"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

Мнение от Feanor » 13 Яну 2012, 18:42

patkana1 написа:всички много добре знаем че всичко в тази статия е напълно вярно

Като се започне от Умберто Еко, нали? :mhihi:
Това е просто поредното съчинение по картинки на някой недоволен от живота, който си търси оправдание за да не излезе, че сам си е виновен. Не че у нас е цветя и рози, ама пък "тези които мислят за бъдещето емигрират"? Хайде де...
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Яну 2012, 18:49

Feanor написа:...Не че у нас е цветя и рози, ама пък "тези които мислят за бъдещето емигрират"? Хайде де...

дано повече маймуни повярват на тая глупост и да се махнат като "мислят за бъдещето" си... Страшно бъдеще ги чака- в 90% от случаите на миячи на чинии и общаци на обекта за мин. заплащане им е бъдещето :mhihi: Дано само да не разберат преди тръгването, че една и съща работа в БГ и в чужбина няма нищо общо... тъкмо ще видят как се бачка 6 пъти повече отколкото тук за 3 пъти повече от тукашните пари :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 13 Яну 2012, 18:49

jordanpar написа:
((:BuKcu:)) написа:Но зад монитора сте много силни в плюенето.
Колко от вас познават живота навън? Мислите си, че в З.Европа няма корупция, измами и т.н - е, истината е друга. За да получиш истински доходна и добра работа навън, трябва първо да почнеш от нулата, което е равносилно като да работиш в България, по-същия начин, трябва да почнеш от нулата, за да стигнеш до някъде.

Миришеш ми на студентка в чужбина,дето има добър родителски или друг вид финансов гръб и след поредния пазарен маратон си решила да се направиш на оборотна пред лаладжиите във форума.
Какво знаеш ти за тръгването от нулата,мила?Не ми отговаряй,риторично го задавам.На такива като тебе обикновено говоря на ''ма'',въпреки че всичките ми познати биха потвърдили как се старая да съм джентълмен към дамите.Просто с такива като тебе със снобски и високопоставени обноски към околните нема друга приказка.
Глей си там студентлъка в ЮКей,почни си после осигурената раута при мама или тати и не се дръж сякаш форума е твой.
Момчето с тонрежисурата си каза мнение по темата,ти престъпваш личното пространство и го нападаш пред всички за това че е употребил правото си на мнение,макар и различно от твоето.Еми ако не бяха правилата на форума щях да те наредя както си знам,ама от мен да мине.

E само да те светна, че нямам ничий гръб зад себе си, а сама се оправям. А на "ма" ще говориш на твоето обкръжение, а не на човек, когото не познаваш.
Много добре знам какво е да "тръгване от нулата", а там обсноските с "ма" и "бе" не са общоприети.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 13 Яну 2012, 18:57

Е, за някои нулата е една, за други - друга, обикновенно предшествана от още една нула...
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 13 Яну 2012, 19:34

((:BuKcu:)) написа:
BMW_RIDER написа:
((:BuKcu:)) написа: Грешката на България навремето е, че не се е противопоставила на Русия и е минала към комунистическия блок.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ще се противопоставиш на държавата победила не кой да е ми Хитлер и дето танковете и вървят към центъра на Европа. Успех........

Иначе само сайта показва ,че това не е първата статия дето използват името на някой чужденец да си придават тежест.

Прочети малко история за ВСВ и за Студената война, и пак ела да си говорим :winky:

Е не твърдя ,че имам докторантура по темата, но не е и като не да не съм запознат. Плюс това цялата история от тогава(да не говорим за студената война) е доста пълна с противоречия, пропаганда и тайни ,че който твърди ,че я знае безпогрешно е леко наивен. Все пак, колкото и някой да е западно ориентиран, колкото и да свързва и не харесва Русия заради комунистическия режим, никой не отрича(дори и тия на запад) решителната и роля в ВСВ. Наскоро гледах не лошо предаване по Хистори по тая тема. Както и да е не ми се влиза в исторически спорове и пак да се отклоняваме от темата. Но дори и да не беше така, пак България не в състояние да се противопостави....
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар

Мнение от Хаос » 13 Яну 2012, 20:17

И разбира се дойде проф. Джорданпар да сипе с черпака на колкото се може по-широк кръг от участниците в темата, по възможност на по-нищите, щото той самият е цъфнал и вързал милионите вече, да оплюе по-специално алх
Викси да изкаже някоя абсурдия
четири-пет разбирача
а от утре всичко ще е по старому
изхода от кризата обаче наистина е на терминал 2 (може и 1, ама той е грозен), казано от У. Еко или от бай Стамат от Горно Малино
защото кризата много отдавна не е просто финансова
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 13 Яну 2012, 21:06

Изходът ако питате мен е в дървен костюм..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 13 Яну 2012, 21:26

patkana1 написа:...бях на бригада в САЩ лятото и за по малко от 4 месеца изкарах повече от 10 000 долара,в момента работя в бг за няма и 250 лв....правете си изводите...

Не си единствения, който е ходил на бригада. Я кажи сега как ги изкара тия 10 000 долара?
17-18 бачкане на ден;
половин или най-много 1 почивен ден в седмицата;
барман, сервитьор, готвач, мияч?

Би ли искал така да живееш цял живот? Как се издържа повече от половин година на тоя режим знаеш ли?

До преди две години и аз ходех по бригади и да ти кажа не е много гот това да ти е постоянната работа... Сега работя в България и взимам повече отколкото в Америка. И не работя при мама и тати, а съм тръгнал от 300 лв. заплата... Което си е почти нулата...
И тук има начини, ама няма упорити хора... Всеки иска да работи в офис, да не се мори много, много, да се скатава колкото може и да стартира с 1500 лв. заплата, по възможност да го осигуряват на 200, че да не плаща данъци, и после реве колко е мизерна държавата... Еми мизерна е, като хората са мизерници, няма как държавата да цъфти...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 13 Яну 2012, 22:04

Нещо не я разбирам тази логика, че държавата е мизерна, защото хората не искат да си плащат данъците, защото дават рушвети и други подобни.
Сигурно в другите държави си умират от кеф да плащат данъци и са през ум не им минава да минат метър.
Те са светци и заради чистата им съвест са по-добре от нас.
Истината е много по проста-хората са си извоювали правото на по добър живот.
Нищо не се дава на готово и нищо няма да се промени докато народа спи.
Всичко останало са някакви утопии с неизвестна цел

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 13 Яну 2012, 22:18

ivan1590 написа:Нещо не я разбирам тази логика, че държавата е мизерна, защото хората не искат да си плащат данъците, защото дават рушвети и други подобни.
Сигурно в другите държави си умират от кеф да плащат данъци и са през ум не им минава да минат метър.
Те са светци и заради чистата им съвест са по-добре от нас.
Истината е много по проста-хората са си извоювали правото на по добър живот.
Нищо не се дава на готово и нищо няма да се промени докато народа спи.
Всичко останало са някакви утопии с неизвестна цел

То да беше проблема само данъците...
И в Турция не искат да плащат данъци, затова бензина им е 4 лева/литър; тя държавата ще измисли как да си вземе нейното, ако има какво да взима...
Въпроса е че тук хората са мързеливи, искат с малко или никаква работа да взимат заплати... На това ги е научил великия социализъм... Един работи, 5 човека гледат и се подпира, после всички взимат заплата...

"Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че работим..."
"Те ни плащат колкото да не умрем от глад, ние работим колкото да не заспим..."
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Яну 2012, 23:40

drago_pavlov написа:...
Въпроса е че тук хората са мързеливи, искат с малко или никаква работа да взимат заплати... На това ги е научил великия социализъм... Един работи, 5 човека гледат и се подпира, после всички взимат заплата...

е не така де- ще се обидят 85% от форума :mhihi:
Просто казано- аз бачкам здраво (за себе си- НЕ на заплата) и изкарвам ХХХлв. на ден... Сульо и Пульо работят същото и изкарват 3 пъти по-малко от мен- познайте що става така ;) Като аз определено НЕ се убивам от бачкане- явно Сульо и Пульо бачкат колкото да не заспят и съответно им плащат колкото да не умрат от глад... Е, аз не рева, че малко плащат- оплаквам се, че няма почивка :banghead:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Яну 2012, 0:02

ms написа:
Feanor написа:...Не че у нас е цветя и рози, ама пък "тези които мислят за бъдещето емигрират"? Хайде де...

дано повече маймуни повярват на тая глупост и да се махнат като "мислят за бъдещето" си... Страшно бъдеще ги чака- в 90% от случаите на миячи на чинии и общаци на обекта за мин. заплащане им е бъдещето :mhihi: Дано само да не разберат преди тръгването, че една и съща работа в БГ и в чужбина няма нищо общо... тъкмо ще видят как се бачка 6 пъти повече отколкото тук за 3 пъти повече от тукашните пари :mhihi: :mhihi: :mhihi:

В чужбина се работи 6 пъти повече от колкото в БГ за 3 повече пари, демек са на загуба от всякъде. Гледам си караш кенеф и си седиш в кенефа-Варна и се кефиш, че по-хубаво няма на света.
Последна промяна alekangg на 14 Яну 2012, 0:05, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Яну 2012, 0:03

ms написа:
drago_pavlov написа:...

е не така де- ще се обидят 85% от форума :mhihi:
Просто казано- аз бачкам здраво (за себе си- НЕ на заплата) и изкарвам ХХХлв. на ден... Сульо и Пульо работят същото и изкарват 3 пъти по-малко от мен- познайте що става така ;) Като аз определено НЕ се убивам от бачкане- явно Сульо и Пульо бачкат колкото да не заспят и съответно им плащат колкото да не умрат от глад... Е, аз не рева, че малко плащат- оплаквам се, че няма почивка :banghead:

Сега се оказа, че ти взимаш много щото работиш в пъти повече от другите. Нещо голямо противоречие имаш.. Или искаш да обясниш, че навън са като в каторгите, чукат камъни 20 часа на ден, за без пари.

Потребител
Аватар

Мнение от trance4life » 14 Яну 2012, 0:17

Нз ама вече не се търпи... :help: :banghead:
:)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 14 Яну 2012, 0:20

Абе като цяло държавата има адски проблеми. Тук ако си млад зле ,ако си стар пак зле. Я ми кажете 18/23 годишен младеж може ли в рамките на 1 месец да си намери работа ,с която поне да издържа себе си? И защо за да имаш работа 99% трябва да си занесеш задника в София? Завърших ТВ операторство и в БГ ми даваха 560лв ,което е подигравка за вида работа ,защото интелектуалния труд не е за всеки. Поработих 2г. в БГ по професията ,която има и хванах пътя към Терминал 2. Сега в чужбина в национална ТВ на същата позиция заплатата ми е хххх eu като първия х е 2. В БГ всичко става с познати и роднини и никога или адски трудно и рядко става както трябва да стане.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата