E39 или Е38 -Изборът?
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
Re: E39 или Е38 -Изборът?
Пилев написа:Добре де какво мислите за тази колица.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Тази ми изглежда доста добре, запазена, може и да е добре поддържана, трябва да се види в сервиз, но не видях нищо Hamman-ско в нея.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
gotti88 написа:Пилев написа:Добре де какво мислите за тази колица.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Тази ми изглежда доста добре, запазена, може и да е добре поддържана, трябва да се види в сервиз, но не видях нищо Hamman-ско в нея.
Колата наистина на снимки изглежда много добре. Аз лично бих я закарал за една диагностика, сравнение на колометрите в модулите и километража, измерване на компресия. Вътре състоянието й е перфектно. Минаваш 20-30км с нея по път със завои нагоре и надолу за да провериш как работи автомата. Не трябва да блъска при смяна на предавките. Даже не трябва да усещаш кога се сменят. Проверяваш дали всички неща по нея работят. Ако има печка и нея тестваш. Виждаш дали пуши синьо/бяло отзад при подаване на газ. Ако няма никакви странни неща искаш отстъпка от цената и я взимаш. При нещо неработещо и ако е дребно даже не бих се замислил да се пазаря.
Лично на мен този цвят салон в е38 не ми харесва, но с този климатроник отзад, който не се среща често + подгрева на седалките ще се прежаля и ще я взема.
Успех
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
от Швейцария не се ли дължи ДДС и мито...
А иначе за пробега да отговоря на колегата Bavarcho - предимно пробега ми е критерий, но аз дори не отварям офертите на автокъщите...
все пак ти се занимаваш с внос, но ти го правиш с търговска цел...
А иначе за пробега да отговоря на колегата Bavarcho - предимно пробега ми е критерий, но аз дори не отварям офертите на автокъщите...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Хаос написа:от Швейцария не се ли дължи ДДС и мито...
Дължи се ДДС което фирмата вносител плаща.
Пише се възможно най-ниската фактурна стойност за да се плати по-малко, то е платено още като влезне колата.
Хаос написа:А иначе за пробега да отговоря на колегата Bavarcho - предимно пробега ми е критерий, но аз дори не отварям офертите на автокъщите...
Говориме по принцип... и аз гледам обяви само от собственик.
Но все пак не мислиш ли, че кола която е подържана правилно "не се плаши от километри". За един атмосферен шестак който е гледан подобаващо (обслужван навреме, неиздевателстван и т.н.) примерно 250к според мен не са "много километри"?
Не е ли важно на първо място състоянието, историята на колата (серв. книжка, собственици...) след което километрите?
Не веднъж съм виждал кола на малко километри (под 200к за над 10 годишна кола) но пък не в цветущо състояние, заради лошата подръжка.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Хаос написа:от Швейцария не се ли дължи ДДС и мито...
Колега аз до някъде съм съгласен, че хубавите неща струват повече пари, но ти определено преувеличаваш.
Аз понеже имам опит с купуването на коли от германия и мога съвсем спокойно да ти кажа просто невярвай винаги на това което пише в обявата и виждаш на снимките!
Два пъти ми се е случвало да купувам кола от авто къща в перфектно състояние и да я карам с години после, купувал съм кола оставена за продажбва на бензиностанция, ходил съм и по частни обяви та общо взето не е като да незнам как стават нещата в германия.
Един път ми се случи да се доверя на един нещастник че едно вито е перфектно и всичко му работи, което беше на мачо пичо у царивицатакато влезнеш на зазбург още 1000км. нагоре... и като видяхме какъв гроб е за малко да го убиеме тоя нещастник

После направихме още 4000км. по германия да обикаляме за такъв курник и накрая вземе едно в много добро състояние от мюнхенска автокъща...
Незнаеш от къде ще изскочи заека, отиваш гледаш пробваш и плащаш, колко време ще отнеме намирането си е до късмет.
Не е лошо да имаш в предвид, че ако нямаш познания доста добри по немски език пазаренето е доста тежко, особенно ако не знаеш какво да му кажеш на търгаша, а с частно лице еле па германец пазърлък=0... успех.

прави сте, зависи, но без опит от Германия трудна работа във всички случаи
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Под 200 000 на 10години, може ама компакт или единичка, тоест градска кола, а не кола която нова е над 100 000лв.
Никой не си купува 7ца или 5ца в германия или италия за да я кара по 10км на ден.
Големите БМВта трудно се намират да са около 250000км. реални на тия години, камо ли да са под тях.
За дизел да не говориме, но вече и бензинките са на по много километраж от няколко години насам и там почнаха яко да ги газифицират.
Никой не си купува 7ца или 5ца в германия или италия за да я кара по 10км на ден.
Големите БМВта трудно се намират да са около 250000км. реални на тия години, камо ли да са под тях.
За дизел да не говориме, но вече и бензинките са на по много километраж от няколко години насам и там почнаха яко да ги газифицират.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
vld написа:Под 200 000 на 10години, може ама компакт или единичка, тоест градска кола, а не кола която нова е над 100 000лв.

- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Е38 естествено. Седмичката си е седмичка, а и ще имаш възможност да караш най-високия клас на BMW
.

acho.rs написа:@2bar написа:предложение веднага мога да ти дам - читава е39 същият бюджет ама в евро. за читава е38 - започваш от 8000 ама пак в евро.
другото малко утопично ми се вижда - за около 3000 евро да намериш читава е39 или е38. за тези пари се намира читава е34.
На всеки му се иска колата му да държи висока цена , но Е38 да започват от 16 000 лева читавите, си е за бисери от форума ....
аз горе - долу знам само, че с пръдня боя не става. пък "читава" кола явно е доста разтегливо понятие за форумските среди. ей тук набързо видях две, които би отишъл да видя. ама както и да го гледам, не са за по 6к лева.
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-728i-facelift-schwarz-schwarz-automatik-n%C3%BCrnberg/163703230.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=20&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=33%2C34%2C35%2C36%2C37%2C38%2C39%2C40%2C41%2C63&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=1999-01-01&ambitCountry=DE&zipcode=70176&zipcodeRadius=200&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=200000
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-740i-esslingen/165336900.html?lang=de&pageNumber=2&__lp=20&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=33%2C34%2C35%2C36%2C37%2C38%2C39%2C40%2C41%2C63&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=1999-01-01&ambitCountry=DE&zipcode=70176&zipcodeRadius=200&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=200000
та с пазарлъци да свалят до 10% от цената. ама пак не е евтинийка.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
vld написа:Под 200 000 на 10години, може ама компакт или единичка, тоест градска кола, а не кола която нова е над 100 000лв.
Последните години дори 1-ва серия не е застрахована... мойта беше на 3.5 години и на 180к... темпомата беше ползван в цялата му ефективност в секдневния пробег по магистралата...
Но като цяло дори едно време големите автомобили са се взимали за голям и комфортен пробег... това е... не е учудващо за Е36 да е на 10г и на 200к, но за Е38 примерно без доказване на км няма да го повярвам. Макар че 730-ката, която докарах от Германия беше на 15г и на 240к... реални.
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Забелязал съм, че обикновенно Е38-ците са с много по-свеж интериор отколкото Е39 за подобни години.
Може би са вложени по-качествени материали..
Иначе и моето мнение е, че бюджета е малко за читава кола. Особено с това само да палиш и да караш оптимист
А това на случайна TDS-ка да се надяваш още по-голям оптимизъм. Някой по-напред в темата много добре каза, че читавите такива в БГ сигурно са 5-6 и съм сигурен, че собствениците си им знаят цената.
Може би са вложени по-качествени материали..
Иначе и моето мнение е, че бюджета е малко за читава кола. Особено с това само да палиш и да караш оптимист

А това на случайна TDS-ка да се надяваш още по-голям оптимизъм. Някой по-напред в темата много добре каза, че читавите такива в БГ сигурно са 5-6 и съм сигурен, че собствениците си им знаят цената.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
Здравей колега ако си решил твърдо нека да е Е38 и аз съм се насочил към модела а иначе от Германия бих искал да погледнеш две предложения дано ти харесат
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine
и другата е по евтина
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... LSO_EXPORT
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine
и другата е по евтина
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... LSO_EXPORT
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
@2bar написа:предложение веднага мога да ти дам - читава е39 същият бюджет ама в евро. за читава е38 - започваш от 8000 ама пак в евро.
другото малко утопично ми се вижда - за около 3000 евро да намериш читава е39 или е38. за тези пари се намира читава е34.
Колега ти в 2007-8 година ли живееш

/// 6>4

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Стига да имаш пари- Е38!
Ако се притесняваш за разхода и обслужването- и Е39 ще ти е тегаво!
Ако се притесняваш за разхода и обслужването- и Е39 ще ти е тегаво!

61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5