърбиш ли

Общо взето не ми правиш впечатление от доста време

А за риъл уърлд, нещо заплаха ли усещам - ше ме гърбиш ли

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Аз пък съм доволен че Хърт Локър смаза Аватар, филма съм го гледал 2 пъти и ми хареса, а Аватар дори не го доизгледах.
Кефя се че Кристоф Уолц (Гадта от Гадни Копиелета) взе оскар, мисля че го заслужи
Кефя се че Кристоф Уолц (Гадта от Гадни Копиелета) взе оскар, мисля че го заслужи

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
хърт локър (как да го преведа това баси -(локър е шкафче, хърт е нараняване... "клаустрофобична болка"?) е фантастичен филм... но трябва да имаш определен манталитет да го разбереш и да "зацепи" в твоето съзнание. аз примерно се препотих 3 пъти докато го гледах... филма е много тънко-многослоен... и те води много внимателно през цялото време.
докато аватар е ... ексел с картинки...
само ако онова чудовище от "прешъс" го видя още веднъж - ще повърна.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Coulthard написа:Може би само The Blind Side и то главно заради Сандра Бълок и страхотната човешка история
Това за мен е филма който си заслужаваше оскар !
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alx написа:хърт локър (как да го преведа това баси -(локър е шкафче, хърт е нараняване... "клаустрофобична болка"?) е фантастичен филм... но трябва да имаш определен манталитет да го разбереш и да "зацепи" в твоето съзнание. аз примерно се препотих 3 пъти докато го гледах... филма е много тънко-многослоен... и те води много внимателно през цялото време.
ALX , какво ще кажеш при сравнение на Дъ Хърт Локър със "Мрежа от Лъжи" ? Според мен втория е със безкрайно по-добри артисти , оня младок сапьора , даже не се доближава до играта на Ди Каприо (тоя фешън,нещо много добре започнал да играе) , да не говорим за Ръсел Кроу и Арабина (мисля , че играеше Арчи във Рокенрола) ... Самата история на Ридли Скот е много по-добра , заснемане , музика ефетки - просто , класи и класи отгоре ...
Следващото сравнение - Рокенрола със Гадни Копилета - ами пак съм за Рокенрола , може сценария да е малко близък със другите на Гай Ричи , но пък явно англичанина е страхотен в черните комедии и тук се е справил блестящо - супер интрига,лична драма,всичко това примесено с лек английски хумор - реален и брутален - Рокенрола ...
ПС:по спора на Скиса и Петър - ако в началото на филма пише - по действителен случай , всяко отклонение от истината за мен е грешно и неправилно . Типичен провал - филма 300 ...
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
И "Мрежа от Лъжи" и "Войната е опият" са филми, за които няма да се говори догодина, за разлика от Аватар...Независимо, че известността му се дължи на раздутата реклама...За Бога, и Титаник не е нищо друго, освен мокро розово филмче, ама те...Продължава да се помни...
Без страх, без спирачка!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
MatriX_Fucked написа:И "Мрежа от Лъжи" и "Войната е опият" са филми, за които няма да се говори догодина, за разлика от Аватар...Независимо, че известността му се дължи на раздутата реклама...За Бога, и Титаник не е нищо друго, освен мокро розово филмче, ама те...Продължава да се помни...
Аз пък забелязал че има дузина стойностни филми , за които НИЩО не се чува и от няколко месеца , търся такива . Особено от трилър-мистерийте , почти никой филм не е известен , но това не означава , че са лоши . Един бегъл поглед върху ол тайм топ 250 ИМДБ бокс-офис , направо ще ви фрапира , особенно със 30то място на ... 2012та

То и за Перла много се говори , както и за Джувисна и Робинята Изаура ама ... нека си говорят

Който смята Аватар за банален и тъп филм , да види , нещо доста по-стойностно , но забравено :
http://www.zamunda.net/details.php?id=93216 доста по-реалния ход на нещата , а гледките и пейзажите , според мен не отстъпват на Бабахар

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
acho.rs написа: Един бегъл поглед върху ол тайм топ 250 ИМДБ бокс-офис , направо ще ви фрапира , особенно със 30то място на ... 2012та![]()
Еми според мен първото място на "Изкуплението Шоушенк" си е напълно заслужено, незнам защо само другия шедйовър по Кинг "Зелената миля" е толкова назад.
Иначе и за мен аватар е нищо друго освен цвят и картинки и огромен бюджет, дори историята не е оригинална.
А тия нема ли най-после на Джони Деп да му дадат един оскар, сигурно догодина за Алиса ще му дадат.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:acho.rs написа: Един бегъл поглед върху ол тайм топ 250 ИМДБ бокс-офис , направо ще ви фрапира , особенно със 30то място на ... 2012та![]()
Еми според мен първото място на "Изкуплението Шоушенк" си е напълно заслужено, незнам защо само другия шедйовър по Кинг "Зелената миля" е толкова назад.
Иначе и за мен аватар е нищо друго освен цвят и картинки и огромен бюджет, дори историята не е оригинална.
А тия нема ли най-после на Джони Деп да му дадат един оскар, сигурно догодина за Алиса ще му дадат.
Bокс офис колега , не по рейтинг . Изкуплението според мен е в топ 20 на всички времена , но 1вото място му е малко много ...
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
acho.rs написа:BMW_RIDER написа:acho.rs написа: Един бегъл поглед върху ол тайм топ 250 ИМДБ бокс-офис , направо ще ви фрапира , особенно със 30то място на ... 2012та![]()
Bокс офис колега , не по рейтинг . Изкуплението според мен е в топ 20 на всички времена , но 1вото място му е малко много ...
Моя грешка да. Е кое според тебе да е на първо място?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
71 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5