BMW срещу Porsche

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: BMW срещу Porsche

Мнение от BadAngel » 06 Авг 2012, 17:48

alx написа:
BadAngel написа:
alx написа:Аз съм карал 997.2 турбо кабрио 3000км за 3 дни. Погледна ме и ми помаха точно един човек и то защото беше със 997.1 турбо той самия. Никой не ме погледна, попита нещо на бензиностанция, не се завъртя около колата като спирах да ям и да спя....

ако беше руса мадама нещата нямаше да са така :ok:

за руси нямам впечатления :) имам за брюнетки и е така както го написах :angel:

и по-добре

знаеш какво казват.. блондинките са за момчета, брюнетките са за мъже :bchug:
No bling at the Ring

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Авг 2012, 22:58

тия лафчетааа ... супер си!
тва сигурно го знаеш от същото място като за дъвките турбо

Мисля да предложа да ти сменят ранга на Mr._Off_topic :bowdown:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 06 Авг 2012, 23:08

Нека вече да карате само по темата.

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 06 Авг 2012, 23:17

steeN написа:с панамера (а и всяко порше) навсякъде по света ще те заглеждат стига да имат идея от коли. за да имаш такава кола трябва да си готов за това внимание. не е за интровертни хора.

разликата е че в развитите държави гледат колата, тука гледат шофьора и яко злоба, чупят чистачки, драскат и после ти ограбват апартамента.
едно приятелче обиколи света, кара старо ауди, ама пак разбраха че има кеш и през всички апартаменти му минаха.а, такива с пари дето не си взимат скъпи коли изобщо не са малко, просто в една без законова държава много хора са предпазливи, а не интровертни.

да не споменавам абсурдния случай за закланото момче за 2к, направо ебати мерака за хубава кола, да те пречака някъв психопат, че щял да продаде гумите на поршето ти, за да си откупи дачията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Авг 2012, 23:58

DrivinGGoD написа:Интересна тема, но отново в нея се намесиха "разбирачи" дето я обърнаха в посока на кой какво му харесва, а не как стоят нещата в действителност :banghead:

нищо не визирам конкретно (защото не знам какво точно имаш предвид), ама какво значи как седят нещата в действителност ;) всичко е доста субективно. защо всички трябва да се слагаме в една рамка? ако беше така всички щяхме да караме еднакви коли.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 07 Авг 2012, 10:46

Защото както са казали руснаците - на вкус и на цвят приятели нямам :yes: Не е редно да спорим на база вкусови възприятия, защото те винаги са субективни, камоли когато стане въпрос за чуждото мнение (в България доста повлияно от комплекси, завист и т.н.), което определено не би трябвало да взима превес при избора ни в каквото и да било отношение :yes: Това го написах основно, защото и в тази тема започнаха да се вадят въпросните комплекси за това кой как приема дадена кола, как ще те гледат на улицата и т.н., което при един автомобилен фен, не би трябвало да има никакво значение независимо дали е решил да си купи Golf или Ferrari, защото той знае много добре каква е причината за избора му ;) Не е редно по този начин да се отричат обективни качества... не може да кажеш "тази кола не ми харесва и за това е скапана"... Иначе съм съгласен, че всеки е с вкуса си, но трябва да знае защо е така и да го базира на реални факти, а не просто на база комплекси да прави избора си и да отрича чуждия ;)

Ще дам и един личен пример - въобще не харесвам Nissan GT-R... но по никакъв начин не отричам качествата му и инженерната гениалност вложена в тази кола ;)

А в горецитираните "разбирачи", не съм визирал теб, надявам се да не съм те обидил :ok:
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T

Мнение от Alex_GT3 » 07 Авг 2012, 18:49

steeN написа:

някой ще ме светне ли кой е този модел, че наистина всички ми са едни и същи.
винаги като стане дума за порше и се сещам за репликата от филма - "just a shiny dick with two chairs in it" :lol:

Това ако не се лъжа е Porsche 911 turbo тунинговано от един от най-известните тунери на марката - Sportec.

Аз като голям почитател на Porsche няма как да не изкажа своите впечатления от марката. Имах възможността през 2009 година да посетя чисто обновения им музей в Щутгарт, Цуфенхаузен и няма да ви кажа какво е усещането да застанеш до колите които си виждал от игрите като NFS Porsche - моделите GT1, 935 (moby dick) и легендарните 917, които са били истинска революция на Льо Ман и са тупали Ферарита яко на правата Мулзан с 390 км/ч през 1970-72 година. Снимах се и с любимия си автомобил Carrera GT... изобщо невероятно усещане. Пожелавам ви от все сърце да отидете и вие там, за да разберете за какво иде реч.

Аз съм на мнение, че няма как да се сравнява 911 с М3 например. Просто са много различни като философия, начин на каране и управление. Нещото което уважавам в Porsche са боксерните двигатели, които осигуряват невероятна ефективност заради ниския си център на тежеста. За мен най-добрите 6 цилиндрови мотори са боксерните на Porsche и редовите на BMW. Просто никой V-образен мотор не може да се сравнява с техните качества. За директен дуел се сещам веднага - BMW 8 серия срещу Porsche 928. И двете коли са много подобни, с еднаква мощност и динамични показатели. В днешно време не се сещам да имат преки конкуренти освен Z4 срещу Boxster и Cayman срещу 1М. Не си мислете, че Boxster е едва ли не кола за женчовци, които да разкарва гаджето. Всяка S версия е много различна като характер спрямо базовите модели и дори Валтер Рьол е казвал, че това е истински спортен автомобил, а не типичната гаджеловка за из града.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Авг 2012, 18:57

Alex_GT3 написа:Cayman срещу 1М.

не бъркай расов спортен автомобил (и може би най-добре седящия на пътя автомобил за простосмъртни) със ширпотреба автомобил със висок център на тежест, меко окачване и голям мотор (1м).

на кайман "с" нарочно са му сложили смешен мотор защото иначе ще е недостижим. аз лично мисля, че това шаси е много по компетентно от това на 997 и дори на 991 (вярно- от малкото което съм карал а и турбото и гт версиите не са излезли още).
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Авг 2012, 20:16

alx написа:

не бъркай расов спортен автомобил (и може би най-добре седящия на пътя автомобил за простосмъртни) със ширпотреба автомобил със висок център на тежест, меко окачване и голям мотор (1м).

на кайман "с" нарочно са му сложили смешен мотор защото иначе ще е недостижим. аз лично мисля, че това шаси е много по компетентно от това на 997 и дори на 991 (вярно- от малкото което съм карал а и турбото и гт версиите не са излезли още).

Нормално - Кайман е със правилно разположение на двигателя и по-компактни размери . Само че клиентите на Порше са по-консервативни и от английската кралица и ако най-после променят 911 , те просто ще спрат да го купуват .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T

Мнение от Alex_GT3 » 07 Авг 2012, 22:59

alx написа:

Като цяло концепцията със средноразположен мотор е най-добрата възможна. Така центъра на тежестта се разпределя перфектно и автомобила е много бърз в завоите, както и пътното му поведение като цяло. Винаги е ставало на въпрос, че ако Cayman има мощност, колкото версиите на 911, то той ще обезмисли покупката на легендарния модел, което от Porsche не искат да се случи. Заради това в момента се готви да бъде пуснат 918, а малко по-късно и супермодел със средноразположен двигател, който да пердаши всичко наред. Точно поради тази причина Cayman и Boxster ще си останат едно ниво по-долу от 911.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Авг 2012, 9:22

DrivinGGoD написа:което при един автомобилен фен, не би трябвало да има никакво значение независимо дали е решил да си купи Golf или Ferrari, защото той знае много добре каква е причината за избора му ;)

да и аз такива хора ги уважавам, защото са направили някакъв личен избор, а не се лутат на където духне вятъра :yes:

Alex_GT3 написа:Това ако не се лъжа е Porsche 911 turbo тунинговано от един от най-известните тунери на марката - Sportec.

тези не ги знаех. гледам, че са швейцарци, страх ме е да погледна цените :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар

Мнение от Хаос » 08 Авг 2012, 12:50

steeN написа:тези не ги знаех. гледам, че са швейцарци, страх ме е да погледна цените :)

4500 евро за ремап, МАФ и спортен филтър...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 08 Авг 2012, 18:10

Разликата е елементарна, BMW правят от седана - купе, а Porsche правят от купето - седан :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 09 Авг 2012, 14:37

zBoost написа:Разликата е елементарна, BMW правят от седана - купе, а Porsche правят от купето - седан :winky:

Много добре казано! :yes:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5

Мнение от kasho » 29 Дек 2017, 13:15

Я да извадя една тема от нафталина. Понеже жена ми така лека-полека ми присвои БМВ-то :mhihi: и се замислям за един сиромашки Boxster като втора/градска кола. Според вас става ли за ежедневна кола? Някъде назад в темата четох, че били по-скъпички за поддръжка от БМВ, но пък по-здрави и надеждни.

Само да споделя, че пичеловните качества на Бокстера не ме интересуват особено, интересува ме чистото удоволствие от шофирането :driving: , което малко марки могат да доставят. Искам кола, която всеки път да ме кара да се усмихвам като се приближавам към нея и която да се обръщам да погледна, след като слезна и се отдалеча от нея. БМВ-то ги изпълнява и двете условия, т.е. обвързва ме емоционално. Но Астрата 1,6 бензин, която ми "завеща" :mrgreen: жената в замяна на БМВ-то предизвиква в мен... едно голямо нищо. Никаква емоция, пълно равнодушие.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата