помощ от адвокат, проблем със стока от техномаркет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: помощ от адвокат, проблем със стока от техномаркет

Мнение от Mollov » 01 Окт 2010, 13:23

liloff написа:...ами не знам... аз не мога да се съглася.
Дай ми някакъв ултра мега гига компютър... и него ще го направя да НЕ МОЖЕ да върви gta на максимални настройки. Повярвай ми!
Пак ли ще отидеш да пишеш до КЗП и да се жалваш как им е работата да те консултират и са те излъгали, и един милион още неща!

Ти в момента говориш за умишлени глупости... в случая се има в предвид съвсем нормална ситуация... ти отиваш там и понеже НЕ разбираш, питаш "продавач-консултант"-а... това, че той не знае и/или умишлено те лъже с цел да направи продажбата изобщо не може да се оправдае и да се "начисли" на купувача... те тия "консултанти" затова са там... потребителите няма как да разбират от всичко и затова питат... ако е сложен там с друга причина - ми да се напише на табелката му... да не подвежда хората, че могат да го питат за съвет...

Да не говорим, че ония сигурно направо се е изметнал и е казал нещо от рода на "ае всичко върви бе, те HD5000 са супер яки, там нали DX11, шейдъри... ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ 5 серия...". Аз веднъж в техномаркет си блеех така между лаптопите и един дойде да ме "облъчва" със знания... на 20-тата секунда само му казах "ще продължаваш ли с тъпотиите и да викам шефа ти да те изгонят от тука, щото си неграмотен, или ще се разкараш?" - изчезна за 3 сек...

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 01 Окт 2010, 13:28

Mollov написа:Ти в момента говориш за умишлени глупости... в случая се има в предвид съвсем нормална ситуация... ти отиваш там и понеже НЕ разбираш, питаш "продавач-консултант"-а... това, че той не знае и/или умишлено те лъже с цел да направи продажбата изобщо не може да се оправдае и да се "начисли" на купувача... те тия "консултанти" затова са там... потребителите няма как да разбират от всичко и затова питат... ако е сложен там с друга причина - ми да се напише на табелката му... да не подвежда хората, че могат да го питат за съвет...

Да не говорим, че ония сигурно направо се е изметнал и е казал нещо от рода на "ае всичко върви бе, те HD5000 са супер яки, там нали DX11, шейдъри... ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ 5 серия...". Аз веднъж в техномаркет си блеех така между лаптопите и един дойде да ме "облъчва" със знания... на 20-тата секунда само му казах "ще продължаваш ли с тъпотиите и да викам шефа ти да те изгонят от тука, щото си неграмотен, или ще се разкараш?" - изчезна за 3 сек...

Хаха то и аз колко истории мога да разправям с тея облъчватори :mhihi: Това като да отидеш да си купуваш БМВ и да започнат да те облъчват - те 3ките много вървят, земи си е тая 316ка :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 01 Окт 2010, 13:45

адвоката ми е мн зает и не мога се свържа с него, ще черпа бира само звъннете на някой оборотен адвокат и го питайте закона за 3-те дена, щот днеска е последният ден и ако трябва да хода до КЗП да подавам жалба за несъответствие ... няма такива диващина :ok:
Последна промяна acer на 01 Окт 2010, 13:51, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Окт 2010, 13:47

acer написа:адвоката ми е мн зает и не мога се свържа с него, ще черпа бира само звъннете на някой оборотен адвокат и го питайте закона за 3-те дена, щот днеска е последният ден и ако трябва да хода до КЗП да подавам жалба за несъответствие ще си играя още цяла седмица :no: :roll:

Отиди и опитай да го върнеш първо с добро,така като седиш пред компютъра нищо няма да стане

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 01 Окт 2010, 14:02

чакам обаждане френд, вчера ходих 2-пъти, втория път отидох с мацка-адвокат пред завършване и оня ми говори, че няма такъв закон и аз едва ли не съм си измислял, после почна да ме прекъсва, аз му направих забележка и се кротна, и забележете Предложи ми да съм дошъл УТРЕ(днес) и да сме пресъздали ситуацията и да търсим кой е виновен ..... при, което му вдигнах луд скандал
последно се разбрахме да ми звънне днеска най-късно до 10:30 и да каже, кво ми предлагат, сега вече е 2 часа
не искам да хода 3-ти път самичък, че ми идва да ги нашамаря вече :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар

Мнение от dimithur » 01 Окт 2010, 14:04

acer написа:адвоката ми е мн зает и не мога се свържа с него, ще черпа бира само звъннете на някой оборотен адвокат и го питайте закона за 3-те дена, щот днеска е последният ден и ако трябва да хода до КЗП да подавам жалба за несъответствие ... няма такива диващина :ok:

Единственото което намирам е чл55 от ЗЗП

Чл. 55. (1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 7 работни дни, считано от датата на:

1. получаване на стоката от потребителя, когато са изпълнени изискванията на чл. 54 - за стоки;

Проблемът е, че тоя член е в раздел за пазаруване на стоки от разстояние, а твоя случай не е така :dunno: Ето ти го целия закон http://lex.bg/laws/ldoc/2135513678 ако успееш да намериш тоя срок от 3 или 7 дни... аз се порових малко, но не открих нищо
Н.Хайтов

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 01 Окт 2010, 14:07

blacksapphire написа:...

Човек.. ти си баси юриста. :mhihi: Смисъл, подобни неща за киорави карти и т.н., са повече от смешни в ЗЗП още на Чл 1 е записано:
Целта на този закон е да осигори защита на следните основни права на потребителите:
т.1 Право на информация за стоките и услугите.

----
Чл. 4. Търговецът е длъжен да предостави на потребителя, преди придобиването
на стоката или ползването на услугата, подходяща информация, позволяваща му
да направи своя избор, която включва:
....
(3) Информацията по чл. 4 не трябва да заблуждава потребителя, да оставя
впечатлението за наличие на определени характеристики, които стоката или
услугата не притежава, или да внушава, че стоката или услугата притежава
специални качества, които са присъщи на всички стоки или услуги от този вид.

.....
Все пак не сме Албания, малко или много вече сме цивилизовата държава и си има ясно написани закони. Никой не е длъжен да води разбирачи със себе си, камо ли пък той да разбира от нещо. Как ще докаже разговора - като му го блъсне в главата пред 100 човека, в никакъв случай не трябва да си трае. Щом консултанта не разбира - да ходи да бели картофи, там акъл не се иска. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 01 Окт 2010, 14:12

kiro_320 написа:Все пак не сме Албания, малко или много вече сме цивилизовата държава и си има ясно написани закони. Никой не е длъжен да води разбирачи със себе си, камо ли пък той да разбира от нещо. Как ще докаже разговора - като му го блъсне в главата пред 100 човека, в никакъв случай не трябва да си трае. Щом консултанта не разбира - да ходи да бели картофи, там акъл не се иска. :)

Я пак частта с доказването на незаписаните думи ?? :roll:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

Аватар

Мнение от dimithur » 01 Окт 2010, 14:19

.
Последна промяна dimithur на 01 Окт 2010, 14:20, променена общо 1 път
Н.Хайтов

Аватар

Мнение от dimithur » 01 Окт 2010, 14:20

В крайна сметка излиза, че няма такъв закон за връщане в 3 или 7 дни , могат да го сменят единствено на добра воля от тяхна страна с по-скъп модел , който да ти върши работа ;) Може да се опиташ да ги прецакаш, че картата е 4500 а не 5145 ... доста голям шанс има да се вържат , дано да мине номера :yes:
Н.Хайтов

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 01 Окт 2010, 14:21

uCnaHeTcA написа:Я пак частта с доказването на незаписаните думи ?? :roll:

казах вече - като му го блъсне в главата. :) Това е ЗЗП, няма да доказва убийство или кражба.
Ти май не видя че видеокартата НЕ ОТГОВАРЯ на представената информация ?

Отделно тея примерни с автомобили, бъркате гаранцията с францията и информацията, едно е да ви кажат БМВ-то е 200 коня, а то да излезе 100, съвсем друго е гаранцията за даден пробег.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Окт 2010, 14:22

звънни и питай- - 0700 111 22, 1 импулс от цялата страна

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 01 Окт 2010, 14:26

има такъв закон, но е на европейско ниво, т.е още не е обновен, така ми обясниха и принципноо нищо не бих могъл да направяя, да ама не, горната ми снимка ясно показва как сa в нарушение

) Информацията по чл. 4 не трябва да заблуждава потребителя, да оставя
впечатлението за наличие на определени характеристики, които стоката или
услугата не притежава, или да внушава, че стоката или услугата притежава
специални качества, които са присъщи на всички стоки или услуги от този вид.

днеска или в понеделник отивам до КЗП и пак ще си взема паричките :mhihi:

Аватар

Мнение от dimithur » 01 Окт 2010, 14:27

Са под секрет тука ще издам и една тайна, можеш да я приложиш в краен случай ако много се заяждат, ама нека да им е гадно, ще ги таковам в нещастниците :twisted:

Снабдяваш се с една пиезо запалка от тоя сорт http://www.ivanoviplus.com/bg/product/3304/ , внимателно отваряш капачето дето е хард диска или рам паметта, като внимаваш да няма лепенки или пбломби, но обикновено там няма. Хубаво пощракваш върху чиповете на рамта или хард-а :twisted: Сдават багажа много ефективно, без да оставя никакви видими следи . Носиш го на сервиз, ако случайно го оправят, повтаряш упражнението, накрая ще им писне и ще ти върнат парите, щото стоката ще "дефектира" постоянно и вече ще имаш законово основание да си искаш и парите :twisted:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 01 Окт 2010, 14:30

Кажи верно ... как видеокартата не отговаря на описанието... Ми махни си драйверите тогава ше пише unrecognised device и мое да ги съдиш, че даже няма видеокарта...
In Ban We Trust!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата