Що е то?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Re: Що е то?

Мнение от Next » 17 Ное 2010, 16:17

Добре де какво се запекахте за тия градуси?
На автомивките водата си е студена!
Аз си имам водоструика и препарати си купувам на MAFRA :lalala: и си мия колата със студена вода и не ми се е оплакала че и е студено :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Ное 2010, 16:18

Ако пробваш с топла вода друга песен ще запееш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Ное 2010, 16:33

Next написа:Добре де какво се запекахте за тия градуси?
На автомивките водата си е студена!
Аз си имам водоструика и препарати си купувам на MAFRA :lalala: и си мия колата със студена вода и не ми се е оплакала че и е студено :mhihi:

Измий си чиниите у вас със студена вода и ще видиш защо са се "запекли" :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Ное 2010, 17:16

аз от време на време мия т.е. харесва ми да си пръскам колата :mhihi: на ОМВ Бургас на изхода за София
Първоначално като че ли беше добре, пръскаш доволно дълго време, обаче последните пъти през лятото за 1 лв. водата тече сигурно двойно по-малко време отколкото беше преди зимата ... Пък за градуси въобще не съм се заглеждал.
т.е. сигурно има много начини да ни прецакат ако искат :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 17 Ное 2010, 21:51

Преди на OMV за 1лв пръскаш "цели" 100сек, вече е по 66 сек...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Ное 2010, 22:33

Mollov написа:
vld написа:Добре де а на нормалните автомивки какво не ви харесва :?:

Когато си миеш колата ПОНЕ по два пъти седмично... не ти харесва цената... или поне на мен... не виждам как ще давам по 40-60лв на седмица да ми я мие някой.... за 20лв..... и после ще му намеря 10 забележки... ако я миеш веднъж месечно (като един мой приятел), тогава вероятно е ОК... аз поне нямам такива пари всяка седмица.

В най-добрия един път седмично я мия, в най лошия по-един път на два месеца особенно зимата.
А като напускаш жетони в мапината я докарваш на по-5-6лв. за едно външно миене е къде е смисъла, при положение, че 7 са четките и то хубави четки.
Цялостно там където аз си мия колата е 14лв.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Ное 2010, 22:54

Като е топла водата и има препарат за 3-4лв става,ако не е много мръсна разбира се. Ама не е въпроса в парите,с четките го няма кефа да си я измиеш.
Няма ли някой работил в ОМВ да каже модела на мивката или поне какво показва тая джажа там,може и на ЛС, няма да го издам :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 17 Ное 2010, 23:31

Джаджата е терморегулатор и съдейки по температурните показания на термометъра на снимката и зададените стойности на регулатора това е температурата на водата.Мен ако питаш врътни го сам,ако имаш достъп и зачакай малко.И без това едва ли някой му обръща внимание от персонала.
Пък то ще си покаже. :mhihi: Ма най-вероятно съм прав щото същият се ползва за бойлери и знаем каква работа върши,но може и да се ползва за антифрост система която обаче никой с малко акъл в главата няма да пусне при външна температура 20 градуса. :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Ное 2010, 23:48

bum_bum написа:Като е топла водата и има препарат за 3-4лв става,ако не е много мръсна разбира се. Ама не е въпроса в парите,с четките го няма кефа да си я измиеш.
Няма ли някой работил в ОМВ да каже модела на мивката или поне какво показва тая джажа там,може и на ЛС, няма да го издам :mhihi:

Преди време имаше един колега "синеок пич" или нещо подобно, няма начин да не го знаеш :mhihi: ... пишеше доста в Извън темата, та той работеше във фирмата, която внася и поддържа повечето подобни автомивки на ОМВ и други вериги. Ако се появи може би ще даде най-точна информация

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 18 Ное 2010, 1:50

Парите за автомивка са ми най-грешните. :mhihi: Добре, че на сегашната ми работа имам условия, препарати и всякакви пароструйки и т.н. и много свободно време, за да се занимавам с колата. :D

Иначе за тези, които нямат условия просто отиват в някоя автомивка и първия, който не изглежда някакъв бесен мангал направо го хващаш и му обясняваш как стоят нещата, че ще идваш при него, да му оставяш някой бакшиш и наистина ще прави чудеса. :P
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Дек 2010, 13:20

Да извадя темата от прахта...
Няколко пъти се опитвам да измия колата на омв и запек,студена вода и мисля че макс за 1 минута пуска водата...вчера в наща фирма си пуснахме наша си автомивка,копахме за сонда,купихме си нови машини,пароструйка и прахосмукачка...ебаси,новото си е ново,такава струя прави и като прасна на 80 градуса,направо без парцали и гъби се мие...само че то пък стана студено ебаси...Нема угодия :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Дек 2010, 13:36

Преди 2 седмици инцидентно реших да изпръскам колата на OMV-то в Горубляне... честно казано, не очаквах силата на струята да е толкова сериозна... освен това ми направи впечатление, че като пипна голата тръба на "пистолета" и е доста горещ... та така.

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 11 Дек 2010, 18:33

чак се ентурсиазирах да ходя да къпя варела :) Не ми е ясно какви са тези цени в София и т.н,но тук в Русе за 5-6 лв мият вътре и вън и като оставиш още 2 лв бакшиш следващия път излиза от мивката по-чиста и от завода...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 11 Дек 2010, 18:54

Няма по голям кеф да отделиш час и половина и нужните средстава от това да си измиеш сам колата като хората отвътре и отвън :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 11 Дек 2010, 19:02

doomy525 написа:Няма по голям кеф да отделиш час и половина и нужните средстава от това да си измиеш сам колата като хората отвътре и отвън :)

Особено когато на вън е минус 10 и духа силен вятър.Единственият по-голям кеф е да е минус 20. :mhihi:
Утре на мифката едно външно за 10на лева и после аз у нас с прахосмукачката и там химии за прозорци ала бала обаче във гараж със отопление щото иначе трябва да си се намразил. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата