Най-странното място дето сте ремонтирали или поправяли колат

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Re: Най-странното място дето сте ремонтирали или поправяли колат

Мнение от kronos » 10 Фев 2011, 10:30

В една гора на 15км от най близкото населено място, сменях счупена кобилица на опел аскона. Имах няколко ключа и едно по здраво дръвче :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///М

Мнение от ///M fanatik » 10 Фев 2011, 23:47

Koz написа:
///M fanatik написа:Горивна помпа между Оброчище и Балчик на 29 юли в 2 часа.....няма да казвам,че ми беше топло. :help:

На него път след Оброчище към Балчик правят и един друг вид ''ремонт'' :mhihi:

Аз по-нататък колега :mhihi: Сори за офтопика
Are you /// M enough ?

Потребител
Аватар
Кара: E60 545i

Мнение от krisko_thc » 13 Фев 2011, 16:33

на един гаден надлез ми падна предната броня стана задръстване абе неприятно хванах я с опашки и газ :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 13 Фев 2011, 20:01

Свалял съм капака на клапаните на яз. Стамболийски.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 13 Фев 2011, 23:08

Е.Димитров написа:На път за морето
Изображение

1 от малкото, които съм виждал да си обличат жилетката, когато правят нещо по колата на пътя. Браво колега искам да ти стисна ръката! (Сериозно)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Фев 2011, 11:22

:yes: :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 14 Фев 2011, 16:56

Хайде и аз да се разпиша! Със старата ми кола (Е36 компак) неделя 35 градуса лятото, ми ражда термостата и датчика който включва перката. Бях с едно гадже в мола на стамболииски, колата пуши всичко във вода под колата. Момата вика запали се колата паникьоса се и не искаше да се качи. Ремонта беше колкото да я закарам и се прибера. Направих мост и пуснах перката да духа на втора степен постянно. Налях вода и обезвъздуших системата при което се прибрах без проблем. На другия ден нов термостат и нов датчик и спи града. Другия филм с компака на ботевградско на бензиностация Инокси, ми се чупи тройника и накрайника който свързва радятор и глава. Единствения изхад в 10 вечерта беше на буксир до вкъщи и след това 4 часа ремонт. Това ми са премеждията с компака.
С новата ми страст Е34-та на 1.01.2011 на кръстовището на Хемус просто изгасна. Единствената ми опция след многа разхвърляне колата на буксир пред нас. Оказа се нова бензинова помпа и ремонт на поплавъка!

Това е от мен, надявам се поне на пътя да не ми се случва нищо!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 M5
Мечтае да кара: F117a Stealth
Детайли за колата: BMW M5 E60 2008

Мнение от repibg » 30 Мар 2011, 5:40

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 30 Мар 2011, 8:55

В проливен дъжд зимата, по тъмно, слагахме енджъли на един авер в подземния паркинг до Практикер :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 30 Мар 2011, 13:13

На ферибота Игуменица - Бари преди няколко години, сменях крайното гърне на едно Пежо 306. :mhihi: :mhihi:
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 30 Мар 2011, 17:10

Mbass написа:Добра тема. Мисля, че madpetio ще има какво да ни разкаже. :D

Ще разкажа няма проблем....
Някои случаи вече са разказвани...
Но за мен най-странното място си остава нивата в Италия при температура от +37 градуса на сянка. Там не ремонтирахме,а сменяхме двигател.
В Австрия на едно ОМВ сменяхме заднен носач и шенкел ползвахме горелка и флекс,един ми донесе очила за флекса че щели да ни арестуват ако ни видели полицаи...
В Сърбия - там ми е любимо - ни се запали инсталацията ,един врачанин се излете с едни резачки и вместо да махне клемите на акумулатора той среза един сноп кабели. Хвърли ми в ръцете един изолирбанд и ми вика - Пепи превържи тия жици на две на три....
В Сърбия скъсахме съединител на буса с който теглехме двойна платформа с джип и ван отгоре...свалихме джипа и закачихме с въже вана който беше с блокирал мотор и почна едно теглене без номера са и двете незнам дали е ясно. А буса си тегли празната платформа и така си се движи до Враца на втора скорост...и ние така...
В Гърция по стария път за Игуменица горе в едни планини ни свърши нафтата в 01ч през ноща! Дигнахме палеца да стопираме баси оптимистите минаха 300българи и никой не спря. в 02часа при силен снеговалеж спря Врачанско бусче и ни спаси...
В Румъния с гумите много от вас знаят как стой въпроса...
В Австрия ми гръмна акумулатора в 24часа нощес питай те ме от каде намерих друг....и как се прибирах до България...
И нещо от зората...през 1998г имах Форд 1.6Д на третата зима спре да пали,аз с един набор той разбирач. Стигаме до заключението че му сменяме сигменти и правим ревизия на главата и мотора е ОК. Да де ама всичкото това го правиме пред блока след работа от 18ч до 03ч през това време свалихме главата,сменихме сигментите,свалихме клапаните и ги напасвахме на ухо там по оная технология с целофана и събрахме отново мотора и запали. Под лампата пред блока декември при около нулата....Колата обаче почна да пали и пали цяла зима...
С Ладите едно време там съм ги позабравил,но и истоийте са старшни и са с възрастово ограничение!!!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 30 Мар 2011, 17:17

1 Мястото не е много странно-на тротоара пред нас.Ама януари(2010),сняг до коленце,Е30ката с предните гуми качена на площадката на входа,аз лежа отдолу и псувам Гюнтер къде е заврял помпата на съединителя.
2 Един приятел и той в най големия студ реши да сменя термостат.Ама вместо да се мъчим на открито си слизаме в паркинга на мола на Стамболийски с гедорето и гащеризоните,спираме над една шахта,източваме антифриза,сменяме термостат,наливаме нов антифриз и се изнасяме.За отопления и осветен "сервиз" даже и не плащахме,щот се оправихме за под 2 часа.Гъзарите с Q7ците и Е90ките се цъклят като малоумни кво не ни е наред :mhihi:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 30 Мар 2011, 17:36

Като прочетох историите на madpetio се сетих за друга :)
Ходих да купувам един двигател от Пловдив от колега от форума. След успешният тест-драйв, около обяд някъде, лятото, около Пловдив в едни пущинаци, реших че е ще го вземам мотора. Казвам на колегата(с очакване да ходим някъде в сервиз) "Айде ще ходим ли да го смъкваме" той: "Ми да, спри под оня орех" :mhihi: Аз ей така :shock: За да разкачим кардан, генерация и т.н. и да извадим и натоварим мотора, пича ползва един мотокар от близка фирма. Направо ми взе акъла :mhihi

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 31 Мар 2011, 11:04

Ремонт на охлаждащата система в 1 до 3 часа през нощта, с подръчни материали, 2 отвертки и ножовка с която ми услужи работника на няква бензиностанция малко след Велико Търново по посока Варна :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 31 Мар 2011, 11:29

аз са се сетих за една история.. не беше ремонт, ма беше забавно..
пускам се симеоновско и преди светофара на гара пайнер нещо стана с акумолатора и се включи имобилайзера и колата огасна.
тва става към 8 вечерта, аз издокаран със свален гюрук на трииската отивам към Славеиков..
спирам на светофара по в дясно и почвам да се мъща да спра алармата :kuku: , щото няма палени иначе. и като натиснах 2 -3 пъти копчето и се разпищя с малкото ток дето беше останал в скапалия се акумолатор.. видях, че няма да стане и бутнах надясно на светофара, близо до спирката...
дигам капака и почвам с ключа близо до модула на алармата да я спра.. махам клемите на акумолатора - спира да пищи. слагам - пак почва. викам щи ... трииска скапана..
в тоя момент патрулка... бЕла астра.. викат проблем ли има и аз има казвам така и така трябва ми ток за да спра алармата и да запаля. ония викат няма проблем и единия извади некви кабели. слагаме ги спрях уж алармата и почвам да въртя да запаля.. и по едно време ми замириса - стопиха се кабелите на органите, точно до щипката, както обикновенно...
викам много се извинявам, явно няма да стане, а и закъснявам вече може ли да я бутнем на тротоара да не пречи, утре ще я прибирам.. бутнаха ме, всичко точно , затворих гюрука и заключвам и куката вика на къде си. казвам Славеиков. вика качвай се..
повозиха ме на задната седалка на патрулката .. и ме остават баш на релсите, понеже им казах да спрат където им е удобно :lol: ..слиза единия да ми отвори.. слизам аз, а тия дето ме чакаха :shock: :shock: :shock: :shock: ..
та така на следващия ден нов акумолатор и няма грешка...
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата