Писна ми от скапаната държава

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Писна ми от скапаната държава

Мнение от Сондьора » 15 Апр 2010, 9:53

N.Mihaylovski написа:Аз съм изумен от някои пишещи тук какви неща пишат,тя държавата е фалирала освен това и световната криза.

Само незнам кво общо има БГ кризата със световната, която аджеба я няма, и от там дето тръгна, стана най-социалната държава.
Когато видя БГ фирма да предлага това:
Benefits:
Tax-Free Salary
Housing
Transportation
Health and Medical
Education and Schools
Recreational Facilities

Ще разбера, че живея в яка държава.

И да искам да виждам как нещата се правят с мисъл, а не само кърпежи /тва не само за дупките/.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Апр 2010, 10:51

къде е тази държава с tax-free заплата да се местим всички там ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 15 Апр 2010, 10:55

steeN написа:къде е тази държава с tax-free заплата да се местим всички там ?

УСА

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 15 Апр 2010, 11:00

това ще да е някакъв много специален случай, щото точно от тези земи идва поговорката - "нищо не е сигурно на този свят освен смъртта и данъците" ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 15 Апр 2010, 11:02

По-скоро ОАЕ и няколко в региона отговарят на тоя списък , в щатите такс-фрии и т.н.... ????

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 15 Апр 2010, 11:04

steeN написа:това ще да е някакъв много специален случай, щото точно от тези земи идва поговорката - "нищо не е сигурно на този свят освен смъртта и данъците" ;)

Аз и за тва казах ако някоя БГ фирма.....то поначало и тук не си данъчно задължен, ако те няма 186 дена в годината ;)
И тва не етолкова за тах фреето, а за другите работи....ти бачкаш, но и хората се грижат да си ОК, къща кола, децата на даскало....бе заеби...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 15 Апр 2010, 11:21

ясно ама едва ли е толкова просто... пък и то пак си е укриване на данъци щото трябва да ги обявиш където си... ма подробности. иначе съм съгласен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 15 Апр 2010, 12:07

N.Mihaylovski написа:Аз съм изумен от някои пишещи тук какви неща пишат,тя държавата е фалирала освен това и световната криза.

Така, първо за фалиралата държава. Държавата неможе да фалира! 97год мисля е приет закон с който накратко казано за да се избегне повторна инфлация от началото на 90те. ПАРИТЕ В ОБРЪЩЕНИЕ СА 40 млрд. Не се емитират(печатат) нови(само когато старите са повредени). Така ,че парите от доста години са си били тука и са си едни - 40млрд, те не се губят или пък да ги няма, просто се въртят. Това ,че в момента голяма част са разпределени незнайно къде, а не в държавата(въпреки ,че според мен лъжат за това) е друг въпрос. Така , че ако бяха на место правителството щяха да си приберат парите от който ги е взел нечестно, а не да обясняват ,че ги няма. Ама и те са на същата въртележка.

Второто нещо. Правителството отговаря само за магистралите и другите големи пътища в страната. В градовете пътищата се правят т.е. плащат от съответните общини. Така ,че в момента да се обвинява Бойко или Станишев или старо и ново правителство са дупките и мърсотията в София е израз на неграмотност.
Няколко думи за бюджета на столична община, че да видите откаде идват парите за дупки.
От държавата идват 28%
От местни данъци и такси( с това сте запознати)
От общинските фирми - Софийска вода, Градски транспорт, Егида и т.н
От продажба или даване под наем на общински имоти.

Като се има в предвид ,че София е почти 3 млн град събран върху малко и тесни улици, със скъпи имоти и високи за страната заплати, при наличието на фирма която не си слага 200% горница на всичко или не се разпределят по други джобове. пари могат да се съберат да ни станат пътищата в София като в Дубай.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 15 Апр 2010, 12:10

BMW_RIDER написа:

Така, първо за фалиралата държава. Държавата неможе да фалира! 97год мисля е приет закон с който накратко казано за да се избегне повторна инфлация от началото на 90те. ПАРИТЕ В ОБРЪЩЕНИЕ СА 40 млрд. Не се емитират(печатат) нови(само когато старите са повредени).

Хаха добре, интересно само на мен ли ми направи впечатление, че 2008-2009 се печатаха яко чистак нови 20чки на които пише емисия 1999 или нещо такова :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 15 Апр 2010, 12:11

dimithur написа:
BMW_RIDER написа:

Така, първо за фалиралата държава. Държавата неможе да фалира! 97год мисля е приет закон с който накратко казано за да се избегне повторна инфлация от началото на 90те. ПАРИТЕ В ОБРЪЩЕНИЕ СА 40 млрд. Не се емитират(печатат) нови(само когато старите са повредени).

Хаха добре, интересно само на мен ли ми направи впечатление, че 2008-2009 се печатаха яко чистак нови 20чки на които пише емисия 1999 или нещо такова :mhihi:

Тая информация от монетния двор ли ти я изнесоха, защото аз познавам хора там и банкноти не са били печатани скоро, не се тревожи.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Аватар

Мнение от dimithur » 15 Апр 2010, 12:14

Да бе не са печатени, сигурно на склад са ги държали :mhihi: Да не говорим, че се е и различават малко от тея дето наистина са печатани 99-00 . Загледай се некой път в некоя по лъскава 20чка и я сравни с некоя по увехтяла ;)
Н.Хайтов

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 15 Апр 2010, 12:20

Archangel написа:
Doberman_vas написа:
Zubcho написа:Аз не мога да разбера какво общо има ББ с дупките? Да не би той да ги прави? :roll: Има си процедура в случая. Викаш си КАТ, пишат констативен протокол, и след това жалба в общината, съд и тн. 100% ще си ти платят щетите, и така може би този, който пълни дупките ще бъде глобен. Да вярно, че ще ти отнеме време, нерви и тн., но накрая може и да си 0:0 от към пари за ремонт на джанта, аморт., носач и каквото още си счупил. Но има едно малко условие в цялата работа. Трябва да си платил данъка, колата да ти е технически изправна и да имаш ГО :)

И едно не мога да разбера, как аз като карам по 60км на ден в София (понякога и повече), със служебна кола не влязох в 1 дупка и да я строша, и нито 1 път не изкривих джанта? Хмм сигурно не съм карал с превишена скорост както е модерно :ok:

Ах, колко истини каза....... :clap: :clap:

:yes: :yes: :yes:

:yes: :yes: :yes:

dimithur написа:Запазвам си правото да проявявам градивни критика, не само е така да плюя, щото ... съм българин ;)

Тва колега е щото сигурно си излязал направо от гората, вместо на училище предпочиташ до отидеш на концерт на Преслава и ценностната ти система започва с ракия и завършва с шопска салата :mhihi:

Всеки нормален и средно към високоинтелигентен индивид от български произход без изобщо да се замисля би теглил една майна (цветна, нецензурирана и задължително придружена с "Их, дийба" :mhihi: ) на всички и на всичко, би обвинил всички и всичко (но не и себе си :mhihi: ) за собствените си неудачи и в крайна сметка би достигнал до неоспоримото заключение, че той е най-великият, но никой не го оценява и затова държавата е скапана и това само в България може да се случи! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 15 Апр 2010, 12:22

dimithur написа:Да бе не са печатени, сигурно на склад са ги държали :mhihi: Да не говорим, че се е и различават малко от тея дето наистина са печатани 99-00 . Загледай се некой път в некоя по лъскава 20чка и я сравни с некоя по увехтяла ;)

Бе ти тъп ли си или нарочно се праиш?

Казвам ,че не се печатат повече от 40млрда , а не че като има някаде изгорели скъсани повредени и т.н пари не ги заменят с нови.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар

Мнение от dimithur » 15 Апр 2010, 12:45

BMW_RIDER написа:
dimithur написа:Да бе не са печатени, сигурно на склад са ги държали :mhihi: Да не говорим, че се е и различават малко от тея дето наистина са печатани 99-00 . Загледай се некой път в некоя по лъскава 20чка и я сравни с некоя по увехтяла ;)

Бе ти тъп ли си или нарочно се праиш?

Казвам ,че не се печатат повече от 40млрда , а не че като има някаде изгорели скъсани повредени и т.н пари не ги заменят с нови.

Еб*х и скъсванията, тия направо требва да са ги горили . :mhihi: Все пак да не забравяме, че тея години се наляха доста милярди евро тука външни инвестиции. Които по някакъв начин , за да влязат в обращение, трябва да се напечатят нови банкноти нали така ? ;) Интересно защо обаче, банкнотите първо са отпечатани с задна дата и второ, като се изтеглят тея инвестиции, дали се унищожават напечатаните вече банкноти :?: То доста закони и "държавни политики" се погазиха, че се съмнявам точно тая да са пропуснали ;)
Н.Хайтов

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 16 Апр 2010, 18:37

колеги цялата истина е че българина не си знае правата, всички само ревеме оплакваме се и плуем по разни форуми обаче никой не си потърси правата за спукана гума или изкривена джанта като осъди съответната община. Колега нито си първия нито си последния така че не го приемай толко навътре здраве да е :!: и между другото не помня последните 10 години пътищата да са били в по-добро състояние та сегашното правителство да е чак толко виновно
DIESEL POWER
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата