Подготовка за кандидатстване - Тойфел,Йелтс,Кембридж и др..
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Подготовка за кандидатстване - Тойфел,Йелтс,Кембридж и др..
Сертификатите ги искат после при търсене на работа-таке че ще ми трябват.
BMW the best
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
за подготовката смятам да избирам от тия варианти:
http://www.cmfnd.org/index_bg/index2_bg.htm
http://www.britanica-edu.org/public/?ac ... 28&parent=
http://www.avo-bell.com/
за английския . не се ориентирах дали и в трите подготвят за тойфел,иелтс и кембридж и кви нива .
за английския . не се ориентирах дали и в трите подготвят за тойфел,иелтс и кембридж и кви нива .
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
SKISA написа:за подготовката смятам да избирам от тия варианти:
Аз бях при фондацията св.Кирил и Методи, за TOEFL. Но общо взето няма смисъл от това. Материали в нета има колкото искаш. Можеш да си се подготвиш сам+ частен учител да тренираш speaking+writing(да ти проверява). Във фондацията е група от около 10тина човека и не се набляга толкова на индивидуалното, докато частния учител ще си е само за теб. А и още нещо ТОEFL-а е лесен и ако знаеш езика трябва само да свикнеш с формата му. При другите не съм бил, но пък със всички тези материали в нета, май няма толкова смисъл от тези уроци, ако имаш някакви познания.
TOEFL сега няма да карам, защото като завърша ще изтече и пак трябва да се явявам...
Само кембридж и йелтс.
Само кембридж и йелтс.
BMW the best
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Аз съм държал SAT и TOEFL преди 10-на години и ходих на някакви скъпи курсове в някаква фондация. Но си спомням, че нямаше никакъв смисъл от тези курсове. Тогава имаше достатъчно учебници + примерни тестове и така се оправих.
Между другото, ученето в чужбина не е за всеки... познавам доста хора, които не изтърпяха в Щатите и Германия. Сега бачкат в БГ и са доста доволни от живота.
Друго нещо - в моя университет всички ги приемаха със SAT и ТОЕФЛ, а после до втората година трябваше да декларираме специалност... това лично за мен беше голям плюс.
Между другото, ученето в чужбина не е за всеки... познавам доста хора, които не изтърпяха в Щатите и Германия. Сега бачкат в БГ и са доста доволни от живота.
Друго нещо - в моя университет всички ги приемаха със SAT и ТОЕФЛ, а после до втората година трябваше да декларираме специалност... това лично за мен беше голям плюс.
I love the sound of V8 in the morning...
В Белгия държавата се грижи много добре за учениците си, независимо каква националност са.
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Скис, казах ти в тая фондация да не ходите!!! Ще си дадеш само парите и накрая нищо!!
От тези пробвайте в АВО-Бел, до миналата година чувах само положителни отзиви оттам....
За кембридж и йелтс - Британското консулство!!!!
От тези пробвайте в АВО-Бел, до миналата година чувах само положителни отзиви оттам....
За кембридж и йелтс - Британското консулство!!!!
Аз го взех скоро ielts, не е труден, уроци ти трябват толкова колкото да те насочат към формата на изпита, например при speaking какво трябва да направиш, какво трябва да се пише в есето за по висока оценка и т.н., другото си е от тебе, правиш тестове, пишеш есета, разбира се трябва и да имаш някакъв речник с английски думи, които да знаеш иначе не става номера, т.е. ако не си учил английски достъчно ще трябва да почнеш от доста по ниско ниво за да може да минеш изпита. Случайно ми попаднаха тестоне на тойфел, по-лесни са, и ако го знаех това предварително щях да уча за тойфел!!!! Има в нета торенти с тестове, които са много полезни и дори със самоподготовка , при достатъчна основа няма да имаш проблеми да минеш с добър резултат.
- SKISA
-
-
дай някакви линкове ако можеш за торентите и кажи къде си се подготвял и къде го държа тоя йелтс....!? и по-добре ли е йелтс от кембридж да се гони....!?
Айде па да не са добри и нашите университети, а? Който иска да научи нещо - има силни университети и за икономика и за инженерни науки, за медицина също, архитектура и строителство... На който не му се учи - стига да реши, все ще избута някакси. Дипломата изобщо не е важна сама по себе си. Никой работодател досега не ми е искал диплома, а имам три и прашясват у нас.
Дали ще получи Кико добро образование, изобщо не зависи от страната.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
ferdy написа:Айде па да не са добри и нашите университети, а?...........Дипломата изобщо не е важна сама по себе си. Никой работодател досега не ми е искал диплома, а имам три и прашясват у нас.
И кои са тия университети??? Къде не важи дипломата у нас или навън??? Ти кво работиш, че не ти искат диплома???
На вън заплата, при еднаква длъжност ти скача 50%, само щото си мастер! Зависи кво бачкаш, ама в мойта сфера.....дипломиран без опит почва от 6К$ на месец, тва за човек на 24г, май нее зле. След 5г си на 10К$ и нагоре.
В БГ почва на 500лв, след 5г е на.... 550лв

Имало силни университети тук

Сорри за оффа....
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Айде па да не са добри и нашите университети, а? Който иска да научи нещо - има силни университети и за икономика и за инженерни науки, за медицина също, архитектура и строителство... На който не му се учи - стига да реши, все ще избута някакси.
Аз мисля че не е въпроса колко са добри "нашите" универзитети (нашите за мен са Българските, Македонските, Сръбските, итн. итн. щот нали не съм Българин...още....

Имах късмет да уча на частен университет, верно си е бая цифра но знаеш че ти обръщат повече внимание. Когато отиваш да завършиш каква и да е административна работа, я завършваш. Професорите са почти винаги в офисите и винаги помагат. Отиваш в офиса му, питаш го за неясни работи, или просто за да размениш лафове и да се кефиш. Да отидеш след работа с него на по една ракия и да обсъждаш наякакви интересни теории който те интересуват и тебе и него. Пък ще се преповторя, не казвам че държавните университети са зле, а частните са добре. Просто концепта на целия процес на обучение е различен. И да дипломата сама по себе си не струва 5 стотинки. Но това може да се каже за всяко едно нещо, просто всеки човек си определя ценноста на нещата. За това Кико, кво и да правиш, отиди по света разгледай, учи колкото можеш повече и не се занимавай с административни проблеми. Значи Кико, отивай някаде навън да учиш, но не забравяай от къде си и какъв си. Това ще ти го спаси дупето повече пъти отколкото очакваш (и академично и на улицата).

Сондьора, добри университети, над които имам поглед са ТУ-София, Стопанската академия - Свищов, МУ - София, УАСГ.
В момента работя в собствена фирма в сферата на възобновяемите източници на енергия, екологията (отскоро имаме такъв отдел, затова държа да се похваля
) , занимаваме се и с проекти по еврофондове, търговско представителство и т.н. Преди това съм била наемник и аз - в сферата на енергетиката, строителството. Никой работодател не ми е искал диплома след личен разговор, само в една фирма съм си я дала, при това само защото водеха строга отчетност и трябваше да оправдаят високата ми (за нашите стандарти) заплата пред фирмата-майка в чужбина.
И понеже темата е за университетите, аз от моите два успях да взема най-доброто. Не защото някой ми го е поднесъл, а защото аз можах да си го взема и сега ми върши прекрасна работа всеки предмет, колкото и глупав да ми се е виждал навремето.
Ма ти не ме гледай мен, може и да съм изключение. Но нашите инженери и медици се търсят в цял свят. Имаме гениални инженери, изобретили чудеса. Наши пилоти летят за всички световни компании, наши архитекти правят чудеса.
Нямаш ли мотивация, ако щеш на Луната да учиш и да ти наливат с фуния в главата, пак няма да излезе нищо от теб.
snipermkd, понякога точно трудностите са доста добра мотивация да им дадеш да разберат.
В момента работя в собствена фирма в сферата на възобновяемите източници на енергия, екологията (отскоро имаме такъв отдел, затова държа да се похваля

И понеже темата е за университетите, аз от моите два успях да взема най-доброто. Не защото някой ми го е поднесъл, а защото аз можах да си го взема и сега ми върши прекрасна работа всеки предмет, колкото и глупав да ми се е виждал навремето.
Ма ти не ме гледай мен, може и да съм изключение. Но нашите инженери и медици се търсят в цял свят. Имаме гениални инженери, изобретили чудеса. Наши пилоти летят за всички световни компании, наши архитекти правят чудеса.
Нямаш ли мотивация, ако щеш на Луната да учиш и да ти наливат с фуния в главата, пак няма да излезе нищо от теб.
snipermkd, понякога точно трудностите са доста добра мотивация да им дадеш да разберат.
- SKISA
-
-
мале ,малино ...майкооооо. пиле ,ненагледно... четеш през редовете. и аз съм завършил тука,имам приятели с докторати ,с патенти и кво ли не... не е като да няма образование в България. и навън има некви умрели университети,дето никой не ги е чувал ,нито иска да ги чува. говорим за високо и над средно ниво. и мойте дипломи подпират секцията и работя неща ,които не съм учил. в началото не ми искаха никаква диплома-само езиците ми помагаха да почна ,сега пак не ми искат ,щото ми гледат опита и кво съм работил....! но дипломата не е само лист хартия.. ученето на хубаво и добро място в добър колеж и страна е начин на живот,развиване на мирогледа,ценностната система и начина на мислене. не е само кво ше назубри в аулата. и точно по тая причина като застанат пред един НР един с диплома от долно уйоново и с диплома от станфорд или масачузетс,или сорбоната, айде кажи ми кой е с по-големи шансове.
нарочно се разходих в париж в студентския квартал ,в маре,в околността на сорбоната... е ми кво да ти кажа ...!? то пърди на академичност...! просто атмосферата е уникална. тва също е в повече -не само преподаватели,библиотеките,кво се учи и как се учи. тия пет години в тая среда са също обучение ....и то е доста важно.
тука вариантите са : - тате -носи ,мама -меси и синето бие капа ,влачи шматки и уж учи.
-никой не носи и не меси- ръгваш се в некое общежитие като хлебарка ,бачкаш нещо да преживяваш и уж учиш.
-некъв си много прилежен и учиш и всички те смятат за идиот,никой не говори с тебе,мизерлъ.
айде външните варианти ти ми ги опиши.....да! мият се чинии ,сервитьорства се ,но е друго. и като пари , и като живот и като среда....!
така ,че по въпроса за тука и там просто немам никакво,ама никакво съмнение. при положение ,че има възможността и да остане тука е просто огромна загуба..... сори ,че те гоня като империалист из темите днес.
нарочно се разходих в париж в студентския квартал ,в маре,в околността на сорбоната... е ми кво да ти кажа ...!? то пърди на академичност...! просто атмосферата е уникална. тва също е в повече -не само преподаватели,библиотеките,кво се учи и как се учи. тия пет години в тая среда са също обучение ....и то е доста важно.
тука вариантите са : - тате -носи ,мама -меси и синето бие капа ,влачи шматки и уж учи.
-никой не носи и не меси- ръгваш се в некое общежитие като хлебарка ,бачкаш нещо да преживяваш и уж учиш.
-некъв си много прилежен и учиш и всички те смятат за идиот,никой не говори с тебе,мизерлъ.
айде външните варианти ти ми ги опиши.....да! мият се чинии ,сервитьорства се ,но е друго. и като пари , и като живот и като среда....!
така ,че по въпроса за тука и там просто немам никакво,ама никакво съмнение. при положение ,че има възможността и да остане тука е просто огромна загуба..... сори ,че те гоня като империалист из темите днес.
Последна промяна SKISA на 02 Сеп 2010, 10:09, променена общо 1 път
нашите университети са много добри.....можеш да си правиш, каквото си искаш и пак да завършиш. Да и евтини - тройките вървят сравнително евтино. С две думи бараш си пишката и след пет години си завършил - кое му е лошото?
аре стига глупости - през ден изкачат теми, че се търсят връзки в един или друг университет. нали никой не си мисли, че е от хубаво?
аре стига глупости - през ден изкачат теми, че се търсят връзки в един или друг университет. нали никой не си мисли, че е от хубаво?
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5