Всеки пети с 5 лв. на ден

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Всеки пети с 5 лв. на ден

Мнение от acho.rs » 22 Фев 2011, 23:16

TPAKTOP написа:
Eva* написа:
bam-bam написа:Толко са само цигарите на повечето .. ами останалото :roll:

В работата си носим храна сготвена вкъщи и си купуваме нес кафе на дози, защото е по 0,20 ст. пакетчето.

Колежке искам да ти дам един съвет понеже от подписа ти разбрах къде се губят финансите ти. Купи нещо немско и ще се ринеш в пари! :yes:

Последно Алфа уас пашън :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 22 Фев 2011, 23:24

acho.rs написа:
TPAKTOP написа:
Eva* написа:
bam-bam написа:Толко са само цигарите на повечето .. ами останалото :roll:

В работата си носим храна сготвена вкъщи и си купуваме нес кафе на дози, защото е по 0,20 ст. пакетчето.

Колежке искам да ти дам един съвет понеже от подписа ти разбрах къде се губят финансите ти. Купи нещо немско и ще се ринеш в пари! :yes:

Последно Алфа уас пашън :mhihi:

Най-големия оргазъм може да се изпита от Фиат Ритмо! Въздушната струя минаваща през процепите от ръжда влиза по много специфичен начин в самото купе. Начин не достигнат ДОРИ от продуктовата гама на ВееС Телешоп!(въздух под налягане!)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 25 Фев 2011, 9:57

мале ако парите за бензин дето ги даваме всички на форума ще можем да изхраним половината държава хаха :)

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 25 Фев 2011, 21:13

Колегата флейм май пак си гледа от собствената камбанария.Кво значи бил си учил затва бил добре.Сещаш ли се в белите държави,че и да не си учил пак си добре ако не си мързелив.Ма тука не е така,особено ако имаш семейство за гледане.Ти колко деца имаш?!Аз съм с две,не пия ,не пуша, работя средно 29 дни в месеца,нямам кола,често не ползвам и градския транспорт,излизам на кафе 3 пъти у месеца.Плащам си всички сметки на време и не съм умрел от глад ама ми писна на уя щото се мисля дали ше изкарам месеца.А забраих да кажа,че и аз съм вишист(и учих здраво) ма не ме грее нещо.Са по интересното е,че на 1 април заминавам в една друга държава,където ще съм поствен в същите условия както в БГ (същата работа) с разликата,че ше плащам и наем.И там ако не изкарвам достатъчно,че да живея спокойно тогава ще кажа грешката е в мене,не у държавата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е63 individual
Мечтае да кара: BMW M6 G-POWER

Мнение от BMW-Beast » 25 Фев 2011, 23:01

AcOrP написа:мале ако парите за бензин дето ги даваме всички на форума ще можем да изхраним половината държава хаха :)

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
39741Купи ли си кола... Или още караш MERCEDES !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 25 Фев 2011, 23:25

magareto_yori написа:Колегата флейм май пак си гледа от собствената камбанария.Кво значи бил си учил затва бил добре.Сещаш ли се в белите държави,че и да не си учил пак си добре ако не си мързелив.Ма тука не е така,особено ако имаш семейство за гледане.Ти колко деца имаш?!Аз съм с две,не пия ,не пуша, работя средно 29 дни в месеца,нямам кола,често не ползвам и градския транспорт,излизам на кафе 3 пъти у месеца.Плащам си всички сметки на време и не съм умрел от глад ама ми писна на уя щото се мисля дали ше изкарам месеца.А забраих да кажа,че и аз съм вишист(и учих здраво) ма не ме грее нещо.Са по интересното е,че на 1 април заминавам в една друга държава,където ще съм поствен в същите условия както в БГ (същата работа) с разликата,че ше плащам и наем.И там ако не изкарвам достатъчно,че да живея спокойно тогава ще кажа грешката е в мене,не у държавата.

Тук не съм изобщо съгласен с теб! Като говориш как в "белите страни" хората без образование живеели добре искам и аз да вмъкна нещо! Да живеят добре ама въпроса е защо?! Щото огромна част от тях са образовани! Образованите изхранват необразованите! Тук сме малко повече тарикати от колкото ученолюбиви! Искаме да забогатеем с някоя далавера и да не губим време за учене! Като няма достатъчно образовани хора в България ще сме така! В Парламента ни ще има цирк с размятане на дипломи и стотачки! В ЕС ще ни се смеят че сме назначили измамничка с фалшива диплома! Колега знаеш ли че във въпросните "бели страни" не можеш да станеш професионален спортист без преди това да си минал през колеж?! Тук се става професионален спортист със скандал или връзка с поп-фолк икона! Това е разликата - На нас ни е изгодно да сме тъпи!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 27 Фев 2011, 14:14

Може би имаше в предвид простолюдието без образование ;)
Или искаш да кажеш, че всички до един трябва да са вишисти с по 10 дипломи за да имат право на хубав живот.
А обикновените работници ?
Или те не заслужават да живеят щото не са учили :roll:
В белите държави предполагам всеки може да живее нормално дори и да не е такъв.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 27 Фев 2011, 14:28

ами я пълнолетните да се отделят от родителското тяло и да видим тогава какъв срив ще се получи в социалния живот в българия :D
и 5лв ще са много
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 27 Фев 2011, 14:58

bam-bam написа:Може би имаше в предвид простолюдието без образование ;)
Или искаш да кажеш, че всички до един трябва да са вишисти с по 10 дипломи за да имат право на хубав живот.
А обикновените работници ?
Или те не заслужават да живеят щото не са учили :roll:
В белите държави предполагам всеки може да живее нормално дори и да не е такъв.

Колега не ме разбра! Колко взима един общ работник - около 600лв(примерно) колко взима един специалист в дадена област над 2000лв! И кво се получава в крайна сметка! Ако един общ работник вкарва данъци в държавата 100-тина лева а другия вкарва 100-тици лева кой носи вината че държавата няма пари за пенсии и помощи?! Като искаме да живеем в държава на общите работници ще сме в такова състояние!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 28 Фев 2011, 19:43

TPAKTOP написа:
magareto_yori написа:Кво значи бил си учил затва бил добре.Сещаш ли се в белите държави,че и да не си учил пак си добре ако не си мързелив.

Тук не съм изобщо съгласен с теб! Като говориш как в "белите страни" хората без образование живеели добре искам и аз да вмъкна нещо! Да живеят добре ама въпроса е защо?! Щото огромна част от тях са образовани! Образованите изхранват необразованите! Тук сме малко повече тарикати от колкото ученолюбиви! Искаме да забогатеем с някоя далавера и да не губим време за учене! Като няма достатъчно образовани хора в България ще сме така!

:yes:
Само да вмъкна, че човек може да не е образован, но да е достатъчно умен и инициативен, за да успее 8)

TPAKTOP написа:държава на общите работници

Ей тва е най-страшното!... :|

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 28 Фев 2011, 21:07

Домакинствата продължават да свиват разходите, за да компенсират намаляващите си доходи. Допълнителен натиск върху потреблението, на което се разчита за по-сериозно оживление на икономиката, оказват и поскъпващите стоки и услуги. Това показват данните на националната статистика, публикувани в понеделник и последвалите коментари на икономисти....

:mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 28 Фев 2011, 21:29

flame написа:

Едно от най-плашещите неща е че малко хора имат желанието да направят нещо с живота си! Дори не е задължително да си висшист за да успееш в живота или поне да имаш сносен живот! Какво означава с по 5лв на ден?! Означава че на този човек не му се работи или няма желание да си намери друга работа! Хора които въртят стотици хиляди а се водят безработни трябва да ги е срам защото реално крадат от инвалидите и пенсионерите! Срамота и грехота! 5лв на ден по 30 дена = 150лв! Други разходи(вода ток телефон ТЕЦ ) = 200лв(примерно)! Квартира - 100лв(примерно) Общо 450лв е толкова ли не може да се намери работа за 600лв?! Ами проблема е че работа има ама май няма желаещи! Толкова много курсове и стажове има вече че ако човек реши може да стане специалист и без висше! Най-важното обаче е желанието! Ако човек го има ще води по-добър живот ако го няма и седем дипломи да има до никъде няма да стигне!
Alpina_fanatic написа:Домакинствата продължават да свиват разходите, за да компенсират намаляващите си доходи. Допълнителен натиск върху потреблението, на което се разчита за по-сериозно оживление на икономиката, оказват и поскъпващите стоки и услуги. Това показват данните на националната статистика, публикувани в понеделник и последвалите коментари на икономисти....

Ами и това го има ама човек постоянно трябва да се учи(буквално и житейски) за да е конкурентен в пазара на труда! Един компютърен курс един езиков курс дори и категория за друг клас МПС това е начин да покажеш че искаш да се развиваш! АКо отидеш при някой работодател и му кажеш "Ами аз съм много сериозен и коректен и работех 15год. при предния ми работодател" той ще те попита "Какво научи там?" и отговора трябва да е задоволителен а не от сорта "Ами вършех си работата перфектно". Съвсем по друг начин ще се реагира ако кажеш "Ами изкарах категория С не защото искам да съм шофьор но като цел съм си поставил да изкарам всички категории. Записах се на курс по испански защото езици трябва да се учат" Хората искат да видят желание а не толкова образованието! Ако аз нямам желанието да се развивам у усъвършенствам сега дори да съм най-добрия автомонтьор след 10 години като пуснат коли на батерии ще си умра от глад! Във всичко е така не само при монтьорите! Не търсете вината в скока на цените а в самите вас!
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 28 Фев 2011, 21:34

TPAKTOP написа:... Не търсете вината в скока на цените а в самите вас!

Дянков ако те чуе ще ти опрости данъците поне за 5 год. напред :winky:

п.с.Иначе баба Гица от село Долно Уйно не е нужно да търси вината в себе си за скока на цените, но това сигурно не влиза в твоята доктрина :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 28 Фев 2011, 21:42

TPAKTOP написа:
flame написа:

Едно от най-плашещите неща е че малко хора имат желанието да направят нещо с живота си! Дори не е задължително да си висшист за да успееш в живота или поне да имаш сносен живот! Какво означава с по 5лв на ден?! Означава че на този човек не му се работи или няма желание да си намери друга работа! Хора които въртят стотици хиляди а се водят безработни трябва да ги е срам защото реално крадат от инвалидите и пенсионерите! Срамота и грехота! 5лв на ден по 30 дена = 150лв! Други разходи(вода ток телефон ТЕЦ ) = 200лв(примерно)! Квартира - 100лв(примерно) Общо 450лв е толкова ли не може да се намери работа за 600лв?! Ами проблема е че работа има ама май няма желаещи! Толкова много курсове и стажове има вече че ако човек реши може да стане специалист и без висше! Най-важното обаче е желанието! Ако човек го има ще води по-добър живот ако го няма и седем дипломи да има до никъде няма да стигне!
Alpina_fanatic написа:Домакинствата продължават да свиват разходите, за да компенсират намаляващите си доходи. Допълнителен натиск върху потреблението, на което се разчита за по-сериозно оживление на икономиката, оказват и поскъпващите стоки и услуги. Това показват данните на националната статистика, публикувани в понеделник и последвалите коментари на икономисти....

Ами и това го има ама човек постоянно трябва да се учи(буквално и житейски) за да е конкурентен в пазара на труда! Един компютърен курс един езиков курс дори и категория за друг клас МПС това е начин да покажеш че искаш да се развиваш! АКо отидеш при някой работодател и му кажеш "Ами аз съм много сериозен и коректен и работех 15год. при предния ми работодател" той ще те попита "Какво научи там?" и отговора трябва да е задоволителен а не от сорта "Ами вършех си работата перфектно". Съвсем по друг начин ще се реагира ако кажеш "Ами изкарах категория С не защото искам да съм шофьор но като цел съм си поставил да изкарам всички категории. Записах се на курс по испански защото езици трябва да се учат" Хората искат да видят желание а не толкова образованието! Ако аз нямам желанието да се развивам у усъвършенствам сега дори да съм най-добрия автомонтьор след 10 години като пуснат коли на батерии ще си умра от глад! Във всичко е така не само при монтьорите! Не търсете вината в скока на цените а в самите вас!

Колега ,къде я има тая работа за 600лв?Аз съм от провинцията работя в телевизия и взимам 340лв на кръст.Имам втора степен телекомуникации ,и в момента завършвам образованието си като тв оператор и взимам 340лв.Няма да ти казвам колко месеца търся работа и никъде или ти дават 250-300лв или оправяй се.Да дойда в София ,никога няма да си го помисля.Да рабята за 1000лв от ,които 300 в най-добрия случай за квартира ,ами другото и пак си е същото ако нямаш собствено жилище.До къто бях ученик съм ходил при познати в Италия и за 45 работни дни съм изкарвал 3000лв като общ работник ,но там ценят труда ти.В момента карам само служебната кола ,защото не мога да заделя 100лв за застраховка и винетка на колата.Много добре знам как се живее с 5лв ,че и по малко на ден и много искам да го променя това ,но не става лесно.Образование имам и ме бива във всичко каквото хвана ,но просто тук е адски трудно да си намериш хубава работа.Много ме е яд как неграмотни хора ,но нахални искарват луди пари.Имам пресен случай ,колега от университета ,който пише думата "цветна" по този начин "тцветна" ,и взима 4 цифрена заплата ,просто защото е имал връзки и се е набутал ,такава ни е държавата ,такива са ни работодателите.Има и работодатели ,които ценят добрите си работници ,а има и такива ,които веднага биха ти резнали заплатата ,защото искат нов джип.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 28 Фев 2011, 21:52

Alpina_fanatic написа:
TPAKTOP написа:... Не търсете вината в скока на цените а в самите вас!

Дянков ако те чуе ще ти опрости данъците поне за 5 год. напред :winky:

п.с.Иначе баба Гица от село Долно Уйно не е нужно да търси вината в себе си за скока на цените, но това сигурно не влиза в твоята доктрина :yes:

Ако всички си плащат данъците като хората и се осигуряват на реалните си доходи живота в село Долно Уйно щеше да е много по розов!
Какво имате реално против Дянков?! Човека каза "Не можем да харчим пари които нямаме и запълваме само дупки колкото да избутаме". Не знам как си правите семейния бюджет ама аз като нямам пари за ядене няма да ходя да си купя кола! А в момента всички това искат! Що няма по-високи пенсии?! Що минималната заплата не скочи нагоре? Що няма добавки? Баба ти Гица щеше да взима хубава пенсия ако имаше кой да работи след нея! Трудоспособните са по-малко от нетрудоспособните! А сигурно 1/4 от трудоспособните са на гурбет и си плащат данъците в чужбина! Реално работят за техните пенсионери! Как да се оправи баба ти Гица тогава? Женицата ще да е работила 30 години в държавно предприятие или ТКЗС и тя е била сигурна че цял живот ще си го има и комунизма е вечен! Младите и те ще работят в ТКЗС-то и ще и плащат пенсията! Да ама не! Всичко се "преватизира" и нищо не съществува! Повечето хора дори не могат да си докажат трудовия стаж по онова време защото тарикатите като са крали така са затрили предприятието че вече жив човек не остана дори да го помни! КАто тръгнеш да си събираш печатите "100-те национални работнически обекта" ще осъзнаеш колко реално си прецакан от цялата работа! Един от охранителите в нашия офис 2 пъти ходи до Перник за да му кажат че от мината която е копал 10 години дори и дупката не е останала! Сега ходи по мъките и търси начин да се пенсионира! Така че ако нещата се променят коренно ще се отрази и на бюджета на баба ти Гица! Защо в САЩ не карат скъпи коли? Щото не могат да им плащат данъците! Тук сме баш тарикати и дори заменяме жилища за луксозни возила защото така или иначе данъци не плащаме!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата