Към хАмериканците...
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Към хАмериканците...
Да, дърводелството е трудно, колегите ти са пияници, наркомани, реднеци който ще се подиграват с теб щот акцента ти е смешен, щот си чужденец, щот си поумен, щот не искаш да дъвчиш тютюн, щот си погледнал накриво един от тях, щот взимаш работата на честни американци, щот идваш с различни тениски на работа всеки ден, щот си си приготвил обяд от вкъщи....
Ако в Ирландия имаше и една от тези "предпоставки" да не съм седял и ЕДИН ДЕН

Просто не знам къв човек трябва да си , за да работиш в среда на олигофрени които да ти се подиграват ... и да си носиш обяд от вкъщи щот 5 долара не могат да ти откъснат от сърцето , при положение че праиш по 100-150 на ден

Ма кво се правя и аз все едно не съм ги виждал такива

Евала че поне си готов да помогнеш , че тва не е много българска черта .
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
ко в Ирландия имаше и една от тези "предпоставки" да не съм седял и ЕДИН ДЕН
Просто не знам къв човек трябва да си , за да работиш в среда на олигофрени които да ти се подиграват ... и да си носиш обяд от вкъщи щот 5 долара не могат да ти откъснат от сърцето , при положение че праиш по 100-150 на ден
Принципно готвя много хубаво и вкусно. Парите ги давах за продукти, и си готвех всеки ден вкусни манджи, вместо да давам пари за сандвичи, джанк фууд. Правил сам си хляб, сирене и лютеница от Малинчо.ком. Единствено не успях кисело мляко да си направя... Абе човек аз съм си селско дете, всичките тез неща са ми познати, мизерия, простотии, биене, ебаване, дискриминация итн, итн итн.... Мисли си само дали останах дължен

Евала че поне си готов да помогнеш , че тва не е много българска черта .
Аз не съм Българин.. Ама надявам се това да се промени бързо...

пс. КОй има връзки в министерствто за правосудие, агенцията за Българи в чужбина или Българския президент да свирка за да се забърза процедурата да си стана Българче.... Черпя сериозно и без задръжки...
Последна промяна Luki Junior на 31 Окт 2011, 16:42, променена общо 1 път
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
що се карате за глупости
нека да отиде човека да види нещата през своите очи.
единствения ми съвет е да си търси някаква работа където ще общува с по-интелигетни хора и да е на по-цивилизовано място за да не си изгради грешна представа за нещата. и да го приеме повече като екскурзия за проучване на нещата от колкото за печелене на пари. после сам ще си разбере за себе си какво иска да прави по-нататък.

единствения ми съвет е да си търси някаква работа където ще общува с по-интелигетни хора и да е на по-цивилизовано място за да не си изгради грешна представа за нещата. и да го приеме повече като екскурзия за проучване на нещата от колкото за печелене на пари. после сам ще си разбере за себе си какво иска да прави по-нататък.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
тука пак е станало искренно и лично
@Испанетса
проучи си тука агенций тва онова и заминавай
не тръгвай с идеята, че ще изкараш купища пари, не че е невъзможно
мое мнение - тъпо е да смяташ с колко ще се върнеш, нищо няма да разбереш от УСА
отиди да видиш друго отношение към работата и хората
отлична тренировка за езика - особенно ако улучиш англоезична среда
работил съм във фирма за moving & storage - хамали демек
работата е тежка, но разнообразна и се пътува доста
плаща се добре като за бригада 10.5 на час беше + бакшиши, които често са добри
на западното крайбрежие се плаща по-добре, но и разходите са по-големи
източното е предпочитано за бригадите, и на двете ако си светнат може да си прекараш
добре едно лято и да се върнеш и с някой лев
отиди едно лято огледай се и се ориентирай, не на всеки му харесва хАмериката
трябва да се бачка и щракането с пръсти не им е познато

@Испанетса
проучи си тука агенций тва онова и заминавай
не тръгвай с идеята, че ще изкараш купища пари, не че е невъзможно
мое мнение - тъпо е да смяташ с колко ще се върнеш, нищо няма да разбереш от УСА
отиди да видиш друго отношение към работата и хората
отлична тренировка за езика - особенно ако улучиш англоезична среда

работил съм във фирма за moving & storage - хамали демек

работата е тежка, но разнообразна и се пътува доста
плаща се добре като за бригада 10.5 на час беше + бакшиши, които често са добри
на западното крайбрежие се плаща по-добре, но и разходите са по-големи
източното е предпочитано за бригадите, и на двете ако си светнат може да си прекараш
добре едно лято и да се върнеш и с някой лев
отиди едно лято огледай се и се ориентирай, не на всеки му харесва хАмериката
трябва да се бачка и щракането с пръсти не им е познато
steeN написа:що се карате за глупостинека да отиде човека да види нещата през своите очи.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
И като се върнеш в БГ с едно никакво CV кво ще правиш... В щатите нещата не са толкова розови, колкото всички си мислят. В БГ ако си професионалист ще можеш да искарваш същите пари като ниско квалифициран персонал в USA. Тия цифри дето всички ги говорят са само и единствено с две работи или някакви далавери дребни или бакшиши.
Ако работиш нормално 40 часова седмица по 7$ на час това са ти 1100$ месечно извади си разходи за храна и си направи сметката колко голяма далавера е! Като не си на бригада не ти връщат данъци като имаш виза за учене пак ще работиш нелегално, за мен не си струва разправията...
Ако работиш нормално 40 часова седмица по 7$ на час това са ти 1100$ месечно извади си разходи за храна и си направи сметката колко голяма далавера е! Като не си на бригада не ти връщат данъци като имаш виза за учене пак ще работиш нелегално, за мен не си струва разправията...
испанеца- не ни слушай. 7/8 от хората тука нямат представа изобщо за какво става въпрос и какво истинското лице на америка а само са чували от хора които самите те не са разбрали дори и да са били в америка.... или са размишлявали в информационен вакум.
млад си- иди и пробвай. каквото и да излезе- все ще ти е от полза. ела, поработи, научи езика, запиши един евтин колеж.. после... всичко само ще си доиде на мястото...
америка е най-великата страна (все още) за осъществяване на млад човек в живота. но всеки трябва да си я открие за себе си защото всеки го е направил по свой си (уникален) начин.
ачко- сай фай, ейкейей...
млад си- иди и пробвай. каквото и да излезе- все ще ти е от полза. ела, поработи, научи езика, запиши един евтин колеж.. после... всичко само ще си доиде на мястото...
америка е най-великата страна (все още) за осъществяване на млад човек в живота. но всеки трябва да си я открие за себе си защото всеки го е направил по свой си (уникален) начин.
ачко- сай фай, ейкейей...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Към господин хамериканска мечта - както обикновено не четеш за кво говорим и пишеш глупости .
Аз съм му казал , че 40$ на час и 300 $ на ден за студент без опит са пълен мит !
Също така , че го разбирам ако иска да емигрира там , но да тръгне да печели за 4 месеца - няма как да стане .
Къде съм му казвал , че америка е шит . Не че няма доза истина де ...
+ 1
Аз съм му казал , че 40$ на час и 300 $ на ден за студент без опит са пълен мит !
Също така , че го разбирам ако иска да емигрира там , но да тръгне да печели за 4 месеца - няма как да стане .
Къде съм му казвал , че америка е шит . Не че няма доза истина де ...
steeN написа:що се карате за глупостинека да отиде човека да види нещата през своите очи.
+ 1
acho.rs написа:Към господин хамериканска мечта - както обикновено не четеш за кво говорим и пишеш глупости .
Къде съм му казвал , че америка е шит . Не че няма доза истина де ...steeN написа:що се карате за глупостинека да отиде човека да види нещата през своите очи.
+ 1
аз да съм те посочил с пръст?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
alx, не ме разбирай грешно. Америка и за мен е найвеликата страна. Първата година беше тегава. Но от втората натам всичко си дойде на мястото. Направих много добри приятели и до днеска си имаме контакти и си говорим отвреме на време. Аз ще живея там един ден...просто не съм спечелил на лотарията още. С единия даже ходихме на роуд трип една седмица.... Беше яко....
А за испанеца, от много сметане боли глава. Ходи, ама ходи между американци... между балканците става мазало....
А за испанеца, от много сметане боли глава. Ходи, ама ходи между американци... между балканците става мазало....
- bate koko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....
..ако слу4аино идеш...ако можеш направи един трип=изток-запад NEW YORK-LA/ LAS VEGAS... ПОСЛЕ ЕВРОПАТА ще ти се вижда ....смешна....
аре късмет и не се 4уди-риска оби4 смелите..
п.с. УСА все пак не е за всеки...така 4е...

п.с. УСА все пак не е за всеки...така 4е...

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
bate koko написа:..ако слу4аино идеш...ако можеш направи един трип=изток-запад NEW YORK-LA/ LAS VEGAS... ПОСЛЕ ЕВРОПАТА ще ти се вижда ....смешна....
п.с. УСА все пак не е за всеки...така 4е...![]()
![]()
![]()

това за Европата е много смешно изказване

или не си бил много по европата или се впечатляваш само от мащаби и технологий
Аз се кефя на щатите, но да кажеш, че европа е смешна е ... меко казано смешно изказване
навсякъде по света има хубави места за посещаване и живеене,
недейте така с тия силни изказвания - йок тва е само

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
bate koko написа:..ако слу4аино идеш...ако можеш направи един трип=изток-запад NEW YORK-LA/ LAS VEGAS... ПОСЛЕ ЕВРОПАТА ще ти се вижда ....смешна....
![]()
![]()
То за тва им е мечта на американците - юротрип - щот европа е смешна

Единственото което го няма е Лас Вегас . Ама Дубай е на близо . Имам приятели там , които ходиха и във Вегас и по техни думи - арабите са ненормални

acho.rs написа:bate koko написа:..ако слу4аино идеш...ако можеш направи един трип=изток-запад NEW YORK-LA/ LAS VEGAS... ПОСЛЕ ЕВРОПАТА ще ти се вижда ....смешна....
![]()
![]()
То за тва им е мечта на американците - юротрип - щот европа е смешна![]()
Единственото което го няма е Лас Вегас . Ама Дубай е на близо . Имам приятели там , които ходиха и във Вегас и по техни думи - арабите са ненормални
aма тя европата наистина е смешна.. всъщност не толкова смешна колкото "симпатична"... ама симпатична като малко кученце...
европата няма едно нещо (поне за мене) което е изключително важно за да ми хареса - няма мащаб. не може да ти се рее духа. всичко е сбито, малко, скъпо, мръсно и износено или чисто и износено ама се износено... където си бил вече много хора са били. емоционално и физически.
ама друга тема.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Европата е музея на останалия свят , всичко е тръгнало от нея ! Но ако ще се става милионер в днешно време , дестинацията е Китай !