Катастрофа Цариградско - блъснат човек - снимки
Модератор: Общи модератори
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Re: Катастрофа Цариградско - блъснат човек - снимки
Phil написа:zazomazo написа:
п.с. "пич" , мислиш ли, че ми дреме дали си спрял или не да пишеш във форума
Пич, точно това имах предвидНяма смисъл да ти обяснявам повече...
абе, само да те питам ти кола караш ли? като излезе на 20 метра пред теб човек и караш с 80 как точно ще спреш? И без теории, аз ще ги блъскам тия в дясна лента по добре птп между автомобили вместо да утрепам човек? Щото шанса да спреш, адски много клони към 0?
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Дам засъжаление закона в България е доста тъп относно подобни случай. Както имаше едно време случай пенсионери които им е писнало от живота нарочно се хвърлят пред коли на тъмното, или циганите които заради пари им лягаха децата под колите като си до магазина и после муфтят. Ужас са причините довели хора до такив действия, но закона в България е категоричен: Оправдание за убийство е само неизбежна самоотбрана, невменяемост, и малолетен извършител.
Може с парашут да ти кацне пред колата, мое да се хвърли пред нея виновен си.
Трябва в закона да се направи всяко пресичане на път с повече от една лента и максимална позволена скорост повече от 50км да се счита за самоубийство.
Може с парашут да ти кацне пред колата, мое да се хвърли пред нея виновен си.
Трябва в закона да се направи всяко пресичане на път с повече от една лента и максимална позволена скорост повече от 50км да се счита за самоубийство.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Имам чувството, че не четете! Казах, че е пълна малоумщина да пресичаш Цариградско...и аз им се нервя яко на тия...ама може ли да плюете така човек, който е починал преди няколко часа?
Еми тука е авто форум и всеки си се представя на мястото на шофьора.Никой не "храни" конкретния пешеходец,но и живота на шофьора е съсипан без да е виновен за това.Ако бяхме пенсионерски форум сигурно щяхме да плюем шофьорите дето не ни пазят и си позволяват да се движат по цариградското вместо да ни пускат.

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Phil написа:И за 2 години да се поставя на мястото на шофьора, я ти се постави на мястото на децата чийто баща няма да се прибере, на майката, която няма да види повече сина си...ае не ми говори глупости!!!!!
А защо той не е помислил за децата/внуците си преди да пресече?!
- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Преди 3 часа карам на цариградско и си мисля за случая и виждам един малоумник да пресича малко след окръжна болница
Пича беше с полицейска или сотаджийска униформа 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
UBAH5 написа:Преди 3 часа карам на цариградско и си мисля за случая и виждам един малоумник да пресича малко след окръжна болницаПича беше с полицейска или сотаджийска униформа
не можеш да ги научиш то докато не му се случи нещо недай си боже няма да се спре

а аз все си мисля че тези са решили да се самоубиват
--кои нормален човек ще пресича цариградско
преди няколко месеца някакъв пък пресичал българия-но не успя
а на този трафик да пресечеш цариградско без да нацелиш някоя кола--тези хора да пускат тото--ще спечелят
....потъркал слепите си очи и промълвил...Боже,колко мъка има на този свят,Боже...

преди няколко месеца някакъв пък пресичал българия-но не успя

а на този трафик да пресечеш цариградско без да нацелиш някоя кола--тези хора да пускат тото--ще спечелят

....потъркал слепите си очи и промълвил...Боже,колко мъка има на този свят,Боже...
b0bituy написа:Колеги, първо искам да се извиня за офф-а ама за 2-3 коментара не искам да пускам нова тема и да пълня форума с глупости. Някъде в закона пише ли дали когато пресичам по пешеходна пътека и съм с колело задължително трябва да сляза от колелото за да мина по нея? Един познат ми каза, че щом е на пешеходна пътека съм трябва да сляза а ако не ми се слиза просто да я заобикалямСпора възникна заради момче което беше с колелото си и го блъснаха на пешеходна пътека... Ако модератора прецени, че не е за тази тема просто да не одобрява мнението. Прецених, че е по-добре да го постна в тази тема отколкото да пускам нова.
Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:
...
5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци;
тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.
Чл. 107. Пешеходец е всеки участник в движението, който се намира на пътя извън
пътно превозно средство и не извършва работа по пътя. За пешеходци се считат и лицата:
...
2. които бутат велосипед, мотопед или мотоциклет;
...
Само това успях да открия. Мисля, че имаше някъде в закона упоменато, че когато си върху велосипеда и го караш закона го третира като МПС. Но не можах да открия въпросните член и алинея. Аз лично карам доста колело и когато пресичам на пешеходна пътека сам (без други пешеходци) винаги слизам от колелото.
Phil написа:ама може ли да плюете така човек, който е починал преди няколко часа?
Ама, май ти не четеш! Как да не се плюе по човек, който поради малоумие е провалил живота на друг човек???
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
пенсията , че е виновен спор няма...умрял е , лека му пръст , но какво е виновен шофьора ? Защо трябва да лежи при тази ситуация ? средновековни български закони
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Макар че все още не са установени всички факти и обстоятелства, свързани с конкретния случай, моето виждане по въпроса е, че вината е изцяло на пешеходеца. Не може да пресичаш едно най-натоварените шосета в София, в пиков час, на място, където няма пешеходна пътека и колите хвърчат и в трите ленти. Не мога да си представя автомобил, който карайки с 80-90км/ч. ще спре за секунди и ще избегне сблъсъка с пресичащия. Представете си пък да се е явил изневиделица? Тогава възможността за каквато и да била реакция съвсем се изчерпва. Имайки впредвид и че джипът е карал в най-лявата лента, респективно най-близката до мантинелата, не виждам как по друг начин може да избегне сблъсъка освен чрез спиране на място. Ако реши да завие в дясно и да заобиколи пешеходеца, ще удари другите коли, движещи се в средната и дясната лента и току-виж предизвикал още по-сериозен инцидент. Сами се сещате че решението как да избегне удара не може да се вземе за части от секундата, и то на такъв натоварен и динамичен участък, на който дори няма как да заобиколиш, а именно част от секундата е нужна за да се случи инцидентът. В тази връзка мисля, че шофьорът на джипа просто е бил лишен от всякакво време и възможност за каквато и да била реакция и в тази връзка съм почти сигурен, че ще получи оправдателна присъда или в най-лошия случай, който мога да си представя - условна.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
surfboard написа:... В тази връзка мисля, че шофьорът на джипа просто е бил лишен от всякакво време и възможност за каквато и да била реакция и в тази връзка съм почти сигурен, че ще получи оправдателна присъда или в най-лошия случай, който мога да си представя - условна.
Вземи да си представяш реални неща- минимум условна (силно вероятно такава ще получи), но може и ефективно да лежи в най-лошия случай... Шанс за оправдателна присъда просто НЯМА...
НК предвижда по-леки наказания от пределния минимум за особени случаи, зависи какво ще поискат адвокатите и какво ще отсъдят съдиите.
what a helluva ride