Трудно се намира работа в днешно време

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Трудно се намира работа в днешно време

Мнение от Сондьора » 07 Апр 2011, 22:17

Alpina_fanatic написа:
Сондьора написа:...бе заеби не ми се спори.

Е то за какво да спорим :dunno:
5 лв. на ден - за какво да "станеш" сутрин да работиш, като един прост антибиотик ти е 20 лева, а една пломба е 30-40-80 - ... лв (според зависи).. Ще пустеят земите, като няма кой да плаща :yes: Трябва да има едно "елементарно" съществуване :kuku:

п.с.Това, че продукцията е за ЕС нищо не означава :yes:

Па с теб, най-малко ми се спори, почна, че за хляб нямали, ся до С-класа ше я докараш.
Точно сам си отговаряш, що се плаща по 5 лв, шото нема кой да ти купи продукцията..шото има внос, македония турция. Ама и няма как да стане без тва, шото секи иска 2000 иляди лева у софето.
А тия с парниците изнасят, щото знаят как, има качество, което пак заради горното няма кой тук да ти го плати.
Щото от македония в сезона се купува диня по 2ст за бройка, а сади дини. И плащай по 20лв да ги берат.
А некои са се отказали, други не, та те така.

Тва за земеделието.

Във фирмата където в момента работя, заплатите не са мърдали от 2003та (тва за простолюдието)....А печалбата е 100% повече. И тук винаги е ако искаш, и винаги има свободи места, и е такива балъци като мен се връщат и се мъчат нещо да оправят, ама надали..и пак ше е некъде навън.

Към колегата от Англия, в Сингапур е рай бе човек, шо не си фанал натам :dunno:
Последна промяна Сондьора на 07 Апр 2011, 22:20, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 07 Апр 2011, 22:18

Добре бе,как я намирате тая работа за 3 дни,сериозно питам. 9 месеця търся,за 600-700лв почвам да работя не е проблем.Аз пари си имам до живот и без да работя,но не е това въпросът.Стаж ми трябва. Аз ако търся някаква работа да избивам,това което съм набутал по-образования трябва GEO на Уникредит да стана.над 50 000 евро съм набутал,не ми е за парите,ако бяха те щях да си стоя или сега да замина в чужбина,но съм инат и искам тук да работя.
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 07 Апр 2011, 22:20

Сондьора написа:
Във фирмата където в момента работя, заплатите не са мърдали от 2003та....А печалбата е 100% повече. И тук винаги е ако искаш, и винаги има свободи места, и е такива балъци като мен се връщат и се мъчат нещо да оправят, ама надали..и пак ше е некъде навън.

Що да мръднат заплатите ? :dunno: Ти сам обясни за 5 лв/ден и циганите...Шефът ти явно и той мисли като теб! :bchug: В природата има баланс :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 07 Апр 2011, 22:22

Alpina_fanatic написа:
Сондьора написа:
Във фирмата където в момента работя, заплатите не са мърдали от 2003та....А печалбата е 100% повече. И тук винаги е ако искаш, и винаги има свободи места, и е такива балъци като мен се връщат и се мъчат нещо да оправят, ама надали..и пак ше е некъде навън.

Що да мръднат заплатите ? :dunno: Ти сам обясни за 5 лв/ден и циганите...Шефът ти явно и той мисли като теб! :bchug: В природата има баланс :yes:

Бе ти нали беше икономист нещо, едно е да си на баланс, едно е да си на 100% печалба.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 07 Апр 2011, 22:26

Сондьора написа:Бе ти нали беше икономист нещо, едно е да си на баланс, едно е да си на 100% печалба.

:mhihi:
Аз съм водил упражнения в Университета за 3.20 лв/ час :angel: В един момент просто не си струва...По-добре да "щипна" една М-броня вместо да се занимавам с "глупости" :mhihi: ...Та, трудът в БГ се заплаща доста адекватно :yes: Радвам се ( даже съм и малко горд) , че съм българин :mhihi:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 07 Апр 2011, 22:29

SKISA написа:
N.Mihaylovski написа:.....
Аз в кризата си намирам работа за 3 дни :)

аз и умрел мога да си намера работа за 3дни за 700-800лв! ма не е в тва въпроса. фатката е ,че всеки отделен човек търси определена позиция при определени условия и намирането на "някаква работа" не е меродавно в случая....

за 700-800 не става и дума даже ;)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 07 Апр 2011, 22:36

520i написа:Добре бе,как я намирате тая работа за 3 дни,сериозно питам. 9 месеця търся,за 600-700лв почвам да работя не е проблем.Аз пари си имам до живот и без да работя,но не е това въпросът.Стаж ми трябва. Аз ако търся някаква работа да избивам,това което съм набутал по-образования трябва GEO на Уникредит да стана.над 50 000 евро съм набутал,не ми е за парите,ако бяха те щях да си стоя или сега да замина в чужбина,но съм инат и искам тук да работя.

Кажи кво търсиш т.е. кво си учил/завършил, ако е само за стаж, става лесно. Ако е да си бачкаш за кеф и хоби е друго, ама пак някак си не ми е ясно как не си намираш.

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 07 Апр 2011, 22:42

520i написа:...но съм инат и искам тук да работя.

:OT: БРАВО!!!! :clap: Един човек да иска да остане в тази държава, да не съм само аз лудия.

По темата: като седиш повече от месец без работа, (като мене) започваш сам да си създаваш работа. Т.е. да направиш бизнес. За 3 години 8 пъти съм фалирал и в момента пак съм фалирал и пак търся работа и/или някакъв начин да се финансирам и да започна за 9 път. Наистина в момента за 1 работно място се борят по 100+ човека, дори и за мияч в автомивка. Така че е напълно нормално изискванията да ви се виждат високи, а парите малко. Щом като мога да поискам 5-6 неща в повече от някой нов работник и да му плащам с 30% по-малко защо не? Всеки би го направил. Докато има излишък на работна ръка ще е така. Тъпо, но факт.
Изображение
От тогава русото не е на мода.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 07 Апр 2011, 22:43

Ако хората правеха само това, от което най-добре разбират, всички българи щяха да правят... всичко. :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Апр 2011, 23:03

няма работа защото... няма бизнес.

а няма бизнес защото едно че световната икономика е кочина, две че... българина... няма манталитет за бизнес. казвам го с ръка на сърцето. има страшно кадърни хора, далновидни... златни... но нямат правилния подход за правене на бизнес.

българина е късоглед. от днес за утре. това не е обидно- народна черта ни е защото векове така сме оцелявали. проблема е че динамиката на "днеска за утре" е много хаотична. безпринципна. гъвкава с една единствена цел- да се оцелее...

затова и бизнесите ни са слаби. добавете и липсата на начални капитали и типичната българска черта всеки да ти гледа в канчето и да се бърка плюс липсата на трудова култура в работоспособното население и.. кръга се затваря.

тези неща са такива не защото сме лоши хора. просто битието ни е направило скотове. скот не е обидна дума. скота е някой които се бори да оцелее... а борбата за оцеляване никога не е обидна. но това някак си не топли хората и не ги прави щастливи.

мене лично ми е мъчно защото виждам много неща от друга гледна точка от която проблемите са очевадни. но решението (знаейки даденото в задачата) е изключително трудно, времеемко и със съмнителна ефективност.. и цената на която ще дойде е изключително висока и непопулярна.

а това всичкото го написах защото... и аз не знам защо. мъчно ми е за хората. особено за младите. защото ние (по-големите) ви го направихме такова, но вие (по-младите) почти нямате вина в това.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 07 Апр 2011, 23:07

alx написа:....

+1 +1 +1...

:bowdown: :bowdown: :bowdown: ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Апр 2011, 23:11

Че кой има манталитет за бизнес? Общувам си сега с едни американци. Уж голяма фирма, голяма работа.. 2 месеца не могат да свършат елементарна работа и да ми представят сертификати за продуктите си за да ги занеса в ИАЛ за разрешителни за внос. 2 МЕСЕЦА не могат да ми кажат това аджеба лекарство ли е, медицинско изделие ли е или козметично средство..
В същото време с едни англичани. Пак голяма фирма, най-големия дистрибутор в Европа в бранша. Отговарят ми на мейлите точно през два дни. Налага се всеки ден да звъня до Англия, казва ми- ще ти пиша веднага и получавам мейла на другия ден.. Искам да дам пари, няма кой да ги вземе. Това манталитет за бизнес ли е? Не сме само ние така. В големи и известни фирми е същия ташак, чак не е за вярване, но факт.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 07 Апр 2011, 23:57

t060 написа:
520i написа:...но съм инат и искам тук да работя.

:OT: БРАВО!!!! :clap: Един човек да иска да остане в тази държава, да не съм само аз лудия.

По темата: като седиш повече от месец без работа, (като мене) започваш сам да си създаваш работа. Т.е. да направиш бизнес. За 3 години 8 пъти съм фалирал и в момента пак съм фалирал и пак търся работа и/или някакъв начин да се финансирам и да започна за 9 път. Наистина в момента за 1 работно място се борят по 100+ човека, дори и за мияч в автомивка. Така че е напълно нормално изискванията да ви се виждат високи, а парите малко. Щом като мога да поискам 5-6 неща в повече от някой нов работник и да му плащам с 30% по-малко защо не? Всеки би го направил. Докато има излишък на работна ръка ще е така. Тъпо, но факт.

Как ги намираш тея пари, че и да ги фалираш :lol:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 07 Апр 2011, 23:58

N.Mihaylovski написа:
SKISA написа:

аз и умрел мога да си намера работа за 3дни за 700-800лв! ма не е в тва въпроса. фатката е ,че всеки отделен човек търси определена позиция при определени условия и намирането на "някаква работа" не е меродавно в случая....

евала. начи си намерил ниша и си единствения или един от десетимата ,които могат да свършат тая работа, в тоя момент ,в тая държава... няма лошо. дерзай и трупай. и на мене беше време морето да ми е до колене... не се оплаквам.

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 08 Апр 2011, 0:28

N.Mihaylovski написа:
SKISA написа:

аз и умрел мога да си намера работа за 3дни за 700-800лв! ....

Хубаво си ги пишете 3 дни и тия "ник'ви" 700-800 лв., ама да не останете неприятно изненадани и двамата? При офертите за 700-800 лв е същия 'уй - пускаш СВ и ако нямаш свой човек, познай дали ще те потърсят!? Ситуацията от година-две насам е доста свинска, загуби ли човек работата си ... се приземява много бързо и обикновено доста болезнено.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата