Връща ли се кризата от 2008ма
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Връща ли се кризата от 2008ма
Аз съм с 2 ръце ЗА да се обърне схемата и аз да плащам 500лв. данък, а за нова кола да давам 150 (тогава бързо ще си купя по-нова кола) ама на държавата не и е изгодно...
- тук се объркА май . На държавата и е безкрайно по-изгодно , за старите барутници които караме да се плаща по-висок данък , щот старите коли в БГ (над 5 години) са 96% . Проблема е че хептем никой няма да си плаща данъка .
А за тва че сме с най-ниски данъци в Европа си прав . По-горе някой писа за понижаване на данъците с цел събираемост - ами какво е плоския данък

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
acho.rs написа:...
Не се обърках бе- аз съм ЗА данъка за моя кош да е 500лв., ама държавата НЕ иска... Ако го направят 70% от колите ще се спрат от движение и приходи няма да има... В бонус ще паднат и приходите по веригата горива, акциз, застраховки и т.н.- е не им е изгодно данъците на колите да са като в Европа...
ПС: Плоския данък не е най-важното- той е за доходите на работника, важни са данъците на фирмите

- audi_bulgarian
-
-
- Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7
ms написа:ПС: Плоския данък не е най-важното- той е за доходите на работника, важни са данъците на фирмите

Не е нужно винаги да споделяш "компетентното" си мнение по всички въпроси

Казано с няколко думи, плоският данък е облагане на доходите на физическите лица и печалбите на фирмите по системата на пропорционалното данъчно облагане.

някой може ли да потвърди, че в германия бизнес кредитите до 100,000 eu са макс 3% и с фиксирана лихва? информацията е учителя ми по финанси. по-скоро е пил газ, не е възможно в бг да вземеш 50хил за 5г и да връщап 82,500, а в немско 57,500?!
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
acer написа:някой може ли да потвърди, че в германия бизнес кредитите до 100,000 eu са макс 3% и с фиксирана лихва? информацията е учителя ми по финанси. по-скоро е пил газ, не е възможно в бг да вземеш 50хил за 5г и да връщап 82,500, а в немско 57,500?!
банковата система в бг е такава, че реално "нашите" банки взимат кредити от чуждестранни такива и ги продават
така че е съвсем нормално лихвите да са далеч по-ниски, иначе нямаше да има кяр
за 3% не съм чувал, но потвърждавам за 5%
No bling at the Ring
система, система, ква да е тая система?! в България имаме крещяща нужда от ниски лихви за да тръгне малкият бизнес. трябва да организираме протести, парите ги даваме по банките, а после вече като са ни прецакали веднъж, решаваме че трябва да си върнем загубата ощетявайки държавата. знам за фирми с 50 пъти по-голям оборот от декларирания, смешното е че банката като ти дава кредит иска истинските отчети, а не тия за пред нап..
тука намерих някакъв кредит 2,1% само не успях да разбера до каква сума е
https://www.commerzbank.de/de/hauptnavi ... /home.html
и има ли начини да се изтегли бизнес кредит от германия? имам впредвид с обезпечаване
и има ли начини да се изтегли бизнес кредит от германия? имам впредвид с обезпечаване
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
acer написа:система, система, ква да е тая система?! в България имаме крещяща нужда от ниски лихви за да тръгне малкият бизнес. трябва да организираме протести, парите ги даваме по банките, а после вече като са ни прецакали веднъж, решаваме че трябва да си върнем загубата ощетявайки държавата. знам за фирми с 50 пъти по-голям оборот от декларирания, смешното е че банката като ти дава кредит иска истинските отчети, а не тия за пред нап..
ако ти си човек, които иска да прави бизнес активно ще имаш ли време да огранизираш простести и да мръзнеш по митинги
ако ти е сериозен проекта нямаш никакъв проблем да се кредитираш от чуждестранна финансова институция
но какво ли разбирам аз
No bling at the Ring
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Хаха, били ни най-ниски данъците в Европа. На 500 лв заплата плащам 250 лв осигуровки
. Ако човек си плати всички данъци дето дължи..техния размер спрямо заплатата му - България в това съотношение е една от най-зле държавите е ЕУ. Това си спомням ,че го написах на изпита ми по данъчно право, дето преподавателкта работеше в НАП и ми писа 6.
И какво сте се закучили за тоя корпоративен данък на фирмите. Единственото нещо което привлече чужди инвеститори преди кризата беше това. Да не говорим ,че в БГ основните пари в бюджета са от КОСВЕНИ данъци - ДДС, Акциз - такива които ги плаща крайния потребител. И тая супер социална тъпотия осигуровки - дето цял живот внасям, накрая като се пенсионирам я жив я не да взимам 300 лв хахахаха.
Парите от корпоративен данък са минимален приход в бюджета, дори и да ги погнат няма да спечелят особено. Само ще спънат оборота на стоки от където идва реалния приход на държавата от ДДС.
Така ,че по добре сива икономика, отколкото никаква икономика.

И какво сте се закучили за тоя корпоративен данък на фирмите. Единственото нещо което привлече чужди инвеститори преди кризата беше това. Да не говорим ,че в БГ основните пари в бюджета са от КОСВЕНИ данъци - ДДС, Акциз - такива които ги плаща крайния потребител. И тая супер социална тъпотия осигуровки - дето цял живот внасям, накрая като се пенсионирам я жив я не да взимам 300 лв хахахаха.
Парите от корпоративен данък са минимален приход в бюджета, дори и да ги погнат няма да спечелят особено. Само ще спънат оборота на стоки от където идва реалния приход на държавата от ДДС.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
BadAngel написа:
никой не е казал, че не разбираш

BMW_RIDER написа:Хаха, били ни най-ниски данъците в Европа. На 500 лв заплата плащам 250 лв осигуровки![]()
![]()
. Ако човек си плати всички данъци дето дължи..техния размер спрямо заплатата му - България в това съотношение е една от най-зле държавите е ЕУ.
На колко години си, Колега? Аз ако доживея пенсия, би трябвало да я взема на 68-70 годишна възраст. Ти ако си под 30, може би ще се пенсионираш на 73-75 ... ако има все още пенсии тогава. Допреди 20 и няколко години имаше два строя и те се опитваха да си докажат, къде е по-добре за хората. Комунизмът си отиде и капитала си влезе в ролята. Ако ти прави впечатление, данъчната тежест се вдига по цял Свят. Фирмите могат да нагласят приходи и разходи и ще икономисат нещо, но простите данъкоплатци умират прави. Да знаеш страна по Света, където социалните придобивки да не се орязват? Щатите преебаха собствения си народ и им отнеха и жилищата и парите. Социалните фондове са празни от много години насам. Здравеопазването се дели на масово и платено, имаш идея как е и при двете. Големите леко и постепенно ще излапат малките, нещо което в БГ све още не е станало. Данъците все още са безумно ниски в БГ. Моят апартамент тук струва 155 000 евро (112м2) и аз плащам 1840 евро данък годишно. Цената на апартамента ми в БГ е около 65-70 000 евро (64м2) и плащам около 110 евро данък. Нямам идея колко се плаща в БГ за асансьор, чистачка и т.н. (ако ги плащате де), аз давам 95 евро всеки месец. Ако не ги платя, останалите могат да ме осъдят и вземат апартамента. В БГ тепърва ще вдигат данъците и тогава ще видите човешки трагедии, въпрос на време...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
acer написа:ако ще да върнат целият свят 3000г преди христа, не ме вълнува! имам един кър в село с 30 души, взимам си една жена, патки, овце, крави и проблема е решен!
колега, ти го обобщи най-добре

BMW_POWER написа:Моят апартамент тук струва 155 000 евро (112м2) и аз плащам 1840 евро данък годишно. Цената на апартамента ми в БГ е около 65-70 000 евро (64м2) и плащам около 110 евро данък.
не гледай на данъка, който плащаш в бг от позицията на парите, които взимаш където си. Реален поглед можеш да имаш като дойдеш да работиш и живееш тук и го платиш с пари изкарани тук. Тогава ми кажи, че е по-нисък.
Те и редица други продукти, включително горивата, са ни най-ниски, но не съм чувал възгласи "Ура" по бензиностанциите, а и защо ли няма имиграция в държавата? То трябва да е рай, поне на хартия с тия ниски данъци - всичко е без пари направо тук.
BMW_POWER, това не е лично към теб, но вече получавам обриви като ми каже някой, колко било евтино и как цените ни били най-ниски. Особен ефект се получава като го чуя и от някоя трибуна или по телевизията - тогава и гърчове ми избиват.
И нямам за цел едва ли не да изкарам, че е много лесно в чужбина. Да трудно ти е и на теб, особено като чужденец, но и тук си е ебало мамата.
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Абе не,че нещо ама хора дето са си хванали чукалата и живеят и бачкат навън да ни разправят колко е добре...те сигурно не им се е живеело такъв безгрижен и охолен живот и затова са драснали,за да бъдат мъченици и сега ни пишат от най-различни точки на света да сме се стягали.Елате и се стягайте с нас бре
Други пък набързо задраскват малкия и среден бизнес-затвавяш кепенците и толкоз.Ама то много лесно било.И това да го говорят хора,които имат бизнес УЖ.Тия хора съм убеден,че някой им движи нещата и те се виждат като някви шефове и само се мотаят напред назад и пръста не са си мръднали за тая фирма ама иначе фирми въртят.Щот няма начин примерно 10-15 години да си се мъчил да оцеляваш,да си минал през всички бюрократични,законови и ежедневни препятствия и да се откажеш ей така.Направо толкова несериозни приказки,че нямам думи.Има една хубава поговорка,че сития не вярва на гладния.Тука повечето са сити според мен

Други пък набързо задраскват малкия и среден бизнес-затвавяш кепенците и толкоз.Ама то много лесно било.И това да го говорят хора,които имат бизнес УЖ.Тия хора съм убеден,че някой им движи нещата и те се виждат като някви шефове и само се мотаят напред назад и пръста не са си мръднали за тая фирма ама иначе фирми въртят.Щот няма начин примерно 10-15 години да си се мъчил да оцеляваш,да си минал през всички бюрократични,законови и ежедневни препятствия и да се откажеш ей така.Направо толкова несериозни приказки,че нямам думи.Има една хубава поговорка,че сития не вярва на гладния.Тука повечето са сити според мен

8.32
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
acer написа: знам за фирми с 50 пъти по-голям оборот от декларирания, смешното е че банката като ти дава кредит иска истинските отчети, а не тия за пред нап..
Зависи колко ти е умно финансовото лице може да сътвори такива балански, ОПР-та, ОПП-та и т.н, че банката да ти даде и 100 000евро.
Лошото е, че банките в момента почти не отпускат кредити на малките фирми. Имат изисквания, които са много трудни за покриване особено в сегашната ситуация, напр. печалба през последните 2 години, оборот от ХХХ ХХХ лв. и т.н Единствено може да се насочат хората към оборотните кредите, които са подкрепени от някой фонд

Колкото до данъците, имате период от 1 година да се платят, не е казано, че на първия ден от годината трябва да си дадеш цялата заплата. А и хората, които имат малки доходи, надали имат толкова завидно недвижимо/движимо имущество, което да надвишава заплатите им.
Почти съм сигурна, че на 500лв. заплата, осигуровките не са 250лв....дано да е образно казано

BMW_POWER, не ти е уместен примера, тъй като живееш в добре уредена държава. Взимаш Х пари - успяваш да си покриваш разходите. Плащаш осигуровки, ЗО и т.н - съответно получаваш добро здравно обслужване и т.н.
Колкото до дълговата криза в Европа, честно казано няма нищо, което да ми изниква като възможно решение. Доста следя новините и всичко, което се случва, но всеки един предложен вариант ми се струва пагубен. Може би единствено ще се стабилизира положението, ако ЕЦБ играе повече роля или почнат да се печатат повече пари / въпреки че ще доведе до голяма инфлация/. Историята, в случая, не може да помогне...лично аз не знам да има подобен случай в историята на ЕС, за да се вземе пример. И се надявам, Големите в ЕС да стигнат до някакво адекватно решение, за да се спре с разпространяването на кризата.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Да спрат социалните на ромите или да ги редуцират,оптимизират или иначе казано да приложат такива строги реформи,както се гласят да приложат при обикновенните работещи граждани и изведнъж ще се намерят доста пари и за пенсии и за здраве...
На мен лично ми писна да плащам за грешки на разни банкери и борсови спекуланти,защото именно тези хора са локомотива на инфлация и финансова криза,значи всеки път едно и също,някоя финансова институция се оака,държавата после и бърше задника а обикновенните граждани плащат разликата...
На мен лично ми писна да плащам за грешки на разни банкери и борсови спекуланти,защото именно тези хора са локомотива на инфлация и финансова криза,значи всеки път едно и също,някоя финансова институция се оака,държавата после и бърше задника а обикновенните граждани плащат разликата...
Последна промяна Е.Димитров на 02 Дек 2011, 12:59, променена общо 1 път
ако искаме стабилна икономическа система трябва да се върне златният стандарт, но това никога няма да стане, по-силния,големия, хитрия изяжда по-слабия и тези хора, никога няма да се откажат от милиардите си. тъпото е, че ако еврото се разпадне на гърците им опрощават 300 млрд и който има вътрешна информация, дали това ще се случи сега е момента да става милионер 

66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5