Ново! 100 лв глоба за минаване на червено..Променена!
Модератор: Общи модератори
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Приеха 200 лв глоба и 30 дни без книжка за минаване на ж
Valio23 написа:Можете ли да ми разясните следното:
Аз като запаля опела и ми светват некви цигански "дневни" светлини, които няма как да изключа. На почти всички нови модели има такива на различни места по фаровете - гирлянди на ауди и т.н.
Та питането ми е това достатъчно ли е да свети или според закона си трябват къси?
И аз се чудя дали може на ангели да си карам или май още никой незнае?

steeN написа:Демирев написа:Приеха на второ четене промени в закона за движение по пътищата.
Успешно приключи гласуването на второ четене за преминаване на всякакъв сигнал различен от зелено - глоба 200 лева и един месец без шофьорска книжка на водача! За преминаване през пешеходна пътека без да спрете ако има чакащ пешеходец - глоба 200 лева и един месец без шоф.книжка!
Задължителни стават включените къси светлини и през лятото и в града!
Отхвърлено беше предложението да са задължителни само извънградски, въпреки разногласията.
news.24chasa.bg
подкрепям ги всичките. крайно време е да се научат всички, че пешеходците имат предимство пред колите.
пешеходците трябва да могат да пресичат без изобщо да се оглеждат.
Имаш ли представа колко пешеходци стоят до пешеходна пътека и чакат някой, а след пешеходната пътека органите чакат доволни, че има за какво да се хванат?! 200 лв. и без книжка затова, че някой не знае къде се намира?
А това да пресичаш без да се огледаш го няма в цял свят, нещо си в голяма грешка. Виждал съм такива да пресичат и е въпрос на време да ги блъсне някой.
За минаване на червено и аз подкрепям, но ако е записано в закона така, както е в цитата не подкрепям. Затова има три сигнала, а не два. Всеки си е с предназначение, не може да ми слагат жълто и червено под общ знаменател.
- Nistel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 320D
- Мечтае да кара: на сняг
Подкрепям забраната за минаване на жълто. Като ми светне зелено на кръстовища без добра видимост отляво и отдясно се налага да изчакам профучаващия на жълто(бледо розово) отляво с много над 50. Мисля, че наистина е по-добре да има жълто само преди зеленото.
Относно пешеходните пътеки наистина самите пешеходци са доста неориентирани. Тук в Бургас пред всяка пътека сложиха легнали полицаи и то от метелните и най-острите на 5 метра преди пътеките. Минавам ги на полусъединител и въпреки това пешеходците чакат ли чакат. Все повече си мисля, че шофьорските книжки трябва да са задължителни. Шофьорите определено са по-добри пешеходци.
За светлините постоянно съм с две ръце за.
Относно пешеходните пътеки наистина самите пешеходци са доста неориентирани. Тук в Бургас пред всяка пътека сложиха легнали полицаи и то от метелните и най-острите на 5 метра преди пътеките. Минавам ги на полусъединител и въпреки това пешеходците чакат ли чакат. Все повече си мисля, че шофьорските книжки трябва да са задължителни. Шофьорите определено са по-добри пешеходци.
За светлините постоянно съм с две ръце за.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Габарита (angel eyes) , няма нищо общо със модерните daylights. Лошото е, че и полицайте го знаят. 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Nistel написа:Подкрепям забраната за минаване на жълто. Като ми светне зелено на кръстовища без добра видимост отляво и отдясно се налага да изчакам профучаващия на жълто(бледо розово) отляво с много над 50. Мисля, че наистина е по-добре да има жълто само преди зеленото.
Извинявай, но когато на теб ти светне зелено на другите, които следва да спрат вече им е светело червено, а не жълто. Жълтото си има много хубаво предназначение. Друг е въпроса, че някой го има жълтото за зелено ...
- Nistel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 320D
- Мечтае да кара: на сняг
Докато има възможност за оправдание "минах на жълто" ще има и такива, които минават на бледо розово. Също мисля, че не трябва да има секундарник преди червеното. Това е предпоставка за увеличаване на скоростта. Това доколкото знам е въведено в Япония ..
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
А тия капути няма ли да приемат най накрая закон за видеозаснемане на всички действия на полицията.Може ли в 21 век да е дума срещу дума и да се пише акт на база интерпретациите на някакво говедо дошло от село .
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
zBoost написа:Valio23 написа:Можете ли да ми разясните следното:
Аз като запаля опела и ми светват некви цигански "дневни" светлини, които няма как да изключа. На почти всички нови модели има такива на различни места по фаровете - гирлянди на ауди и т.н.
Та питането ми е това достатъчно ли е да свети или според закона си трябват къси?
И аз се чудя дали може на ангели да си карам или май още никой незнае?
ЗДвП казва: "от 1 ноември до 1 март моторните превозни средства задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини".
Така, че ако имаш дневни светлини, можеш да се движиш само с тях, без къси

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ogata написа:Габарита (angel eyes) , няма нищо общо със модерните daylights. Лошото е, че и полицайте го знаят.
ога на E60/65/90/92 и т.н. кое му е DRL-a според тебе?

А и цяла зима съм карал на angel-и и никой полицай не ми е казал 2 думи. А мойте са си баш жълтите, не са CCFL.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Club BMW написа:....
Имаш ли представа колко пешеходци стоят до пешеходна пътека и чакат някой, а след пешеходната пътека органите чакат доволни, че има за какво да се хванат?! 200 лв. и без книжка затова, че някой не знае къде се намира? .
какво толкова се нервите? аз така карам и ми е много по-добре, вместо да треперя дали някой няма да ми скочи на капака. ще мине време и ще видите, че така е по-добре за всички. дано да се следи по-стриктно, както се бяха заели с пешеходните пътеки... не знам до къде е стигнало това. това със жълтото е дупка в закона, която е добре че са затворили. защо толкова хора протестират против тези правила? движението е толкова зле, че няма друг начин да се вкра в ред. просто няма.
радвайте се, че все още може да вземеш на дрифт всяко кръстовище и да се разминеш само със забележка

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Аз ще си карам на angel eyes през лятото да се спасяват тия мърли
А за закона за жълтото,чиста хранилка за куките. 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
ogata написа:Аз карам ли им по тротоара ? Те що ми ходят по пътя ?!
Явно живееш в друга България

И факта- че ти не правиш определено нарушение-не занчи, че няма кой да го прави системно.
Онзи ден (петък) 2 ма мотористи изцедиха новите си пастарки на цялата газ на тротоар,близо до 4 то РПУ в Лозенец...Имаше и пешеходци на тротоара.На гъзетата хич не им пукаше...паркираха си до масичката на кафенето, и седнаха да си жулят спокоино бирички .
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Предложенията са хубави, но притесненията ми са, че нарушенията ще бъдат тълкувани погрешно и само ще е още една предпоставка да ни рекетират гадните ченгета.
За жълтото - и в закона е написано, че можеш да преминеш, ако няма как да спреш безопасно. Ако точно 5 метра преди да мина светне жълто и наистина няма как да спра. Особено като почти всички светофари нямат таймери аз боб ли трябва да хвърлям да разбера кога ще светне жълтото? Да го направят така, че да си в нарушение, когато навлизаш и оставаш в кръстовището заради задръстване. Реално това е една от причините, поради които искат да го наложат като нарушение.
За пешеходните пътеки е същото. Аз винаги спирам, но ако човека стъпи точно в момента или някоя друга секунда преди преминаването ми. Или пък още повече, ако стъпи от насрещната част на пътя. Как да спра? Сега някой ще каже, че трябва да карам със съобразена скорост, но все пак може да се случи.

За жълтото - и в закона е написано, че можеш да преминеш, ако няма как да спреш безопасно. Ако точно 5 метра преди да мина светне жълто и наистина няма как да спра. Особено като почти всички светофари нямат таймери аз боб ли трябва да хвърлям да разбера кога ще светне жълтото? Да го направят така, че да си в нарушение, когато навлизаш и оставаш в кръстовището заради задръстване. Реално това е една от причините, поради които искат да го наложат като нарушение.
За пешеходните пътеки е същото. Аз винаги спирам, но ако човека стъпи точно в момента или някоя друга секунда преди преминаването ми. Или пък още повече, ако стъпи от насрещната част на пътя. Как да спра? Сега някой ще каже, че трябва да карам със съобразена скорост, но все пак може да се случи.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
А да бе....Я се опитайте да пресечете у Европа улицата с трафик без да има пешеходна пътека... Карат си и не ги интересува, нормално в правото са си...Иначе това за жълтото е безумие... 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Както винаги бай ганю иска да е по голям европеец от европейците.Те затова ни се смеят щото там в европата като пръдне някой тука се осираме.
Какво искат да доказват и на кого управляващите с тия церберски закони не знам .Явно искат за един мандат да ни "оправят" хубаво щото следващ няма да има.
Какво искат да доказват и на кого управляващите с тия церберски закони не знам .Явно искат за един мандат да ни "оправят" хубаво щото следващ няма да има.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...