Обмислят вдигане на макс. скорост на магистрала на 140 км/ч
Модератор: Общи модератори
72 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Обмислят вдигане на макс. скорост на магистрала на 140 км/ч
alx написа:а пък най-лесно е да си изкараш скороста на гпс-а.
забелязал съм че напоследък немските коли са абсолютно точни километраж спрямо гпс (които е 100% верен)...
никога не съм ползвал ГПС навигация.. даже и като навигация
като цяло съм на мнение, че ако не се загубиш в някой град, значи не си бил там

каква е причината да са "сверили километражите"?
за порше знам, че са със сверени километражи от 10ина години вече, за другите винаги съм мислел, че не им е идея дори
No bling at the Ring
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
BadAngel написа:ms написа:Разлика може да дойде от много места, но принципно таблото лъже с малко- дали ще е 200 или 185км/ч не е важно, прескочил си ограниченията отдавна...
така.. и като се държиш за това мнение, какво точно не ти хареса на 120 по километраж, около 100 реални?![]()
заяждаш се
пичове за дигиталния километраж.. не съм сигурен, че показва вярно също
на ГТР-а има километраж със стрелка (който всъщност също е дигитален) и от менюто може да се изкара да показва и самата скорост с цифрите..
и разлика между двете показания няма.. поне до колкото на око може да се види как седи стрелката
та с 2 думи, както този със стрелката, така и този с цифрите показват в унисон
я бегом в трети клас в час по математика- добре де, малко по-висок клас

200-7,5%= 185км...
120-16,5%= 100,2км...
усети ли разликата

Не намесвай спортните модели и какво показват- няма грам проблем таблото да показва реалната скорост (+-1-2км) и със стрелката, и с дигиталния скоростомер... Простия юзър на нормални коли като лъже таблото просто се радва колко му е бърз коша и вдига 230км/ч (пък дали е било над 220 не е важно- нали е стабилно над 200), ама ония дето е изтърсил бясна цифра пари сигурно иска да му показва точно... като каже някой "Порша оня ден вдигна 320км/ч" не върви някой с ГТ-Р да му се изсмее и да каже "Да бе- аз нали те отвях с 305 в това време"

хмм
аз мисля, че някой, дето кара 500 коня кола по би се изкефил, ако вместо 300 колата вдигне с 5% повече, как мислиш?
между 7 и 10 процента отклонение е ОК за мен, не искам да споря за точните цифри, защото нямам достатъчно данни за това, но просто ми стана криво, че се заяде за моите около 100 км/ч
аз мисля, че някой, дето кара 500 коня кола по би се изкефил, ако вместо 300 колата вдигне с 5% повече, как мислиш?

между 7 и 10 процента отклонение е ОК за мен, не искам да споря за точните цифри, защото нямам достатъчно данни за това, но просто ми стана криво, че се заяде за моите около 100 км/ч
No bling at the Ring
не зная защо са ги сверили- но факт.
едно време с летни гуми бяха "по-бързи" защото идеята е че ако ще лъже километража то той трябва да е оптимистичен а не песимистичен защото така е по-безопасно... и затова ги бяха направили да са верни със зимни гуми (които са по-високи обикновено) и оптимистични с летни гуми (вместо да са верни със летни и песимистични със зимни което е опасно)
едно време с летни гуми бяха "по-бързи" защото идеята е че ако ще лъже километража то той трябва да е оптимистичен а не песимистичен защото така е по-безопасно... и затова ги бяха направили да са верни със зимни гуми (които са по-високи обикновено) и оптимистични с летни гуми (вместо да са верни със летни и песимистични със зимни което е опасно)
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
BadAngel написа:Kroki написа:Специално за Е36, в компакт беше 1.6.. показанията на дигиталният бяха различни със стрелката
не знам какъв е километража на е36..
може този със стрелката да е аналогов, а този с цифрите да изчислява скоростта по математически път и от там да идва разликата
Електронен е и датчика е в дифа

alx написа:не зная защо са ги сверили- но факт.
колата как диференцира летни от зимни гуми
по принцип при колите, при който имат разлика в размерите на зимния и летния комплект
има възможност от диагностичната система километража да се калиброва в рамките на няколко зададени размера,
за да не се получават отклонения в показанията на километража заради различния размер гуми
примерно, ако летните гуми са ти 255/45, а зимните 255/50
или искаш да кажеш, че заради по-големия протектор, зимната гума
има малко по-голяма обиколка и това е "вярната" обиколка ли?
No bling at the Ring
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Е то само размера "играе" роля. Просто аль ползва зимна и лятна за по-лесното обяснение. Не вярвам да е заради различния каучук.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
BadAngel написа:колата как диференцира летни от зимни гуми
...
примерно, ако летните гуми са ти 255/45, а зимните 255/50
или искаш да кажеш, че заради по-големия протектор, зимната гума
има малко по-голяма обиколка и това е "вярната" обиколка ли?
Колата и представа си няма с к'ви гуми си и не и пука...
тея размери дето си дал ако ги сложим на 17 цола разликата идва 4км/ч в показанието... ако настроиш според ниските (тоест летни) гуми да показва точно зимата с високите ще ти показва ПО-МАЛКО с 4км/ч...
Иска да каже, че зимните гуми са обикновено по-високи (твоите 255/50) и се настройва таблото да показва според най-високите гуми които се препоръчват от завода, тогава с всеки по-нисък размер скоростомера става оптимистичен... едни 5% разлика във височината от примера ти е 4км/ч, а е просто съседният размер...
ПС: най-близкото като обиколка (и до показание на таблото) до 255/45/17 се оказва, че е 225/50/17- разликата е 4мм.... обаче двата размера хич не ти изглеждат близко, нали- 3см. ширина е сериозна разлика, и то заради едни 5% височина...
jordanov написа:Е то само размера "играе" роля. Просто аль ползва зимна и лятна за по-лесното обяснение. Не вярвам да е заради различния каучук.
аз обаче подозирам
че 255/45/17 зимна и 255/45/17 лятна нямат 1 към 1 еднакви обиколки, заради по-издадения протектор на зимната гума
ако ти виждаш протектор 7 мм, в рамките на диаметъра на гумата това дава 1.4 см отклонение, което си е..

No bling at the Ring
- iani qnkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
- Мечтае да кара: M-POWER
- Детайли за колата: бяга яко
Вярно е идиотщина- и тоя бързащия е идиот, и ти също толкова тъп да се прибираш веднага... като може ще се дръпнеш, като не ти харесва мястото ще кара зад теб и ще псува- толкова е просто...[/quote]
Ок де умния, а като погледна в огледалото и онзи святка мига и го гледам как навежда муцуната ще изкърти спирачките,ми ако ме подпре с тая скорост отзад нали се сещаш кво ще стане
Не че аз не съм вдигал 200 по магистралата ма съм го правил поне на някакви участъци, където имам добра видимост какво се случва напред и няма коли, а съм бил свидетел на такива луди, които ме изпреварват на милиметри....Святкат отдалече и само връщат газта и ,ако случайно не успееш да се свиеш тия къртат АБС-ите в последния момент!Така че си има известна доза шубе при такава ситуация

Ок де умния, а като погледна в огледалото и онзи святка мига и го гледам как навежда муцуната ще изкърти спирачките,ми ако ме подпре с тая скорост отзад нали се сещаш кво ще стане

БМВ доставя душевни оргазми..

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз на магистрала се опитвам да карам със 130 в средната лента и не мога. Непрекъснато ми се налага да изпреварвам. И затова си карам в ляво, пак със 130 и като видя да идва някой отзад се отбивам в средата.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- iani qnkov
- кандидат ентусиаст
-
Ми колега зависи за къде става на въпрос щото на мен ми се налага да пътувам по тази от София за Варна и там са 3 ленти, но дясната е аварийна 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Викаш целия път от София до Варна трилентов
с какво пътуваш ти колега 

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
iani qnkov написа:Ми колега зависи за къде става на въпрос щото на мен ми се налага да пътувам по тази от София за Варна и там са 3 ленти, но дясната е аварийна
Става въпрос за магистрала колега, не е ли ясно? И за всякакви магистрали в България.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- iani qnkov
- кандидат ентусиаст
-
deyan-enchev написа:Викаш целия път от София до Варна трилентовс какво пътуваш ти колега
Ми аз пътувам до отбивката за Ябланица и Тетевен.И до там има само на едно място 3 ленти за движение в една посока и то е насам към София на едно изкачване.Пътя си е с две ленти магистрала се води.Пътувам или с е36цата 318и или с е39ката 520и.

72 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5