180 "Movie"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: 180 "Movie"

Мнение от steeN » 02 Фев 2012, 12:23

по същата логика аз мога да ти кажа следната история...

вървим двамата по един път и стигаме до някакво място и ти ми казваш,
аз прочетох в една книга, че там има пропаст и не може да се мине.
аз обаче продължавам... един ден се срещаме и ти казвам -
там нямаше пропаст човече, може да я е имало преди,
но книгата ти е остаряла и не са отразили промяната.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 02 Фев 2012, 13:30

Сондьора написа:Поне до някъде ти се изясни за евреите....ако ще и майкати да приеме юдаизма все тая, нейната майка не е, няма как да станеш чист евреин, ако майка ти не е чиста еврейка....по-просто да ти го обясня, само по рождение може да си евреин и то само по майчина линия...
Дано леко ти се е изяснило, що всички мразят евреите, и защо се мислят за богоизбрани....

..на 21 с/у 22 бомбандират ли цели по територията на СССР, да...дефакто стрелят по неутрална държава, преди да са обявили война...Така, че нека ти е силна линия историята...

Няма такова нещо.. на 21 срещу 22 освен да са смазвали автоматите друго не знам да са правили. Първата бомбардировка е в 3:15 сутринта на 22 юни 1941, и е на територията на окупирана Полша, това са официални доклади, а в съветска територия е по-късно, защото няма как да прескочат Полша... но така или иначе всичко започва на 22.
За евреите не знам кой те е излъгал, че жените не могат да приемат юдаизъм. Пак ще ти кажа че приемеш ли всички еврейски обичаи и преминеш през всички салтанати и точки, включително приемане юдаизма ти ставаш евреин:
A male convert to Rabbinical Judaism is referred to by the biblical word ger and a female convert is a giyoret. Ако ти се чете повече: http://en.wikipedia.org/wiki/Conversion_to_Judaism тука всичко е описано.
Elesar74, човече вече си ми като идол. :ok: а иначе нещо няма логика.. колкото и дълго да го напишеш и объркано, пак ти казвам че те нямат месия. Те до ден днешен го чакат, ако евреите се осланят на 'проведите'(накратко) на Аврам, значи той трябва да им е Месия... нали Бог говори чрез него, нали го благославя, нали Аврам ще ги "води" ? Значи нещо куца цялата работа ?
и стига с този антисемитизъм, защото не аз проповядвам за сексуални контакти само с нашата нация! Значи за евреите било НОРМАЛНО да си проповядват дискриминационна политика, ама ако утре Меркел излезе и забрани смесените бракове и немско гражданство да не може да се дава на за граждани които са били от друга нация или този които иска НЕ е покръстен в църква... всички ще скочат като младо яре пред Аушвиц. Богоизбрани били не знам си какво, ама и те кръв пускат... така че да си живеят по живо по здраво в светото място и да не се месят из цивилизования свят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 02 Фев 2012, 14:02

Колега steen, първо, в цитирания от теб откъс, аз не виждам никаква форма на неуважение към нечии убеждения. Второ, така произволно да се вадят изрази от целия контекст, не е логично и правилно. Не виждам никой да коментира моите доводи в цялост. И трето, в цялото си писание, аз насочвам вниманието не към някой човек, а към Бог, библейския Бог и твърдя, че този Бог иска да има взаимоотношения с нас хората и Той е направил възможното това да стане.
Нарисувах тази картина, защото това е смисъла на цялото писание. В Новия Завет има следната подобна картина. Живели един богаташ и един бедняк. И двамата умрели. Бедняка отишъл в рая, богаташа в ада. И богаташа като видял, че бедняка е в рая, казал, моля ви, имам братя, нека някой да отиде и да им каже какво да направят, за да не дойдат на това мъчително място. Проява на любов, неуважение или омраза е, ако някой дойде и те предупреди? Моите съждения и изводи, са направени въз основа на Библията, като авторитет за това, което следва след смъртта. За духовния свят. Смятам, че Библията е последния авторитет в тази област. Там има много изчерпателно инфо по този въпрос. И също така, че никой човек, няма достатъчната, истинска опитност, за да измести авторитета на Библията по отношение на тези въпроси. Никой не се е върнал оттам, с изкл. на един. А на този, който го е направил, не му вярваме. Защо? Тук идваме до това, до колко на Билбията може да се вярва и мога да напиша два пъти по-дълго писание от това на 3-та стр. на тази тема. Не това е темата обаче. Можем всичко да си говорим тука, но едно е сигурно, един ден всички ще умрем. И тогава ще се разбере коя от двете истории е вярна. Но според мен, тогава ще е късно. Мнозина са проверили тези твърдения през човешката история. Мнозина са платили с живота си за тези убеждения и са го направили с радост. Но има и такива, които в часа на смъртта си, са казвали: Изгорете всички мои книги, всичко е лъжа и измама. Има много учени, заели се да докажат, каква антикварна стойност има Библията и че мястото и е в коша, но впоследствие се оказват нейни смирени последователи. Човек е атеист, не защото има научни или каквито и да било доводи за това, а защото така иска. Исус каза: Аз съм светлината на света, но хората не идват при мен, защото знаят, че делата им са зли и ги крият, вместо да ги оставят и да имат вечен живот. Както казах, един ден всичко ще стане явно. Въпроса е, да не е късно. Затова си правя труда да пиша. Никой не знае денят и часа на своята смърт. Когато си млад, не се замисляш за това, в акъла ти е Е30-ката. Когато си на средна възраст, дома, семейството, работата. Когато наближи края и се обърнеш назад, ще можеш ли да кажеш: от живота ми имаше смисъл, не съм живял напразно? Когато смъртта почука на вратата, ще я отвориш ли с радост или ще трепериш от страх? Съзнавам, че не говоря за интересни неща. Но това са реалностите на нашия живот. А живота е повече от Е30-ка, повече от каквато и да е кола, каквото и да е притежание. Какво лошо има в това, някой да ти казва, живей този живот, не мисли че си потомък на маймуни, а на Бога, живей всеки ден с радост и умри с радост. Това не е приказка.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 02 Фев 2012, 17:02

3:15 ли е 4 ли е; на 21срещу22 (ноща) все тая...нападнали ли са преди да са обявили война???
Ама не ми обяснявай, че телеграмата пътувала и незнам си кво...
Също незнам е тия градовае да са в Полша...Житомир, Киев, Севастопол....
kiro_320 написа:....... Германия КОГА е стреляла към неутрална държава ??

Щото от там тръгна спора
И
Къде съм казал, че жена не може да приеме юдаизъм???? Но това пак не я прави еврейка
kiro_320 написа:Пак ще ти кажа че приемеш ли всички еврейски обичаи и преминеш през всички салтанати и точки, включително приемане юдаизма ти ставаш евреин

Точно там е работата няма как да ги преминеш без родословие, виж ако майка ти е чиста еврейка може ;) ...Ама 5 поста се оборваш сам.
И понеже да ти припомня и тук от къде тръгна, че гледам обичаш да си замазваш:
kiro_320 написа:..... Еврейството не е народ, за ми казваш кой е богоизбран, това е религия, следователно аз утре ако стана евреин значи ще съм богоизбран........

Така, че според тях ти си гой и тва е...Евреите винаги са били гонени заради това..дори по времето на чумата са ги избивали, понеже са мислели, че те са виновни....
Има едни негри в САЩ дето са приели и те юдаизма , и че били тръгнали от израелевата земя и че били евреи...отиват и се преселват в Израел...Е еврейте ги изселват :mhihi:

Питал съм евреи дали е вярно за някой от цитатите от Талмуд, та те казват, че грешно са преведени или се тълкуват грешно....Ама ако е вярно, то еврейте няма за какво да се сърдят на никой.

Еlesar74, ника ти има ли нещо общо с Eleazаr...??

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 02 Фев 2012, 17:44

Не, няма. Но знам за кого питаш :D Ника ми е от Властелина на пръстените - Арагорн/Елесар и само сложих набора отзад.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 02 Фев 2012, 18:09

Хора,колеги....пичУЙе....запрете се малко бе мааму ****.Само дет не се появи някой негър в тая тема да крещи "Ааааалелуя!" след всеки пост.То не бяха нацисти,евреи,аборти,пришествия,библия,стар завет,коран....До кви спорове го докарахте само от едно клипче стил "Реклама на космодиск".Човека явно нещо е дефектирал между ушите,има си някакви пари,които е решил да вкара в това клипче-браво на него,щом го радва....Как омешахте религиите и ВСВ.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 02 Фев 2012, 18:15

zzuzi написа:Хора,колеги....пичУЙе....запрете се малко бе мааму ****.Само дет не се появи някой негър в тая тема да крещи "Ааааалелуя!" след всеки пост.То не бяха нацисти,евреи,аборти,пришествия,библия,стар завет,коран....До кви спорове го докарахте само от едно клипче стил "Реклама на космодиск".Човека явно нещо е дефектирал между ушите,има си някакви пари,които е решил да вкара в това клипче-браво на него,щом го радва....Как омешахте религиите и ВСВ.

Колега, какво искашЕ да кажеш с този си ПОСТ? И то по темата?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 03 Фев 2012, 19:31

Сондьора написа:....

Войната започва веднага след обявяване или с други думи на 22 сутринта. Германия обявява война и атакува - това е, няма приета норма след обявяване да се чака 2 дена или нещо такова, а първите бомби са на територията на Полша, защото полета от Германия до централна Украйна не е 5 минути. Когато едната страна обяви война няма нужда да чака другата да се "съгласи" или да чака и тя да обяви война, камо ли пък да чакат вечерните новини в 8 за да разберат всички. Също така има часова разлика между Берлин и Москва, Берлин е +1, а Москва +4 по гринуич, Когато Хитлер от Берлин обяви война в 3:00 примерно сигурно вече се досещаш че Москва, няма да е 3:00, а за тези градове които изброи, те са в централна Украйна и на самолетите им трябва поне час и половина за да стигнат до там, да не казвам 2 часа.
Примера дето ти дадох с англичаните е съвсем различен, те правят военна кампания срещу бившите си съюзници които предварително обявяват неутралитет във вече започналата световна война, англичаните изобщо нямат за цел да обявяват война - дори и след кампания война не е обявена, просто проявяват агресия срещу неутрална държава.
Както и да е.. така или иначе темата не е за това.
Колкото до темата, това 180 обръщане за което се намеква и връщане на религиозните ценности ще навреди на евреите повече отколкото сегашното положение.

Аватар

Мнение от Хаос » 03 Фев 2012, 21:16

от толкоз много споменаване на думата "евреин", *ишката ми ше земе да се самообреже... :)
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 06 Фев 2012, 0:19

малко мое виждане .
:!: :!: :!: Докато бог или който и да било и кадето и да се намира не дойде да ми плесне 2 6амара и ми подари не6то ,до тогава ми е през .................... :!: :!: :!:
Единственото в което вярвам е себеси , какво мога и на какво съм способен

елесар72' би ли ми казал със какви реално погледнато смислени доводи,може6 да ме накара6 да вярвам в библията

пп Ни6то ли4но към никога всеки да си вярва в квото си иска.
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 06 Фев 2012, 11:52

Ами да, реалните доводи са един исторически факт - възкресението на Христос. Защо? Защото това е потвърждение за това, което самия Христос е говорел приживе и за претенциите му, че е Бог. Затова беше и убит, заради тази претенция. Това е единствения довод на християнската вяра. А досега не съм чул основателен довод, който да опровергае горния факт. Ако това стане, сиреч, Христос не е бил възкресен, аз на минутата се отричам от всичките си убеждения. Аз съм го проверил(факта), ако ви стиска, проверете го и вие. Мога и други доводи да дам, но и това е достатъчно.

P.S. Исус Христос е казал, че никой с усилия, не може да направи и един свой косъм бял и черен, нито да прибави един лакът (около 50 см) на ръстта си. Мислиш ли, че Библията лъже тук? Ако човек не може да направи това за себе си, с тялото си, на какво изобщо друго е способен?

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 06 Фев 2012, 16:03

Elesar74 написа:за претенциите му, че е Бог. Затова беше и убит, заради тази претенция. н?

колко народ са убили заради претенции 4е е някой.........................

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 06 Фев 2012, 16:04

кажи ми ама 4естно...
Ако дойда и ти плесна един 6амар 6е ми обърне6 ли и другата буза да ти плесна 2 ??????????

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 06 Фев 2012, 21:52

Сондьора написа:Поне до някъде ти се изясни за евреите....ако ще и майкати да приеме юдаизма все тая, нейната майка не е, няма как да станеш чист евреин, ако майка ти не е чиста еврейка....по-просто да ти го обясня, само по рождение може да си евреин и то само по майчина линия......

По-точно не може да бъде обяснено!
"Бащи много,майка една" е казано...
Ако някой си е направил труда да попрочете книжката на чич'Адолф ще разбере защо ги е подбрал...всички търговии с алкохол,всичкия хазарт ,к**ва и злато,диаманти и т.н. "мръсни" дейности са били развивани от евреи и това е една от причините той да ги мрази.
Други няма да пиша,за да не стане мазало ,което е ненужно ;)
И сега в Америка най-богатите хора са евреи...и по света всъщност..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 07 Фев 2012, 15:33

00Cool написа:кажи ми ама 4естно...
Ако дойда и ти плесна един 6амар 6е ми обърне6 ли и другата буза да ти плесна 2 ??????????

Ами ела. И какво ще ти докаже това и какво общо има с темата? И защо не говориш по същество, ами се отклюняваш? Колко народ били убили..., какво общо има това? Христос е дал живота си доброволно, умрял е заради теб и мен. А религиозните водачи са го убили заради претенцията му. Не съм чувал някой, някога да е бил убит, заради това, че е претендирал, че е Бог. Нито Буда, нито Мохамед, нито кой да е, някога е твърдял, че е Бог и е платил с живота си за това. Поправи ме ако греша.

P.S. И честно казано, такива шльокавици не ми се четат. Мисля, че правилата на форума по отношение на писането, важат за всички.

Предишна

Назад към Извън Темата