Акт за изгорял габарит и счупено стр. огледало - РАЗВИТИЕ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Re: Акт за изгорял габарит и счупено стр. огледало - РАЗВИТИЕ

Мнение от Maverick_VS » 31 Авг 2011, 22:33

ms написа:Добре де- тея са били олигофрени...
обаче в хипотетична ситуация аз пиша директно в акта "Поискаха ми 200лв. подкуп и след като отказах ми написаха акт по чл.Х" и имам 4 свидетеля които в хор твърдят същото буква по буква- какво ще стане в съда, щото полицая ще ме съди 100% :?: Ситуацията е думата на 2-ма "дългогодишни, уважавани и без никакви провинения служители на МВР" срещу моята дума на заинтересовано от отпадането на акта лице и свидетели които са ми близки приятели и странно що повтарят като папагали след мен... Дали има съдия дето ще отсъди в моя полза- едва ли, дали ще отнеса аз присъда- вероятно, дали свидетелите ще отнесат нещо за лъжесвидетелство- колко му е...

Колкото и да ми е неприятно да го кажа пак- и ножа, и хляба са в тях и могат да ни изгърбят както си искат... единственото за което съм сигурен, че не могат да ме хванат е за алкохол- когато не съм пил и глътка просто НЕ съм пил и това е лесно доказуемо, за всичко друго сме виновни стига да решат :banghead:

Абе относително е...Много е дълго и широко като гледам как се пишат присъдите и решенията - но накратко - съдията после каза, че ако тези приятелите й са говорили конкретно, примерно "поискаха й 50лв." и т.н., и въз основа на целите им показания как са вървяли (дали си спомнят детайлно и останалите неща от случката, а не само за 50-те лева), и като не са роднини/фактическо съжителство (т.е. с приятели няма проблем, щото тия, които возиш може и да не са ти приятели, да си ги качил на стоп, примерно) и бла-бла-бла, е могла да отърве присъдатата или поне да мине с по-малко наказание...Ама всичко си е е*ало майката, и е до конкретния случай, и до конкретния съдия, и по-добре да не се правят тези експерименти ;). А иначе не само ти си заинтересован - полицаите също са заинтересовани в случая (щото може наистина да са ти поискали пари) - така че анализът на свидетелските показания е доста интересен ;).

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Авг 2011, 23:01

извинете за :OT: ,ще изместим съвсем темата така, ама...

Maverick_VS написа:...А иначе не само ти си заинтересован - полицаите също са заинтересовани в случая (щото може наистина да са ти поискали пари) - така че анализът на свидетелските показания е доста интересен ;).

За свидетелските показания има един виц дето е много верен, ама те са друг въпрос...

От позицията ми на прост гражданин ми се струва, че ако написа като възражение в акта "Поискаха ми подкуп от ХХХ лева и т.н." аз отправям директно обвинение в престъпление (и то доста сериозно) към длъжностно лице... А като обвинявам някой в престъпление трябва да имам конкретни доказателства- не само в БГ, а и по белите държави рядко свидетелски показания са достатъчни в подобни случаи...
Аз конкретни доказателства нямам, той ми е поискал, аз не съм дал- не е като да съм му дал банкнота от 100лв. дето и знам серийния номер и съм сложил някакъв знак и вече в съда да спорим той ли ми поиска или аз му дадох... Интересно е и това със свидетелите- от колата излиза шофьора, пътниците нямат работа навън и логично не могат да са сигурни к'во си говорят хората там... Накратко- аз НЕ мога да докажа по никакъв начин, че са ми искали пари...
А полицая дали е заинтересован или не, дали ми е искал пари или не е без значение- той е обвинен и следователно е "невинен до доказване на противното", а аз трябва да докажа, че е извършил нещо нередно...
Обаче пък аз не мога и де факто съм набедил полицая в извършване на престъпление, уронил съм му престижа, причинил съм материални и морални вреди и к'вото още се сети адвоката- много ще ми е забавно после в съда да ме осъдят да му дам някоя 5-цифрена сума ;)

Тоест- пишете каквото искате по актовете, но преди това мислете щото лесно от едно заяждане ще се окажете в съда като подсъдими по 5-10 члена от закона... да пишете, че "може би полицая е употребил алкохол"- ОК, че се държал грубо и не се е представил- ОК, ако има техн. грешки пишете възражения после след съвет с адвокат, но НИКОГА не пишете, че са ви искали подкуп в прав текст...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 31 Авг 2011, 23:22

ms написа:....
Тоест- пишете каквото искате по актовете, но преди това мислете щото лесно от едно заяждане ще се окажете в съда като подсъдими по 5-10 члена от закона... да пишете, че "може би полицая е употребил алкохол"- ОК, че се държал грубо и не се е представил- ОК, ако има техн. грешки пишете възражения после след съвет с адвокат, но НИКОГА не пишете, че са ви искали подкуп в прав текст...

:yes: :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 01 Сеп 2011, 10:01

и най-доброто решение. Да се опитаме да бъдем максимално изрядни, и да не се държим все едно катаджията е длъжен да ни се кланя, и няма да имаме проблеми.
Никога когато съм се държал добре с полицая не съм отнасял акт, 1 път се направих на бабаит и отнесох акта.
така че колеги каквото повикало, такова се обадило :winky:
а ти после ходи, съди, и тн... само се вкарваш в ненужни филми.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 03 Сеп 2011, 14:46

Ами то е така , защото както се казва в песента на Слави ` В тая държава всичко е проституция` Имаме най добрата съдебна система в света , НО според това кой е ищеца и кой е подсъдимия. Ако си спомняте преди време бяха хванали добре подготвена група от Х човека , със всички необходими инструменти , оскижени и т.н в момента на проникване в обществен трезор през стената на мазите . И какво стана ? Хората казаха че НЕ СА искали да влизат в трезора, ами разбили стената за да крадат тухлите. :mhihi: :mhihi: Или за кмета на Созопол дето го хванаха горските с убит елен , ама той пък тогава го бил `намерил` пък и въобще не бил излязал на лов , ами бил за гъби. За какво е носел пушка обаче - събитията мълчат :mhihi: Те това е България- като си мишка , спасявай се
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата