А-класа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Re: А-класа

Мнение от madpetio » 27 Яну 2011, 22:01

Колега ама сещаш ли се,че тая А-класа като попадне у некой доктор,Аптекар,АйT спец,програмист как сам ще си направи на А-класата ремонт. После тря търси тоя ентусиаст каде ще свали мотора за 60лв труд :mhihi:

А за два дни какви чудеса стават тоя гимнастика с 316ката изглежда като да сглобяваш лего... :yes: :mhihi: Айде успех :yes:
Желая ви най приятни емоций като собственици на А-класа дизел автомат :yes:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 27 Яну 2011, 22:13

:OT:
madpetio написа:Колега ама сещаш ли се,че тая А-класа като попадне у некой доктор,Аптекар,АйКю спец,програмист как сам ще си направи на А-класата ремонт. ....

:ahah: :ahah:

тва ква ли професия ще да е?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 27 Яну 2011, 22:26

exotique написа:..Така че за един ДОБЪР механик,тази работа и с подходящи инструменти би му отнела не повече от 5-6 часа :smoke:

само да вметна, двама добри механици с подемник и всички необходими инструменти -за около 7-8 часа свалихме мотора
сменихме стартера и го запалихме - 700 паунда (с новия стартер) :mhihi: :mhihi: . без подемник е безмислено :kuku:
в случая бензинова А класа +климатик с ръчни скорости. за дизел автомат не ми се мисли :conf:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 27 Яну 2011, 22:41

acho.rs написа:
Ryapoff написа:Типтроник и дизел, ако някой даде по-добър модел в класа ще се радвам да го разгледам.

Аз не мога да препоръчам нито малка кола , нито дизел , пък най-малко автоматик ...

acho.rs написа:Малък боклук донесъл загуби на Мерцедес между 7 и 9 милиарда , за оронване на имиджа да не говорим . Нестабилна кола , къса , висока и скъпа . Предполагам , че е за жена , но ако си мисли , че ще може да се похвали - карам Мерцедес - се лъже , щот това не е Мерц . В класа има много по-добри предложения на по-ниски цени .

Какво може да каже повече човек?
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 28 Яну 2011, 2:27

Хубава колица си е. За градско си е супер. Но вдигнеш ли над 100... много друса. Един уважяващ себе си мъж не би си купил такава кола, иначе за женско става...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Яну 2011, 23:46

е не е необходимо сваляне на мотора за стартер,има и по-лесен начин и за сам човек :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 29 Яну 2011, 8:47

Ако има мераклий Продавам А-класа А170CDI Avantgarde 2000г. 1700евро
с блокирал мотор,нали си ги правите сами ще ви излезе 100-200лева :yes:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 29 Яну 2011, 13:49

И аз продавам двете :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 30 Яну 2011, 13:42

добре го наредихте човека :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 30 Яну 2011, 23:50

acho.rs написа:Малък боклук донесъл загуби на Мерцедес между 7 и 9 милиарда , за оронване на имиджа да не говорим . Нестабилна кола , къса , висока и скъпа . Предполагам , че е за жена , но ако си мисли , че ще може да се похвали - карам Мерцедес - се лъже , щот това не е Мерц . В класа има много по-добри предложения на по-ниски цени .

:mhihi: :mhihi: то и ти си донесъл оронване на имижда на човешкия род, ама тва е друга тема... а тва за милиардите няма да го коментирам :mhihi: и кои са по-добрите предложения на по-ниски цени? и тва, че била 'къса' - ми има две бази ве, къса и дълга, за всеки вкус и необходимост :idea:

от пишещите в тая тема 2-3 човека са наясно за кво иде реч (тоя дет съм го цитирал е един от тея дето най-много си нямат хал-хабер).... другите си пишат ей така, чули-недочули от нейде и вече големите капацитети и разбирачи на А-класите

първо, вие изобщо правите ли разлика между двете поколения на А-класата? дето са различни, колкото Е34 и Е60? самият автор не е пояснил за кое поколение се интересува ( на л.с. мога да му дам доста инфо, ако говорим за

карал съм една година А150/2006г. и това е един много добър автомобил! оня русенски разбирач, дето се е снимал джандар сурат на аватара :mhihi: мнооо ги чува....той па от кво ли не разбира...

друг дето се изказа - Б-класата била мнооооо по-добра.... ми технически тва е една и съща кола бре, само едната е по-дълга и малко по-висока като каросерия.... механика и оборудване - 1:1

ако св качите в една а200цди с аутотроник и я карате на ръгачка с 6те степени, после друга песен ще пеете относно колата... за пространство е излишно да говорим - в двуврата а-класа от новите отзад спокойно пътуват двама катили по 1,90+ м. и по 100+ кила.... колата си мерджан отвсякъде - затва и струва кинти - сглобка, вложени материали и т.н. ....след сядане в а-класа седнете в един ситроен или едно клио примерно - после няя да има нужда от коментари...

а дори и старата А-класа да е - айде там съм склонен да се съглася, че е по-добре да е фейслифтова.... кво и лошото? я ми кажете един по-безопасен модел отпреди 15 години в тоя клас? със сандвич-конструкцията на пода, с начина на разположението на мотора и адекватните абсорбиращи зони, висока позиция на управление.... кво, че се скапа на лосовия тест - нали сложиха ESP серийно и проблема после къде беше, че не разбрах.... а и ако някой каже, че му е тясна, то той тряя да е 200см/130+ кила

тва, че някой си е внесъл дрънгоч от италия или австрия, дето масло му е сменяно преди 5г. последно и е каран ургулешката от някой капут, нищо не значи - една поддържана кола си е поддържана... и тия тъпни за смяна на стартер със сваляне на мотор - ми ако махате радиатора, за да смените антифриза, тогава го разбирам... а и на всеки 10 000км ли се рециклира стартера :?:

на колегата, пуснал темата - на каквато и модификация да се спреш, единствено гледай да е читава кола, и проверка в Балкан-а преди да му напълниш гушата на търгаша.... другото е набутвация в поредния италиански кошер, дето са му таковали таковата отдавна...
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 31 Яну 2011, 1:16

acho.rs написа:Малък боклук донесъл загуби на Мерцедес между 7 и 9 милиарда , за оронване на имиджа да не говорим....

Колега, откъде взе информацията за тази огромна задница от А-класата :shock: Първо да се уточним все пак - 7 или 9 милиарда, защото разлика от 2 милиарда не е като 2 лева. Аз А-класа не съм карал, определено има минуси, но си има и плюсове, и според мен е доста продаван автомобил. Другото което е, ако е толкова на минус Бенц от тази кола, логично е да спрат на -1 или -2 милиарда, защо ще чакат 9 милиарда назад, ами на всичкото отгоре и продължават да си я разработват и произвеждат и до днес А-класата? Вярно че и Фау са доста назад от Вейрона, и си го произвеждат, но там е друга работата. Просто това е твърде нелогично, дай линк да видя къде пише повече за това :paranoid:

А иначе за да не съм оффтопик, да питам колегата Ряпофф, какво му се кара повече - дизел типтроник, А-класа, или и двете взети заедно? :mrgreen: Защото има и други сапунерки с дизел типтроник :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 31 Яну 2011, 11:31

А-класата изобщо не е на загуба, продава се много повече от останалите модели, ако се огледате по улиците ще видите много повече такива отколкото Ц или Е .... Само ще спомена, че а- класата е толкова "лош" модел и "далеч" от мерцедес, че специално отварят завод в Румъния, който ще произвежда само А и Б клас :) Тея от мерцедес явно искат да се набутват още пари не само 7-9млрд :kuku:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 31 Яну 2011, 14:42

goguma написа:А иначе за да не съм оффтопик, да питам колегата Ряпофф, какво му се кара повече - дизел типтроник, А-класа, или и двете взети заедно? :mrgreen: Защото има и други сапунерки с дизел типтроник :bchug:

Не ми се кара, а търся малка кола с типтроник. А да, дизел също, за да няма изненади в разхода :shock: . Колкото повече предложения - толкова по-добър автомобил ще се намери.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 31 Яну 2011, 14:59

:mhihi: :mhihi: то и ти си донесъл оронване на имижда на човешкия род, ама тва е друга тема... а тва за милиардите няма да го коментирам :mhihi: и кои са по-добрите предложения на по-ниски цени? и тва, че била 'къса' - ми има две бази ве, къса и дълга, за всеки вкус и необходимост :idea:

Като си прост и залУпен фен на МерцИдиес , поне не се обаждай :idea:
Това , че не си се интересувал от икономическа информация , май не те оправдава , за това че лееееко не си осведомен за това какви колосални загуби донесе малкия КЕНЕФ на Мерцедес :dummy:
друг дето се изказа - Б-класата била мнооооо по-добра

Време е да се върнеш в 1ви клас където е прието че буквата "В" няма нищо общо с Мерцедес Б класа :dummy:
Другото което е, ако е толкова на минус Бенц от тази кола, логично е да спрат на -1 или -2 милиарда, защо ще чакат 9 милиарда назад, ами на всичкото отгоре и продължават да си я разработват и произвеждат и до днес А-класата?

А-класата изобщо не е на загуба, продава се много повече от останалите модели

Някой от вас изобщо направили си труда да види разбивка на продажбите и да потърси поне малко инфо колко пари губи МБ от тая кола - ей така , просто със гугъл за 2 мин , не да пуска доводи - тва мнооо се продава значи е на печалба ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 31 Яну 2011, 16:25

Ryapoff написа:Не ми се кара, а търся малка кола с типтроник. А да, дизел също, за да няма изненади в разхода :shock: . Колкото повече предложения - толкова по-добър автомобил ще се намери.

Не знам какви са ти телесните габарити, колега, нито какви пари смяташ да хвърлиш за кола :D Иначе си има и широки сапунерки, но не всички са такива. Все пак на акъла ми идва Олимпиада А3, която не е класическа сапунерка, но според мен все пак спада в клас малки градски автомобили. :D Возъл съм се в такава, бензинка автоматик обаче, прилично широка е отвътре /аз съм 1,97 висок, седях до шофьора/, вози сравнително добре, има някакви странични шумове, ама не е БМВ все пак :mhihi: Една двувратка, след 2000г за да е с новия типтроник с +/-, има ги 1,9тди 110 коня и 1,9тди 131 коня, според мен ще е доста добро попадение, харчи по каталог 8-9 в града, 5-6 извън. Като цяло имам положително отношение към този автомобил. За интервала 7-8-9 хиляди можеш да си намериш много запазен и поддържан автомобил.

Ако искаш нещо още по-малко, и още по-икономично се сещам за Олимпиада А2 и VW Лупо, има ги дизелчета типтроници. Но все пак колкото по-малка, толкова по-малко комфорт и екстри, както и жизнено пространство, а също така и мощността пада още повече :D Върху тези двата нямам толкова преки впечатления, обаче и двата впечатляват с разхода - те са с еднакви двигатели 1,2тди 61 коня, които ги дават по каталог 3,5 градско, и 2,5 извънградско :shock: А2 го има и 1,4тди със 75 коня, да си истински вихър на пътя :lol: И тук за около 7-8 хиляди можеш да си вземеш читава бройка.

Разбира се, 1ва серия на БМВ винаги си е алтернатива, много би ми се искало и аз да поръчкам малко една такава буболечка, ама за съжаление почват от 25-30 бона дори на старо, което ще ми е множко :confused:

Но все пак не съм поддържал или притежавал тези автомобили, и за съжаление не мога да разкажа повече около това колко струват годишно след покупката :bchug: Дано да съм дал все пак някоя полезна идея :angel:

acho.rs написа:Някой от вас изобщо направили си труда да види разбивка на продажбите и да потърси поне малко инфо колко пари губи МБ от тая кола - ей така , просто със гугъл за 2 мин , не да пуска доводи - тва мнооо се продава значи е на печалба ?

Не съм търсил в нета такава информация, аз затова и те попитах в предния пост да ми дадеш линк да видя къде го пише това. Ще взема да се разтърся тогава, да проверя за какво става дума.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата