Куцата съдебна система бавно прохожда

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Куцата съдебна система бавно прохожда

Мнение от saleen » 30 Мар 2011, 18:14

То пак толкова като са му дали...като се замисля Ставийски каква присъда получи....сигурно е хихикал в залата докато му я зачитат....
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 31 Мар 2011, 12:52

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 31 Мар 2011, 15:23

Смятай какъв респект има тоя от съдебната ни система и каква репресия е изпитал от нея :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 31 Мар 2011, 15:53

Е то по нагло от това да каже аз съм над закона не знам :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 31 Мар 2011, 17:29

Народа казал-"Закона е като врата у широко поле-само улавите минават през нея" многократно съм се убеждавал, че това е самата истина уви и държавата не полага грам усилия да промени нещата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Апр 2011, 7:48

saleen написа:Народа казал-"Закона е като врата у широко поле-само улавите минават през нея" многократно съм се убеждавал, че това е самата истина уви и държавата не полага грам усилия да промени нещата.

Колкото и да са добри едни закони, добрите адвокати обикновено намират "начини" ;)
Справка - Майкъл Джексън, за който целия свят знаеше, че има педофилски наклонности, но си умря неосъден за нито 1 престъпление :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Апр 2011, 7:56

Шефът на административния съд в Бургас е арестуван
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/03/ ... arestuvan/

Верно е, че между арест и присъда има разлика, но все пак е добра тенденция напоследък да ги гонят здраво :)
Ама като се замисля, че 7 години ефективно е малко на някои колеги - в този случай сигурно е трябвало 2 доживотни присъди да издадат още преди да го арестуват :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 01 Апр 2011, 8:10

flame написа:Колкото и да са добри едни закони, добрите адвокати обикновено намират "начини"

Oсобено когато те са писали или лобирали за въпросните закони и нарочно са формулирани така, че да не могат да се тълкуват еднозначно, за да могат да вадят дивиденти от това, за сметка на чакащия справедливост данъкоплатец.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 01 Апр 2011, 8:11

flame написа:Шефът на административния съд в Бургас е арестуван
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/03/ ... arestuvan/

Верно е, че между арест и присъда има разлика,

Има колега, има-понеже "проходжащата"съдебна система няма нищо общо с този арест , който е извършила полицията и по скоро опровергава тезата ти за напредък в правосъдието.Вярваш ли, че колегите му няма да намерят начин да го отърват от панделата и ще пропуснат да се изгаврят с труда на полицаите, които са провели акцията по залавянето му и вероятно месеци и години са събирали доказателства?!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Апр 2011, 8:23

saleen написа:
flame написа:Колкото и да са добри едни закони, добрите адвокати обикновено намират "начини"

Oсобено когато те са писали или лобирали за въпросните закони и нарочно са формулирани така, че да не могат да се тълкуват еднозначно, за да могат да вадят дивиденти от това, за сметка на чакащия справедливост данъкоплатец.

Аха, начи викаш Майкъл Джексън е платил на некой в САЩ да приемат такива закони, че да го оправдаят (при положение, че истината беше очевидна) :winky: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 01 Апр 2011, 8:58

flame написа:
saleen написа:Народа казал-"Закона е като врата у широко поле-само улавите минават през нея" многократно съм се убеждавал, че това е самата истина уви и държавата не полага грам усилия да промени нещата.

Колкото и да са добри едни закони, добрите адвокати обикновено намират "начини" ;)
Справка - Майкъл Джексън, за който целия свят знаеше, че има педофилски наклонности, но си умря неосъден за нито 1 престъпление :winky:

Може обаче да направиш и справка колко звезди са лежали по затворите и за по-малки провинения, за които тук дори дело няма да заведът.

ПП: Когато Ross Kemp беше в България и прави предаване за циганите, говори с един полицаи и като разбра какво е положението тук, ние ги хващаме те ги пускат и направи най-логичното заключение за работата на полицията - Безмислена

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Апр 2011, 12:20

bioz написа:
flame написа:

Може обаче да направиш и справка колко звезди са лежали по затворите и за по-малки провинения, за които тук дори дело няма да заведът.

Освен Уесли Снайпс за укриване на данъци друг не мога да се сетя ;)
Ако не броим хванатите да карат пияни като кирки, които биват осъждани на умопомрачитени наказания от сорта на 14 дни карцер! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 01 Апр 2011, 18:30

Ето нов пресен пример за поредния успех на съдебната ни система http://www.desant.net/show-news/21981/

Разрешиха употребата на марихуана в Бургас
"Министър Маргарита Попова ще трябва да разясни на прокурорите, а и на обществеността, как притежаването на каквото и да е количество дрога може да е законно, след като тази стока не може да се намери законово. И, как така една шепа местни съдии не само са превишили правата си с фриволно тълкуване на разпоредбите, но и са си позволили законодателна инициатива - именно легализиране на притежанието на т. нар. еднократна доза и по собствено усмотрение да прекрояват текстовете от НК."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36M40B18, е36М43В18

Мнение от stamov79 » 08 Апр 2011, 9:37

ms написа:
лошрайдър написа:виж и чл. 123 от там :)

прав си, трябва да се гледа 123-ти...

Чл. 123. (1) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който по непредпазливост причини другиму смърт чрез действия, които спадат към занятие или дейност по предходната алинея, които той няма право да упражнява, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Ако в случаите по предходните алинеи деецът е бил в пияно състояние или ако е причинена смърт на повече от едно лице, наказанието е лишаване от свобода от три до десет години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Предполагам, че трябва да попада в категорията "особено тежки случаи" понеже има условна присъда за същото деяние и му се полагат от 5 до 15... Интересно ще ми е да видя мотивите на съда с които му дават минимума ;)
А още по интересно ще ми е да видя мотивите на прокурора (или следователя- де да знам кой) дето след катастрофата при първоначално разследването е бил с мнение за прекратяване...

Колеги, ако позволите да се включа, но при определяне на наказанието се взема предвид вида на вината-умисъл, предумисъл, непредпазливост(чл.11 от НК, като се съобразяват и нормите от Общата част на НК, касаещи налагането на наказанието -чл.23 и следващите от НК, като и чл.54 и следващите от НК ! От първостепенно значение е вида на умисъла, без да навлизам в подробности от наказателно-правната теория той е ПРЯК когато с деянието се целят пряко настъпилите обществено опасни последици(напр.насочвам пистолет към главата на жертвата и стрелям-явно съзнавам, какъв рузултат ще настъпи), за ПРЕДУМИСЪЛ говорим, когато деецът предварително е обмислял бъдещото престъпление, в сравнително спокойно състояние, при обсъждане на мотивите за и против.(в конкретния случай, ако няколко дни беше обмислял предварително да извърши убийство с кола)
За НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ става дума, когато деецът не е съзнавал за общественоопасните последици от своето деяние или когато е съзнавал вероятното им настъпване, но се е отнасял към тях с пренебрежение, или деецът надценява определени фактори от действителността, а подценява други - например шофьор навлиза в населено място с висока скорост-той съзнава, че МОЖЕ да причини катастрофа, но разчита на бързите си рефлекси, че ще я предотврати(така наречената съзнавана непредпазливост или престъпна небержност). Всички тези фактори се вземат предвиди от съда при определяне на наказанието, а и другите норми, които съм цитирал по-горе! Така, че не им е лесно на колегите съдии-трябва да преценят всички данни, защото не е все едно да определиш на някой дали ще "лежи" 1 или 1,5 г.!
Образно казано, наказанието на осъдения, трябва да прилегне като "дреха"-не трябва да е нито повече, нито по-малко отколкото заслужава, то трябва да бъде индивидуализирано, посредством нормите от Общата част на НК !

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 08 Апр 2011, 9:58

stamov79 написа:...
Образно казано, наказанието на осъдения, трябва да прилегне като "дреха"-не трябва да е нито повече, нито по-малко отколкото заслужава, то трябва да бъде индивидуализирано, посредством нормите от Общата част на НК !

Съгласен съм, че не е никак лесно да се наложи точният размер наказание...

Ама аз като прост гражданин се чудя следното: дали пък тоя случай (един убит вече- 2г. условна + още 2-ма убити по време на условната, като и в двата случая е пиян като мотика) не трябва да попадне в категорията "особено тежки случаи" :?: по простата ми логика е точно такова положението... следователно защо му се налага минимума от 5г. + 2г. от условната, но те са отделен въпрос...
за мен някак наказание от общо 7г. за 3-ма убити щото някой е карал пиян ми се струва недостатъчно :dunno: макар аз да съм на мнение, че такива трябва да отнасят доживотна присъда, по-приемливо щеше да е да получи едни 10г. + онези 2 от условната... не съм запознат, ама силно ме съмнява, че при добро поведение и работа в пандиза ще стои повече от 4, максимум 5г. вътре- е това вече е твърде малко наказание за 3-ма убити, било то и по непредпазливост...
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата