.. и един ден разбираш, че младежките мечти...
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- TNC
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 Е90 330xD
- Мечтае да кара: E46 M3 CSL
Re: .. и един ден разбираш, че младежките мечти...
Гласувах за първата опция... Просто съдържа моя девиз "напред и нагоре". С останалата част от него не съм много съгласен 

Няма невъзмовни неща с бензин в кръвта!!!

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Учих и работя това, което винаги съм искал и то тук, в България. Карам колата на мечтите си, като не спирам да мечтая и да се стремя целенасочено към постигането на следващата като всичко постигнах сам с много учене и работа. Гласувах с първата опция въпреки, че не ми допада израза "морето ми е до колене", защото поглеждайки назад виждам колко труд съм хвърлил и, че хич не е лесно. Просто колкото по-рано човек осъзнае, че той упрявлява това, което се случва в живота му, толкова по-рано нещата ще се получат.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз избрах отговор 2, макар частта "но май започвам да се отчайвам" да не е съвсем присъща за мен. Живота е труден, това е ясно. Но съм избрал да се боря, пък каквото стане. Давам всичко от себе си, определил съм приоритетите си, но и осъзнавам, че не мога да прекрача границата на възможното. Реалист човек съм, и според мен това е добре - да можеш да си адекватен във всякакви ситуации били те добри и лоши, а не да се залъгваш, че всичко е розово.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Баси чета тука сички борбени, вървят напред и нагоре, успяват, явно България ще се оравя и дърпа яко напрад, с такива хора няма начин!
тва явно няква нова мода, тва изпадналите хейтъри вече сме на изчезване!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
всеки има цели и се стреми към тях
аз знам 4е мойте рано или късно 6те ги стигна .
аз знам 4е мойте рано или късно 6те ги стигна .
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Ооо, това че се стремим към нещо и имаме теоретичен морал, незначи че не псуваме като каруцари и не сме хейтъри, не се самозалъгвайТия неща дето ги пишем повечето тук... така се виждаме ние през нашите си очи, интересно как изглеждаме в хорските, току виж може да се окаже, че няма никаква допирна точна на самооценката си и реалната представа с която се показваме на хората около нас.
Много добре казано колега, чесно казано не очаквах някой да отговори толкова обективно, очаквах повече някой да ми почете морал, определено най-смисленото мнение което прочетох до тук!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Nukem написа:Баси чета тука сички борбени, вървят напред и нагоре, успяват, явно България ще се оравя и дърпа яко напрад, с такива хора няма начин!тва явно няква нова мода, тва изпадналите хейтъри вече сме на изчезване!
Хората с позитивното мислене писали в тази тема са 0.0000001% от целия народ. В което и да е общество, частта на "хейтърите" е голяма, то това общество никога няма да прогресира. Ако си мислиш само как всичко е супер зле, няма изход и т.н.....и на Луната да отидеш, пак няма да успееш

CONAN написа:Има нещо велико в това да си обикновен човек в ера, когато много се изживяват в чужди роли........от страх да осъзнаят какви са

Vra4anin написа:Мен ми е интересно да прочета мнението и на самия alx пуснал темата, той какво ще каже. Че типично в негов стил, пуска интересни казуси/анкети, а той само наблюдава, не коментира.
мисля, че беше ясно защо я пуснах темата- защото мисля (дал съм си сметка) че това което съм постигнал- май това ще е... освен ако не се случат определени неща над които... нямам никакъв контрол в момента и близкото бъдеще... и понеже е някак си постигнатото е по-малко (манталитетно, физически, финансово- в този ред) от колкото си го представях преди 20 години- съм леко разочарован от прогреса си.
не се оплаквам и не соча с пръст- не мисля, че имам дори и право. но си давам ясно сметка, че нещата не се развиха така както исках да се развият.
и понеже водихме един такъв разговор с приятели.. се оказа че това усещане/разбиране не е характерно само за хора дето са успяли до някъде и са на примерно на 40 години... а се случва в най-различни вързасти.
и реших да попитам...
разбирам че повечето хора тука са доста по-млади от мене и е естествено да са на акъла на който бях преди 20 години... но както се вижда от анкетата... това не е достатъчно за да ти е "морето до колене"...
като казах "морето до колене" ще дам един пример... усещането беше много подобно... миналата година ходих на един триатлон... и на плуването (то си е направо в открито море през един залив ама той като бургаския залив) си бях набелязал един момък преди мене... щото нали така се плува - трябва да имаш цел- и ако го минеш... гониш следващия и тн.. та.. минах аз няколко младежа... и по едно време гледам един пред мене и плувам... плувам..... плувам........... плувам..........................плувам и го гледам че колкото и да блъскам няма да го стигна... и изведнъж си дадох сметката че явно това ще е... и се отказах да го гоня щото ако бях продължил да натискам щях да се удавя... и така... темата е за тези дето са плували, плуват, но виждат че май това ще е позицията им в житейското класиране... а се имат за добри "плувци"...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
един пример, не е мн подходящ, развива се в америка. Shia labeouf (Сам Уитуики), когато е бил на 12 му е писнало да гледа как майка му събирала стотинки и звъннал на филмов агент и на 14 получава първата си роля от уолт дисни.. историята е показала достатъчно хора тръгнали от граунд зиро и покорили света. според мен има едно единствено правило.трябва да разбереш кой искаш да бъдеш и да си скъсаш задника за да го постигнеш-нищо повече.
не върви да си по-успешен от някой, който влага и последната си гънка от малък за да постигне мечтите си
не върви да си по-успешен от някой, който влага и последната си гънка от малък за да постигне мечтите си
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- zxsport
-
alx написа:...
хората са казали ... "всяко нещо с времето си" .... времето ти да догонваш младежа на плуване/бокс/мма е отминало безвъзвратно, но той може би има да гони теб по доста други параграфи ...
Физическата ни издръжливост (на мъжете след 30 - 35 г.) намалява със всеки изминал ден и това трябва да е ясно на всички ни - няма смисъл да се заблуждаме! И аз имам познати/приятели на 40-50-60 които се поддържат но ако трябва да се съревноваваме ... тежко им (въпреки, че се поддържат всеки ден)
А че ще те тупа някой младеж на плуване или бойни изкуства .... е болезнено за възприемане, но е ФАКТ!
Успокояващото е, че имаш много други качества, базирани на житейски опит и познания, които ти дават предимство във всички останали ситуации. Твоята идея за физическо натоварване и "достойно представяне" на 40+ години би трябвало да означава и да финишираш "прилично" ... докато младежа на 20 гледа да доплува 1-ви, без значение колко ще "му струва" това усилие! Това дали си "до тук" в малко по- глобален аспект зависи от очакванията, които имаш към себе си. Ако не си с големи очаквания, може и да се зарадваш!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз темата я възприемам в мисловен, не във физически аспект. И понеже го минах момента на осъзнаването и обективната самооценка, продължавам да плувам, за да не потъна. Вече няма значение колко плувци има пред мен, важното е да не се удавя. В живота винаги има хора пред теб, несависимо колко си напред, не е като в състезанието. А като гледам масата от хейтъри около мен (както стана дума по-горе), изобщо не се притеснявам дали ще съм последен в плуването 

Never mistake motion for action...
Въпроса е много добър. В днешно време от алчност и хъс за богатсво хората забравиха за стойносните неща в живота. Забравиха,че да бъдеш добър не е слабост,а сила.
Хората не достигат до щастие, дори да си купят света. Може да имаш милиони,но ще си сам на върха от страх,че хиляди други ще искат твойте пари ,които по един или друг начин си спечелил. Което няма да има значение за теб това няма да те направи щастлив.
Мечтите ги постигаме лесно с труд и вяра,всичко се постига. Само мързел да няма
А като има някой който ни бута надоло,дава повече хъс да постигнеш повече и повече. Много странно,но е така! Може да е човек или само една нелепа измислица на съзнанието ни,но тя ни дава силата и желанието да се борим с цената на всичко! Например: "...от мен не става нищо ...",но в един момент си казваш "...като е нищо по-надоло не може,така че ще пробвам,а каквото стане." И ето с усилия нещата се получават и в един момент си казваш "Аз успях!" Ако решиш какъв искъш да бъдеш, в смисъл добър приятел на всички с труден живот,но щастлив.
Разбрала съм,че стйностните неща не могат да се купят,още няма цехове за тях,но няма и да има! Те са пройзводство на душата на човека,за тези който имат. А тези без душа и любов само ползват и съществуват просто,защото трябва,а не защото искат.
Една жена ми сподели нещо, което искъм да споделя с вас.
"... На въпроса ми към нея "-Щастлива ли си?- Имаш печаливш бизнес. Страхотно здраво семейство. Пораснали образовани деца с бъдеще,здрави внуци също. Мъж който те обича след 30 год.брак (а не те приема за даденост). Приятели доказали се през годините. Уважение в обществото,което в днешно време трудно постижимо. Отговора беше "Не съм щастлива"при което останах смаяна!!! "Защо?!?",а тя отговори "Със съпруга ми сме най-добрите бизнес партньори в живота и в бизнеса,но не и в любовта. Тя не да направиш споразомение за цена и време за изпълнение. Няма пламък ,нито страст.
Навремето ме омъжиха почети на сила за мъж,който не бхя влюаена,но си го обичах като приятел. Не се разведох, заради принципа, какво ще кажат родителите ми ,което е много важно за мен (а те обожатат съпруга ми).
Сега имам всичко матерялно,но не съм щастлива. Радват ме моментите само с децата и приятелите,там съм насочила любовта си,която трябваше да бъде страст,но НЕ Е!"
Искъм да Ви дам формолата както на мен ми я поднесоха,а вие си решавате, все пак живота си е Ваш!
Разберете какво Ви кара да изпитвате удоволствие да работите. Отсеите истинските си приятели да бъдат до вас,а останалите само да бъдат познати останали през годините с уважение. Ако сте срешнали човека със СТРАСТА не го променяите,защото няма да е той след това. Приемете го такъв какъвто е.Ако нещо не можете да преглътнете,значи има грешка,не е той. Това се отнася и за работата и задълженията. Намерете начин по който да се чуствате доволни от себе си,а след това ще дойде и щастието Ви. Не си казвайте "Можеше и по-добре" или става и оставяте нещата,или разваляте и започвате отново,докъто сте доволни.
Давам Ви личния си пример. Отне ми две години да променя неща около мен. Като започнах приятели да отсявам,през това време разбрах каква работа ме радва,а между временно срешнах и моята страст. Вярно е парите и проблемите въобще не ме оставят да ми е скучно,но всъщност те ме карат да се чуствам жива и стойносна за да се събуждам всеки Божи ден с желание за живот! Сега мечтите ми са единствено да продължавам напред да живея и да не съжалвам за това което можеше и щеше да бъде някой ден!
Ако не пробвате промяна няма да има и сами ще сме си направели всичко което сме сега и винаги, ще съжаляваме за онова което нямаме. Все пак да не забравяме,че сами ако не се погрижим за себе си,няма никой да дойде да ни го направи!
Хубав ден на всички!
Хората не достигат до щастие, дори да си купят света. Може да имаш милиони,но ще си сам на върха от страх,че хиляди други ще искат твойте пари ,които по един или друг начин си спечелил. Което няма да има значение за теб това няма да те направи щастлив.
Мечтите ги постигаме лесно с труд и вяра,всичко се постига. Само мързел да няма

А като има някой който ни бута надоло,дава повече хъс да постигнеш повече и повече. Много странно,но е така! Може да е човек или само една нелепа измислица на съзнанието ни,но тя ни дава силата и желанието да се борим с цената на всичко! Например: "...от мен не става нищо ...",но в един момент си казваш "...като е нищо по-надоло не може,така че ще пробвам,а каквото стане." И ето с усилия нещата се получават и в един момент си казваш "Аз успях!" Ако решиш какъв искъш да бъдеш, в смисъл добър приятел на всички с труден живот,но щастлив.
Разбрала съм,че стйностните неща не могат да се купят,още няма цехове за тях,но няма и да има! Те са пройзводство на душата на човека,за тези който имат. А тези без душа и любов само ползват и съществуват просто,защото трябва,а не защото искат.
Една жена ми сподели нещо, което искъм да споделя с вас.
"... На въпроса ми към нея "-Щастлива ли си?- Имаш печаливш бизнес. Страхотно здраво семейство. Пораснали образовани деца с бъдеще,здрави внуци също. Мъж който те обича след 30 год.брак (а не те приема за даденост). Приятели доказали се през годините. Уважение в обществото,което в днешно време трудно постижимо. Отговора беше "Не съм щастлива"при което останах смаяна!!! "Защо?!?",а тя отговори "Със съпруга ми сме най-добрите бизнес партньори в живота и в бизнеса,но не и в любовта. Тя не да направиш споразомение за цена и време за изпълнение. Няма пламък ,нито страст.
Навремето ме омъжиха почети на сила за мъж,който не бхя влюаена,но си го обичах като приятел. Не се разведох, заради принципа, какво ще кажат родителите ми ,което е много важно за мен (а те обожатат съпруга ми).
Сега имам всичко матерялно,но не съм щастлива. Радват ме моментите само с децата и приятелите,там съм насочила любовта си,която трябваше да бъде страст,но НЕ Е!"
Искъм да Ви дам формолата както на мен ми я поднесоха,а вие си решавате, все пак живота си е Ваш!
Разберете какво Ви кара да изпитвате удоволствие да работите. Отсеите истинските си приятели да бъдат до вас,а останалите само да бъдат познати останали през годините с уважение. Ако сте срешнали човека със СТРАСТА не го променяите,защото няма да е той след това. Приемете го такъв какъвто е.Ако нещо не можете да преглътнете,значи има грешка,не е той. Това се отнася и за работата и задълженията. Намерете начин по който да се чуствате доволни от себе си,а след това ще дойде и щастието Ви. Не си казвайте "Можеше и по-добре" или става и оставяте нещата,или разваляте и започвате отново,докъто сте доволни.
Давам Ви личния си пример. Отне ми две години да променя неща около мен. Като започнах приятели да отсявам,през това време разбрах каква работа ме радва,а между временно срешнах и моята страст. Вярно е парите и проблемите въобще не ме оставят да ми е скучно,но всъщност те ме карат да се чуствам жива и стойносна за да се събуждам всеки Божи ден с желание за живот! Сега мечтите ми са единствено да продължавам напред да живея и да не съжалвам за това което можеше и щеше да бъде някой ден!
Ако не пробвате промяна няма да има и сами ще сме си направели всичко което сме сега и винаги, ще съжаляваме за онова което нямаме. Все пак да не забравяме,че сами ако не се погрижим за себе си,няма никой да дойде да ни го направи!
Хубав ден на всички!

AnDoRa написа:Хората не достигат до щастие, дори да си купят света. Може да имаш милиони,но ще си сам на върха от страх,че хиляди други ще искат твойте пари ,които по един или друг начин си спечелил. Което няма да има значение за теб това няма да те направи щастлив.
...
Страхотен първи пост на колегата!

Дано го разберат простите, завистливи и мързеливи селски бекове - които ги мързи или не им стига акъла да захванат нещо и вечно чакат държавата или някой друг да им помогне, обаче гледат с неприязън по-успелите от тях и се заблуждават, че милионите са им паднали ей така от небето и, имайки много пари, по цял ден щракат с пръсти и са напълно безгрижни

- blackrider
- младши ентусиаст
-
AnDoRa браво,много добре казано!

69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5