Най-комфортен автомобил до към 5000 лв.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Re: Най-комфортен автомобил до към 5000 лв.

Мнение от maxpower » 09 Юли 2012, 20:02

daniel_e30 написа:Audi A6 2,5 tdi ?? :dunno: Дизелче 150 коня.. вози прилично.. :)

Колега нищо лично, ама ако това е прословутия V6 TDI 2,5л, явно имаш нещо лично към колегата :mhihi: . Силно НЕ препоръчвам да сe купува кола с такъв двигател. Повечето не си знаят километрите, 9 от 10 са с износени валове и повдигачи и са тиктакащи бомби. Най мразя като кажа на някой познат да не си взима такъв двигател и след няколко месеца да му казвам: "аз казах ли ти" :banghead:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 09 Юли 2012, 21:10

Vra4anin написа:..................... Пежо 406, не го виждам нито като луксозно :dunno: , нито като градско.

Когато имах БМВ, съпругата ми караше такова с 90 коня HDI двигател. Ами колкото и да го мразех, не мога да отрека, че си беше здрав автомобил. Добре поцинкована ламарина, приятен интериор, просторен салон, мека возия и безпроблемен комън рейл двигател. За три години с изключение на първоначалното обслужване му смених само дебитомера, който във фирмения сервиз беше под 200 кинта. И понеже карах БМВ Е46, обслужването на Пежака във фиремния сервиз с оригинални части ми се струваше направо без пари. Относно разхода, около 6 дизел смесено. И е точно пенсионерска кола, с много мека возия, недиректно управление и почти два пъти по-голям багажник от Е46-цата. И за 5 бона можеш да вземеш нещо поне 2003-та година на кукла, като пълното първоначално обслужване във фирмения сервиз преди три години беше под 500 лева, което включва смяната масло, водна помпа, всички ролки, ремъци и филтри. Все пак се търси кола за пенсионер. Аз за тия пари бих си взел една Е46-ца........... В кръга на шегата, ако сложиш върху петте хиляди още три, можеш да си вземеш Ягуар S тайп, който е пълен с кожи, можи махагони, жакузита макузита и всякакви простотии и наистина вози много комфортно, но разхода му на гориво и подръжката предизвикват ефекта "Уауууу....."
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Юли 2012, 21:15

e39 FEN написа:Чета и се смея... човека иска кола за 5 боня вие му набутвате Е34 и 124 мерц. абе хора съвземете се малко :lol: За 5000лв. спокойно можеш да си вземеш чивата Е39 или очиларка, тия е34 и 124-ки немат живи роднини вече, 5000лв за Е34 граничи с абсурда според мене..

Колега, не се обиждай, но изобщо не си в час :winky: Няма как е39 за 5к да се нарече комфортна и надеждна кола ;)
masimo написа:e34:
Aми първоначално бях отписал е34. Не съм имал, а съм бил само пасажер и шофер и поради този факт си мислех за сложна поддръжка.
Как ще понесе 525и газова ? Няма смисъл и финансово е неудобно да пърпънисва с бензинов шестак до язовира и въпреки, че съм против газ-та при покупката на 525и ще трябва да се сложи газ : ( или да мисля за 525тдс което лично не му го препоръчвам.

Задължително търсиш ТУ, т.е. с ванос.
Понася и доста добре, но не и обикновено газово ;)
Хубав инжекцион при добър майстор е около 2к, за да се радваш на вървеж(една идея по-слаб от на бензин) и нисък разход(при нормално каране градско 13-14, извън града 8-9), съчетан с надеждност.

П.С. силно препоръчително е да я вземаш от чужбина и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО от ЧАСТНО лице :idea:
Ето ти една примерна обява вместваща се в бюджета ти. Не вярвам да не смъкнеш едни 200 евра на място.
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-525i-touring-st-t%C3%B6nis/163706422.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=20&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=GAS&fuels=CNG&fuels=LPG&minFirstRegistrationDate=1993-01-01&maxFirstRegistrationDate=1996-12-31&transmissions=MANUAL_GEAR&negativeFeatures=EXPORT&categories=EstateCar

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 09 Юли 2012, 21:47

BadAngel написа:лошата слава на старите лагуни идва от дизеловите версии

1.9 и 2.2 моторите са карани много и нормално си имат проблеми

за това и насочвам колегата към бензинова, там шанса да попадне на кола под половин милион км е по-голям

но самата истина е.. че тези коли идват тук с взето здраве и си е съвсем в рамките на нещата да се строши нещо

но пък нито частите са скъпи, нито имат нещо извънземно

Така е прав си, но пък си остаряха първите лагуни и много трудно да се намери хубава.
Навремето преди много години когато бяха сравнително нови се купуваха много и много хора бяха доволни.
А и се вписва в хубавата возия, а отзад наистина е много широко.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Юли 2012, 21:56

maxpower написа:
daniel_e30 написа:Audi A6 2,5 tdi ?? :dunno: Дизелче 150 коня.. вози прилично.. :)

Колега нищо лично, ама ако това е прословутия V6 TDI 2,5л, явно имаш нещо лично към колегата :mhihi: . Силно НЕ препоръчвам да сe купува кола с такъв двигател. Повечето не си знаят километрите, 9 от 10 са с износени валове и повдигачи и са тиктакащи бомби. Най мразя като кажа на някой познат да не си взима такъв двигател и след няколко месеца да му казвам: "аз казах ли ти" :banghead:

Прословутия счупеняк се монтира само в А6 Ц5 , или иначе казано А6ца 97-03та . Фейслифта на Ауди 100 , който му викат А6 ползва редови петак 2.5 ТДИ - 115кс и 140кс . Уж го водят много здрав ама реално няма живи индивиди . Върви по-добре от ТДСката , харчи по-малко но ручи и трака по-зле и от Беларус . Всъщност А100 ФЛ (А6 95та-97ма) не е комфортен автомобил , така че отпада .
Лагуна - :mhihi: :mhihi: :mhihi: Спокойно може да хванеш морска болест от люлеене .

Е39 520и за 5000лв може да се намери в добро състояние , със сигурност . Само че Е класата вози по-комфортно , естествено за сметка на поведението в завои .
Ако изключим В140 която е класи над останалите споменати , остава Е класата .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от idrive » 09 Юли 2012, 22:17

Каква ти е представата за комфорт? Какъв е бил предишният автомобил? Ако от Лада или Москвич се качи на една от изброените от колеги автомобили, то ще се чувства все едно е в самолет...

Далеч от Ситроен.Страшно много проблеми с окачването, а бенз. мотори не са грам икономични.
Бенц-а Е-класата (след 1995) много бързо се амортизира и както колегите споменаха повечето мотори са мудни и харчат като невиждали( препоръчвам 250тд)
HDI моторите ще са на много километри, някой и лошо обслужвани, така, че и там може да има главоболия.
Омега-та е батал...в буквалния смисъл
Аз лично бих си взел една Е34, както колеги те посъветваха

От тези автомобили имам директно наблюдение ( приятели или роднини са имали или все още се мъчат с гореизброените)

Мнението си е лично мое и не задължавам никой с него

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 09 Юли 2012, 22:22

Наистина за всеки комфортно е различно нещо :yes:
За мен примерно Е39 ми е комфортна и с големи джанти (сиреч малки тънки гуми) и М-техник окачване, някой казват че друсала и не била комфортна... В някоя дето вози като лодка буквално даже ми е неприятно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 09 Юли 2012, 22:31

Комфортен автомобил за човек 50+ години!? Волво - има много за до 5000 лева. Примерно 850, S/V40, C70, V70.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 09 Юли 2012, 22:38

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 09 Юли 2012, 22:44

idrive написа:Каква ти е представата за комфорт? Какъв е бил предишният автомобил? Ако от Лада или Москвич се качи на една от изброените от колеги автомобили, то ще се чувства все едно е в самолет...

Audi 80 1.8s и сега за кратко Vectra 2.0DTI преди да я продам. В момента е с 80-тката, която е със смешна поддръжка и въпреки, че се ремонтира от пишман познати майстори е в отлично състояние. Лошото е че няма клима и серво. Возията е добра като за тази кола, но може много повече.

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 09 Юли 2012, 22:53

masimo написа:
idrive написа:Каква ти е представата за комфорт? Какъв е бил предишният автомобил? Ако от Лада или Москвич се качи на една от изброените от колеги автомобили, то ще се чувства все едно е в самолет...

Audi 80 1.8s и сега за кратко Vectra 2.0DTI преди да я продам. В момента е с 80-тката, която е със смешна поддръжка и въпреки, че се ремонтира от пишман познати майстори е в отлично състояние. Лошото е че няма клима и серво. Возията е добра като за тази кола, но може много повече.

Защо не си остане на същата кола Вектра 2.0ДТИ 101к.с. до тези пари ще е по-нова година с повечко екстри и прилично запазена. Опела си е здрава кола, пък и частите са евтини.
Ще останат пари за обслужване и гориво.

п.с. За тази бялата Е34-ка ако някй даде толкова пари е луд, колкото и да съм фен на старите модели.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 09 Юли 2012, 23:06

Човек, за 5000лв. имаш супер голям избор.
- Лагуна 2003 год. дизел - 4300лв. - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- Роувър 75...ебаси лимузината, ебаси возията - около 4 бона и ще останат пари за газ: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- пежо 607 - ... лимузина...http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details малко по-скъпо е.
- пежо 406 след фейслифт, задължително HDI
- ситроен ксантия...със сигурност много добър избор, по-нова година, пак ти препоръчвам да е дизел ХДИ. Както каза, с колата ще се ходи и за риба....колата има мн яка екстра да се повдига и сваля окачването от едно копченце...един приятел е минавал по безумни пътчета с неговата.

И най-добрия вариант според мен...за половината пари. Ауди 80 б4, 95год. , 2.0 бензин с газов инжекцион.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 09 Юли 2012, 23:14

Добре, колега, ясно е че баща ти е метнал избора на теб, ама толкова ли няма никакви претенции? Можеш лесно сам да отсееш доста материал с елементарни въпроси - ръчка или автомат би предпочел? Иска ли комби за повече багаж, или седан/хечбек са му достатъчни?

Щом ще ходи по чукари и тресавища за риба, по-добре да е нещо 4х4?

И тези 5000 пари само за колата ли са, или в тях трябва да се вместят регистрации, обслужване и т.н.?

Дай тука малко да разясним и ще видиш колко ще се стесни обсега и ще избереш далеч по-бързо :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от Alpina_D10 » 10 Юли 2012, 2:24

Погледни Lancia Kappa 2.4JTD или МБ 124.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 10 Юли 2012, 6:52

много неадекватни предложения се четат в темата-волво,сааб,406,лагуна :D
уж технически форум,ама май повечето на симпатии по външен вид я карат.и хвалбите за хди-само на маса с ентусиасти.
мненията за 124 и е34 са на оферта,тъй като има добри автомобили на добри цени.едва ли човека иска постоянно да виси по сервизите и да е лишен от колата си.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата