Преброяване 2011-та
Модератор: Общи модератори
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Преброяване 2011-та
Чудя се, защо когато някой ни каже, че трябва да направим нещо, ние винаги ще намерим 100 причини да не го правим, чи и ще се аргументираме солидно. То не бяха фарове през зимните месеци, то не бе фолио на стъклата, то не бяха колани, зимни гуми и още куп глупости. 1000 пъти обявиха тия от НСИ че данните няма да се предоставят на никоя институция, нито данъчни, нито полиция и че данните са защитени, то е ясно, че абсолютна защита няма ама явно са се постарали хората. Кво ви бърка, че трябва да кажете дали имате кола или телевизор или кредит, какво ви е вероизповеданието или дали сте от малцинствата и др. Срамувате ли се от нещо? После като извадят някоя статистика и всички мрънкат "ама това са глупости, не е така". Защо винаги българина трябва да мрънка за нещо и после все другите да са му виновни. Еми излъжете ги, на вас няма да ви стане по-добре, ама и тяхната работа ще сбъркате, найс а.
Лек и спорен ден.
Лек и спорен ден.
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
spacepl написа:Чудя се, защо когато някой ни каже, че трябва да направим нещо, ние винаги ще намерим 100 причини да не го правим, чи и ще се аргументираме солидно. То не бяха фарове през зимните месеци, то не бе фолио на стъклата, то не бяха колани, зимни гуми и още куп глупости.
Не мисля, че проблема идва от мрънкането на хората, по-скоро мрънкането както ти го описваш е недоволство от дадено решение. Има различни нагласи сред народа спрямо дадено решение, има съгласни и несъгласни с него. Естествено и за двете групи има избор - подаваш анкетата, плащаш глоба (евентуално). Друг вариант е некоректното попълване на анкетата, аз лично ще го пропусна като вариант.
Не си ли съгласен, че е нормално от 41054 потребители на форума е предвидимо да има хора несъгласни и против решение А, решение Б, решение В на нашите мили народни представители? Именно различното мнение ни прави отделни личности и чертае нашия път.
Въпроса е, ако имаш лично мнение и не го изразиш, това прави ли те по-добър? Приобщава ли те към масата? Това ли е целта?
spacepl написа:1000 пъти обявиха тия от НСИ че данните няма да се предоставят на никоя институция, нито данъчни, нито полиция и че данните са защитени, то е ясно, че абсолютна защита няма ама явно са се постарали хората.
"защитата на личните данни" в България и по цял свят е като извора на младостта, носят се слухове че я има, че има комисия за спазването на закона, НО реално абсолютно всичко е преиначено и изкривено през призмата на корумпирания демократизъм. Сигурност няма има късмет и шанс. Ако чакам полицията да ме защитава, все едно чакам да взема да младея вместо да остарява.
Пример - имаме си една къща в нови искър = 7 пъти разбивана, вече крадът чинии и вилици, щото др. не остана - полицията - 7 жалби, 1 резултат -> първия взлом, намериха човека (познат им е) и до там.
Българска институция да се старае незнам, вероятно под натиск или заплаха, евентуално може да свършат нещо, старанието остана в ерата на комунизма (и то от заблудените за мен хора верни на общото благо). В момента 99% от работата на българските институции се мотовира от: интереси били те имотни или финансови облаги, лични услуги: на членове от семейството, приятели, познати и страх: от по-висшестоящи индивиди.
spacepl написа:Кво ви бърка, че трябва да кажете дали имате кола или телевизор или кредит, какво ви е вероизповеданието или дали сте от малцинствата и др. Срамувате ли се от нещо?
За малцинстрата и вероизповеданието си прав, статистиката ще покаже, колко бели и тъмни братя съжителстват на наша мила родна територия, да това е важно колкото и броя на населението, следи се прираст на етнически групи и се определя дали може и по БТВ да пуснат новини на Турски, или да направят 2ри блок по БНТ.
spacepl написа:После като извадят някоя статистика и всички мрънкат "ама това са глупости, не е така". Защо винаги българина трябва да мрънка за нещо и после все другите да са му виновни. Еми излъжете ги, на вас няма да ви стане по-добре, ама и тяхната работа ще сбъркате, найс а.
Надявам се най-искрено, ти да вярваш в истинските социологически проучвания, и в институциите на българия - аз, както и част от хората писали в темата не

Наистина от лъжата по-добре няма да ни стане, вероятно обаче за тези които ще я изберът тя е по-добра от истината, незнам трябва да споделят.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Е добре, де щом всичко се знае според теб, тогава какво им пречи да те глобят...?

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
Значи повечето преброители според мен са на възраст 40-50 години предимно жени,прочетох "ше пребия преброитела,ше ги гона,ше ги псувам".....И за кво целата работа...щото видиш ли ги питали имаш ли кола,дограма,изолация,компютър...ИИиии бахти лукса ако бехме 93' година да ама са сме 2011 или некои хора ги страх да не има видат заемите и крадитите ли кво незнам.ЕГН-то си пазели във всяка една държавна институция ви имат ЕГН-то и братя и сестри...хахаха смешно е кво пазите толко...Значи цел свет се брои обаче тука в България не става...
Казвам го така,защото вчера бех на гости на един познат на който майка му се записала за преброител одобрили я там по некъв ред и така....Въпросната жена не работи в държавна институция и никога не е работила в такава...просто иска да добави 300 лева(май толко каза) към семейния им бюджет...това са нейни думи...В крайна сметка всеки си решава ако искате се правете на бедни там лъжете,че сте под наем,че нямате кола,че сте инвалиди....Както некой написа преди мене те ше пишат квото им кажете не каквото виждат...
Казвам го така,защото вчера бех на гости на един познат на който майка му се записала за преброител одобрили я там по некъв ред и така....Въпросната жена не работи в държавна институция и никога не е работила в такава...просто иска да добави 300 лева(май толко каза) към семейния им бюджет...това са нейни думи...В крайна сметка всеки си решава ако искате се правете на бедни там лъжете,че сте под наем,че нямате кола,че сте инвалиди....Както некой написа преди мене те ше пишат квото им кажете не каквото виждат...
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Аз само да попитам.. има ли разлика ако се преброя онлайн или изчакам да дойде преброителя. Щото ми казаха че ако се дойдел преброителя, трябва да му се броят 30 лева за дейността 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Convertible написа:Е добре, де щом всичко се знае според теб, тогава какво им пречи да те глобят...?
Ама аз нямам против да ме глобят, ще си платя глобата и живи здрави

ogata написа:Аз само да попитам.. има ли разлика ако се преброя онлайн или изчакам да дойде преброителя. Щото ми казаха че ако се
дойдел преброителя, трябва да му се броят 30 лева за дейността
Не е вярно това за 30те лв. никаде в нормативната уредба не фигурира такава сума. Ти имаш избор:
1. Да я попълниш онлайн и да кажеш на преброителя после номера примерно на картата
2. Да не допускаш преброителя у вас, а да проведете на входната врата анкетата
3. Да проведете анкетата пред блока дори - човека/жената нямат интерес да влизат у вас, нямат право, това зависи от теб като собственик на жилището.
Личен избор, един от може би малкото които имаме днешни дни

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
titto написа:То така или иначе ЕГН-то Ви могат да го научат от много места, така, че по-добре онлайн, отколкото да ги пуснете у Вас да Ви зяпат всичко 20 мин.докато попълвате и пак да си тръгнат с цялата информация за Вас!?

Днес преброих и родителите си.
п.с.Не ги виждам тези които ще минават по домовете и ще трябва да преброяват едно семейство от 4 или 5 човека.Минимум 2 часа им давам.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
deyan-enchev написа:Convertible написа:Е добре, де щом всичко се знае според теб, тогава какво им пречи да те глобят...?
Ама аз нямам против да ме глобят, ще си платя глобата и живи здравиogata написа:Аз само да попитам.. има ли разлика ако се преброя онлайн или изчакам да дойде преброителя. Щото ми казаха че ако се
дойдел преброителя, трябва да му се броят 30 лева за дейността
Не е вярно това за 30те лв. никаде в нормативната уредба не фигурира такава сума. Ти имаш избор:
1. Да я попълниш онлайн и да кажеш на преброителя после номера примерно на картата
2. Да не допускаш преброителя у вас, а да проведете на входната врата анкетата
3. Да проведете анкетата пред блока дори - човека/жената нямат интерес да влизат у вас, нямат право, това зависи от теб като собственик на жилището.
Личен избор, един от може би малкото които имаме днешни дни
Точки 2 и 3 май не можеш да им откажеш и имат право:
Чл. 26. (1) При изпълнението на своите задължения по време на преброяването преброителите, контрольорите и придружителите имат право да посетят всички жилища и сгради в своя преброителен участък и контролен район от 8,00 до 20,00 ч.
(2) Лицата по чл. 4, ал. 1, т. 1 и т. 4 - 8 са длъжни да осигурят на органите по преброяването достъп до жилището си в часовете по ал. 1.
И по тоя закон се водим единици на наблюдение

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Аз нямам достъп до сайта?!?!2

- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Много ми е интересно мангалите как ще ги броят...
Те нито са регистрирани, нито нищо.

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
///Maximalniq написа:Много ми е интересно мангалите как ще ги броят...Те нито са регистрирани, нито нищо.
Като кучетата - кастрация и после номерче на ухото

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Регистрирах се, тръгнах да си попълвам анкетната карта, но неща като "площ на жилището" и т.н. не мога да попълня. Ще ме извиняват.
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
((:BuKcu:)) написа:Аз нямам достъп до сайта?!?!2![]()
Аз също нямам достъп, да не би да е от това че сме в чужбина.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Да, снощи казаха, че от чужбина няма имат достъп. За да може българите да се преброят само в БГ. Ако си някъде по света, ще се броиш там 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите