occupy wall street?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Re: occupy wall street?

Мнение от Alex 320i Cabrio » 11 Ное 2011, 0:41

© написа:
Alex 320i Cabrio написа:...

:OT: ти беше от другата страна (противоположната на протестиращите), нали?

Като място на работа - да :mhihi:

Като разбирания - и да и не... :oops:

Не съм десен, защото съм виждал последствията, но не съм и ляв, тъй като сега плащам за проваления експеримент на Блеър и Браун...

Обама е обречен, защото тръгна с рогите напред. Клинтън се провали, защото Американците не приеха идеите му, иначе беше прав...
Power is Nothing Without Insanity

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Ное 2011, 17:17

steeN написа:
Bogat-Beden написа:...

е хубу, loaded question. аз си го обенснявам с това, че културата им позволява това да работи там.
германеца като прочете, че така трябва да прави той го прави :) признавам, че не съм запознат със скандинавските държави.
но това ми е обяснението, не мисля че може да стане при нас.

но да се върнем на закъсалите държави. може ли в гърция сладкарите и фризьорите да са опасни професии и да се пенсионират на 53
или там колкото беше на 90% от заплатите (гледах малко от go greek for a week). правилно ли е това според теб да ти върна въпроса?
на 100 процента си прав!!
а на въпроса -кой брой южните народи и Балканите за цивилизация въобще..-с върховни постижения предимно в областта на кулинарията :mhihi: :mhihi: -шегувка- и ние сме дали нещо на света, но като съвкупност няма нужда да коментирам.. :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Ное 2011, 19:21

Alex 320i Cabrio написа:Обама е обречен, защото тръгна с рогите напред. Клинтън се провали, защото Американците не приеха идеите му, иначе беше прав...

не- и двамата се провалиха просто защото са демократи които са водели най-силната (все още) капиталистическа империя във света. демократите... във франция. болна тема ми е...
алекс
трабант 601с
разни други возила

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 12 Ное 2011, 2:17

Alex 320i Cabrio написа:... Изведнъж се оказа, че това което сме учили в училище, как икономиките доминирани от секторите на услугите са върха, май не е баш така.

Много ми е интересно ти като виден лондонски (и не само) гуру, кой те е учил, че "икономиките са доминирани от секторите на услугите" ??? Аз мога да Ви предложа да си организирате един смислен ритуал на випуска - групово "изгаряне" на дипломите!!!
steeN написа:...ако бедните стават все по-малко бедни ? ....

Това няма как да стане, и ти го знаеш!
За другото - питай "експертите" - "ДянковN2" и "ДянковN3" ... гледам, че са се разписали в темата, и двамцата!

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 12 Ное 2011, 21:25

zxsport написа:
Alex 320i Cabrio написа:... Изведнъж се оказа, че това което сме учили в училище, как икономиките доминирани от секторите на услугите са върха, май не е баш така.

Много ми е интересно ти като виден лондонски (и не само) гуру, кой те е учил, че "икономиките са доминирани от секторите на услугите" ??? Аз мога да Ви предложа да си организирате един смислен ритуал на випуска - групово "изгаряне" на дипломите!!!
steeN написа:...ако бедните стават все по-малко бедни ? ....

Това няма как да стане, и ти го знаеш!
За другото - питай "експертите" - "ДянковN2" и "ДянковN3" ... гледам, че са се разписали в темата, и двамцата!

Ся, няма да ме обиждаш на Дянков. 'Сичко друго може, ама не и на тоз'!!!!

Второ, съвсем не съм гуру. Иначе по въпроса за изгарянето на дипломите, моля да се обърнеш към LSE. Преподава ми Чарлз Гудхарт и след това Лорд Десаи, а за капак Алтман ме мъчи с финансова математика един семестър.

Не знам само къде прочете, че някога съм бил съгласен с тази теория...
Power is Nothing Without Insanity

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 12 Ное 2011, 22:42

това ми напомня за вица как македония обявява война на америка

вдигат македонците самолетОТ , хвъркат до америка, мятат бомба и чакат.. нищо

на другия ден пак македонците вдигат самолетОТ, летят до америка, фърлят бомба ... и нищо

на третия ден пак същата операция и вече почват да се чудят кво става, няма ли да има ответен удар

в същото време обама по СNN

се обръща към нацията с думите "МАМКА ВИ И МАКЕДОНЦИ, САМО ДА ВИ НАМЕРЯ НА КАРТАТА" :ok:

та, след този преамбюл искам да ви кажа, че квото и да стане, където и да стане, булгаристан ще го подмине :)
No bling at the Ring

Аватар

Мнение от Хаос » 13 Ное 2011, 3:17

Alex 320i Cabrio написа:LSE

респект! : )
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Ное 2011, 21:22

тука ми попадна един коментар, който все едно го е писало второто ми аз, което има литературни способности ;)
ще преведа една малка част, но има и още. които иска може да си го открие в "гугъл".

Life isn’t fair. The concept of justice – that everyone should be treated fairly – is a worthy and worthwhile moral imperative on which our nation was founded. But justice and economic equality are not the same. Or, as Mick Jagger said, “You can’t always get what you want.” No matter how you try to “level the playing field,” some people have better luck, skills, talents or connections that land them in better places. Some seem to have all the advantages in life but squander them, others play the modest hand they’re dealt and make up the difference in hard work and perseverance, and some find jobs on Wall Street and eventually buy houses in the Hamptons. Is it fair? Stupid question.

животът не е честен. концепцията за справедливост, че всеки трябва да бъде третиран по честен начин, е морална необходимост, която е ценна и си струва. на нея беше основана нашата нация. но справедливостта и икономическото равенство не са едно и също нещо. както мик джагър казва "не може винаги да получаваш това, което искаш". няма значение колко се опитваш да "изравняваш игралното поле", някой хора ще имат повече късмет, умения, талант или връзки, които да ги приземят на по-добри места. някой изглежда, че имат всички предимства в живота, но ги прахосват, други изиграват скромната ръка, която им е раздадена и наваксват разликата с много работа и постоянство, и някой си намират работа на уол стрийт, и рано или късно си купуват къщи в хамптънс (местност около ню йорк с най-скъпите имоти в щатите). честно ли е ? глупав въпрос.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 29 Ное 2011, 23:54

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 5223_n.jpg
Tired of profits being made off of war? Sick of billions of dollars going to war as homes are being taken, tuition rises, and unemployment soars? Tomorrow we say, "Stop the Military Industrial Complex!" Two Marches leave from Madison Square Park: 6:30am and 4:30pm. For more info check out the flyer.

Нали, група безделници протестират без да знаят за какво.
Колко от вас са на друго мнение за воините в Ирак и Афганистан ?
Това не е от Fox News, това е от групата в фейсбук.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 30 Ное 2011, 14:24

една статия по темата:
http://e-vestnik.bg/13263/potresavashta ... -okupiray/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 30 Ное 2011, 19:10

Ей туй се мъдри на ъгъла на моята улица. По темата не съм запознат, но мнението ми отговаря на това от снимката.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата