От къде пазарувате свястна храна? И има ли такава въобще?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: От къде пазарувате свястна храна? И има ли такава въобще?
520i написа:Е ти от Кауфланд пазаруваш,пък после що било гадно.
Аз не гледам да ми е евтино, просто там ми е удобно, то по Била и другите големи вериги се продават същите боклуци като в Кауфланд, само дето билата ги продава на по дървени цени
www.bmwпрофесори-bg.net
bum_bum написа:...
а, така не искам

ще го оставя на жена ми, тя и без това само такива работи чете
а бе имам чувството че в женските форуми има някаква психоза на тема "био" и здравословен начин на живот... страшна работа са
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ето ти по-синтезирано от Уестън Прайс. http://www.westonaprice.org/know-your-fats/531-cholesterol-friend-or-foe.html
Обърни внимание на "Dangers Of Low Cholesterol"
Обърни внимание на "Dangers Of Low Cholesterol"

- Код: Избери целия код
If we do not take cholesterol-lowering drugs, most of us don’t have to worry about cholesterol. However, there are people whose bodies, for whatever reason, are unable to produce enough cholesterol. These people are prone to emotional instability and behavioral problems. Low blood cholesterol has been routinely recorded in criminals who have committed murder and other violent crimes, people with aggressive and violent personalities, people prone to suicide and people with aggressive social behavior and low self-control.
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
Re: От къде пазарувате свястна храна? И има ли такава въобще
.
Последна промяна Valentin_Peev на 06 Юли 2020, 1:46, променена общо 1 път
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
И целия тоя баланс се прецаква от изкуствените хормони набивани на месата.
Така че свинското от село ше излезте по безвредно то всяко друго месо.
The Committee also questioned whether hormone residues in the meat of "growth enhanced" animals and can disrupt human hormone balance, causing developmental problems, interfering with the reproductive system, and even leading to the development of breast, prostate or colon cancer.iv
Така че свинското от село ше излезте по безвредно то всяко друго месо.
Valentin_Peev написа:Без холестерол неможе! http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0% ... 0%BE%D0%BB
Холестеролът е нормална съставна част на всички клетъчни мембрани в човешкия и животинския организъм.

Ми тъй де - то олио с холестерол няма, ама пък лъжа ли е?

Що да не им земем парите на некои баламурници

- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
Re: От къде пазарувате свястна храна? И има ли такава въобще
.
Последна промяна Valentin_Peev на 06 Юли 2020, 1:45, променена общо 1 път
който не чете, може и да купува
а пък маргарина отдавна отиде към най-вредните храни
холестерола е необходим, това е ясно, но над 6-7 ..?
иначе това на bum_bum ми хареса
Опита от хората около мен наистина показва, че високият холестерол се дължи повече на някакво друго заболяване от колкото на хранене
а пък маргарина отдавна отиде към най-вредните храни
холестерола е необходим, това е ясно, но над 6-7 ..?

иначе това на bum_bum ми хареса

Опита от хората около мен наистина показва, че високият холестерол се дължи повече на някакво друго заболяване от колкото на хранене
flame написа:Valentin_Peev написа:Без холестерол неможе! http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0% ... 0%BE%D0%BB
Холестеролът е нормална съставна част на всички клетъчни мембрани в човешкия и животинския организъм.
Обаче био-неграмотните-ентусиасти дават двойно и тройно повече пари за олио, на което с големи букви пише, че е БЕЗ ХОЛЕСТЕРОЛ!!!
![]()
![]()
Ми тъй де - то олио с холестерол няма, ама пък лъжа ли е?![]()
В растителните мазнини няма как да има холесторел, па те хората ако искат да си дават парите и за парцели на луната ... като имат в излишък

От как въведоха старата планина муам на корем кюфтенца, наденички кърначета и каквото се сетите, скарата рядко се изключва

На Кауфланд всичко замразено им е мега гадно, вмирисано и прокиснало

Киселото мляко на Елена е хубаво, ама прясното им не струва, бъкано е с консерванти

За плодовете няма да говоря. Баща ми ми беше донесал малко праскови, гледам ги с големината на сливи и им се смея. Ма инак толкова вкусни и ароматни , направо бях забравил вкуса на нещо, раснало на дърво посадено върху почва

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
DAEL написа:saleen написа:DAEL написа:Пилетата ги топят в разтвори за омекотяване на мускулатурата за да може да се сготвят за половин час, ако е домашна кокошка трябва да се вари поне 2-3часа!
Все пак и възрастта е от значение в този случай.
Да де, ама и на 5-6 месеца да е домашното пиле пак не може да се свари, или опече за половин час, а пък за вкуса да не говорим, а да не говорим и за това с каква храна ги хранят по птицефермите и какви хормони им дават за да станат за 3-4 месеца по три и кусур кила!?
П.С а и в бирата не се слага спирт за да издържа повече!
Къде продават 3 кила пиле? По магазините пилетата са 1,2-1,5кг, и се колят на 40-тия ден горе долу.
Valentin_Peev написа:flame написа:Valentin_Peev написа:Без холестерол неможе! http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0% ... 0%BE%D0%BB
Обаче био-неграмотните-ентусиасти дават двойно и тройно повече пари за олио, на което с големи букви пише, че е БЕЗ ХОЛЕСТЕРОЛ!!!
![]()
![]()
А при синтеза на маргарина, полезното на растителните мазнини отива подяволите и става едно голямо нищо
Спомням си баща ми как мааше маргарин 80-те години, щот му бил висок холестерола

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Тя свинката мас ако беше толкоз вредна шопарите щяха да умират от инфаркт, а не от нож 

Никой не мое ма връне на селу!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
flame написа:Обаче био-неграмотните-ентусиасти дават двойно и тройно повече пари за олио, на което с големи букви пише, че е БЕЗ ХОЛЕСТЕРОЛ!!!![]()
![]()
Ти май бъркаш холестерола с транс мазнините, а? Това, че е Био не означава, че няма транс мазнини, холестерол, нишесте, сухо мляко и т.н. Земи почети малко, че май бъркаш понятията

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
понеже наблюдавам проект за ....био-храни ,ма много отблизо го наблюдавам, та треа ви кажа ,че си е баш същото като да си го земеш от баба . няма разлика. верно ,че мъкнах са камионите чиста тор-биологична от майната си ,па влачихме некви други простотии ,но работата е повече да се земе субсидията май....!!
баба и дедо ми и прабабите ми и прадедовците ми си кльопаха сланинка,мааха месо -завито с мас в качета и сол отгоре ,праскаха домошарка - грозданка и умреха на по 92,96,94,88,83г..... а познайте дали са имали или немали холестерол и кво са яли друго.....
баба и дедо ми и прабабите ми и прадедовците ми си кльопаха сланинка,мааха месо -завито с мас в качета и сол отгоре ,праскаха домошарка - грозданка и умреха на по 92,96,94,88,83г..... а познайте дали са имали или немали холестерол и кво са яли друго.....
- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Турбо малолитражки
- Мечтае да кара: AC COBRA
дано да не е реклама но панагюрската луканка на маджаров тази голямата е нещо уникално вкусно трудно достига до Тенерифе тази фкусотия но с връзки и прятели става.Когато се роди синът ми изядохме 3 кила от нея еи тва испанците си облизаха пръстите и казаха ,че по вкусно нещо не са опитвали,всеки пита как може да си купи и дали някои може да им донесе
хм замислям се и за вноса на луканки
що пък не 
хм замислям се и за вноса на луканки

Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk