Гаранционен фонд???
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Гаранционен фонд???
Много сте смели колеги, шапка ви свалям.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Аз вчера питах един катаджия и каза че няма как да ме накарат да я платя когато колата не се движи и тия глоби и спирания от движения са пълните простотии. Въобще каза ми ако не я карам да не я плащам.
Има надежда...щом катаджия ми го каза.
Има надежда...щом катаджия ми го каза.
BMW e30 320i Powered by LowBudgetPerformance™ & 88' BMW E30 330i Turbo & BMW e36 m40b16
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Незнам защо всички казвате,че трябвало да доказват че си карате колата за да имате винна... По тъпия закон не се казва никаде дали карате или не карате МПС-то казва се ако е регистрирано и не е спряно от движение трябва да се плаща... Глобени още няма мисля, но като нищо могат да почнат... 600 лв, + спиране от движение после още колко пари да си я вкарате в движение колата или мотора ?
Трябва да го направят като в Англия, на сайта на КАТ въвеждаш си информацията и декларираш колата като спряна от движение. И ако те хванат,че я караш 1000-2000 лева глоба...
За да я пуснеш отново в движение, правиш си ГО, влизаш на сайта и даваш да я пуснеш сайта проверява в базата на ГФ, и колата е отново в движение. Може и за Технически преглед да се проверява в системата, или примерно ако е необходимо да се закара колата докато е спряна от движение на технически преглед сайта да генерира временно разрешително да може да си закараш колата на преглед-а и след като мине вече официално да се пуска в движение.
Варианти има, но ще ме извиняват да ходя до кат да спирам пускам и да плащам всеки път... Простоо няма как да стане.
Ако искате може да се хванем и да направим една подписка и да я препратим на ляво на дясно да си променят системата така,че да е лесна и удобна, ако не протести като в либия,египет,сирия щото да излезнем и да люпим семки ефект няма...
Трябва да го направят като в Англия, на сайта на КАТ въвеждаш си информацията и декларираш колата като спряна от движение. И ако те хванат,че я караш 1000-2000 лева глоба...
За да я пуснеш отново в движение, правиш си ГО, влизаш на сайта и даваш да я пуснеш сайта проверява в базата на ГФ, и колата е отново в движение. Може и за Технически преглед да се проверява в системата, или примерно ако е необходимо да се закара колата докато е спряна от движение на технически преглед сайта да генерира временно разрешително да може да си закараш колата на преглед-а и след като мине вече официално да се пуска в движение.
Варианти има, но ще ме извиняват да ходя до кат да спирам пускам и да плащам всеки път... Простоо няма как да стане.
Ако искате може да се хванем и да направим една подписка и да я препратим на ляво на дясно да си променят системата така,че да е лесна и удобна, ако не протести като в либия,египет,сирия щото да излезнем и да люпим семки ефект няма...
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Абе колега!
Ква Англия,кви пет лири!?
Нали целта е да ни цоцат паричките!
Това е главната идея,понеже сега криза,и застрахователите сигурно са ревнали че нямат парички,и хайде сега да стрижеме хората!
Да,ама НЕ!
Това дето го казваш,е много хубава идея,но докато бюрократичната машина се задейства,докато се приборят с лобитата,и ние вече ще сме за пенсия,ама понеже всяка година вдигат възрастта,така и няма и до пенсия да я докараме.
Просто плащаш малоумни данъци,и работиш до гроб!
Това е положението!
Само се чудя,кога ли ще се повтори 1997,пред народно събрание
Ква Англия,кви пет лири!?
Нали целта е да ни цоцат паричките!
Това е главната идея,понеже сега криза,и застрахователите сигурно са ревнали че нямат парички,и хайде сега да стрижеме хората!
Да,ама НЕ!

Това дето го казваш,е много хубава идея,но докато бюрократичната машина се задейства,докато се приборят с лобитата,и ние вече ще сме за пенсия,ама понеже всяка година вдигат възрастта,така и няма и до пенсия да я докараме.
Просто плащаш малоумни данъци,и работиш до гроб!
Това е положението!
Само се чудя,кога ли ще се повтори 1997,пред народно събрание

- Bareck
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///M
Трябва да е по-скоро
.Че както е тръгнало ще ни затрият тези в парламента... 

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Я да изтупам малко прахта.
И аз цъфнах с такова писмо за колата на жената. Но не мисля да плащам след като няма да се кара. Някой от "печелившите" с такива писма могат ли да споделят как са се развили при тях нещата?
И аз цъфнах с такова писмо за колата на жената. Но не мисля да плащам след като няма да се кара. Някой от "печелившите" с такива писма могат ли да споделят как са се развили при тях нещата?
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
здравейте колеги и на мен ми пратиха писанце.... утре мисля да питам застрахователя ми,че ми е приятелче.... но все пак застраховател
някой от по-горе писалите колеги нека сподели дали е платил гражданската.... дали чака още да го ''спрът от движение'' и дали след това писмо пак си е направил ГО и си кара колата,след тези 14дни.... (че на мен такъв ми е замисъла,като поизкърпя 30ката да си я карам по улицата).
Благодаря ви много

някой от по-горе писалите колеги нека сподели дали е платил гражданската.... дали чака още да го ''спрът от движение'' и дали след това писмо пак си е направил ГО и си кара колата,след тези 14дни.... (че на мен такъв ми е замисъла,като поизкърпя 30ката да си я карам по улицата).
Благодаря ви много

53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4