Нов закон за Магистрала!Въпрос?
Модератор: Общи модератори
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Re: Нов закон за Магистрала!Въпрос?
vicho написа:
155 км/ч не са 160 км/ч - 155 са си 155 по табло и cruise control
Ама май не са и 130км/ч

8.32
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Смея да твърдя, че си познавам колата достатъчно, така че независимо дали е магистрала или първокласен път, карам ~150км/ч.
Единствените проблеми, които съм имал заради тази скорост, е когато някой пред мен не си погледне в огледалата и ме засече при изпреварване
Единствените проблеми, които съм имал заради тази скорост, е когато някой пред мен не си погледне в огледалата и ме засече при изпреварване

- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Не виждам какво ви бърка новото ограничение. И без това 2010 и 2012, като си идвах, всички карат като насрани по Хемус, отиде си доброто старо време. Нека живнат малко макар и с 10 км/ч.
А пък alx явно е във филма на страната на неограничените възможности, където safety е свещена дума.
На кой каквото му е писано, не се стягайте толкова. Ако искате да си снасяте на полицаите спирайте и давайте, но не всички обичат да дават.
А пък alx явно е във филма на страната на неограничените възможности, където safety е свещена дума.
На кой каквото му е писано, не се стягайте толкова. Ако искате да си снасяте на полицаите спирайте и давайте, но не всички обичат да дават.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
alx написа:стрийт колите дето са управляеми със 140... в бг има 10тина такива.
Чак пък да не са управляеми... Как дефинираш "управляема кола"? Защото съм доста сигурен, че повечето нормални седани с тегло към 1500 кг ще са си съвсем управляеми при 140 км/ч - в смисъл, че ще се подчиняват адекватно на водача при нормални обстоятелства.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
до сега винаги съм карал със 120-130. И да влезе закона пак с толкова ще карам, но поне ще съм спокоен че и да засиля малко няма да съм извън закона
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
приветствам решението
автомобилния парк в бг както и пътна ифраструктура е с тенденция подновяване , така че твърдо ЗА !

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ineedmoney написа:до сега винаги съм карал със 120-130. И да влезе закона пак с толкова ще карам, но поне ще съм спокоен че и да засиля малко няма да съм извън закона
И аз така . И влизам в категория на заспали/пенсионери защото понякога си карам със 100-110 по Хемус и се кефя на гледката и атмосферата .
130км/ч постоянна скорост е напълно достатъчна за д-ва като България .
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
PIONEER написа:vicho написа:
155 км/ч не са 160 км/ч - 155 са си 155 по табло и cruise control
Ама май не са и 130км/ч
не са де ... това е за 140 ограничение
при 130 ограничение - 145 км/ч, което са си направо 135-6 км/ч на радара

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Feanor написа:alx написа:стрийт колите дето са управляеми със 140... в бг има 10тина такива.
Чак пък да не са управляеми... Как дефинираш "управляема кола"? Защото съм доста сигурен, че повечето нормални седани с тегло към 1500 кг ще са си съвсем управляеми при 140 км/ч - в смисъл, че ще се подчиняват адекватно на водача при нормални обстоятелства.
означава да накараш предницата да прави две неща едновремено (което е голямо "не-не" дори на писта където асфалта е перфектен а гумите ти- затоплени) - примерно да си настъпил (панически) спирачката до долу и да си навил волана (избягваща маневра). при 99% от колите при 140км тая маневра преминава в неуправляемо недозвиване последвано от мигновено камшично свръхзавиване и напускане на пътя по епичен начин... (обикновено във въртеливо движение или поне с гъ*а напред)
направи си следния експеримент- засили се със 140 и както си караш направо леко чукни волана в ляво или в дясно и веднага го изправи и чукни в другата посока и го изправи... не-прецизното заклащане/накланяне на предницата и последващото наместване на дупето е признака на плебейство в поведението на пътя на колата ти... представи си го това сега като си скочил на спирачките...
за сравнение опитай същото при 80-90км... усещаш ли разликата колко по-прецизна и монолитна се усеща колата? това е контрол.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
то за това е магистрала, да не се налага със 140 да правиш.. такива маневри
малко изсилено е изказването, че 10 коли в цяла бг стават за такова каране според мен
но на теория - да.. повечето коли по пътищата наистина не могат да запазят стабилност при такава маневра..
малко изсилено е изказването, че 10 коли в цяла бг стават за такова каране според мен
но на теория - да.. повечето коли по пътищата наистина не могат да запазят стабилност при такава маневра..
No bling at the Ring
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
alx написа:Feanor написа:alx написа:стрийт колите дето са управляеми със 140... в бг има 10тина такива.
означава да накараш предницата да прави две неща едновремено (което е голямо "не-не" дори на писта където асфалта е перфектен а гумите ти- затоплени) - примерно да си настъпил (панически) спирачката до долу и да си навил волана (избягваща маневра). при 99% от колите при 140км тая маневра преминава в неуправляемо недозвиване последвано от мигновено камшично свръхзавиване и напускане на пътя по епичен начин... (обикновено във въртеливо движение или поне с гъ*а напред)
направи си следния експеримент- засили се със 140 и както си караш направо леко чукни волана в ляво или в дясно и веднага го изправи и чукни в другата посока и го изправи... не-прецизното заклащане/накланяне на предницата и последващото наместване на дупето е признака на плебейство в поведението на пътя на колата ти... представи си го това сега като си скочил на спирачките...
за сравнение опитай същото при 80-90км... усещаш ли разликата колко по-прецизна и монолитна се усеща колата? това е контрол.
Мисля че си прав .
Какво ти е мнението за аутобаните в Германия , където на 2 ленти нямаш ограничение и си перат със 250-300 км/ч . Колко управляеми са 7цитеи и еС класите с такава скорост .
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
acho.rs написа:Какво ти е мнението за аутобаните в Германия , където на 2 ленти нямаш ограничение и си перат със 250-300 км/ч . Колко управляеми са 7цитеи и еС класите с такава скорост .
http://www.youtube.com/watch?v=fJ2YkbXyRgM
0:38 - направо се нас*а

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Не знам това как ускорява ама спира ЯКО 

acho.rs написа:Какво ти е мнението за аутобаните в Германия , където на 2 ленти нямаш ограничение и си перат със 250-300 км/ч . Колко управляеми са 7цитеи и еС класите с такава скорост .
същата работа, както и тук..
просто не се налагат такива маневри, всеки нормален човек гледа на 250-300 метра пред себе си при такава скорост
и имаш достатъчно време да намалиш до такава степен, че да не те удари некой голф изодзадзе
това го говоря, когато караме с 140-50.. за 300 нямам идея, но като цяло такава скорост е руска ролетка така или иначе
No bling at the Ring
със 240 общо взето си доста близо до бога... независимо от колата...
затова... скромно, без да се самозабравяш и без резки движения...
мене на състезание са ме удряли със около 180 и толкова бързо се ударих след това във мантинелата, че нямам спомени. добре че имаше състезател с камера в поршето след нас та от там знам какво стана. иначе усетих че ме удрят и след това беше завеса.
мога само да си представя ако нещата тръгнат да се осират на 240 как се сгъва времето и пространството...
затова... скромно, без да се самозабравяш и без резки движения...
мене на състезание са ме удряли със около 180 и толкова бързо се ударих след това във мантинелата, че нямам спомени. добре че имаше състезател с камера в поршето след нас та от там знам какво стана. иначе усетих че ме удрят и след това беше завеса.
мога само да си представя ако нещата тръгнат да се осират на 240 как се сгъва времето и пространството...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила