Турския език - втори официален език в България !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 22 Фев 2006, 2:50

Лично аз веднага бих разписала подписка - ПРОТИВ

нали се сещаш че нас никои нема и да не пита и ако решат ще си го приемат .. пак после ако ще 100 митинга да има и целото БГ народ да се изсипе пред парламента ... сички такива мероприятия до сега са завършвали с никакъв резултат .. реши ли се нещо краи направено е и няма крачка назад а понеже ние сме си ги избрали тея горе треа да си мълчим и да си рупаме семки :lol:

E21 поклонник
Аватар
Кара: e36 компот

Мнение от x3m » 22 Фев 2006, 12:43

Министър-председателят заяви, че крайните националисти от "Атака" и организациите, призоваващи за признаване на турско малцинство у нас, действат като скачени съдове.

Станишев припомни, че етническата толерантност е едно от достойнствата на България, без които тя не би могла да бъде успешна. Премиерът обяви, че институциите, включително МВР и прокуратурата, са длъжни да вземат всички необходими мерки за спазване на конституцията и законите.

Говорителят на социалистите Ангел Найденов заяви, че иницаторите на подписката за промяна в конституцията, се вълнуват не толкова от декларираните цели, колкото от собствената си политическа реализация, и то не в България, а в Турция.

Що се отнася до "Атака" социалистите предупредиха, че очакват крайните националисти да се опитат да опорочат честванията на 3-март и Априлското въстание, така както направиха с годишнината от обесването на Васил Левски.

Районната прокуратура в Казанлък e образувала проверка по сигнал, подаден от лидера на ВМРО-БНД в града, относно законността на подписката за промени в Конституцията и за предоставянето на права на турско национално малцинство в България, инициирана от културно-просветно дружество "Миллет". Проверката ще завърши в 30-дневния законоустановен срок./Btv
BMW Team Mladost
E-21 Team Bulgaria

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 22 Фев 2006, 15:37

X-citer написа:Новини на турски лиии :?: :!: :?: Турският втори език в БГ :?: :!: :?: Ами това :arrow:

Възпоминания от Батак

(разказ от едно дете)

От Батак съм, чичо. Знаеш ли Батак?
Хе, там зад горите... много е далече,
нямам татко, майка: ази съм сирак,
и треперя малко, зима дойде вече.
Ти Батак не си чул, а аз съм оттам:
помня го клането и страшното време.
Бяхме девет братя, а останах сам.
Ако ти разкажа, страх ще те съземе.

Като ги изклаха, чичо, аз видях...
С топор ги сечеха, ей тъй... на дръвника;
а пък ази плачех, па ме беше страх.
Само бачо Пеню с голям глас извика...
И издъхна бачо... А един хайдук
баба ми закла я под вехтата стряха
и кръвта потече из наший капчук...
А ази бях малък и мен не заклаха.

Татко ми излезе из къщи тогаз
с брадвата в ръцете и нещо продума...
Но те бяха много: пушнаха завчас
и той падна възнак, уби го куршума.
А мама изскочи, откъде; не знам,
и над татка фана да вика, да плаче...
Но нея скълцаха с един нож голям,
затова съм, чичо, аз сега сираче.

А бе много страшно там да бъдеш ти.
Не знам що не щяха и мен да заколат:
но плевнята пламна и взе да пращи,
и страшно мучеха кравата и волът.
Тогава побягнах плачешком навън.
Но после, когато страшното замина -
казаха, че в оня големи огън
изгорял и вуйчо, и дядо, и стрина.

И черквата наша, чичо, изгоря,
и школото пламна, и девойки двесте
станаха на въглен - някой ги запря...
Та и много още дяца и невести
А кака и леля, и други жени
мъчиха ги два дни, та па ги затриха.
Още слушам, чичо, как пискат они!
и детенца много на маждрак набиха.

Всичкий свят затриха! Как не бе ги грях?
Само дядо Ангел оживя, сюрмаха.
Той пари с котела сбираше за тях;
но поп Трендафила с гвоздеи коваха!
И уж беше страшно, пък не бе ме страх,
аз треперех само, но не плачех веки.
Мен и други дяца отведоха с тях
и гъжви съдрани увиха на всеки.

Във помашко село, не знам кое бе,
мене ме запряха нейде под земята.
Аз из дупка гледах синьото небе
и всеки ден плачех за мама, за тата.
По-добре умирвах, но не ставах турка!
Като ни пуснаха, пак в Батак живях...
Подир две години посрещнахме Гурка!

Тогаз лошо време и за тях наста:
клахме ги и ние, както те ни клаха;
но нашето село, чичо, запустя,
и татко, и мама веки не станаха.
Ти, чичо, не си чул заради Батак?
А аз съм оттамо... много е далече...
Два дни тук гладувам, щото съм сирак,
и треперя малко: зима дойде вече.

Потъпкваме историята и честта си! На времето нашите предци са давали живота си без да мигнат само и само да запазят малкото останала българщина, а сега управниците ни само се чудят как да се надупят на тези турчоляци. В Турция има ли новини на Български??? КОйто иска новини на турски или турски език за официален да заминава в Турция, тук е БЪЛГАРИЯ!!!

Колега насълзиха ми се очите...

Лошото е че когато дойде време да се направи нещо всички си траят.
Какво да ти кажа аз съм страхотен националист обичам си родината и това си е ей няма по хубаво от БЪЛГАРИЯ.
Доста хора я напускат щото нямат избор тука (какво да работят поне така се оправдават).Но едва ли там където отиват им е по доре ,та нали повечето бачкат цяла година та да дойдат лятото да няправят едно море на красивото ни черноморие.
Всички трябва да се стегнем и да си браним интересите все пак сме в нашата държава и рябва да си я защитаваме :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

:)

Мнение от Bobi » 22 Фев 2006, 22:48

Това е все едно Русия да обяви за втори език немския. :mhihi: :mhihi:
При толкова неща за еднократна употреба, не е чудно, че и хората стават такива!!!!!

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 23 Фев 2006, 2:59

Ако найстина го направят това с турския език, аз лично ще намеря начин да се изплуя в лицето на тия нещастници. Тая държава отдавна вече няма национално достойнство.

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 23 Фев 2006, 11:57

Kak мислите, дали АТАКА ще влезе в следващия парламент :?:

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 23 Фев 2006, 15:11

Има още бая време дотогава, общо взето от тях зависи :)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 23 Фев 2006, 17:39

нереално е да има друг официален език освен българския и едва ли нягога ще бъде прието :evil:
това е поредната доганова&ДС дивотия :ranting:
Изображение
Изображение

М40 Forever
Аватар
Кара: M

Мнение от Малкия » 23 Фев 2006, 19:11

ПРОТИВ :evil: :evil: :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Shtukata » 24 Фев 2006, 0:10

Къв Турски кви пет лева :evil:
Сега пък се появи това...
:arrow: Лидерът на нерегистрираната Турска демократическа партия Адем Кенан, отново направи скандални изявления. Кенан, който беше осъден от ВМРО за скандалното си определение, че "българите са нация от изроди", е направил новото си скандално изказване пред шуменски журналисти в сряда. 20-минутното си закъснение за обявена от него пресконференция, той обяснил с това, че е внасял в съда жалба за глобата от 600 лева, наложена му заради изявленията му в пресата. Според Кенан решението на съда било противоконституционно.
На пресконференцията лидерът на нерегистрираната турска партия започнал да обяснява за събраната от него подписка за признаване на турското малцинство у нас. Според вестник "Шуменска заря" Кенан показал празна подписка само със заглавие "Декларация от мюсюлманите-турци, останали да живеят по ирония на съдбата в тъй наречената Република България." Той обявил, че не приема българската държава, защото в нея "малцинствата били управлявани със силата на оръжието, както в ЮАР". Кенан заявил,че трябва да се създаде федерация от етнически общности и в името є не трябва да присъства думата "българи". Въпросната федеративна република не трябвало да носи "етнонима" на нито една общност.
"В Република България се нарушават правата на малцинствата, затова ние настояваме да се организира задължително народностно самоопределение под наблюдението на световни организации, да се избере Велико народно събрание на пропорционален принцип между етническите общности и да се създаде федерация", обявил Кенан. По думите му "когато един народ като турския, който е господствал като имперски народ 500 години по тези земи, сега е принуждаван да стане част от една нация заедно с бившите си роби - българите, това е унижение за мен като турчин".
Според Кенан "дали България и в бъдеще ще се нарича "България", е под въпрос". Бившият тракторист и екс-депутат от Великото народно събрание заяви още, че подписката, организирана в Казанлък, е идентична с тази на нерегистрираната му партия. Те събрали досега 1500 подписа само в Разград и селата. Двете групи се срещнали през декември м.г. на връх Шипка и уточнили взаимодействието си. На въпрос защо в родното му село Ясенково никой не знае за подобна подписка, той заяви, че тя не била пусната там, защото никой не можел да бъде пророк в родното си село.
България си е България , на който не му изнася - ВЪН, а добрите наши приятели Циганите - ТЕО,Палмолив,Фа... :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 24 Фев 2006, 0:36

Понеже такиа умнотии мислят ... айде са да ги тресът(земетресенията) в Кърджали ... нали са мноо вярващи ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 24 Фев 2006, 1:41

България си е България , на който не му изнася - ВЪН, а добрите наши приятели Циганите - ТЕО,Палмолив,Фа... :twisted:[/quote]

сапун от циганин се не пени вервайте ми :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Баткото с тояжката » 24 Фев 2006, 19:45

t_andonov написа:България си е България , на който не му изнася - ВЪН, а добрите наши приятели Циганите - ТЕО,Палмолив,Фа... :twisted:

сапун от циганин се не пени вервайте ми :mhihi:[/quote]
Ек думук дуй преметингелес :!: :evil: :evil: :evil:
Кво ни мешате и нас у тоя спор. Тук май ставаше въпрос за турците и искането им за обявяване на езика им за официален в България. Никъде на пише ние ромите да сме имали такива искания :evil:
:mrgreen: Който не керел бути на най си хас у маро пенгяс! :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Shtukata » 24 Фев 2006, 20:52

БОТ написа:...
Ек думук дуй преметингелес :!: :evil: :evil: :evil:
Кво ни мешате и нас у тоя спор. Тук май ставаше въпрос за турците и искането им за обявяване на езика им за официален в България. Никъде на пише ние ромите да сме имали такива искания :evil:

Драги ми смехурко :mhihi:
Толкова много съм против тия малцинства дето само ни петнят,че нема на къде!!!
Що не се фанете на работа някъде?що не си плащате задълженията?що не се къпете а смардите?що в чужбина като се спомене България асоциацията е Крадците?що изобщо се мислите за българи?що като се мислите за българи не говорите български,а хафте?що изобщо се занимавам с тая пумия?що 90% от "хората" в БГ затвор са цигани?що изнасилвате невинни жени?що си продавате децата?що изобщо живеете?ЗАЩО???...............
Сами сте постигнали този "рейтинг" и ще носите последствията :!:
Айде много ти здраве!
П.С.Защо псуваш на цигански бе?за да не те разберем ли?За да ме разбереш аз ще ти го кажа на Български - Ебавай си майката
П.С. Моля без бан за искреността си
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318i, Frontera Sport , Golf 3 ,
Мечтае да кара: 6 series

Мнение от ToyBoy » 25 Фев 2006, 9:32

:mhihi: няма такава подписка,всичко е нагласено от страна на Атака,защо ли?:ЩЩ,а впрочем тия 6 500 ч0века не са турци а помаци от селата около казанлък!всичко е изценирано за да се създаде излишно напрежение..на всеки му е ясно че това не може да стане ..че в коя старна има 2 официални езика?? ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата