България в ЕС

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от vas2308 » 02 Фев 2006, 17:34

bam-bam написа:
Много пъти съм го казвал ,че в България няма смисъл вече да се живее

:yes:

Да така е най-лесно :!: :!: :!: видя ли трудност да избягам от нея!!!Това Ви е патриотизма - Алеко Константинов е казал много за такива "Патриотари"

П.П. Може да смените заглавието на темата на "Плюене на БГ, ЕС, света и други думи на вятъра"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 02 Фев 2006, 20:35

evans написа:Вместо да чакам ЕС да дойде в България аз ще отида при него.Много пъти съм го казвал ,че в България няма смисъл вече да се живее.Пълно с цигани,скапани политици и мушеници,а пък историята ни да не говориме колко ни е искривена.Българите били силен народ,спечелили сме много войни и тем подобни глупости,дрън-дрън само чакаме някой да ни помогне,я руснаци ,американци и ЕС.Жалък народ сме си,и си го заслужаваме

то от такива като тебе стигнахме до тук. оох тежко, айде да кръшкам нали.

че кой друг да остане освен циганите? не знам дали след 1990 друга страна имаше такъв поток от народ навън..

знам че е кофти да се живее на заплата ама ние сме си виновни доста. кой малоумник плаща 300лв парно като поп? тези които само пищят но нищо не правят. идеята ми е че тези изроди от топлофикация можеха да бъдат закрити от години ако някой искаше да направи нещо и всяка зграда да си направи собствено котелно. нали за това имаме мазета които седят празни. и така с всичко останало. само си говори колко е лошо и как навън е добре. еми тогава ходи, но поне спри да плуеш. от това няма полза. всички си знаем циганията и затова тези които искат си ходят, но поне докато си тук, защо не го оцениш, че има много по лошо.

така и сте си останеш да чакаш.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 03 Фев 2006, 3:23

vas2308 написа:
bam-bam написа:

Да така е най-лесно :!: :!: :!: видя ли трудност да избягам от нея!!!Това Ви е патриотизма - Алеко Константинов е казал много за такива "Патриотари"

П.П. Може да смените заглавието на темата на "Плюене на БГ, ЕС, света и други думи на вятъра"

п.п. да ме гледаш да съм избегал ? още стискам зъби ама до кога не се знае ;)
но факта си е факт :!:

Потребител
Аватар

Мнение от vas2308 » 03 Фев 2006, 12:48

bam-bam написа:
vas2308 написа:
bam-bam написа:

Истината е, че всеки трябва сам да работи здраво и да се погрижи за себе си-не можем да чакаме да ни падне отгоре и да псуваме България.
Макар и държавата да пречи понякога :confused:
Имаше една мисъл:
"Мразя държавата - обичам Родината :!: :!: :!: "

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 04 Фев 2006, 18:03

vas2308 написа:
bam-bam написа:
vas2308 написа:
bam-bam написа:

Истината е, че всеки трябва сам да работи здраво и да се погрижи за себе си-не можем да чакаме да ни падне отгоре и да псуваме България.
Макар и държавата да пречи понякога :confused:
Имаше една мисъл:
"Мразя държавата - обичам Родината :!: :!: :!: "
Добре бе пич ок,бих работил тук с най-голямо желание ,но винаги седи въпросът къде.Извинявай ама ако отидеш в бюрото по труда и погледнеш офертите за работа ,гарантирам ти че ще си промениш мнението.Другото нещо е да хванеш собствен бизнес,но там можеш само да се побъркаш от данъчни ,общини и всякакви които моито могат да те направят на луд.Моля ви се не ми се правете на такива родолюбци,защото бас ловя че на всеки му е писнало от цялата тази система,ама нали е форум и всеки гледа да се истъкне и да не се изложи с нещо

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 04 Фев 2006, 23:57

както е Видимо, мнозина не искат да работят в България заради:
- ниските осигуравки
- заради ниските заплати

Ми логично е, че няма да искате, като ви сложат минимална за длъжността 187 лв. и ви правят на маймуни, като поискате отпуск. 20 не можело, че фирмата ще загине, 10 може, ама да не се изплати разликата веднага. Бавят се заплати.... плаща се забравено, дърпат се да сключват договори. Работи се в събота и в неделя без надбавки. Почти 70% от частните фирми в България работят така. Ако не и повече.

Европейския съюз не е Европа, а обикновен Съюз на по-мощните индустрии в Германия, Австрия, Франция и прочие. Това е Официален съюз на парите и пазарите. Просто запазват позиците си, без да се борят за нови пазари и за нови крупни инвестиции. Да не забравяме фалша в Приватизацията у нас... Заводите се изпродадоха за дребни стотинки, на големи компании.
Много мои близки и познати са на едно мнение, на Евпорейския съюз, България им трябва като нов и бързо получен пазар и евтина готово обучена работна ръка. ЕС налива пари у нас, но... тези пари ще ги върнем, не са ни даром. Хем ще си плащаме дълговете, хем ще пазаруваме техните стоки, хем ще ни се плаща като на роби. Че и ще се съобразяваме с техния стандарт. Още се дразня от изискването на Списък на националните ястия! Едва ли не, дай да забравим за боба и шкембето, щото не се харесвало на Европейския съюз. В интерес на истината, японец защити каузата, да бъде вписано в списъка от Разрешени ястия - българското шкембе-чорба.

Ако има за какво аз да се надявам на нещо въобще е, че леко ще се променят някои правила на осигуровки, заплащане на заплати, закони (макар, че у нас никой от по-горе не ги спазва)

Ще се вдигнат цените на всички стоки, услуги, на земята, на недвижимото имущество. Ще се спрат от движение всички по-стари автомобили и ще настъпи окрупнен монопол - Български и Европейски.

Ние и сега, без да сме влезнали в ЕС вече имаме заводи изкупени от огромни концерни от цял свят. И те определят икономиката у нас. Както е видимо, дори Кремиковци вече не е българско, а е Индийско. Нищо, че е на територията на нашата малка страна.

Смятам, че парите се обезценяват, и народа респективно масово обеднява и влизането в машината на ЕС и на общите пазари и икономика няма да доведе до по-висок стандарт у нас, поне още 15 години. Интересно ми е, какви заплати ще взимаме през 2010, когато лева се обърне в евро? от 450 лева колко идва в Евро? :mhihi: Та, не знам как го мислят управниците, но те са си вързали "гащите".

Това, че ще пътувам без виза до Германия, Англия, Австрия и където и да било за мен не е стимул. И сега има екскурзии, не съм решила, не съм се качила на рейса, за да отида и да видя. Да ида да работя в Европа? Абсурд. Имам достатъчно свое тука, за да ангарувам там и да живея за дребни пари под името "емигрант", които уж у нас обърнати в лева са много. Де ми трябва фирма там? Аз тук не мога да я отворя, там ще се бутам... Е, за образованието, това е много добре, ще се учи в чужбина, но не забравяйте, че в България ИДВАТ от цял свят - за да придобият знания бъдещи социолози, медици, икономисти... и от години е доказано, че най-доброто обучение може да се получи тука, стига всеки един да има желание да се научи.
Да караш Peugeot е страст!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 05 Фев 2006, 3:48

Eva* написа:...

:bowdown:

Само да добавя или по скоро поясня за все още недоразбралите, че целия зор за ЕС е управляващите, без значение кой са, да намажат парите от тези предприсъединителни и присъединителни фондове. Които пари ще изплащам аз, децата ми и внуците ми.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 06 Фев 2006, 12:03

Я, все пак имало нормали хора, който не са си сложили капаците на очите.. :shock: Евала на Ева - тя си е направила труда да обясни нещата, само че едва ли селските мозъци ще ги вденат.... :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 06 Фев 2006, 14:39

Streeracing форума беше пред закриване тук по едно време точно поради ботове, дето сравняваха Лада и БМВ, като БМВ са виждали примерно само на снимка от дъвка Турбо.
Та и тук, колегата vas2308 се мъчи да прави дълбокосмислени (НЕизстрадани, НЕподплатени Явно в какъвто и да е опит) заключения в тоя дух. Препоръчвам му, да се посъветва с най - евтиния финансов експерт в БГ (може да се намери и за под 100 лева на час), като му зададе само един въпрос - "До какво ще доведе влизането ни в ЕС".
Това последното го пиша за да не тръгне да ме оБорва мен, мислейки, че имам нещо лично него. Фактите говорят в момента.

И колега, каква кола караш/тунинговаш/боли те за нея, че толкова ти се иска да ходиш в КАТ всеки път като си сменяш гумите, чистачките, воланчето, педалките, седалките?

Потребител
Аватар

Мнение от vas2308 » 06 Фев 2006, 18:21

Tano написа:
Eva* написа:...

:bowdown:

Само да добавя или по скоро поясня за все още недоразбралите, че целия зор за ЕС е управляващите, без значение кой са, да намажат парите от тези предприсъединителни и присъединителни фондове. Които пари ще изплащам аз, децата ми и внуците ми.

Абе случайно да сте чували че субсидията не е крадит и не се връща.Кви внуци- кви деца. Кво се кланяш - а какво предлага Ева - какво е по доброто решение. За кви заплати ми говорите - ако разбирате от нещо не ви трябва заплата - ще си изкарате парите от своите знания , умения и находчивост.
П.П. Няма нужда да се съветвам с ефтин финансов съветник 100 лева на час. Аз самия вземам по 200 лева на час (затова казах че могат да се изкарват пари и тук) А и Ева не се е обосновала финансова защо е по -добре да не сме. Аз съм казал защо имаме изгода да сме в ЕС.
П.П.П За финансовите съвети е истина и които ме познава знае.Знае се и още нещо че съм изчел доста директиви и регламенти на ЕС. Може да ви постна нещо-ама едва ли ще го прочетете.
Последна промяна vas2308 на 06 Фев 2006, 18:26, променена общо 1 път

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 06 Фев 2006, 18:25

Колега, види се, че с тебе наглава не се излиза... Щом толкова си заболял по тоя т.н. съюз - айде прав ти път! И ако не се върнеш, не се притеснявай - няма да ни липсваш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от vas2308 » 06 Фев 2006, 18:30

Ето малко инфо колко ще вземат субсидия в селското стопанство в БГ

РЕГЛАМЕНТ НА СЪВЕТА (ЕС) No 1698/2005
От 20 септември 2005
За подкрепа на развитието на селските райони чрез Европейския
селскостопански фонд за развитие на селските райони /ЕСФРСР/БГ/
СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ,
...........................................................................................................................................................................................................

ПРИЛОЖЕНИЕ
ТАБЛИЦА НА ПРЕДОСТАВЯНАТА ПОМОЩ
Член Предмет Сума в ЕВРО
или
интензитет
22(2) Първоначално установяване (*) 55 000
23(6) Ранно пенсиониране 18 000 За всеки прехвърлящ годишно
180 000 Общо за прехвърлящ
4 000 За работник годишно
40 000 Обща сума за работник
24(2) Предоставяне на съвети 80%
От допустимите разходи за
предоставяне на съвети
1 500 Максимална допустима сума
26(2) Интензитет на помощта за
модернизиране на земеделски
стопанства
60%
От сумата на допустимите
инвестиции за млади стопани в
районите по член 36 a), i), ii) и iii)
50%
От сумата на допустимите
инвестиции за стопани в районите
по член 36 a), i), ii) и iii)
50%
От сумата на допустимите
инвестиции за млади стопани в
други райони
40%
От сумата на допустимите
инвестиции за други стопани в
други райони
75%
75%
От сумата на допустимите
инвестиции в крайно отдалечени
райони и островите в Егейско
море по Регламент (ЕЕС) No
2019/93
От сумата на допустимите
инвестиции в страните-членки
които се присъединиха към
Общността на 1 май 2005 г., за
прилагането на Директива на
Съвета 91/676/ЕЕС (1)за
максимален период от 4 години от
датата на присъединяването
съгласно чл. 3(2) и 5(1) на тази
Директива.
27(3) Интензитет на помощта за
подобряване на икономическата
стойност на горските стопанства
60% (**)
От сумата на допустимите
инвестиции в райони по член 36
a), i), ii) и iii)
50%
От сумата на допустимите
инвестиции в други райони
85%(**)
От сумата на допустимите
райони
28(2) Помощ за подобряване на
стойността на селскостопанската и
50%
От сумата на допустимите
инвестиции в райони избираеми
по (Convergence Objective) ( Цел
горска продукция Приближаване)
40%
От сумата на допустимите
инвестиции в други райони
75%
65%
От сумата на допустимите
райони
От сумата на допустимите
инвестиции в островите на
Егейско море
31(2) Максимална помощ за отговаряне на
стандарти 10 000 За стопанство
32(2) Максимална помощ за участие в
схема за насърчаване качеството на
храните
3 000 За стопанство
33 Интензитет на помощта за
информационни и промоционални
кампании
70%
От допустимите разходи по
дейностите
34(3) Максимална помощ за полупазарни
стопанства
1 500
За стопанство / годишно
35(2) Групи производители: Таван за
пазарна продукция за първите пет
години от датата на признаване
5%, 5%, 4%,
3%, и 2%(***)
Съответно за 1, 2, 3, 4 и 5 година
при реализирана пазарна
продукция до
€1 000 000
2.5%, 2.5%,
2.0%, 1.5%
и1.5%
Съответно за 1, 2, 3, 4 и 5 година
при реализирана пазарна
продукция надвишаваща
€ 1 000 000
Но непревишаваща съответно за
всяка от първите пет години
максималната стойност от
100 000
100 000
80 000
60 000
50 000
За първата година
За втората година
За третата година
За четвъртата година
За петата година
37(3) Минимална помощ за компенсиране
на природни ограничения
25
За хектар използвана земеделска
земя
Максимална помощ за компенсиране
на природни ограничения
250
земя
Максимална помощ за компенсиране
на други ограничения
150
земя
38(2) Първоначална максимална помощ
по НАТУРА 2000 за период не по-
дълъг от 5 години
500 (****)
площ
Максимална помощ по НАТУРА 2000
при нормални условия
200
За хектар ИЗП
39(4) Годишни култури 600 (****)
За хектар
Специализирани многогодишни
култури
900 (****)
За хектар
Други ползвания на земя 450 (****)
За хектар
Местни отглеждани породи
застрашени от изчезване
200 (****)
За глава добитък
40(3) Хуманно отношение към животните 500
За глава добитък
43(4) Максимална годишна помощ за
компенсиране на загуба на доход
поради залесяване
-За селски стопани или техни
асоциации
700 За хектар
-За всички останали частни лица 150 За хектар
43(4), 44(4)
и 45(3)
Интензитет на помощта за
първоначално установяване
80% (**)
От допустимите разходи за
районите по 36(a), i), ii) и iii)
70%
От допустимите разходи за други
райони
85% (**)
От допустимите разходи за крайно
отдалечени райони
46 и 47(2) Годишни плащания по НАТУРА 2000
и опазване на околната среда при
горски стопанства
Минимална сума 40
За хектар
Максимална сума 200 (****)
За хектар
(1) Директива на Съвета 91/676/ЕЕС от 12 декември 1991 за защитата на водите от
замърсявания от нитрати със селскостопански произход.
(*) Помощта за установяване може да приеме формата на единично плащане с
максимален размер до 40,000 евро, или да е под формата на субсидии по лихвени
проценти, чиято капитализирана стойност не трябва да надхвърля 40,000 евро. При
комбиниране на двете форми максималният размер на общата подкрепа не може да
надхвърли 55,000 евро.
(**) Не се отнася за държавните тропически и субтропически гори и залесени площи на
териториите на Азорските острови, Мадейра, Канарските острови, по-малките острови
на Егейско море и Френските презморски територии.
(***) За Малта, минималната помощ за производствените сектори с много ниска
продуктивност може да бъде определена от Комисията.
(****) В изключителни случаи, при поемане на специфични отговорности, обосновани в
програмата за развитие на селските райони, посочените суми могат да бъдат
увеличени.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 06 Фев 2006, 19:07

Баси и безугледната глупост да постнеш тва тук!
Ти СМЕШКО сам ли ще контролираш и гарантираш за плановото изразходване на средствата? Ти В МОМЕНТА наясно ли си какви пари се отклоняват по предназначение?! За кво се пънеш да пишеш такива глупости?

Аре щото си много гламав, щи дам факти за Германия, дет има-нема рани ЕС в момента. От 2002 година на сам пенсионерите не са имали полагащото им се увеличение на пенсиите. Започнаха да си плащат при докторите. Не им дават пари кат умрат да се погребат. Облагат големите пенсии. Пенсионират се от 67, до миналата година беше 60. Скоро ще почнат да им облагат и застраховките или това се говори. И още, дет не ми се пише.

А кажи сега бай Книжен, как стана така, че те на нас ша помагат на НъРъБъ да плаща на пенсионерите? И по кой - точно начин, ЕС ще успее да докаже, че "субсидията" е отишла по разписание.
Колко са тия субсидии при 2 милиона и повече пенсионери в БГ?
Аре нема нужда да отговаряш. Вайпъра ти го каза.

Потребител
Аватар

Мнение от vas2308 » 06 Фев 2006, 19:47

А замислял ли си се защо Германия отделя средства за да се разшири съюза-много ясно че и те имат полза. Не ги мисли тяхните пенсионери - наште са много и има да плащаме осигуровки за да ги изхраним (на принципа на преразпределението) затова сега има и принцип на инвестиране на осигуровките - демек не е само единия стълб(втори стълб пенсионно осигурителните компании и индивидуална партида)
Няма да обяснявам за процедурите за контрол на субсидиите при преки плащания на единица обработваема площ или пък за принципа на единно плащане на ферма например.
Казах, че не вземам ефтино (казах колко) това че споделям мнението си във форум не виждам кво ти пречи(ако искаш го приемай) виждам че разумна дискусия не приемаш ОК!!!
Наясно съм в момента "какви пари се отклоняват по предназначение"-как така хем се отклоняват - хем по предназначение(кое е вярното) кажи как е в момента айде(аз ще си трая)
Питаш колко са субсидиите - ами от 2007 до 2009 - 3 500 000 000 евро са за БГ -после до 2013 има още!!! Не са малко на фона на Брутния Вътрешен Продукт - няма да смятам с колко % повече на глава от населението се дига той а само ако нараства може да се дигат доходите(айде сега и микроикономика ли да ти обяснявам-върна ме в първи клас
Имам опит и практика - не съм само "книжко" Ама пък консултирането на Естония и Чехия за Разплащателните им агенции - кво да го броя-щом казваш съм "книжко"!!!
Оставям ви да си плюете без да давате по добро предложение и да имате визия за бъдещето на БГ!!! Не чух алтернатива от Вас!!!
Както са казали умните хора -"По умния отстъпва" ЧАО!!!
Последна промяна vas2308 на 06 Фев 2006, 19:56, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 06 Фев 2006, 19:53

vas2308 написа:А замислял ли си се защо Германия отделя средства за да се разшири съюза-много ясно че и те имат полза.

Експерт? :D

Конкретно, защо не драсна два реда да обясниш каква е гениалната полза за Германия, дето е толкова голяма, че чак искат да отделят още от парите дет ги нямат?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата