Затъмняване на стъкла
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- boregepco
- Потребител
-
- Кара: Х5 - Е53
Re: Затъмняване на стъкла
Ние говорим, че за 400 е цялата. Включително и предния прозорец. Не само два джама...
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Колеги искам да си затъмня задното стъкло и стъклата на задните врати и имам няколко въпроса!?Значи от магазин автоаксесоари ми предложиха два вида фолио едната беше за 2.50лв. а другата за 7лв. с размери 3м.и двата!Разбира се аз гледам по скъпото ама и то ми се стори ефтино Въпросът ми е какво Ви е мнението за тези фолиа и ако някой от вас е слагал какъв е реда и как стъпка по съпка се слага самото фолио?Най ме е страх от стъклата на страничните задни врати трябва ли да свалям корите или може и без да се свали?И последно мога ли сам или трябва втори човек(аз мисля,че втория е задължителен )А и къде продават това американско фолио и колко струва?

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Сега относно фолиото не мога да ти кажа, слагал съм всякакво и не съм имал проблеим. А за задните стъкла на вратите ако говориш за Е46-цата, ДА трябва да се свалят корите! Аз също опитах да си ги затъмня, и преди съм затъмнявал на други коли и на другите коли беше лесна, с една отверка пъхаш между уплътнението и стъклото и набутваш фолиото надолу за да не ти се събира като свалиш прозореца. Но на моята Е46-ца гумата е някъде на майната си дълбоко завряна и толко плътно залепена за стъклото че не мога да я мръдна
. Затова се отказах да си ги потъмнявам не ми се занимава вече с фолио, както си имам ел.щора на задното стъкло, ще взема да си сложа ел.щори и на вратите и
. Нямам нерви вече да се занимавам с фолиа!

- shark1986
- младши ентусиаст
-
Влезна ми тая идеа в главата и за това искам стъпка по стъпка някой който си е слагал да обясни как стават нещата!Колата ми е Е46 седан!

- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
Krasimir19 написа:Сега относно фолиото не мога да ти кажа, слагал съм всякакво и не съм имал проблеим. А за задните стъкла на вратите ако говориш за Е46-цата, ДА трябва да се свалят корите! Аз също опитах да си ги затъмня, и преди съм затъмнявал на други коли и на другите коли беше лесна, с една отверка пъхаш между уплътнението и стъклото и набутваш фолиото надолу за да не ти се събира като свалиш прозореца. Но на моята Е46-ца гумата е някъде на майната си дълбоко завряна и толко плътно залепена за стъклото че не мога да я мръдна. Затова се отказах да си ги потъмнявам не ми се занимава вече с фолио, както си имам ел.щора на задното стъкло, ще взема да си сложа ел.щори и на вратите и
Успех със слагането на ел.щори във вратите

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
bace_martu написа:Krasimir19 написа:Сега относно фолиото не мога да ти кажа, слагал съм всякакво и не съм имал проблеим. А за задните стъкла на вратите ако говориш за Е46-цата, ДА трябва да се свалят корите! Аз също опитах да си ги затъмня, и преди съм затъмнявал на други коли и на другите коли беше лесна, с една отверка пъхаш между уплътнението и стъклото и набутваш фолиото надолу за да не ти се събира като свалиш прозореца. Но на моята Е46-ца гумата е някъде на майната си дълбоко завряна и толко плътно залепена за стъклото че не мога да я мръдна. Затова се отказах да си ги потъмнявам не ми се занимава вече с фолио, както си имам ел.щора на задното стъкло, ще взема да си сложа ел.щори и на вратите и
Успех със слагането на ел.щори във вратите
Що? Не е ли възможно? Или няма такива за вратите

- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
E65, E66 има но Е46 

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
bace_martu написа:E65, E66 има но Е46
Значи само механични мога да сложа?
- m@rtin
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i E39 Touring M54
A на мене ми е интересно монтажниците на авто фолио къде се обучават?
Има ли такива школи където издават и китап ?

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
m@rtin написа:A на мене ми е интересно монтажниците на авто фолио къде се обучават?
Аз си се обучавах на моята си кола

- shark1986
- младши ентусиаст
-
Krasimir19 написа:m@rtin написа:A на мене ми е интересно монтажниците на авто фолио къде се обучават?
Аз си се обучавах на моята си кола
Колеги стига сте спамили,а някой компетентен със фолиа за затъмняване да пише как става!

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Школи за обучаване на какво ?
Колега не е много сложно.
Зависи дали ще сваляш страничните стъкла или директно на тях.
Ако може да ги свалиш е доста по-лесно.
Слагаш фолиото на земята (внимаваш коя е лепещата страна за да не го изрежеш на обратно).
Слагаш прозореца върху фолиото и изрязваш.
Изчистваш прозореца с препарат за стъкла и го намокряш със сапун+вода(или веро-взимаш една тубичка от тея дето пръскат за миене на прозорци и с нея пръскаш) обилно!
Трябва да има доста вода по стъклото отвътре за да може лесно да движиш фолиото и да го донаместваш, ако се наложи.
За това може да викнеш някой приятел да пръска здраво докато ти опитваш да положиш фолиото.
Сега е топло и водата може бързо да изчезне и да ти изсъхне стъклото.
Внимателно слагаш фолиото,след това найлончето което остава след отлепването го полагаш върху фолиото и по него с шпакличката почваш да изкарваш водата която е между стъклото и фолиото.
Така че като отлепиш това найлонче докато наместиш фолиото по стъклото не го слагай на земята да не се замърси с боклуци.
После по него ще изкараш водата и ако има боклуци от страната на фолиото ще го повреди.
И става перфектно.
Сега е топло и оставяш стъклата малко на слънце и излизат всички балончета.
Ако искаш да го правиш директно на колата е малко по-сложно.
Намокряш прозореца добре отвън и налагаш на всички прозорци фолиото (пак внимаваш коя е лепещата страна) и изрязваш формата по рамката на прозореца.
После разкачаш малко кората за да може да мушнеш по надолу фолиото (при резането му даваш малко аванс на фолиото надолу) и го полагаш,намокряш го обилно пак и слагаш найлончето и по него с шпакличката пак изкарваш водата.
Отзад е малко по-сложно.
Трябва да махнеш кората и страничните гредички.
Фолиото пак се полага отвън и се реже точно(като пак си намокрил прозореца отвън за да прилепне добре и да се изреже точно).
После го делиш на 2-3 парчета надлъжни за да може по-лесно да се изкара водата(режеш по линията на реотанчето за да не се забелязва много после, че е рязано).
Ако пробваш на цяло нищо няма да стане.
Най-долната част е най-сложна.
Там е крив задния прозорец и е кофти момент.
Това е като цяло хамалогията и не е сложно само да имаш нерви.
Режеш,намокряш,шпакловаш и се молиш да няма много боклуци между фолиото и прозореца (който винаги миеш добре с препарат) и няма да има много забележки.
Ако има не му се коси , фолиото е 4-5 лв и развалиш 2-3 комплекта вече ще имаш тапия.
Освен, ако не си с 2 леви ръце
Моя съвет е да си свалиш прозорците и да си го направиш като хората.
След това няма да ти се отлепи от горния край на прозореца или от страни по рамките.
И за фолио си вземи или най-тъмното или преди него.
С времето ще избледнее леко и ще стане светло.
Махаш и дръжките за задните врати за да може нахални "приятели" да не ги свалят.
Драска се, ако не го пазиш, но като за 5 лв толкова.

Ако може да ги свалиш е доста по-лесно.
Слагаш фолиото на земята (внимаваш коя е лепещата страна за да не го изрежеш на обратно).
Слагаш прозореца върху фолиото и изрязваш.
Изчистваш прозореца с препарат за стъкла и го намокряш със сапун+вода(или веро-взимаш една тубичка от тея дето пръскат за миене на прозорци и с нея пръскаш) обилно!
Трябва да има доста вода по стъклото отвътре за да може лесно да движиш фолиото и да го донаместваш, ако се наложи.
За това може да викнеш някой приятел да пръска здраво докато ти опитваш да положиш фолиото.
Сега е топло и водата може бързо да изчезне и да ти изсъхне стъклото.
Внимателно слагаш фолиото,след това найлончето което остава след отлепването го полагаш върху фолиото и по него с шпакличката почваш да изкарваш водата която е между стъклото и фолиото.
Така че като отлепиш това найлонче докато наместиш фолиото по стъклото не го слагай на земята да не се замърси с боклуци.
После по него ще изкараш водата и ако има боклуци от страната на фолиото ще го повреди.
И става перфектно.
Сега е топло и оставяш стъклата малко на слънце и излизат всички балончета.
Ако искаш да го правиш директно на колата е малко по-сложно.
Намокряш прозореца добре отвън и налагаш на всички прозорци фолиото (пак внимаваш коя е лепещата страна) и изрязваш формата по рамката на прозореца.
После разкачаш малко кората за да може да мушнеш по надолу фолиото (при резането му даваш малко аванс на фолиото надолу) и го полагаш,намокряш го обилно пак и слагаш найлончето и по него с шпакличката пак изкарваш водата.
Отзад е малко по-сложно.
Трябва да махнеш кората и страничните гредички.
Фолиото пак се полага отвън и се реже точно(като пак си намокрил прозореца отвън за да прилепне добре и да се изреже точно).
После го делиш на 2-3 парчета надлъжни за да може по-лесно да се изкара водата(режеш по линията на реотанчето за да не се забелязва много после, че е рязано).
Там е крив задния прозорец и е кофти момент.
Режеш,намокряш,шпакловаш и се молиш да няма много боклуци между фолиото и прозореца (който винаги миеш добре с препарат) и няма да има много забележки.
Ако има не му се коси , фолиото е 4-5 лв и развалиш 2-3 комплекта вече ще имаш тапия.
Освен, ако не си с 2 леви ръце

Моя съвет е да си свалиш прозорците и да си го направиш като хората.
След това няма да ти се отлепи от горния край на прозореца или от страни по рамките.
Махаш и дръжките за задните врати за да може нахални "приятели" да не ги свалят.
Драска се, ако не го пазиш, но като за 5 лв толкова.
Последна промяна bam-bam на 01 Май 2011, 13:34, променена общо 2 пъти

- shark1986
- младши ентусиаст
-
bam-bam написа:Школи за обучаване на какво ?![]()
Ако може да ги свалиш е доста по лесно.
Слагаш джама върху фолиото и изрязваш.
Изчистваш джама с препарат за стъкла и го намокряш с сапун+вода(или веро).
Внимателно слагаш фолиото и с шпакличката почваш да изкарваш водата която е между стъклото и фолиото.
И става перфектно.
Сега е топло и оставяш стъклатс малко на слънче и излизат всички балончета.
Ако искаш да го правиш директно на колата е малко по сложно.
Налагаш отвън на всички джамци фолиото (пак внимаваш коя е лепещата страна) и изрязваш формата.
После разкачаш малко кората за да може да мушнеш по надолу фолиото (при резането му даваш малко аванс на фолиото надолу) и го полагаш и пак изкарваш водата.
Отзад е малко по сложно.
Трябва да махнеш кората.
Фолиото пак се полага отвън и се реже точно.
После го делиш на 2-3 парчета надлъжни за да може по-лесно да се изкара водата.
Там е крив задния джам и е кофти момент.
Режеш,намокряш,шпакловаш и се молиш да няма много боклуци между фолиото и джама(който винаги миеш добре с препарат) и няма да има много забележки.
Ако има не му се коси , фолиото е 4-5 лв и като развалиш 2-3 комплекта вече ще имаш тапия.
Освен, ако не си с 2 леви ръце![]()
Моя съвет е да си свалиш джамиците и да си го направиш като хората.
Драска се, ако не го пазиш, но като за 5 лв толко.

- bozukov_g
- Голямата Базука
-
- Кара: E36-328i sedan E30-323i cabrio
shark1986 написа:bam-bam написа:Школи за обучаване на какво ?![]()
Ако може да ги свалиш е доста по лесно.
Слагаш джама върху фолиото и изрязваш.
Изчистваш джама с препарат за стъкла и го намокряш с сапун+вода(или веро).
Внимателно слагаш фолиото и с шпакличката почваш да изкарваш водата която е между стъклото и фолиото.
И става перфектно.
Сега е топло и оставяш стъклатс малко на слънче и излизат всички балончета.
Ако искаш да го правиш директно на колата е малко по сложно.
Налагаш отвън на всички джамци фолиото (пак внимаваш коя е лепещата страна) и изрязваш формата.
После разкачаш малко кората за да може да мушнеш по надолу фолиото (при резането му даваш малко аванс на фолиото надолу) и го полагаш и пак изкарваш водата.
Отзад е малко по сложно.
Трябва да махнеш кората.
Фолиото пак се полага отвън и се реже точно.
После го делиш на 2-3 парчета надлъжни за да може по-лесно да се изкара водата.
Там е крив задния джам и е кофти момент.
Режеш,намокряш,шпакловаш и се молиш да няма много боклуци между фолиото и джама(който винаги миеш добре с препарат) и няма да има много забележки.
Ако има не му се коси , фолиото е 4-5 лв и като развалиш 2-3 комплекта вече ще имаш тапия.
Освен, ако не си с 2 леви ръце![]()
Моя съвет е да си свалиш джамиците и да си го направиш като хората.
Драска се, ако не го пазиш, но като за 5 лв толко.
![]()
![]()
Един сериозен човек да се появи
полезен урок
мойто задно стъкло е на цяло парче на 36цата - тва как става?

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
става става.. с 3м-ско фолио.. на метар купено а не на готова ролка става сичко 

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5