Отношението в БГ към шофьорите на скъпи коли...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Re: Отношението в БГ към шофьорите на скъпи коли...

Мнение от TPAKTOP » 23 Дек 2010, 14:23

bum_bum написа:Повечето хора, които карат джиБ нямат дири бегла идея за габаритите му. Предполагам за това се случва да засичат, щото просто не знаят къде се намират. Има един комшия си взе някакъв огромен Додж.. то като някакъв Зил. Редовно го гледам как не може да вземе най-елементарен завой, а пикапа си е яко маневрен и място има ама оня просто си неможе. Вече е успял да го ожули навсякъде.
Затва ми е най-чудно такива лавандули като няма грам идея и понятие от шофиране за какво си купуват такива големи коли. :dunno:

:OT: Тук искам да се изтъкна че успях да паркирам успоредно с Х5 без странични огледала! :mrgreen:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: ше Е30, ся го возят
Мечтае да кара: E39,ама от онези бързите..М5 ли как бяха?

Мнение от BumTrqs » 23 Дек 2010, 14:25

Колеги,карам Е30ка на 20 и косур години и тва ,че някой се е качил на кола за 30-40-50хил. от мръсни пари въобще не ме интерисува.AMG-та S8-ци :nono: .Ще се научат да изчакват и свазват правилата.Правя път само и едиствено на коли от нашата марка!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 23 Дек 2010, 14:51

BumTrqs написа:Колеги,карам Е30ка на 20 и косур години и тва ,че някой се е качил на кола за 30-40-50хил. от мръсни пари въобще не ме интерисува.AMG-та S8-ци :nono: .Ще се научат да изчакват и свазват правилата.Правя път само и едиствено на коли от нашата марка!

Ти пък от къде разбра дали парите са мръсни? "Дай сега като караме стари коли да плюем хората с новите". Още не ви е ясно че и с честен труд могат да се изкарват пари! Нещата вече са много различни!
И между другото с мръсни пари не можеш да си купиш нищо скъпо че като декларираш ще те барнат! Поне трябва да са изпрани!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 23 Дек 2010, 15:02

TPAKTOP написа:
BumTrqs написа:Колеги,карам Е30ка на 20 и косур години и тва ,че някой се е качил на кола за 30-40-50хил. от мръсни пари въобще не ме интерисува.AMG-та S8-ци :nono: .Ще се научат да изчакват и свазват правилата.Правя път само и едиствено на коли от нашата марка!

Ти пък от къде разбра дали парите са мръсни? "Дай сега като караме стари коли да плюем хората с новите". Още не ви е ясно че и с честен труд могат да се изкарват пари! Нещата вече са много различни!
И между другото с мръсни пари не можеш да си купиш нищо скъпо че като декларираш ще те барнат! Поне трябва да са изпрани!

Хората казват мръсни пари защото настина масата хора с пари, не искат да кажат от къде ги имат. Това е като с циганите повечето крадат, но има и образовани и въпреки това казваме, че са крадливо племе.

Разбира се, че с мръсни пари не се купуват коли - тези пари първо се перат през легален бизнес като за пример "дискотетчници" на килограм.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 23 Дек 2010, 15:34

bioz написа:Хората казват мръсни пари защото настина масата хора с пари, не искат да кажат от къде ги имат. Това е като с циганите повечето крадат, но има и образовани и въпреки това казваме, че са крадливо племе.

Разбира се, че с мръсни пари не се купуват коли - тези пари първо се перат през легален бизнес като за пример "дискотетчници" на килограм.

Ами коли за 30 - 50 хиляди лева си купуват коли с мръсни пари? Тук не става въпрос кой колко може да си позволи ама ето един боклук за 36000лв!!! Човека който го е карал дали е бил с нелегален бизнес?
Изображение
Има много добре платени работни места и много хора могат да си позволят хубави коли в този интервал дори и по-скъпи! Ако имаш и собствен бизнес защо да не си позволиш ОЩЕ по-скъпи? Друг е въпроса вече за ония които се движат в кордон за близо милион и т.н. Да развиеш подобен бизнес за да си позволяваш подобна "екстра" трябва да не си жалиш парите! Всеки който ги изкарва честно не е прахосник!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 23 Дек 2010, 15:47

Има много добре платени работни места и много хора могат да си позволят хубави коли в този интервал дори и по-скъпи!

В България сигурно се проят на пръсти. Иначе наистина който си е изкарал парите честно и с труд и акъл( не с продажба на дедо на нивата) не ги прахосва.

Обратно по темата: Вчера един с Кайен турбо повече от учтиво ме помоли да го пусна явно бързаше. Малко по надоло ме засекаха на пешеходна пътека и щяха да блъснат човек с няква кошница за 2к лв.

Така ,че когато черния джиБ е с предимство проблема не е в джипа, проблема е в човека независимо дали го кара или го гледа отстрани.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Дек 2010, 15:56

TPAKTOP написа:
bum_bum написа:Повечето хора, които карат джиБ нямат дири бегла идея за габаритите му. Предполагам за това се случва да засичат, щото просто не знаят къде се намират. Има един комшия си взе някакъв огромен Додж.. то като някакъв Зил. Редовно го гледам как не може да вземе най-елементарен завой, а пикапа си е яко маневрен и място има ама оня просто си неможе. Вече е успял да го ожули навсякъде.
Затва ми е най-чудно такива лавандули като няма грам идея и понятие от шофиране за какво си купуват такива големи коли. :dunno:

:OT: Тук искам да се изтъкна че успях да паркирам успоредно с Х5 без странични огледала! :mrgreen:

И аз държа да изтъкна че без проблем си паркирам Додж Рам с огледала, които са правени единствено да гледаш да не сгазиш някоя крава в ранчото :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от FEWJ » 23 Дек 2010, 17:50

Gh0s7 написа:Това са глупости, аз бях накрал един с няква S-ка да върне цяла пресечка на задна, тъй като беше влязъл на знак забранено и ми премигаше къси-дълги, аз да се връщам... Аз бях съвсем в началото на пресечката и наистина нищо не ми костваше да се върна 5-6м назад и да мине тоя, но вместо това направо му светнах едни дълги и се приближих на 50-60см от колата му, видях го, че нещо почна да си мрънка в колата, но си изкара цялата улица назад... :twisted: И като се замисля, никога не съм оставал длъжен на някой с по-скъпа кола, това са глупости... Тегля им едни п*тки-м*йни, къси-дълги, клаксони и тн. независимо с кви коли са тея, дет ми пречат, отнемат ми предимството или са в нарушение.

П.П. @Ryapoff: Да бе, кат са качили в коли за 200 бона, ше кажеш не серат и те всяка сутрин... :mhihi:

Аз както карам 'няква S-ка' като ми направиш това което си направил на този ще има 4 варианта.

вариант 1: слизам и ти чупа главата и ти разкарвам колата.
вариант 2: вадя валтера и ти пукам 4-те гуми на колата
вариант 3: счупвам те от бой, качвам те в багажника (и ти да се повозиш на S-класа) и те карам на витоша да потичаш гол на снега.
вариант 4: газ до дупка и умрялата ти Е36 изгнила ще стане на консерва а после и теб застрахователите ми ще те направят като трябва да ми платят 50 бона.

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 23 Дек 2010, 22:11

Действието се развива преди около 2 години, вози ме един форумджия, но на първо място приятел :yes: в м20-ката си и си караме по Охридски в посока Г.М. Димитров в най-дясна лента. На кръстовището с 8ми декември (улицата на УНСС) един картоф с Товарег софийски номер, решава че без мигач ще се престрои от средна в нашата лента, вземайки предимството на нашата трийска с шуменски номер. Е взе предимството, с цената на яки спирачки - блек хелата не успя да се инкрустира в задницата на товарега. Ама пък моят човек се разсвири, ама така дълго и напоително, при което г.н. Каротф наби кучките на сред крастовището и слезе...емии беше голям и нацепен :mhihi: , дето се вика респектира ме тая торба зоб. Приближи се крещейки и псувайки, "кво си съ разсвирил уааа", вкара един ритник на делфинблау вратата и я сгъна, после се опита да удари нашия драйвър през полу отворения джам, но с това си действие сгреши и ръката му леко пострада, на никой собственик на е30 не му е приятно някой ДРУГ да му удря колата :mhihi: и ръката на картофо беше притисната към тавана, отскубна се говедцето и си се качи в Товарега и замина. Та какво трябва да се прави в тази ситуация?

1. Излизаме двамата, тоя ни понатупва, ние го поодраскаме, в най-добрия случай в товарега няма други чували с пушкала и си тръгваме без тежки фрактури.
2. Не излизаме, газ с е30ката в картофа и в товарега.
3. Полис :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
4. Пускам моя човек да слезе и се заключвам в 30ката, все пак е ясно, че няма да победим, що да се хабя :mhihi:
5. Записва му се номера и...

Някой по-горе написа, че тия със скъпите коли били толернатни, СМЯЯЯЯХ, ако карам газ53 сигурно ще са толерантни да...
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 23 Дек 2010, 22:41

Ей, пак изместихте темата леееко в страни :mhihi:

Аз поне ги пускам да се бутат тея с новите и скъпи коли- него ще го боли повече като се удари някъде :mhihi:
Лятото едно ново Ауди А6 с тъмни джамове и много лесен номер ме засича в града сериозно- добре, че не зяпах и успях да спра без да му сменя фасона, само съвсем леко го подпрях (ако не бях натискал клаксона можеше и да успея да спра, ама пусти рефлекс :mhihi: ), едва ли и боята на бронята му одрах... Е, слиза си пича и ме изненадА- дойде и се извини, че ме е засякъл :shock: :shock: :shock: :shock:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 23 Дек 2010, 23:24

FEWJ написа:
Gh0s7 написа:Това са глупости, аз бях накрал един с няква S-ка да върне цяла пресечка на задна, тъй като беше влязъл на знак забранено и ми премигаше къси-дълги, аз да се връщам... Аз бях съвсем в началото на пресечката и наистина нищо не ми костваше да се върна 5-6м назад и да мине тоя, но вместо това направо му светнах едни дълги и се приближих на 50-60см от колата му, видях го, че нещо почна да си мрънка в колата, но си изкара цялата улица назад... :twisted: И като се замисля, никога не съм оставал длъжен на някой с по-скъпа кола, това са глупости... Тегля им едни п*тки-м*йни, къси-дълги, клаксони и тн. независимо с кви коли са тея, дет ми пречат, отнемат ми предимството или са в нарушение.

П.П. @Ryapoff: Да бе, кат са качили в коли за 200 бона, ше кажеш не серат и те всяка сутрин... :mhihi:

Аз както карам 'няква S-ка' като ми направиш това което си направил на този ще има 4 варианта.

вариант 3: счупвам те от бой, качвам те в багажника (и ти да се повозиш на S-класа) и те карам на витоша да потичаш гол на снега.
вариант 4: газ до дупка и умрялата ти Е36 изгнила ще стане на консерва а после и теб застрахователите ми ще те направят като трябва да ми платят 50 бона.

Е заради такива като тебе(FEWJ) няма да се оправиме, още повече, че С-ката е в нарушение и аз няма да отстъпвам, пък ако ще да ме бие.Да, имат пари, обаче висенето в КАТ важи и за тях- от това никой не може да избяга.Все ще му запиша номера и ще го намерят.От там нататък мисля, всеки знае какво следва, първо ще го одрусат за нарушението, после за побой, после за умишлено транспортно произшествие(ако се стигне до такова....) :dummy:
П.П. Валтера воден ли е или с капси :mhihi:
Последна промяна kemakozeE36 на 23 Дек 2010, 23:39, променена общо 1 път
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 23 Дек 2010, 23:30

FEWJ написа:

Нещо се самозабравяте, к'во ви слагат в климатиците...
При всичките варианти ще пострадаш след това. Не знаеш на кого попадаш, не знаеш изгнилата консерва на кого е.
П.П.: В една песен се пее "ширите се в палати, но сте обречени на багажник". А тея с честноизкараните ес-класи, няма да пишат варианти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 23 Дек 2010, 23:31

Евала ве гангтса :bowdown: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Лошо забраяш за вариянт 5,6 и 7 :mhihi:
Няма да ги казвам кви са, че да не та злепоставя(все пак си чок дупЕ с "с"-ка :mhihi: )

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 23 Дек 2010, 23:34

FEWJ написа:

Брейййй, ма ти си голема мутра ве мой!! Валтери малтери, това в някое екшънче ли го гледа?
1. колегата Gh0s7 е постъпил много правилно.
2. той не кара изгнил гроб като твоя 318ииес, а 330ци.
3. Това твоето са разсъждения на новоизлюпено богаташче, което до вчера се свивало като мишка в голфчето, а сега с могъщата С-ка бие наред, засича и псува целия свят.
4. Няма да се оправим никога с този манталитет, що не отидеш в Германия да извадиш валтера на някое кръстовище?
Никога не никой не е...ам в такива ситуации(с изключение на ТИМ конвоите :lol: )

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 24 Дек 2010, 2:15

Германия целия нормален свят ДА , ама България, РУСИЯ и прочее дестинации яко става каквото искат хората с положение хайде да не се заблуждаваме !!!
А това, че някой е направил сечено на някой със скъпа кола то значи че просто е имал късмет и не е попаднал на човека ...
Пак казвам - БГ Русия и други зависими държави от положение не са в графата "нормални"
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата