С БГ Регистрация в Испания

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: С БГ Регистрация в Испания

Мнение от alekangg » 05 Ное 2016, 10:47

За това казах, че си има начини, примерно при смяна на местоживеене. Тогава няма такива суми и може да се легализира почти всичко.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Ное 2016, 11:01

Хмм, интересно..
Но това с газстанциите е отскоро явно (в смисъл на последните няколко години..)
Мерси отново
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Ное 2016, 16:21

Извинявам се, че се обаждам, но не е ли по лесна следната математика:

А - събирате колко ще ви струва път, регистрации, такси и т.н.

Б - продаваш колата, пътуваш до там и на място купуваш друга

Каква ще е разликата между А и Б и дали ще си заслужава цялата занимавка? Губене на време между институции, обикаляне всички необходими точки до постигане на крайната цел.

Ако колата е някакъв уникат или с неизмерима сантиментална стойност, то това естествено отпада.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 05 Ное 2016, 16:58

Тя още не е купена даже
Но както писах по-напред -някои модели са с почти двойна разлика в цената,което не оправдава нито пътни,нито регистрационни разходи.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Ное 2016, 17:15

Bogat-Beden написа:Тя още не е купена даже
Но както писах по-напред -някои модели са с почти двойна разлика в цената,което не оправдава нито пътни,нито регистрационни разходи.

Съгласен съм с теб :bchug: Предполагам говориш за втора употреба кола. А купувайки "нов внос", то това си е котка в торба, с която ще трябва да въртиш едни кръгли 3000км. С доста багаж, предполагам. Рисковете от посещение в сервиз, където майсторът "струва" .... евро на час, си е съвсем реален.

Не давам акъл, просто давам идея, да се направи пълна математиката. Ако отиваш за кратко е едно, ако се местиш за постоянно, то това е съвсем друго. Каква излиза разликата, ако закараш и регистрираш кола и ако си купиш на място такава? Ако си закараш колата, ще си закараш и багаж, това е ясно. При разлика 2-3-5 000 евро си заслужава. За 500 евро, не мисля, че има смисъл. Загубеното време за тестове, проверки, регистрации и т,н, ще струва повече пари. Съдя по опита оттук де. А той не е меродавен.

Хубаво би било, ако някой сподели реален опит от цялата операция. Колко време и пари е отнела цялата занимавка.

Успех!

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 05 Ное 2016, 17:27

BMW_POWER написа:
Bogat-Beden написа:Тя още не е купена даже

Съгласен съм с теб :bchug: Предполагам говориш за втора употреба кола. А купувайки "нов внос", то това си е котка в торба, с която ще трябва да въртиш едни кръгли 3000км. С доста багаж, предполагам. Рисковете от посещение в сервиз, където майсторът "струва" .... евро на час, си е съвсем реален.

Не давам акъл, просто давам идея, да се направи пълна математиката. Ако отиваш за кратко е едно, ако се местиш за постоянно, то това е съвсем друго. Каква излиза разликата, ако закараш и регистрираш кола и ако си купиш на място такава? Ако си закараш колата, ще си закараш и багаж, това е ясно. При разлика 2-3-5 000 евро си заслужава. За 500 евро, не мисля, че има смисъл. Загубеното време за тестове, проверки, регистрации и т,н, ще струва повече пари. Съдя по опита оттук де. А той не е меродавен.

Хубаво би било, ако някой сподели реален опит от цялата операция. Колко време и пари е отнела цялата занимавка.

Успех!
Спор няма,това е така,както го написа.
Нищо не е решено окончателно,затова и събирам мнения.Но при една сериозна разлика в цените на колите,както и в цените на ГИ(ако се слага) -там започват от 1,5 до 2,5 к евро ,може да стане сериозна разлика.А за развалянето на път-възможно е,то и нова кола в гаранция да имаш-пак може да ти се случи,разликата е ,че изваждането ще е по-малко или нула.Загубеното време и разправии ще си останат..
А и въпреки ,че съм пътувал над 10 пъти със самолет ,пак не ми е много комфортно честно казано...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Ное 2016, 18:24

Има си плюсове и минуси всяко нещо.
По повод размишленията, дали кола от Испания или от България аз виждам така положението.

Ако се търси кола с АГУ от Испания, това стеснява кръга ужасно много. Не повече от 1% от бензиновите са с АГУ-та. Търсене в произволна търсачка ми изкара 40000 бензинови коли и 58 с АГУ.
Да се купува кола в Испания и след това да се слага АГУ е по-читав вариант, но не е евтино, нито бързо, пак ще мине време, пари, ходене и т.н. Цената на АГУ-то с монтажа ще е над двойна там, да не говорим, колко ще се търси, кой и къде да го монтира. Много малко сервизи има, които се занимават с това.

Трети вариант е да се вкара от България с монтирано АГУ, но само, ако се спазят някои условия, за които писах вече, иначе отиваме пак на много скъпа или дори невъзможна легализация там.

От друга страна ходене със самолет е бързо и лесно, но отиваш с 3 ката дрехи и до там, с кола може да се вземе доста повече.
Всичко е въпрос на преценки и сметки.

Иначе как можело да се счупи нещо по пътя няма да го коментирам, това може да стане при преход от 200км и при 4000км, при нова кола и при 20 годишна.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 05 Ное 2016, 18:29

Няма спор тука :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Ное 2016, 18:31

@Bogat-Beden, не знам какво смяташ да правиш точно в Испания сега, нито дали отиваш при някого, но си прецени всичко много добре, както и шансовете, че тези местения не са хич евтини. Да не те плаша, но положението е драматично в страната.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Ное 2016, 21:28

Положението е драматично навсякъде. Още един вариант. Нямам идея, дали Колегата мисли да се връща в бг от време на време. Но при някое от връщанията да монтира уредба и после с нея да се върне в Испания. Нямам идея как стои въпроса със застраховки и прегледи, и как може да скрие наличието на АГУ в колата. Ако теоретично е възможно де. Няма ли сервизи, където на черно да могат да правят това?

Не на последно място, колко хиляди км трябва да изминеш, за да си избиеш инвестицията. Има ли смисъл да се прави изобщо това?

Питам, защото преди две-три години при скъпия бензин тук и на мен ми се въртяха идеи да си докарам една уредба от бг и тук да ми я монтират. Ядове евентуално щяха да излезнат със застрахователите, защото тия хиени не си поплюват. Питах ето тези мафиози

http://budgetpropane.com/en/

искаха около $6000 за инсталация и монтаж на Ловато за V6 Санта Фе.

Иначе всеки си прави сметката. Дай Боже Колегата да успее в Испания :yes:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 05 Ное 2016, 23:00

alekangg написа:@Bogat-Beden, не знам какво смяташ да правиш точно в Испания сега, нито дали отиваш при някого, но си прецени всичко много добре, както и шансовете, че тези местения не са хич евтини. Да не те плаша, но положението е драматично в страната.

Така е ,прав си принципно,знам.
По-драматично от Бг не е обаче :mhihi:
Всяко решение е предпоследно и всичко е относително.
При всички положения за оставане/установяване за"винаги" и т.н. категорично не.В краен случай ще е една скъпа разходка за подобряване на езиковите умения..
Имам познати там,но предпочитам да не се осланям на това-предполагам знаеш какво имам предвид..
Естойчков го е казал-който играе-пичели :)

БМВ Пауър- ами уредбата в БГ е около 1000 лв за 4ри цилиндъра ГИ-за една смяна на маслото в общи линии си на плюс,поне на теория.. Инак тарикатеенето хич не ми е сила,искам да спя спокойно,затова мисля варианти да го карам по европейски,поне доколкото е възможно..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Ное 2016, 23:10

Bogat-Beden написа:
alekangg написа:@Bogat-Beden, не знам какво смяташ да правиш точно в Испания сега, нито дали отиваш при някого, но си прецени всичко много добре, както и шансовете, че тези местения не са хич евтини. Да не те плаша, но положението е драматично в страната.

Така е ,прав си принципно,знам.
По-драматично от Бг не е обаче :mhihi:
Всяко решение е предпоследно и всичко е относително.
При всички положения за оставане/установяване за"винаги" и т.н. категорично не.В краен случай ще е една скъпа разходка за подобряване на езиковите умения..
Имам познати там,но предпочитам да не се осланям на това-предполагам знаеш какво имам предвид..
Естойчков го е казал-който играе-пичели :)

БМВ Пауър- ами уредбата в БГ е около 1000 лв за 4ри цилиндъра ГИ-за една смяна на маслото в общи линии си на плюс,поне на теория.. Инак тарикатеенето хич не ми е сила,искам да спя спокойно,затова мисля варианти да го карам по европейски,поне доколкото е възможно..

По този въпрос може да отворим отделна тема.
За останалото съм абсолютно съгласен, винаги така съм мислел и така съм се настройвал.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 05 Ное 2016, 23:57

Некои разяснения относно темата. Ходя често до Испания, преди време живеех там. Първо: газифицираните коли са супер малко, както каза колегата. Едно наистина заради климата, второ масово се карат дизели там. Бензина си е екзотика, нафтата е по-евтина и някак си в Европа е прието дизела да е масовата кола. Второ: регистрацията на кола в Испания е скъпа работа, има си таблици в нета. Еле пък ако е бензинова и над 150 кончета, просто не си заслужава, ако е стара колата. Навремето за моята Е60-тка беше около 2-3к евро лукса да слагам испански табели - не мерси! Отскоро като че ли се поумножиха газстанциите, но не гледам да има голяма навалица. Ако ще се ходи с кола според мен никакъв проблем да е с газова от БРЦ примерно и с българските номера там, но не трябва, както казахме да се сменя книжката. Иначе се заяждат. Те пак се заяждат де, ако си в кофти район и те надушат, че имаш изкарано DNI. Но това е рядкост. Как бих постъпил аз, натоварвам тук катуна на някой бус има предостатъчно които карат багаж до Испания и обратно, качвам се на самолета, после влизам в сегунда мано и си избирам някой барутарник за 500-1000 евро и аз съм човека. Без тва е тегаво паркирането там, ако нямаш гараж, а е кофти с бг регистрация на улицата. Ше я ограбят боклуците.
Иначе alekangg е прав, немаме работа в Испания. Куца поста е.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Ное 2016, 3:07

Bogat-Beden написа:БМВ Пауър- ами уредбата в БГ е около 1000 лв за 4ри цилиндъра ГИ-за една смяна на маслото в общи линии си на плюс,поне на теория.. Инак тарикатеенето хич не ми е сила,искам да спя спокойно,затова мисля варианти да го карам по европейски,поне доколкото е възможно..

Прав си абсолютно, аз го давам като една евентуална възможност. Не съм запознат с правилата на играта там и просто предлагам. От друга страна, за какво ти е кола? Имаш ли идея, къде ще живееш и къде ще работиш? Ако работата ти е близо, виж градски транспорт или някаква моторетка. Испания е топла страна и един скутер би било някакво решение на проблема. Помисли много преди да правиш някакви по-серизни инвестиции.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 06 Ное 2016, 13:20

E34 написа:Некои разяснения относно темата. ...

Не съм ходил от 2009та..
Сигурно много неща са си същите,други са се променили,нормално.
Наистина трябва да погледна тези таблички за регистрирането на кола,сигурно варират според данъците за дадена област.
И за работата принципно е вярно,официална безработица на 20 процента,спор няма ,че е тегаво.
Но ще видим,ако и аз намеря нещо за 30к лева на месец тука ,оставам в Сф! :lol: :lol:
Честно казано,не ми се ходи никъде,ама така се получи..

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата