Оръжие значи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Оръжие значи

Мнение от saleen » 28 Юли 2010, 5:10

Zagy написа:Къде е тоя Драгунов дето бие на 1200 метра

Е защо, то по литературни данни 1200 му е прицелната далекобойност на СВД то (с механични мерни прибори), преди малко проверих.
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 28 Юли 2010, 8:33

saleen написа:

Е защо, то по литературни данни 1200 му е прицелната далекобойност на СВД то (с механични мерни прибори), преди малко проверих.

На 1200метра, требва по небостъргач да се целиш с механични мерни прибори, нещо по-малко просто няма как да го видиш :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 28 Юли 2010, 9:58

dimithur написа:
saleen написа:

На 1200метра, требва по небостъргач да се целиш с механични мерни прибори, нещо по-малко просто няма как да го видиш :mhihi:

Абе на 1200 метра и с оптиката с чайките да е - пак ще му е трудно да уцели даже икарус... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 28 Юли 2010, 14:02

Zagy написа:
dimithur написа:
saleen написа:

Абе на 1200 метра и с оптиката с чайките да е - пак ще му е трудно да уцели даже икарус... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zagy,са па и ти за "чайките"взе да разправаш,ще хвърлиш младежта в размисли що е това. :mhihi: То ако не си стрелял с тая оптика ще я гледаш кат полезно изкопаемо,щото нали на кънтара и по филмите е кръстче, :mhihi: не икарус а пентагона няма да уцелиш.Точна стрелба над 1000 метра са еденици в света които могат.За да придобият няякои за какво иде реч при стрелба над 1000 метра прилагам следната графика
Изображение
червено - .408 Cheyenne Tactical, 880 м/сек, вес пули - 27,15 грамм, BC=0,949
синьо - .338 Lapua Magnum, 914 м/сек, вес пули - 16,2 грамма, BC=0,630
жълто - .50 BMG, 844 м/сек, вес пули - 43,41 грамм, BC=0,620

Това е относително снижение в см. без да се има предвид насрешния и страничния вятър.Дори и при най добрия боеприпас на 1000 метра пада ще бъде няколко метра.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Юли 2010, 17:09

Почти невъзможни неща коментирате колеги.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 28 Юли 2010, 17:42

GVT написа:......

Е нали трябва да има тема за размисъл, щото кънтъра много обърква хората за нещата от живота :mhihi: Евалата за графиката :)

Сега сериозно - масовата нинджа въобще си няма и представа колко е трудна стрелбата с оптика дори на 300-400 метра, да не говорим за такова огромни дистанции като 1000 метра и нагоре... и колко много неща се взимат под внимание. 90% от хората според мен няма да уцелят гръдна фигура на 300 метра, ако ще и някоя къстъм пушка на McMillan да им връчиш.

Потребител
Аватар
Кара: колите на баща си и приятелите...
Мечтае да кара: BMW E36 316,318,318is320

Мнение от snop4o » 28 Юли 2010, 20:26

Верно ли трябва сега да ходим с газовите оръжия и да ги регистрираме в МВР-то,аз при закупуването му преди
5-6 години ме писаха в книгата на ловно рибарския магазин... сега пак ли трябва да го регистрирам ???

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 04 Авг 2010, 11:11

snop4o написа:Верно ли трябва сега да ходим с газовите оръжия и да ги регистрираме в МВР-то,аз при закупуването му преди
5-6 години ме писаха в книгата на ловно рибарския магазин... сега пак ли трябва да го регистрирам ???

И аз съм така, законът още не е приет и доста шум се вдигна за няма нищо.
Иначе с играчките трябва да се внимава, защото днес попаднах на това : http://www.dnes.bg/crime/2010/08/04/16- ... shka.95814

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 04 Авг 2010, 11:53

Скоро имаше друг случай, някакъв беше сдупчил тиквата на едно цигане, шум вдигали и оня с чифтето.... Тез' въздушни пушки не са съвсем вятър работа. Например с моята съм дупчил разни неща, спокойно дупча двоен прозорец от над 30 м. Ся, какво би се случило ако нацеля нечия тиква от 10 метра незнам, а и не искам да знам. Веднъж имах случай с куче, ама няма да разказвам, че ще ме бият.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 04 Авг 2010, 13:16

Как ще са вятър работа, директно го вкарваш в болница на операционната маса, да не говорим за опасността от натравяне на кръвта...сравни началната скорост от куршуми на ПСМ и Gamo 1250 и ще видиш, че доста се доближават.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 04 Авг 2010, 13:24

Отблизо съчма дори от китайка минава през кожата и се забива в месото отдолу... никак не са вятър работа въздухарките. Тиквата няма да ти пробие ма ще ревеш като бенгалски тигър от болка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 04 Авг 2010, 14:46

Е аз какво казвам? А Gamo 1250 е друга бира. Нали знаеш, че я дават със силна и нормална пружина? Може да правиш фитнес с тази пушка. Определено това е пушка за убиване, не за стрелба по мишени. В тази връзка си мисля, дали обаче тея Хасани 125 и 135 не я конкурират успешно в силата, да оставим качеството настрана. Щото имам близък със 125-ца, ако треба и на половина да му вярвам, тази пушка е доста яка, а не е за 600 лв.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 04 Авг 2010, 15:42

Elesar74 написа:Е аз какво казвам? А Gamo 1250 е друга бира. Нали знаеш, че я дават със силна и нормална пружина? Може да правиш фитнес с тази пушка. Определено това е пушка за убиване, не за стрелба по мишени. В тази връзка си мисля, дали обаче тея Хасани 125 и 135 не я конкурират успешно в силата, да оставим качеството настрана. Щото имам близък със 125-ца, ако треба и на половина да му вярвам, тази пушка е доста яка, а не е за 600 лв.

Ми не съм стрелял с Гамо, ама А'сана си е доволно силен, 305м/сек го дават по характеристики, а като му капна малко бензин на чашката и се чува изстрел, демек със сигурност става над 330м/сек :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 04 Авг 2010, 15:47

Ейййй, как не съм се сетил :mrgreen: - и аз ще пробвам с бензин, или още по-добре - нафта! :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 04 Авг 2010, 15:52

Като сила и като цена турските може и да са конкуренция на Гамо, обаче от към качество се съмнявам да ги достигнат скоро (примерно да направят пушка с прецизността на CFX), в нета съм чел за доста дефекти по спусъци, цилиндри, криви цеви и пр.
Между другото- това за нормалната и слаба пружина при 1250 не го знаех.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата