Съвет за домашен климатик

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Съвет за домашен климатик

Мнение от Eмилио Димитров » 23 Ное 2011, 23:56

acho.rs написа:Добре пичоуе , този Дайкин :
http://v-clima.com/prod.php?id=klimatik ... 0gv-rx50gv - колко му е мощността на отопление Отопление: 1,7-5,8-7,7 kW / конс. 1,6 kW - 1,7 , 5,8 или 7,7 ?
И тези Мицубишита са два вида - Мицубиши електрик и Мицубиши хеви индъстри :roll:

това са минимална, номинална и максимална мощност

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Ное 2011, 23:56

добре сега се зачетох повече. излиза, че COP е най-важното нещо, защото то определя колко ще е ефективен.
после има ли смисъл от разни йонизации, uv лампи...

този примерно има толкова фантазии, че не са ми много ясни. примерно как си почиства филтъра :) къде отиват боклуците...
http://www.bulclima.com/product/klimati ... b---nocria

гледам някой имат сензор за хора в стаята?
това с 10 градуса, каква му е идеята ? по-икономично е да държиш 10 градуса и после
като се върнеш да го пуснеш, от колкото да е напълно изключен ли ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 23 Ное 2011, 23:59

steeN написа:добре сега се зачетох повече. излиза, че COP е най-важното нещо, защото то определя колко ще е ефективен.
после има смисъл от разни йонизации, uv лампи... гледам някой имат сензор за хора в стаята?
това с 10 градуса, каква му е идеята ? по-икономично е да държиш 10 градуса и после

идеята е че държи постоянна температура от 10градуса като разхода му на енергия е около 0.1kw(това е ст-ст за 12-ка на Fuji). после като се вдигне температурата на желаната от вас от климатика много бързо навлиза в оптимален режим. отколкото ако е изключен и го включиш. тогава разхода за ел. енергия е най-голям.

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 24 Ное 2011, 0:05

Пилев написа:Е да де ама ние говорим за mitsubishi heavy... Тошиба далеч не са най качествените. Ачо виж митсубишитата и дайкините. Фусжитсуто ако не ти се дават чак толкова пари.

А да си виждал или чувал за Тошиба-дайсейкай?
Повечето марки могат само да мечтаят за ефективността им!
М/у другото се занимавам от 8г. с климатици съм се нагледал на всичко така,че нещата които казвам не си ги изсмуквам от пръстите!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 24 Ное 2011, 0:06

И аз да питам, че много различни мнения чувам, а вкъщи се колебаем малко. Двустаен апартамент с площ 50м2, на половина с топлоизолация, с ПВЦ дограма навсякъде, ще може ли да се отоплява адекватно с един климатик? По магазините ни разправят, че удачно ще е да са 2 по-малки климатика, защото един голям можело да има нужната отоплителна мощност, но заради циркулацията на въздуха разликата в температурите между хола и спалнята примерно щяла да бъде от порядъка на 3-4 градуса. Иначе сме се ориентирали към инвертор. Аз лично от климатици не разбирам, та за това прибягвам до съветите на опитните. Леля ми примерно ми разправя, че топли 100 квадрата с 12-ка Панасоник. На кого да вярвам сега - на момчетата по магазините, дето продават ежедневно, или на леля ми, в която винаги е топло, като в същото време и като цена й излиза изгодно :dunno:

луд с палатка
Аватар

Мнение от ТУРБО » 24 Ное 2011, 0:19

Всеки климатик си е за отделно помещение!
Определано ще има разлика в температурите м/у 2-те.
А за 100-те квадрата с 12-ка ще си замълча. :conf:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 24 Ное 2011, 0:27

има си таблици, в които се посочват за определена кубатура какъв климатик да се вземе. Малък климатик за голяма стая, щото аз не искам да ми сауна и голям климатик за малка стая, щото щял да я топли по-бързо са глупости на търкалета. При първото климатика работи нон-стоп и не смогва, при втория докато влезе в оптимален режим и изключва. И двете водят само до едно: по-високи сметки и риск за климатика.
Също нещо много важно, което е често подценявано, а то е апартамента дали е изолиран, на стена с какво изложение ще се монтира климатика.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 24 Ное 2011, 0:27

ТУРБО написа:Всеки климатик си е за отделно помещение!
Определано ще има разлика в температурите м/у 2-те.
А за 100-те квадрата с 12-ка ще си замълча. :conf:

Тя така твърди :mhihi: Казва, че зимата си ходят по тениски. А за квадратурата не се съмнявам, че е толкова. Значи остава климатика да не е толкова голям, колкото казва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 24 Ное 2011, 0:39

ТУРБО написа:
slatanic написа:Кво викаш митсибушитата не струват и за тва 12ките са по 1000-1200 най-евтините. :mhihi:

:yes: Ти го каза.Това са най-неоправдано дадените пари!За тези пари с този смешен COP :no:
п.п.Говоря за мицубиши електрик!!!

Колега , кво не ти харесва на МЕ -то?... например този модел:
http://www.dekom.bg/?page=product_details&instanceID=5597
Повече от приличен си е климатика, нищо че не е HEAVY

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sa_hellrot » 24 Ное 2011, 0:55

steeN написа:добре сега се зачетох повече. излиза, че COP е най-важното нещо, защото то определя колко ще е ефективен.
после има ли смисъл от разни йонизации, uv лампи...

този примерно има толкова фантазии, че не са ми много ясни. примерно как си почиства филтъра :) къде отиват боклуците...
http://www.bulclima.com/product/klimati ... b---nocria

гледам някой имат сензор за хора в стаята?

Боклуците се събират в два контейнера на , през които се плъзгат двата филтъра - като се почиства климатика, все едно се плези :mhihi: ,КОП-а е важен разбира се , както е важна и номиналната мощност и минималната. УВ лампите са за убиване на бактериите и др.( върши работа явно, за да си играят да оскъпяват машината явно), плазмата също върши някаква работа( истинската)... другото е майтап според мен.
Ако имаше климатик с мин.отдаване 300 Вт., номинал 5КВт и максимал поне 8КВт, КОП над 6 и да няма външна платка
(или поне да е вътре цялата електроника), шум: външно до 30ДБ, вътрешно около 18-22ДБ на силен вентилатор
и на цена 500 лв. с монтажа щеше да е перфектния модел за БГ.... но НЯМА :mhihi:

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 24 Ное 2011, 0:59

Аз съм с Дайкин - външното тяло не го чувам, помещението което отоплявам е тухлено, около 50 кв./м. с външна изолация и ПВЦ дограма.
Във Видин съм със Панасоник, преди месец го взехме. Е, постоянно чувам някаква кола да ми работи на празен ход навън пред блока .... докато загрея, че е външното тяло на климатика :mhihi:
Интересното е, че Панасоника се усеща много повече, отколкото Дайкина, но предполагам защото помещението е по-малко.
virtue and tranquillity

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Ное 2011, 1:05

sa_hellrot написа:...

начи сензорите за хора не си струват, така ли да разбирам. в смисъл са някакъв гъдел, без особен ефект... ?
или имаше предвид, че има менте плазма? кое е по-добре uv vs. plasma ?
питам напълно сериозно, къде видя да съм се оплаквал от технически параметри...
Последна промяна steeN на 24 Ное 2011, 1:09, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

луд с палатка
Аватар

Мнение от ТУРБО » 24 Ное 2011, 1:09

sa_hellrot написа:
ТУРБО написа:
slatanic написа:Кво викаш митсибушитата не струват и за тва 12ките са по 1000-1200 най-евтините. :mhihi:

:yes: Ти го каза.Това са най-неоправдано дадените пари!За тези пари с този смешен COP :no:
п.п.Говоря за мицубиши електрик!!!

Колега , кво не ти харесва на МЕ -то?... например този модел:
http://www.dekom.bg/?page=product_details&instanceID=5597
Повече от приличен си е климатика, нищо че не е HEAVY

Само рекламата им е голяма!!!Ако бяха толкова добри нямаше постоянно да ги рекламират :idea:
Ами точно преди 2 седмици слагах 2 такива 25-ца и 35-ца и мога да ти кажа,че съм много зазочарован. За по-малко пари бих предпочел например това(много по качествена изработка,по евтин,по икономичен и т.нт.)
http://impas-klima.com/invertorni-klima ... kvp-e.html
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sa_hellrot » 24 Ное 2011, 1:22

Ами сериозно ти казвам от това което съм чел и чул. Аз за съжаление нямам такъв климатик , за да ти кажа впечатлението си от първа ръка. Чувал съм че ги слагали доста в болниците на запад ест. , не тук... тука са с ОСАКА :mhihi:
п.п.НОКРИЯ-та си е мн. сериозен климатик наистина, аз го харесвам много... но мн. ми е скъп.
Както казваше един човек , който е доста запознат с климатиците от много време насам:
"Като знам кво има в един климатик, как да дам 2000 лв. за един"
Но все пак, който разполага с средства , нищо не пречи да се погъделичка с наи-доброто.
п.п.2. Аз съм с GENERAL 12-ка конвенционален и четвърта зима до -15 си държи 22 градуса, пък че не е инвертор не ми пречи :yes:

ТУРБО, Тошибата си е добра- не съм казал лошо за нея, нито за Хевито, ама много ги опръска Електрика.... чак си помислих че говориш за Осака :yes:
MItsubishi MSZ FD25VA(вътрешно) го продават с два варианта външно тяло - по -ефтиното MUZ GE25VA, и по-доброто MUZ FD25VA. Че има даже и с външно MUZ FD25VABH nord.

луд с палатка
Аватар

Мнение от ТУРБО » 24 Ное 2011, 1:47

Ами просто не предлагат това което трябва за тези пари!
Това за мен е климатик от средн клас,на който цената на една инверторна 12-ка не трбва да надхвърля
1000-1100лв,а те ги продават като върха в климатичната индустрия.
Нокрията е дота нива на да тях и въобще не могат да се сравняват.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата