Катастрофа Цариградско - блъснат човек - снимки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Катастрофа Цариградско - блъснат човек - снимки

Мнение от jordanov » 21 Юни 2011, 23:56

Phil написа:
zazomazo написа:
п.с. "пич" , мислиш ли, че ми дреме дали си спрял или не да пишеш във форума :winky:

Пич, точно това имах предвид ;) Няма смисъл да ти обяснявам повече...

абе, само да те питам ти кола караш ли? като излезе на 20 метра пред теб човек и караш с 80 как точно ще спреш? И без теории, аз ще ги блъскам тия в дясна лента по добре птп между автомобили вместо да утрепам човек? Щото шанса да спреш, адски много клони към 0?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 21 Юни 2011, 23:59

Дам засъжаление закона в България е доста тъп относно подобни случай. Както имаше едно време случай пенсионери които им е писнало от живота нарочно се хвърлят пред коли на тъмното, или циганите които заради пари им лягаха децата под колите като си до магазина и после муфтят. Ужас са причините довели хора до такив действия, но закона в България е категоричен: Оправдание за убийство е само неизбежна самоотбрана, невменяемост, и малолетен извършител.

Може с парашут да ти кацне пред колата, мое да се хвърли пред нея виновен си.

Трябва в закона да се направи всяко пресичане на път с повече от една лента и максимална позволена скорост повече от 50км да се счита за самоубийство.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 21 Юни 2011, 23:59

Имам чувството, че не четете! Казах, че е пълна малоумщина да пресичаш Цариградско...и аз им се нервя яко на тия...ама може ли да плюете така човек, който е починал преди няколко часа?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 22 Юни 2011, 0:02

Еми тука е авто форум и всеки си се представя на мястото на шофьора.Никой не "храни" конкретния пешеходец,но и живота на шофьора е съсипан без да е виновен за това.Ако бяхме пенсионерски форум сигурно щяхме да плюем шофьорите дето не ни пазят и си позволяват да се движат по цариградското вместо да ни пускат.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 22 Юни 2011, 0:21

Phil написа:И за 2 години да се поставя на мястото на шофьора, я ти се постави на мястото на децата чийто баща няма да се прибере, на майката, която няма да види повече сина си...ае не ми говори глупости!!!!!

А защо той не е помислил за децата/внуците си преди да пресече?!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 22 Юни 2011, 0:27

просто ужасноо :cry: :!: :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 22 Юни 2011, 0:41

Преди 3 часа карам на цариградско и си мисля за случая и виждам един малоумник да пресича малко след окръжна болница :banghead: Пича беше с полицейска или сотаджийска униформа :censored:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 22 Юни 2011, 0:42

UBAH5 написа:Преди 3 часа карам на цариградско и си мисля за случая и виждам един малоумник да пресича малко след окръжна болница :banghead: Пича беше с полицейска или сотаджийска униформа :censored:

не можеш да ги научиш то докато не му се случи нещо недай си боже няма да се спре :ranting:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от monarxa » 22 Юни 2011, 2:23

а аз все си мисля че тези са решили да се самоубиват :bowdown: :dunno: --кои нормален човек ще пресича цариградско :dunno: :dunno: :dunno:

преди няколко месеца някакъв пък пресичал българия-но не успя
:kuku: :kuku: :kuku:

а на този трафик да пресечеш цариградско без да нацелиш някоя кола--тези хора да пускат тото--ще спечелят :yes: :yes:

....потъркал слепите си очи и промълвил...Боже,колко мъка има на този свят,Боже...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 22 Юни 2011, 9:49

b0bituy написа:Колеги, първо искам да се извиня за офф-а ама за 2-3 коментара не искам да пускам нова тема и да пълня форума с глупости. Някъде в закона пише ли дали когато пресичам по пешеходна пътека и съм с колело задължително трябва да сляза от колелото за да мина по нея? Един познат ми каза, че щом е на пешеходна пътека съм трябва да сляза а ако не ми се слиза просто да я заобикалям :mhihi: Спора възникна заради момче което беше с колелото си и го блъснаха на пешеходна пътека... Ако модератора прецени, че не е за тази тема просто да не одобрява мнението. Прецених, че е по-добре да го постна в тази тема отколкото да пускам нова.

Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:
...
5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци;
тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.

Чл. 107. Пешеходец е всеки участник в движението, който се намира на пътя извън
пътно превозно средство и не извършва работа по пътя. За пешеходци се считат и лицата:
...
2. които бутат велосипед, мотопед или мотоциклет;
...

Само това успях да открия. Мисля, че имаше някъде в закона упоменато, че когато си върху велосипеда и го караш закона го третира като МПС. Но не можах да открия въпросните член и алинея. Аз лично карам доста колело и когато пресичам на пешеходна пътека сам (без други пешеходци) винаги слизам от колелото.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flat 6 » 22 Юни 2011, 12:14

Phil написа:ама може ли да плюете така човек, който е починал преди няколко часа?

Ама, май ти не четеш! Как да не се плюе по човек, който поради малоумие е провалил живота на друг човек???

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 22 Юни 2011, 12:26

пенсията , че е виновен спор няма...умрял е , лека му пръст , но какво е виновен шофьора ? Защо трябва да лежи при тази ситуация ? средновековни български закони
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 22 Юни 2011, 15:03

Макар че все още не са установени всички факти и обстоятелства, свързани с конкретния случай, моето виждане по въпроса е, че вината е изцяло на пешеходеца. Не може да пресичаш едно най-натоварените шосета в София, в пиков час, на място, където няма пешеходна пътека и колите хвърчат и в трите ленти. Не мога да си представя автомобил, който карайки с 80-90км/ч. ще спре за секунди и ще избегне сблъсъка с пресичащия. Представете си пък да се е явил изневиделица? Тогава възможността за каквато и да била реакция съвсем се изчерпва. Имайки впредвид и че джипът е карал в най-лявата лента, респективно най-близката до мантинелата, не виждам как по друг начин може да избегне сблъсъка освен чрез спиране на място. Ако реши да завие в дясно и да заобиколи пешеходеца, ще удари другите коли, движещи се в средната и дясната лента и току-виж предизвикал още по-сериозен инцидент. Сами се сещате че решението как да избегне удара не може да се вземе за части от секундата, и то на такъв натоварен и динамичен участък, на който дори няма как да заобиколиш, а именно част от секундата е нужна за да се случи инцидентът. В тази връзка мисля, че шофьорът на джипа просто е бил лишен от всякакво време и възможност за каквато и да била реакция и в тази връзка съм почти сигурен, че ще получи оправдателна присъда или в най-лошия случай, който мога да си представя - условна.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 22 Юни 2011, 15:30

surfboard написа:... В тази връзка мисля, че шофьорът на джипа просто е бил лишен от всякакво време и възможност за каквато и да била реакция и в тази връзка съм почти сигурен, че ще получи оправдателна присъда или в най-лошия случай, който мога да си представя - условна.

Вземи да си представяш реални неща- минимум условна (силно вероятно такава ще получи), но може и ефективно да лежи в най-лошия случай... Шанс за оправдателна присъда просто НЯМА...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 22 Юни 2011, 15:48

НК предвижда по-леки наказания от пределния минимум за особени случаи, зависи какво ще поискат адвокатите и какво ще отсъдят съдиите.
what a helluva ride

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата