Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!
Модератор: Общи модератори
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Re: Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!
не четеш бе ,стояне! връщат само до разликата в акциза за нови коли! за тва цифрата не е същата!
- /ASTERIX/
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на китайско
Абе пак ни наведоха,ама и 30ст.да има да взимам няма да им ги оставя 

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Вече звъннах в БТВ и ще видим дали ще има някаква реакция!

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
SKISA написа:не четеш бе ,стояне! връщат само до разликата в акциза за нови коли! за тва цифрата не е същата!
А в момента закона задължава ли да се плаща акциз за нови коли ?
Аджеба каква е идеята за новите акциз, пък за старите, и не толкова старите да няма, че да се плаща само разликата?
На мене това ми звучи изключително малоумно

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:SKISA написа:не четеш бе ,стояне! връщат само до разликата в акциза за нови коли! за тва цифрата не е същата!
А в момента закона задължава ли да се плаща акциз за нови коли ?
Аджеба каква е идеята за новите акциз, пък за старите, и не толкова старите да няма, че да се плаща само разликата?
На мене това ми звучи изключително малоумно
Аз не виждам смисълв въобще в самия акциз! При положение че в България автомобили не се произвеждат и няма какъв поминък да пазим от конкурецията защо се плаща този акциз? За цигарите ясно! ЗА алкохола ясно! На хазарта като цяло няма как иначе да го таксуват ама за колите? И за новите автомобили има акцизи! уж по-ниски ама в моя случай е по-висок!

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Какво стана като говори с БТВ? Какво ти казаха от там? Господарите не са ли по-удачни?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Kroki написа:Какво стана като говори с БТВ? Какво ти казаха от там? Господарите не са ли по-удачни?
Ами накрая и там ще звънна! разпитаха ме и ме записаха! оставих телефон за връзка ако случайно имат още въпроси!

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Еми мойта кола се вкара като чисто нова. Немога явно да направя нищо друго освен да им пожелая да си купят един акцизен ковчек с тия пари.
Днеска горе долу разбрах каква е работата. Европа май налага глоби на Бг затова ,че не изпълняват точно директивата, обаче наще пичове си сметнали ,че ще загубят по малко пари от глобите отколкото ако върнат целия акциз. Поне до следващото правителство де. То да му мисли, щото дори и някой да почне да съди БГ отново затова делото ще се протака до края на мандата им. Ииибаси пресметливите.
Колега ТРАКТОР, на приятелката техните са добри журналисти, мисля да говоря с тях серизно за медийна изява по въпроса, ако не се притесняваш да се появим по ТВто
ще те държа в течение.
Днеска горе долу разбрах каква е работата. Европа май налага глоби на Бг затова ,че не изпълняват точно директивата, обаче наще пичове си сметнали ,че ще загубят по малко пари от глобите отколкото ако върнат целия акциз. Поне до следващото правителство де. То да му мисли, щото дори и някой да почне да съди БГ отново затова делото ще се протака до края на мандата им. Ииибаси пресметливите.
Колега ТРАКТОР, на приятелката техните са добри журналисти, мисля да говоря с тях серизно за медийна изява по въпроса, ако не се притесняваш да се появим по ТВто

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Пичове, малко може да ви разритам седянката с това което ще напиша, обаче:
До 01.01.2010г. в България се плаща акцизна ставка за внос на автомобили с мощност над 120кВ по ДИН. Независимо от това дали колата е нова или употребявана по смисъла на закона.
Решението на Европейския съд характеризира като неправомерно събирането на акциз с различни ставки за употребявани и нови автомобили. Според идеята, за нови автомобили може да се събира акциз, но за употребявани не би трябвало, тъй като на един употребяван автомобил всички задължения би трябвало да са платени от предходните собственици в ЕС и като вътрешнообщностна сделка да няма други задължения (което не е точно така, защото често идват коли с остатъчно ДДС например).
Не казвам че е правилно (и аз предпочитам да си прибера пълните суми, които съм плащал за внесените и продадени коли за 3 години), но мисля че от юридическа гледна точка е така както ви го казвам и няма да ви обърнат внимание, след консултация с правните им отдели.
До 01.01.2010г. в България се плаща акцизна ставка за внос на автомобили с мощност над 120кВ по ДИН. Независимо от това дали колата е нова или употребявана по смисъла на закона.
Решението на Европейския съд характеризира като неправомерно събирането на акциз с различни ставки за употребявани и нови автомобили. Според идеята, за нови автомобили може да се събира акциз, но за употребявани не би трябвало, тъй като на един употребяван автомобил всички задължения би трябвало да са платени от предходните собственици в ЕС и като вътрешнообщностна сделка да няма други задължения (което не е точно така, защото често идват коли с остатъчно ДДС например).
Не казвам че е правилно (и аз предпочитам да си прибера пълните суми, които съм плащал за внесените и продадени коли за 3 години), но мисля че от юридическа гледна точка е така както ви го казвам и няма да ви обърнат внимание, след консултация с правните им отдели.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
мога да предложа съдеиствие,за по бързо връщане на акциз
ако някои се интересува
лс.
ако някои се интересува

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Половин София се изхитрихте да бръмчите на 10% от парите на хората ей... деба лешоядите...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Nasti написа:Половин София се изхитрихте да бръмчите на 10% от парите на хората ей... деба лешоядите...
Споко няма нникой да дава пари на подобни лешояди

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Nasti написа:Половин София се изхитрихте да бръмчите на 10% от парите на хората ей... деба лешоядите...
никои не те кара на сила да правиш каквото и да било,а ако няма какво да кажеш може глупавия коментар да си го запазиш за себе си

- SKISA
-
-
http://customs.bg/document/3996
тва е молбата.разпечатете си я и я попълнете ,за да я внесете в деловодството на митницата.
http://customs.bg/document/3997
трябва да се носи митническата и платежният документ . ако нямате някое може да подадете молба да ви издадат копие от митницата ако е митн. декларация и копие от платежният документ от банката,където сте платили.
ако има несъответствие трябва писмено да ви уведомят до 7дни ,а ако не ви уведомят с обратна разписка се счита ,че е мълчаливо съгласие и молбата ви е приета и до 30дни трябва да си получите парите по сметката ,която сте дали.
ето и сайт за калкулиране ,не е много точен ,но ориентировъчно става:
http://auto.mitnica.com/excise
тва е молбата.разпечатете си я и я попълнете ,за да я внесете в деловодството на митницата.
http://customs.bg/document/3997
трябва да се носи митническата и платежният документ . ако нямате някое може да подадете молба да ви издадат копие от митницата ако е митн. декларация и копие от платежният документ от банката,където сте платили.
ако има несъответствие трябва писмено да ви уведомят до 7дни ,а ако не ви уведомят с обратна разписка се счита ,че е мълчаливо съгласие и молбата ви е приета и до 30дни трябва да си получите парите по сметката ,която сте дали.
ето и сайт за калкулиране ,не е много точен ,но ориентировъчно става:
http://auto.mitnica.com/excise
- SKISA
-
-
допълвам!
говедата на столична искат и да донесете от банката потвърждение ,че написаната сметка ,дето да преведат парите е ваша.....!! се едно ще дам на комшията! върнах се до банката и ...познайте!?!? 12лв за издаване на едно листо ,че сметката е моя!!!!!!!!!!!!!!!! 12лв ,за да потвърдят тъпата банка ,че имам сметка ,че тя е моя и ,че те я обслужват и ми взимат всеки месец такси ,макси и пумии....!!
както и да е върнах се обратно и подадох сичко! са чакам 7дни ако се обадят и после още 23 да платят!
отделно срещнах познат там и ми каза ,че шефката в момента била ИД - демек нямала право да разписва ,но тва не ми се вярва много и не вярвам заради това да не изплатят....
говедата на столична искат и да донесете от банката потвърждение ,че написаната сметка ,дето да преведат парите е ваша.....!! се едно ще дам на комшията! върнах се до банката и ...познайте!?!? 12лв за издаване на едно листо ,че сметката е моя!!!!!!!!!!!!!!!! 12лв ,за да потвърдят тъпата банка ,че имам сметка ,че тя е моя и ,че те я обслужват и ми взимат всеки месец такси ,макси и пумии....!!
както и да е върнах се обратно и подадох сичко! са чакам 7дни ако се обадят и после още 23 да платят!
отделно срещнах познат там и ми каза ,че шефката в момента била ИД - демек нямала право да разписва ,но тва не ми се вярва много и не вярвам заради това да не изплатят....