Малка анкетка ;)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Смятате ли ,че българите сме прост народ или .....

Анкетата свършва на 19 Сеп 2011, 18:13

Да, много прост народ сме
78
25%
Не,ние сме мозъците на света
5
2%
Интересува ни само чалгата,силикона и наркотиците!
40
13%
Изостанали сме с 50г от останалите страни по света!
49
16%
Не,ние сме в челните редици по развитие /като и да го погледнете/
5
2%
Не сме държава, а заградена територия.
42
13%
"Не сме народ, а мърша".
50
16%
Много е беден избора на отговори...
26
8%
Друго.....
17
5%

Общо гласове : 312
младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Re: Малка анкетка ;)

Мнение от momo-1st » 15 Сеп 2011, 23:06

Не смятам,че сме прости,напротив,умни сме и то много,но вместо да използваме наличния си капацитет за облагородяване на род и родина играем на дребно,за собствена сметка,тарикатеем...това което е в момента заслужаваме лично според мен.Преди много години,не съм бил раждан аз,мисля другаря Горбачов е казал на другаря Живков-"Българския народ е див и варварски"и е така!Един колега беше казал по-горе-можем много повече ама нямаме душици да го направим!Много се крадяло-ама то защото скъпо-ама не е така!Сега крадат ток защото бил скъп-ами навремето през комунизма е бил 2ст. ама пак се е крадяло,бензин и нафта също! Имам един колега,на баща ми набор-той казва "на българина да му прекараш кабела с тока до у тях,безплатно да е,той ще си пусне друга жица,само и само да си е аванта,нищо че и оня е безплатен"и е прав,такива са ни душиците.Правим луди схеми за да си вземем неща които не можем да си позволим,пък после правим цигании за да ги имаме!"Как да си взема 328-ца,ма да я регна като 1.6"-ми еди как си,а не осъзнаваме,че всъщност така вредим на всички включително на себе си,ами като не можеш да караш 2.8 карай си 1.6,"Малиии,днеска пуснали у КауфланТа банани за жълти стотинки,ма дават само по 2 кила,давай да тичаме цялата къща да се наредим да вземем по 2 кила да ги прекараме,нищо че в къщи никой не обича банани,ама нали са по 20ст",Софийски университет обяви 500 незаети места-давай ще вземаме който дойде-2-каджия бил-голяма работа-нали делегиран бюджет,всеки студент носи пари на университета,ама че после всички вузове плюят брак-няма проблеми нали си е плащал,и после тоя брак,става "лекар","управленец","адвокат","мениджър" и постига само брак,защото той самия е брак на една тарикатска машина.Не са луди политиците,че ядат баничката,луди сме ние да им я даваме,ама казват "Вие ги избирате",ама какво да избираш,като то само брак,делегираме си правата на хора които изобщо не са за там-за пример в нормалните страни министри за 16 часа си подават оставката под натиска на народа за НЕДОКАЗАНО,забележете нарушение,а тук за очеизвадни нарушения ние стоим и си тъпеем умно и ми се радваме,както пее слави в песента си"Нема такава държава",вечер министъра на образованието отива да чука в студентски град същата студентка,която през деня е "изчукал" още веднъж с идиотския закон който е предложил и е приет-тва примерно само и милата студентка си мисли че я чукат веднъж,а дефакто за днес и е второто чукане....
Незнам,сигурно ще срещна голяма съпротива и офанзива,но това е моето мнение,иска ми се още много неща да кажа,ма няма смисъл да си говорим по форумите,просто нали темата е за споделяне на моето,нищо лично към никого,просто мнение...
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 15 Сеп 2011, 23:10

Прост и комплексиран народ...всеки ден се сблъсквам с това...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 15 Сеп 2011, 23:13

forski написа:Вии сте ебахти трагедията,що не си слагате въжето и да ритате стола че да се отървате :kuku:
Я вземете прочетете някоя книга че поне да се светнете малко какви сме и що сме като народ,стига сте си мили мозъците с новини и жълта преса :dummy:

щото сме тъпи копелета и искаме да се мъчим- то акъл се иска да решиш да си сложиш въжето :roll:
интересно- книги съм чел доста (вестници не чета, новини рядко гледам) и все още чета, знам колко велика държава сме били, знам колко велики хора имаме, знам много неща по въпроса и със сигурност имам повече представа какви сме били от много хора... ама полза НЯМА- всичко е в минало свършено време... били сме нещо- днес сме нищо... дори сме по-зле от нищо...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 16 Сеп 2011, 1:48

Прости сме си били винаги. Като специалисти, българите сме невероятни, но сме безкрайно недисциплинирани. Петстотин години робство ни направи покорни. Петдест години социализъм ни направиха непредприемчиви. Двадесет години преход ни направи нагли и злобни. За десет години телевизия Планета оформи начина ни на обличане и изразяване. Делегираните бюджети и частните университети родиха сегашните мениджъри. Сложете и малко мързел, защото сме южен народ. Това сме ние. Нещата обаче ще се оправят. При пазарна икономика няма начин да не се оправят.

Потребител
Аватар

Мнение от forski » 16 Сеп 2011, 8:11

Фактори много,като се започне от време оно та се мине и през последните 21години,целта на които (21г.) беше да ни докарат точно до тук.Да сме без самочувствие,да си мислим че сме мърша и да си стоим кротко в ъгъла че лесно да се оправляваме,и целта им е постигната.Никога не сме били такъв народ "ПОКОРЕН" времето минава,нещата се менят,такива сме каквито сме,славянска кръв кво да праиш (никой не си избира предците) :lol: ;)
Но мърша не сме,аз поне не живея с тази мисъл и с това съзнание,не бих възпитавал и децата си така,не го правете и вие!
Има много по-големи мърши от нас по Европа,за едни от тях дават всеки ден по-новините,ей тука малко по-надолу от нас ... :!:
THINK POSITIV

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 16 Сеп 2011, 8:52

Тя "Малката анкетка" стана една......... Но до тук статистиката показва не много позитивно настроени хора към собствената си държава и народ! Чета всяко мнение с голям интерес има много истина в горе написаното, но има и много болка !
Продължавам да следя кой какво мнение има.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 16 Сеп 2011, 11:37

ukelichko написа:Прости сме си били винаги. Като специалисти, българите сме невероятни, но сме безкрайно недисциплинирани. Петстотин години робство ни направи покорни. Петдест години социализъм ни направиха непредприемчиви. Двадесет години преход ни направи нагли и злобни. За десет години телевизия Планета оформи начина ни на обличане и изразяване. Делегираните бюджети и частните университети родиха сегашните мениджъри. Сложете и малко мързел, защото сме южен народ. Това сме ние. Нещата обаче ще се оправят. При пазарна икономика няма начин да не се оправят.

Десетката!!!
:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Само с 1 уточнение - прости сме не щото нямаме акъл, а щото не знаем как да го използваме правилно ;)
А ти направо даде рецептата - дисциплина, предприемчивост, гледане в собственото канче и никва чалга :mhihi:
И точно както казваш ти - в условията на пазарна икономика имащите воля изплуват, останалите плюят държавата :smoke:

ПС Аз лично за мене си ще оставя в резерв малко мързел и южни страсти - да не стана прекалено педантично дърво, дето не може да се наслаждава на живота :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 16 Сеп 2011, 11:39

blackrider написа:до тук статистиката показва не много позитивно настроени хора към собствената си държава и народ!

По такъв начин формулирана анкетата... сходни биха били резултатите ако на сайта на "Атака" пуснат анкета "Какви са нагласите ви към циганите?" :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата