Впечатления от Гранд Чероки V8 до 99 година?
Модератор: Общи модератори
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: Впечатления от Гранд Чероки 4.0i до 99 година?
Карах такова чудо 1-2 години / 2004-2006/
За съжаление дизел
. За бензиновите само хвалебствия слушах. За 2-те години имах само проблем с раздатката - но и така го бартеросах. Не знам другите колеги дали са имали същия проблем , но таблото/уредите/ ми правеха доста мизерий и така и не се справих с този проблем .
Корава , здрава иначе машина - дизайна ми е симпатичен. Да - люшкаше се , но го оправих проблема с някакви щанги/не си спомням вече точни подробности/ .
И аз бях в размисъл и след доооста четене и ровене стигнах да този джип. В оф-роуда има много инфо. Мисля ,че в ценовия диапазон и година няма друга подходяща алтернатива - като здравина , подръжка и дизаин
За съжаление дизел

Корава , здрава иначе машина - дизайна ми е симпатичен. Да - люшкаше се , но го оправих проблема с някакви щанги/не си спомням вече точни подробности/ .
И аз бях в размисъл и след доооста четене и ровене стигнах да този джип. В оф-роуда има много инфо. Мисля ,че в ценовия диапазон и година няма друга подходяща алтернатива - като здравина , подръжка и дизаин

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Dimitroff написа:Някой да предложи алтернатива някаква ?
Просто за да видя какво друго "си заслужава парите" в този ценови клас и с тези ми изисквания ?...макар вече да съм почти убеден, че съм направил правилен "проформа избор"
А що не видиш и Субару Легаси. За дълъг път ще е доста по-удобно и няма да се уплаши да влезе за малко и в калта. А и разхода ще е по-добър.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Postman написа:Dimitroff написа:.....
Ще се кара зимата само - на 90% извънградско - колко да го напъвам...ЗИМАТА ?!?
.......пак казвам - разни "екскурзийки" по балканите с приятели - за това го вземам!
При разходките по балканите боята се дере не много, а МНОГО, и то още на първата разходка, и ако се уцели по-мокро време (пък в планината често е мокро макар на асфалта да е сухо от седмици), на мокро (кал или трева) със страничен или надлижен наклон се кара тегаво, още повече пък със зимни гуми... Като казвам надеждност за балканите - това в очите на много хора означава дизелова парт тайм Тойота или Нисан заради доказано здравите железа.....................
Така че отсега си имай едно наум, че ако вземеш Гранда ще си стоиш с него на шосето, за разходките ще се окаже малко неподходящ освен ако не го прежалиш, но ако го прежалиш, ще започне да има вече значение както разхода на гориво, така и пластмасите от екстериора, които Балканът си прибира на всяка следваща разходка...........
Аз едва ли ще го вкарвам в "горите" - не и както си ме разбрал ти - местата до който ходим са с инфраструктура

Нямам никакво намерение да го вкарвам в гори и дерета - искам да се кача на 4х4 с 4 души, малко багаж и да не мисля тук ще закача ли, тук ще мина ли безпроблемно, тук дали няма да строша бронята и т.н. - буквално като паркетен джип ще се кара

bum_bum написа:Dimitroff написа:Някой да предложи алтернатива някаква ?
Просто за да видя какво друго "си заслужава парите" в този ценови клас и с тези ми изисквания ?...макар вече да съм почти убеден, че съм направил правилен "проформа избор"
А що не видиш и Субару Легаси. За дълъг път ще е доста по-удобно и няма да се уплаши да влезе за малко и в калта. А и разхода ще е по-добър.
Мерак ми е за джип

Аз лично не виждам смисъл от още една лека кола...пък била тя и 4х4...
Вариантите ми бяха два - да продам Е46цата, да извадя повече от 7к и да се кача на Х...но не ми е изгодно - през пролетта, лятото и есента карам доста извънградско + доооста градско - към 35 000 - 40 000км и съм предоволен от разхода на Е46цата, както и от разходите за ремонти и консумативи - ако съм нон стоп с джип (примерно Х5) ... определено сметката ще бъде друга!
Затова съм решил да изкарам едно 6-7к и да взема 14-15-16 годишен джип. без да продавам колата.
Разпитвам и защото дори съм си набелязал кандидат - мой познат бартероса възрастна Е39ка за едно Гранд Чероки - ще имам няколко месеца да следя какво се случва много от близо - разгод (с ГИ е въпросния), слаби места, цени на части и т.н.
Важно уточнение е, че едва ли ще го взема тази зима - по-скоро края на пролетта или началото на лятото ще вземам - просто искам колкото се може повече инфо, тест-драйв-чета и впечатления да събера

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
То тва Субару си е бая високо, не е точно кола..
Иначе и аз съм за джипа заради чувството да си на "високо".
bum_bum написа:То тва Субару си е бая високо, не е точно кола..
стига си го пробутвал тва субару

тая кола е за майки с деца, няма никакво мъжко излъчване
а и мотора му е хамстер в сравнение с V8-ка на черока

No bling at the Ring
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Впечатления от Гранд Чероки 4.0i до 99 година?
Субаруто като кажеш, че не е мъжка кола сигурко си Чък Норис или Бат Бийко...
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1

П.П бат Ангеле даи по темата
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bum_bum написа:Субаруто като кажеш, че не е мъжка кола сигурко си Чък Норис или Бат Бийко...

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Двама мой познати си взеха Черокита 2001-2002г. Сега само се проклинат защо са ги взели - нон стоп ядове, а частите им идват с заявки от USA и са на някакви цени просто нереални. Иначе имам един клиент с Чероки 5,9 бензин 1996г. автомат. Кара го вече можеби 8-9 г. и от началото нямаше проблеми, но от 2 години какво и стана на тази кола - всичко почна да се разваля - та главини та радиатор, та скоростна кутия(автоматична), амортесиори и какво ли още не. И пак се поръчват части от не знам си къде. Според мене ако се взима кола на толкова години е хубаво да си помислиш за някой по масов джип и с по евтина подръжка за да имаш наистина удоволствие от карането, а не да се чудиш кога ще ти пристигне частта за ремонта. 

това с частите не е съвсем така
има много фирми, специализирани във вноса на американски части.. не само за американски коли
отиваш примерно във вест ауто и си поръчваш, макар че по-масовите работи си ги имат налични и изобщо не са нечовешки скъпи
има много фирми, специализирани във вноса на американски части.. не само за американски коли
отиваш примерно във вест ауто и си поръчваш, макар че по-масовите работи си ги имат налични и изобщо не са нечовешки скъпи
No bling at the Ring
Димитров защо не си вземеш някой десняк за 1000 паунда и да не го мислиш мн мн
пример .. http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p

пример .. http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
adovet написа:Двама мой познати си взеха Черокита 2001-2002г. Сега само се проклинат защо са ги взели - нон стоп ядове, а частите им идват с заявки от USA и са на някакви цени просто нереални. Иначе имам един клиент с Чероки 5,9 бензин 1996г. автомат. Кара го вече можеби 8-9 г. и от началото нямаше проблеми, но от 2 години какво и стана на тази кола - всичко почна да се разваля - та главини та радиатор, та скоростна кутия(автоматична), амортесиори и какво ли още не. И пак се поръчват части от не знам си къде. Според мене ако се взима кола на толкова години е хубаво да си помислиш за някой по масов джип и с по евтина подръжка за да имаш наистина удоволствие от карането, а не да се чудиш кога ще ти пристигне частта за ремонта.
говориш за 5.2 сигурно...5.9 се прави само 1998г
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
madpetio написа:adovet написа:Двама мой познати си взеха Черокита 2001-2002г. Сега само се проклинат защо са ги взели - нон стоп ядове, а частите им идват с заявки от USA и са на някакви цени просто нереални. Иначе имам един клиент с Чероки 5,9 бензин 1996г. автомат. Кара го вече можеби 8-9 г. и от началото нямаше проблеми, но от 2 години какво и стана на тази кола - всичко почна да се разваля - та главини та радиатор, та скоростна кутия(автоматична), амортесиори и какво ли още не. И пак се поръчват части от не знам си къде. Според мене ако се взима кола на толкова години е хубаво да си помислиш за някой по масов джип и с по евтина подръжка за да имаш наистина удоволствие от карането, а не да се чудиш кога ще ти пристигне частта за ремонта.
говориш за 5.2 сигурно...5.9 се прави само 1998г
Ами не съм сигурен колко беше но знам че беше над 5000. Не знам дали има такива 6000.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
BadAngel написа:това с частите не е съвсем така
Поръчваш и чакаш три седмици...
Три пъти сме купували части за американки и е голяма мъка (за по-масовите части както казваш понякога имат налични)... единия път на Крайслер Вояджер 2002г. семеринг на полуоската (много чест проблем, почва да тече масло от там, почти всички го имат) цената беше 120лв. за единия с 3 седмици доставка е това ако не е скъпо (в Балкан стар цената няма да я казвам), а баща ми има приятел работещ точно във Вест Ауто.
Старото Гранд Чероки е добро, здраво е и 4х4-то не е лошо (баща ми преди доста години караше едно такова служебно с 4.0 бензин, никакви ремонти, а беше служебна кола карана от няколко човека) .
По-новото Гранд Чероки (по-заобленото

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
А Рейндж Роувър ? Според мен доста по-масово и по-добре 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.