В подкрепа на изграждането на АЕЦ "Белене"!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Подкрепяме ли изграждането на АЕЦ "Белене"?

Да
72
74%
Не
25
26%

Общо гласове : 97
младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: В подкрепа на изграждането на АЕЦ "Белене"!

Мнение от BMW_RIDER » 14 Юни 2010, 21:57

dimithur написа:А ето защо нема кандидат мераклии да инвестират http://e-vestnik.bg/5014 . Щото като тая грандиозна руска глупост стане готова, хората в европа ще си пльосват по една напълно безопасно реакторче и ще си се греят и топлят отново много по изгодно. Това е като искаш пари да разработваш карбураторен двигател в 21 век :mhihi:

Интересно, но това няма да е факт поне още 20 год, ама минимум.

ПП. Няма нищо лошо в карбураторния двигател още разработват такива. Даже в НАСКАР колите са с карбуратори.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Юни 2010, 22:33

според мен просто нямаме алтернатива за аец. ако нямаме аец ще трябва да внасяме ток. въпроса не е дали за мен, а как.

иначе за домашните, по-скоро това.
http://www.engadget.com/2010/03/23/tosh ... all-scale/
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 15 Юни 2010, 9:01

Aлтернативи бол :D Пък и на нас ще ни трябват поне 20 години докато го завършиме туй нещо, тъкмо ще е готово и вече ще е морално остаряло ;) Просто явно некой от предишното правителство си е сключил некое тайно договорче, да гушне десетина процента от АЕЦ Белене, и сега пускат протежетата си по форумите да проповядват глупавите си, НЕизгодни за България идеи. Интересно ми е само дали наистина на тоя му плащат , за да спами по форумите, или го прави от собствена глупост и наивност.
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Юни 2010, 9:23

Днеска слушам по новините-"Правителството замразява Белене и Бургас-алексондропулис" и премиера казал че нямаме нужда от тея проекти,след час променил мнението си,и казал че "временно се замразяват..."

Потребител
Аватар
Кара: CLK 2.3kompressor

Мнение от Jessy » 15 Юни 2010, 9:54

dimithur написа:Интересно ми е само дали наистина на тоя му плащат , за да спами по форумите, или го прави от собствена глупост и наивност.

С тоя хъс и патос дето го прави, си мисля че не му плащат, ами просто е убеден в това, в което си вярва. Ако беше платен сигурно щеше да да го прави по-отегчено
[url="http://www.nikgrey.com/smokefree/"]
Изображение
[/url]

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 15 Юни 2010, 16:44

Само кат видех кой е авторът на темата и ми стана весело :lol:

Аватар

Мнение от dimithur » 15 Юни 2010, 16:46

flame написа:Само кат видех кой е авторът на темата и ми стана весело :lol:

Е аз само като прочетох първите два реда ми стана ясно, кой е автора :mhihi:
Н.Хайтов

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 15 Юни 2010, 18:49

е тва се едно те е цитирал, бе Любо!!!! :mhihi:
ората ,ше помислат че сте партийно....... :mhihi:

Аватар

Мнение от dimithur » 15 Юни 2010, 19:35

Andreev1959 написа:Хайде стига политпропаганда!

Любо Мегов

Хаха крадеца вика дръжте крадеца. Не знам само кой първи започна с политпропагандата , щото белене си е 100% комунистически проект и като всеки такъв, крайно неизгоден за България :mhihi:
Н.Хайтов

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 15 Юни 2010, 19:40

dimithur написа:
Andreev1959 написа:Хайде стига политпропаганда!

Любо Мегов

Хаха крадеца вика дръжте крадеца. Не знам само кой първи започна с политпропагандата , щото белене си е 100% комунистически проект и като всеки такъв, крайно неизгоден за България :mhihi:

аз казах кво ше стане!
митре,тва е редакция на любо мегов на нещо ,което е написал дълбокоуважаваният от нас колега андреев.!!!!! не пали! не е негов поста!бил е леко потупан по рамото.... иди в темата за световното-там продължава пропагандата .....по много оригинален начин :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 15 Юни 2010, 22:41

Относно руската техника не се плашете, всичко е под контрол. Няма предприятие в страната и може би на Балканите където да се работи така стриктно. Повечето аптеки в България са кочини в сравнение с реакторното отделение на АЕЦ Козлдуй. Персонала минава на близо 6 изпита годишно. Ръководния персонал държи такива изпити, че в сравнвнение с тях висшето бразование е като детска градина. И всеки от ръководителите на централата е преминал през всички нива на йерархията, така че знае каво прави(с редки изключения по партийна линия, но не сме идеални все пак). Техниката се експлатира надеждно и по всички правила. И най важното е, че персоналът е мотивиран да работи, с добри заплати и други социални екстри естествено. Фалшиво гориво ли? Глупости и журналистически измислици. Всичко тръгна от болните амбиции на един на който му отказаха ръководна длъжност. Нали технологията за производство на такова гориво е в пъти по-скъпа от тази за истинското. :lol: На площадката на АЕЦ-а радиационния фон е по-малък от този в София. И имаме достатъчно кадри за да експлоатират надеждно още една атомна централа. Вярно, че на моменти през социализма се е работило малко през пръсти, но сега с всички институции, които наблюдават АЕЦ-а това е невъзможно. Относно това има ли нужда от още една централа могат да кажат експертите по геоикономика, защото тук ства въпрос за съоръжение, което е стратегически обект. Има и една малка подробност която специалистите във форума пропуснаха и е минус за ядрената енергетика. В световен мащаб уранът е на свършване. Някой учени казват, че запасите са за 20 години, други за 70, но всичко зависи от броя на новостроящите се централи. Не, че уранът ще свърши, просто цената му ще стане по-висока в бъдеще и атомната енергия няма да е толкова еевтина. Но и ТЕЦ-овете ще глътнат въздух с новите еко норми. За алтернативна енергия нито имаме реки, нито слънце, нито вятър като хората, всичко е за да се лапат пари от еврофондовете. Вярно, че още една централа за България е като на гол тумбак чифте пищови, но замислете се че в момента само това можем да правим като хората, че и на моменти-по добре.

Аватар

Мнение от dimithur » 15 Юни 2010, 23:17

ukelichko написа:.....

Абе за алтернативите си прав, наистина нямаме други. Ама не му е сега времето, да се наливат пари, дето ги нямаме в това нещо. С Козлодуй ще си светиме още дълги години (и дано това дето го казваш за персонала и нормите да е вярно, щото има и вариант да светнеме мощно за кратко :mhihi: ) Дори миналата зима, като Путин ни врътна кранчето и всичко се грееше на ток, нито имаше режим, нито некакви проблемации => имаме си ток предостатъчно. Разбирам икономиката ни да беше в някакъв бурен подем и възход, разбирам да седехма на тъмно и студено, че да се хванеме и да го построиме това Белене. Ма при сегашната ситуация, нема грам смисъл от него. А господина Андреева, дето толкова пуска теми, ако некога в близко или далечно бъдеще започнеме да го строиме това нещо, ще отиде ли там да работи доброволно като предан комунист ? :mhihi: Неееее, едва ли , те са комунисти само като има келепир, като се напече положението стават безпартийни, подкрепени от червените :mhihi: Това вече и децата го знаят .
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 15 Юни 2010, 23:20

Стига глупащини, бе, Митя!
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Юни 2010, 23:25

ми ето малко аргументи. постоянно се откриват нови находища... имам някакъв спомен, че само ако се рециклират атомните оръжия на русия централите в сащ могат да работят още 15 години... в момента много от тях работят именно с уран от руски атомни бомби ;) цената на урана в момента е ударила дъното. тецовете в същност няма да глътнат въздух... бъдещето им е да работят с метан. но това е частично решение на проблема, разбира се. вятърните генератори изискват огромни площи и дават ток от време на време... поне 2-3 пъти по-големи от аналогична централа с фотоволтаици (която също дава ток от време на време). 35% ? от тока ни идва от аец... имаме традиции, имаме специалисти... според мен е нелогично да зарежем това. дори и да свърши след 70 години, не виждам проблем... то това трябва да е и живота на една централа? качваме се тогава на следващата технология...

да не говорим за невероятно екологичните панели с кадмий на first solar (най-голямата компания за панели)...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар

Мнение от dimithur » 15 Юни 2010, 23:29

steeN написа:ми ето малко аргументи. постоянно се откриват нови находища... имам някакъв спомен, че само ако се рециклират атомните оръжия на русия централите в сащ могат да работят още 15 години... в момента много от тях работят именно с уран от руски атомни бомби ;) цената на урана в момента е ударила дъното. тецовете в същност няма да глътнат въздух... бъдещето им е да работят с метан. но това е частично решение на проблема, разбира се. вятърните генератори изискват огромни площи и дават ток от време на време... поне 2-3 пъти по-големи от аналогична централа с фотоволтаици (която също дава ток от време на време). 35% ? от тока ни идва от аец... имаме традиции, имаме специалисти... според мен е нелогично да зарежем това. дори и да свърши след 70 години, не виждам проблем... то това трябва да е и живота на една централа? качваме се тогава на следващата технология...

да не говорим за невероятно екологичните панели с кадмий на first solar (най-голяма компания са панели)...

С плутонии работят ;) Идеята на първите реактори е била, че след като работи в тях урана, се преработва в плутонии и после заминава в ракетите , ама обратното не съм чул да става ;) Относно специалистите, като знам с какъв бал се влизаше в тея специалности в ТУ, направо се плашим :mhihi: Както имаше един лаф - като се знам какъв съм инжинер, ме е страх да отидем на лекар. :mhihi:
Н.Хайтов

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата