Помагате ли на закъсали в снега?
Модератор: Общи модератори
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Re: Помагате ли на закъсали в снега?
Тези няколко дни с многото сняг помагах на поне 4-ма души!Един с летни гуми(не заслужаваше много помощ
), една женица, един колега с БМВ 18-20 годишен, съвсем леко затънал и дава гаааз "на прекъсвач"
, а това Ауди Q5 да не съм чул, че е джип-закъса на паркинг с една педя сняг и го отривахме с лопати, подлагахме стелки, одеала и т.н.
!?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Бутам винаги
Обаче мен ме бутат повече
че с тая Е класа затъвам здраво

- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
Като казахте пари за дърпане ... на връщане от София, магистралата ест. не беше изчистена и едно момче с голф 3ка се беше метнал в канавката и гледам един geep от старите се мъчи да го изкара.
Той не успя ( запалихме му съединителя ли кво стана ) и после го изкарах със спринтера.
В последствие разбрах, че тия "хора" първоначално са му искали пари да го издърпат и после му искаха още пари, задето са си прецакали колата ... просто без думи!
Той не успя ( запалихме му съединителя ли кво стана ) и после го изкарах със спринтера.
В последствие разбрах, че тия "хора" първоначално са му искали пари да го издърпат и после му искаха още пари, задето са си прецакали колата ... просто без думи!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Значи са си заслужили прецаканата кола.
Аз си нося една 2л бутилка пълна със ситен пясък, като закъсам на лед гледам първо нея да използвам. За дълбок сняг си нося лопатка сгъваема.
Но е готино да бутнеш някой закъсал, не да гледаш като темерут
Аз си нося една 2л бутилка пълна със ситен пясък, като закъсам на лед гледам първо нея да използвам. За дълбок сняг си нося лопатка сгъваема.
Но е готино да бутнеш някой закъсал, не да гледаш като темерут
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Последна промяна BadAngel на 12 Фев 2012, 14:26, променена общо 1 път
No bling at the Ring
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Аз също помагам, както на мен ми помагат.
Преди няколко дни закъсах буквално пред входа и двама съседи се облякоха и слязоха да помогнат.

Преди няколко дни закъсах буквално пред входа и двама съседи се облякоха и слязоха да помогнат.

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Бутам, много ясно. Но съм забелязал колко тъпи хора има.
Закъсваш и зад теб се образува колона. Почти никой не слиза сам без да го помолиш, въпреки че е и в техен интерес ти да издрапаш. Иначе и те няма да мръднат. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
не е срамно да закъсаш, срамно е да не помогнеш на човек в нужда

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Винаги помагам. Според мен, след не дай боже катастрофа и наред с повреда, да закъсаш в снега е най-гадното, което може да ти се случи с кола. Наскоро дръпнах едно тико на паркинга пред нас. Тази седмица едно порше в съседна уличка беше заседнало в коловоза и едвам го избутахме да паркира в страни от пътя, защото каране няма тези условия.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
Аве голям кеф ми прави да бутам,нещо като хоби ми е.
50 тира коли съм избутал тая зима..
аз понеже съм от село и с още две приятелчета постоянно висиме на центъра и чакаме...
кой шоу напрай... кой закъса та го бутнеме
Абе голяма забава е зимата в нащо село. 

- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
daniel_e30 написа:Аве голям кеф ми прави да бутам,нещо като хоби ми е.
колега щом ти е хоби ела с приятелчета ти да ме бутате,че бензина много скъп стана

- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
И аз ги бутам, ако мога да помогна. Ама не върви много много 45 кила девойка да бута таралясници, щото ...не мога да бутна кой знае колко. Ма помагам колкото мога. Като видя закъсал подавам ръка. На всеки може да се случи, така или иначе като има някой в беда трябва да се помогне. : ) Особено ако има още някой с мене нещата се получават. Освен това е срамота аз да бутам, а покрай мене да подминават разни мъже...
Събрах даже няколко момчета от училище миналата седмица да бутнат един човек, те супер много се ентусиазираха и точно под носа им мина група от няколко 25 годишни момчета и избутаха закъсалия... бяха много разочаровани след това, че не са избутали колата
Мен са ме бутали два пъти за сега тая зима ...
Единият път на един лед. Никой не се спря да ми помогне, аз на два пъти я мъчих колата - пясък сипвах, сол ръсих да поразтопи - беше и слънчево времето, кво ли не правих. Отидох на работа и след час слязох да я помъча колата пак и видях някъв човек, който ме гледаше умно, дадох й газ да ме забележи... Човекът реши да ми налива акъл, че да съм пробвала напред да тръгна и съм щяла да изляза, после ми каза, че гумите ми били летни, накрая я бута назад.... Видях един колега, извиках го да ме бутне (защото той иначе нямаше да спре), казах им да ме бутат напред и ...ме избутаха... Имаше и още тъпи коментари за колата, от сорта на "Ама тая кола със задно ли е?". Това с гумите особено ме уби о.О СЪС ЗИМНИ СЪМ!
Не знам какъв му беше кефа на тоя човек, да се доказва колко ги разбира нещата с колата, а беше пълна скръб, ама като видят момиче зад волана и нещо страшно се случва.... о.О
Вторият път беше миналата седмица в паркинга - бутаха ме 4 човека
И то здраво я залюляха, иначе нямаше да издрапа никога - беше под наклон. Бях я копала, пясък бях сипвала - нищо. Хубаво, че ни дойдоха гости да ме бутнат 
Събрах даже няколко момчета от училище миналата седмица да бутнат един човек, те супер много се ентусиазираха и точно под носа им мина група от няколко 25 годишни момчета и избутаха закъсалия... бяха много разочаровани след това, че не са избутали колата

Мен са ме бутали два пъти за сега тая зима ...
Единият път на един лед. Никой не се спря да ми помогне, аз на два пъти я мъчих колата - пясък сипвах, сол ръсих да поразтопи - беше и слънчево времето, кво ли не правих. Отидох на работа и след час слязох да я помъча колата пак и видях някъв човек, който ме гледаше умно, дадох й газ да ме забележи... Човекът реши да ми налива акъл, че да съм пробвала напред да тръгна и съм щяла да изляза, после ми каза, че гумите ми били летни, накрая я бута назад.... Видях един колега, извиках го да ме бутне (защото той иначе нямаше да спре), казах им да ме бутат напред и ...ме избутаха... Имаше и още тъпи коментари за колата, от сорта на "Ама тая кола със задно ли е?". Това с гумите особено ме уби о.О СЪС ЗИМНИ СЪМ!

Не знам какъв му беше кефа на тоя човек, да се доказва колко ги разбира нещата с колата, а беше пълна скръб, ама като видят момиче зад волана и нещо страшно се случва.... о.О
Вторият път беше миналата седмица в паркинга - бутаха ме 4 човека

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Бе то понякога и бутането напред-назад не върши работа, трябва и странично бутане 

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
аз бутам винаги щом има нужда...
НО като видя летни гуми веднага спирам... даже им казвам..
АААА, коли с летни гуми не бутаме ..

НО като видя летни гуми веднага спирам... даже им казвам..
АААА, коли с летни гуми не бутаме ..

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него