Нефтеният разлив в Мексиканския Залив.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Re: Нефтеният разлив в Мексиканския Залив.

Мнение от TheDriver » 14 Юни 2010, 23:38

Да нетната печалба е точно толкова колкото и аз предполагах - Total Net Income

16,578.00
Което е с около 5млрд. спад спрямо 2008г., главно заради кризата.Незнам как съм им оредени бюджетите и дали имат пера за подобни аварии, но при всички положения ще им резнат от прихода на акционерите, а те едвали ще са доволни.Най-лошият вариант ще е някой от тях, по-слабо обвързани с BP, да се панират, ако нещата със изтичането и изплащането на обезщетения се влошат и да почнат масово да разпродават.
The action came as U.S. Senate Majority Leader Harry Reid (D., Nev.) and members of the Democratic caucus on Monday asked BP to set aside $20 billion in a special account to be used to pay for economic damages and clean-up costs of the spill in the Gulf Coast. The lawmakers made the request in a letter to BP Chief Executive Tony Hayward and asked for a response by no later than Friday. The letter comes as U.S. President Barack Obama is preparing to ask BP to set up an independently administered fund for reimbursing victims.

NEW YORK -(Dow Jones)- Shares of BP Plc (BP: 30.671, -3.299, -9.71%) fell Monday in London and the U.S., erasing some gains from late last week, as investors fretted over how additional funding demands from the U.S. to pay for damages from the oil spill could impact the oil giant.

In the U.S., BP's American depositary shares were recently down 8.7% at $31.02, erasing Friday's rally and part of Thursday's, although it is still above the 52-week low hit last Wednesday at $29. In London, BP's shares fell 9.3%.

Струва ми се, че доста трудно (ако не бъдат принудени) ще заделят 20млрд.$ само за обезщетения и справяне с последствията.Явно ще бъдат сериозно разклатени, а и ако им отнемат квоти както казваш инвеститорите съвсем ще се отдръпнат.
Последна промяна TheDriver на 14 Юни 2010, 23:53, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 14 Юни 2010, 23:41

Аз незнам кво да гледам, само знам, че БП произвежда 4.3 млн барела на ден, а ква точно и е печалбата, не знам, в класацията на Плац /кво става с тая латиница нема я вече :roll: / са на 2 място, Ексон са нумбер 1...../
Акциите на БП / а и на която и да е голяма петролна комания / са и разпредлени м/у служителите, смисъл че дефакто те не губят от това, че им падат акцийте, плащат по малко бонуси :mhihi: .

За миналата година, пак по Плац, са на 2 място с печалба 140 млрд $, кво значи тва не знам.

п.п. Плац са единствените в света, които могат /ако си платиш 220 К $ на година/, да ти дават всяка минута цените на нефта, тва са около 70 - 80 вида/етикета/ нефт..и ти да си търгуваш или да си определяш цената на добития нефт.....тук става много сложно, а аз съм само сонд инж. :mhihi:
Последна промяна Сондьора на 15 Юни 2010, 0:01, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 14 Юни 2010, 23:58

Сондьора написа:Аз незнам кво да гледам, само знам, че БП произвежда 4.3 млн барела на ден, а ква точно и е печалбата, не знам, в класацията на Плац /кво става с тая латиница нема я вече :roll: / са на 2 място, Ексон са нумбер 1...../
Акциите на БП / а и на която и да е голяма петролна комания / са и разпредлени м/у служителите, смисъл че дефакто те не губят от това, че им падат акцийте, плащат по малко бонуси :mhihi: .

За миналата година, пак по Плац, са на 2 място с печалба 140 млрд $, кво значи тва не знам.

140млрд.$, но преди данъци амортизация инвестиции и т.н. Едвали на 100% са между служителите имат някакъв дял и на свободният пазар.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 17 Юни 2010, 22:56

Малко ъп, днес или вчера БиПи са се съгласили да платят 20 млрд на жертвите на разлива, тва сиг е на засегнатите.
По показанията на Хуърд тва е /CEO/ "главен изпълнителен директор на БиПи , до Юли ще могат да прихващат от дъното /устието на сондажа 80 000 барела на ден/, което навежда на мислъта , че сега бълва над 100 000 барела на ден.
Тва, че американците го сравняват с 9/11 е едно, ама е по зле от Чернобил..... за замърсяване става въпрос, химикалът който ръсат и пускат долу е толкова токсичен, че не е истина. Кислородът който в момента на тази дълбочина се замества с газ, се образува с хиляди години, всички животни/риби на тази дълбочин са трупове.......Тва мина и зад маями, което вече не е само в гълфа ами навлиза и в атлантика.

Ексон Валдез, тва е един разлив на танкер в Аляска, почти всички хора участвали тогава в почистването и ползвали химикалът са умрели......сега на ден зе изливат 10 пъти колкото тогава.

п.п. Вижте китайчето/японеца/незнам, къв съвет дава:

http://www.frequency.com/video/rep-suggests/112633

п.п. Мексико 2:0 :mhihi:

Да не говорим , че samo за САЩ се споменава, а за Мексико, Куба , Bahamite???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 21 Юни 2010, 17:43

тия гадни копелета заслужават да ги режат парче по парче, като пушено филе. ще скапят екосистемата в половината океан, колко време мина.
какъв е тоя химикал, за какво служи, и няма ли предпазни средства поне за работещите с него?
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 21 Юни 2010, 19:57

Лошото е следствието от скапването, шото е половината океан....
Ей тва е химикала, дисперсант /по долу има също добра литература/:
http://en.wikipedia.org/wiki/Corexit
http://www.independent.co.uk/news/world ... 87039.html

А тия БиПи няма ли да почнат и на свта да плащат, а щатите ??? Имало било некви квоти за замърсяване :roll: , кви квоти....Евро4, 5 6 ли беше кво ли.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 21 Юни 2010, 21:46

ми май ние всички потребители на петрол ще платим накрая,като вдигнат лекинко цената и за нула време ще се избие тази глоба
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от akula » 22 Юни 2010, 19:11

павката написа:ми май ние всички потребители на петрол ще платим накрая,като вдигнат лекинко цената и за нула време ще се избие тази глоба

не е толкоз просто. ако се скапе половината океан много лошо. щото не може да кажеш- ама другта половина е ок, нема проблеми, щото на практика това означава проблеми в целия. по един или друг начин , по- директно или по- косвено това ще се усети по целия свяът, даже и тук. особено ако има щети по мамями. като се скапе световния промишлен риболов, ще ги питам за "печалбите, дето движат бизнеса". а на педала дето кара яхта му пожелавам да се натресе на некое лекинко разливче от конкурентна фирма, примерно шел и да се нагълта с въъпросния дисперсант.
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 22 Юни 2010, 22:07

рано или късно,се случват едни такива мащабни нещица,къде са много поучителни,ама за тези,къде имат способността да мислят.
имам в предвид,че колкото и да са напреднали технологиите,една грешка и множество организми си заминават.а тези,къде остават,поемат щетите...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 22 Юни 2010, 22:31

Айде, че президента на САЩ е №1, $ са по силни от сички....

NEW ORLEANS – A federal judge struck down the Obama administration's six-month ban on deepwater oil drilling in the Gulf of Mexico on Tuesday, saying the government rashly concluded that because one rig failed, the others are in immediate danger, too.

http://news.yahoo.com/s/ap/us_gulf_oil_spill

П.С. павка, тоя ****** дето е бил шефа на платформата от страна на БиПИ, тряя да лежи и то дълго, тва е човешка грешка, не технологична...за да се докаже да спести $ на BP и по този начин да вземе бонуси а те са 2-3%, което е много пари.

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 23 Юни 2010, 0:26

пичове нещата са страшни,вече щом и по атлантика тръгва...а иначе с тоя свински грип ни пълниха главите с глупости по новините и всякви всевъзможни медии.Са що нема всеки ден по БТВ новините да почват с това до къде е стигнал разлива и кво прави БП и кво прави оня шибек обама???Мисля че малко народ осъзнава глобално за каква катастрофа става на въпрос...нищо чудно че една от по нормалните теми в тоя форум е едва 4 страници...с 300 зора... :no:

п.с благодаря на Сондьора че се опитва да ни разяснява всичко на що годе разбираем език :yes:
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 23 Юни 2010, 0:39

Сигурен съм,че има още много хора която следят темата с интерес като мен,но не се обаждат защото няма какво да кажем
Дано да спрат това изливане на нефт в океана.
Се повече и повече почвам да си мисля,тея земетресения,този разлив,войните идва 2012 сами ще се избием бе :(
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от akula » 23 Юни 2010, 15:15

нещата не са никак розови... май по- добре е изобщо да не ползват тоя дисперсант.
бе нещо ми се върти в главата за друг метод на неутрализиране- няква бактерия, дето се храни със съровия нефт и го разлага. баси, коко мангизи фърлят за разработване на находища, а толкоз години не са измислили как да се оправят с евентуални разливи, без да скапят каквото разлива е пощадил. едва ли е чак толкоз сложно да се разработи работеща схема , ама не може така- безценните дивиденти на акционерите да се харчат за глупости. а въпрос на време беше подобна мащабна катострофа да се случи.
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Юни 2010, 15:22

имаше някакви коментари, че изискванията на американците не са в час и че според канадските изисквания не може да се започне преди да имаш готов relief well, а те сега тепърва го правят.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от akula » 23 Юни 2010, 15:37

steeN написа:имаше някакви коментари, че изискванията на американците не са в час и че според канадските изисквания не може да се започне преди да имаш готов relief well, а те сега тепърва го правят.

има си хас, нали и гъзовете си дават в името на бизнеса. дано се залее маями, та да мобилизират спасителни операции и разработят нови дисперсанти- това ще стимулира икономиката и ще разкрие нови работни места, требва да дадат награда на БиПи по тоя случай.
-БМВ е34

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата