Затвориха "Арена" и "Замунда"
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Затвориха "Арена" и "Замунда"
Киното когато беше 3-5 лева се пръскаше по шевовете,чаках на опашка за билет,имаше сайтове като "измекяр.ком" и други,ама ходех на кино,не че сега нямам финансовата възможност,ама киното стана 10 лева, и некакси нормално е човек да се пренасочи към интернет тегленето и само на много касови филми да даде 10-12 лева за билет и сега тея от александра дето направи кината "арена" и започна от разпостранение на филми на касетки иска да генерира повече печалби,не мислете че в българия(нарочно с малка буква) нещо се прави в интерес на закона,прави се само в частен интерес на една или друга групировка,иначе фирми дето работят с чужди фирми,примерно за производство на компютърна анимация,чуждите фирми изискват да знаят с какъв софтуер е направена дадена реклама и дали софтуера е лицензен,както и всички по-големи фирми ,в офисите са с лицензиран софтуер,съществуват и корпоративни лицензии,то мвр ако земе да си закупи лиценза за уйндолса без да им се подари като корпоративен,не мисля че ще се справят...
п/п
Към колегата по-горе,той си знае кои,
колега,аз не съм от най-грамотните ,ама "Щ" си е буква и не се замества с "ШТ"
п/п
Към колегата по-горе,той си знае кои,
колега,аз не съм от най-грамотните ,ама "Щ" си е буква и не се замества с "ШТ"
- ///Jonny
- кандидат ентусиаст
-
Ако въпросния "колега" съм аз, прочети първия ред от поста ми 

Mariyan Tashev Aerial Productions
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
///Jonny написа:Ако въпросния "колега" съм аз, прочети първия ред от поста ми
Колега,моля за извинение за недоглеждането ми...

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
galant написа:makaveli316 написа:................. а музика имам 160гб в харда и ако толкова желая някое ново албумче, бих дал 10 евро и без тва ги хвърлям за какво ли не тия 10 евро.
...........................Другия варянт е като се прибирам в Бг, да изтегла възможно всичко и пак проблема го няма
Та накрая и да ги закрият арената и замундата, свиква се и вместо да ходите да гъзарствате на кафе по 3 пъти на ден, ще спестите 3 кафета и ще си вземете една игра, сд и т.н., без да ми разправяте глупости за живота в Бг и ниския стандарт. Нисък, нисък ама само по кафетата кисните и баварки карате....сещате се нали.
Колега тука малко си ми интересен,казваш ни какво толкова,3 кафета по-малко и си купуваш игра и въпреки всичко имаш 160гб в харда,като се прибираш евентуално ще наваксаш с тегленето,казваш че "БИ ДАЛ" 10-20 евро и т.н. но не си ги дал явно а си се възползвал от торенти и прочие!Казваш да не ти разправяме глупости за стандарт все е дно от 30г не си в БГ а те няма(както казваш)от 1 мес,така че предполагам си доста наясно със стандарта и ако в Германия 3 кафета са 1 игра,в БГ много добре знаеш че не е така и относно пълните кафета има 2 варианта-или сме големи баровци всичките и бачкат за нас а ние харчим по кафета и кръчми и го местим от единия крачол в другия,или няма работа а в къщи не се седи и за 2-3 лева се седи по 2часа на кафе,пък еле може и да изкочи някоя работа от лаф на лаф.За колите няма да го коментирам изобщо,за българина колата е издигната в култ,заеми,продажби на имоти на село и др. за да се вземе кола.Затова казвам по-горе че всеки се възползва от торентите.Ако трябваше да плащаш за всичките 160ГБ дали щеше да платиш?Нямаше на 100%,щеше да платиш най-много за 5-10% от съдържанието което имаш сега,щеше добре да го пресееш.Повечето неща които ги имаме на хардове в "реални" условия пари за тях нямаше да се дадат.Пак казвам-аз също не подкрепям пиратсвото но се възползвам от него,в повечето случай от скука и любопитсво.
Еми и не и да. Давал съм пари за оригинални игри и музикални сдта за които си заслужава, но разбира се и съм теглил много.
А и да, от 1 месец съм в Германия, но извън Бг съм от 11 години, но както и да е, мисълта ми беше, че ако един ден торентите изчезнат, никой няма да му стане нищо, ще мрънка малко и ще му мине и ще свикне, това е.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
makaveli316 написа:А и да, от 1 месец съм в Германия, но извън Бг съм от 11 години, но както и да е, мисълта ми беше, че ако един ден торентите изчезнат, никой няма да му стане нищо, ще мрънка малко и ще му мине и ще свикне, това е.
Това не е точно така. Съществуването на Мрежата увеличава обмена на информация неимоверно. На практика, това е една нова медия, която е много по-мощна от съществуващите досега. Издателите се борят с торентите за да запазят статуквото, вместо да се адаптират към новите условия, наложени от тази медия. Изгубена кауза, според мен. Точно толкова изгубена, колкото да се бориш с масовата продукция. Не става, светът се променя и имаш избор - или да се адаптираш, или да умреш. При всички положения обаче издателите губят от тази промяна, така че няма да се дадат без бой.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Както и да е, всеки сам за себе си знае най-добре мисля, тъйче няма нужда да задълбочаваме безсмисления спор.
Аз някак си се адаптирах да не тегля, щото хвърчат глоби тука и свикнах, разбира се ако можех щях да тегля, няма какво да се лъжем, но за това за което си заслужава и от което се интересувам, съм дал пари и ще продължавам да го правя, ако имам възможност разбира се, то накрая до това опира, дали човек има възможност.
Аз някак си се адаптирах да не тегля, щото хвърчат глоби тука и свикнах, разбира се ако можех щях да тегля, няма какво да се лъжем, но за това за което си заслужава и от което се интересувам, съм дал пари и ще продължавам да го правя, ако имам възможност разбира се, то накрая до това опира, дали човек има възможност.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Feanor
- ентусиаст
-
makaveli316 написа:Както и да е, всеки сам за себе си знае най-добре мисля, тъйче няма нужда да задълбочаваме безсмисления спор.
Въпросът не е само във възможностите и авантата. Ако издателите държат монопол върху каналите между музикантите и публиката, това е в ущърб както на публиката, така и на музикантите. Което впрочем важи и за други изкуства (литературата например). Как точно следва да се реши този въпрос... не бих го нарекъл безсмислен спор.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Feanor написа:makaveli316 написа:Както и да е, всеки сам за себе си знае най-добре мисля, тъйче няма нужда да задълбочаваме безсмисления спор.
Въпросът не е само във възможностите и авантата. Ако издателите държат монопол върху каналите между музикантите и публиката, това е в ущърб както на публиката, така и на музикантите. Което впрочем важи и за други изкуства (литературата например). Как точно следва да се реши този въпрос... не бих го нарекъл безсмислен спор.
Безсмислен е по простата причина, че ние не сме никой, че да решаваме този въпрос. Нашата работа е да седим и да гледаме, в този случай купуваме, ако искаме, ако не....торенти, мрънкания по форумите и т.н., то това ни е работата на нас публиката

- Feanor
- ентусиаст
-
Как пък ще не сме? Изборът дали и на кого да си дадем парите си е наш, нали?
Не подценявай влиянието, което този избор може да има върху пазара. При компютърните игри това влияние доведе до разработването на free-to-play модела, който работи много добре за League of Legends например.

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Feanor написа:Как пък ще не сме? Изборът дали и на кого да си дадем парите си е наш, нали?Не подценявай влиянието, което този избор може да има върху пазара. При компютърните игри това влияние доведе до разработването на free-to-play модела, който работи много добре за League of Legends например.
Говоря ти когато сме задължени да даваме за определен продукт и просто няма алтернатива. А пък за игрите да ти кажа, ако една игра е направена добре, с пиратство или не, ще спечелят много пари, примери колкото искаш.
А пък ако е хвърлена набързо на пазара, пълна с бъгове, нормално да мрънкат после и да обвиняват пиратството.
Пък и сега всяка игра има мулти и точно там е далаверата в момента и торентите допринасят за печалбите ако питаш мен, разбира се ако играта е добра, защото човек я тегли играе я и му се иска да прави мутли и си я купува, поне аз така съм правил няколко пъти.
България е едно миниатурно петно в този пазар, на запад хората купуват страшно много игрите и печалбите са големи, не ги разбирам за какво мрънкат, определено не е щото не печелят, има други причини отзад зад кулисите.

- Feanor
- ентусиаст
-
makaveli316 написа:Говоря ти когато сме задължени да даваме за определен продукт и просто няма алтернатива.
Това е в сила за стоки от първа необходимост (за горивата например). За музиката алтернатива винаги ще има - най-малкото винаги можеш да минеш на радио. Така че точно там не сме задължени и можем да променим нещата към по-добро - както за нас, така и за авторите на музика.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Feanor написа:makaveli316 написа:Говоря ти когато сме задължени да даваме за определен продукт и просто няма алтернатива.
Това е в сила за стоки от първа необходимост (за горивата например). За музиката алтернатива винаги ще има - най-малкото винаги можеш да минеш на радио. Така че точно там не сме задължени и можем да променим нещата към по-добро - както за нас, така и за авторите на музика.
И това е така, ама има много на дълбоко да се рови по тая тема и ще направим огромен

vlad0 написа:alx написа: не са спряни защото няма политическа воля по една или друга причина. друга тема.
или защото не е законно да бъдат спряни ?
как не е законно? закона е че имаш право да правиш копия само за собствена употреба (едно за в къщи едно за в колата примерно) и то само ако преди това си закупил продукта.
като не си го закупил- нямаш право да имаш копия.
сега- аз не ги защитавам защото за мене това си е изнудване... но принципа им е коректен. прави каквото си правиш, но да казваш че нямат право да си търсят парите при тебе е.. най-малкото наивно.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
На всички ни е ясно кое е законно и кое - не е.
Но малко тези "акции" не ми се връзват.
Би трябвало да им е ясно , че p2p споделянето няма как да бъде спряно.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

kriso85 написа:На всички ни е ясно кое е законно и кое - не е.
трафика на тракерите е типичен и "шаблони" се пишат лесно за него... за 1 седмица един малък екип дето разбира може да го спре почти изцяло ако има зад себе си волята на правителството и малко пари.
разбира се хората които разбират ще си намират начини да точат пак. но 99% от нормалните хора може да им се отреже достъпа относително лесно.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила