Смартфон Samsung до 900лв.
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Смартфон Samsung до 900лв.
Nickelback написа:Пич, ти от Хелзинки ли се връщаш видял новите Лумии на Nokia World 2012 или само така си плямпаш...? Още няма сериозни ревюта дори, ти вече си ги нахранилСъщо така Андроид (засега
) е далеч от 80% пазарен дял
, има "само" 59% за Q1 на 2012-та, 23% за iOS, WP& - 2.2%. Та не знам как се надяваш на страшен възход на WP... Според мен догодина можем да очакваме едни 5% за WP, най-много
![]()
Да може да се каже , че тамън от там пристигам

http://i.nokia.com/blob/view/-/1824212/ ... ew-820.pdf
Ето няколко саит показващи как 920 снима на тъмно и как се постига гореспоменатата стабилизация

http://sefsar.com/
http://hi-tech.mail.ru/news/misc/nokia_fake_lumia.html
Така ,че моля не щом не си компетентен в някои насоки по-добре замълчи

А относно процентите казах ги на око и г/д съм познал , защото в момента основните платформи са Android и iOS .
Относно спора Linux/Windows виждам , че имаш някакви познания което е добре , но има да си чешем езиците до безкрай така ,че този спор е малко излишен.
Ще ти кажа моето мнение с 2-3 приказки и дано разбереш какво искам да кажа. При Android системата JAVA-та е доста по-тромава спрямо C в Windows колкото и да напредва. И така се оказва малко излишен товар , който пък е компенсиран с мощен хардуер + постоянни ъпдейти. Разбира се потребителя не го усеща но JAVA-та си е там. От тази гледна точка WP8 (WIN NT) е по-добре оптимизирана

Ако искаш "чист" Linux .. Maemo/MeeGo - Nokia N9
А за така наречените "embedded" системи , каквито са телефоните най-доброто ядро е EKA2 , но просто не стигна времето да се доразвие и да се направи хубав порт за малко по-мощен хардуер.
http://en.wikipedia.org/wiki/EKA2
http://www.developer.nokia.com/Communit ... ucing_EKA2
Разбира се и ядрото на Windows не е китка , просто за момента има доста ограничения , които спъват добрата работа с мощни сензори (за камерата става дума) , но със времето и това ще се оправи.
Както казах Microsoft имат голям финансов размах и ако поискат могат да бутнат в ръцете на всеки втори по един Windows базиран телефон.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
don_gori написа:Nickelback написа:Пич, ти от Хелзинки ли се връщаш видял новите Лумии на Nokia World 2012 или само така си плямпаш...? Още няма сериозни ревюта дори, ти вече си ги нахранилСъщо така Андроид (засега
) е далеч от 80% пазарен дял
, има "само" 59% за Q1 на 2012-та, 23% за iOS, WP& - 2.2%. Та не знам как се надяваш на страшен възход на WP... Според мен догодина можем да очакваме едни 5% за WP, най-много
![]()
Да може да се каже , че тамън от там пристигамМи разгледай малко из интернет лъжата около камерата на 920 с УЖ новата PureView технология за OIS (optical image stabilization)
http://i.nokia.com/blob/view/-/1824212/ ... ew-820.pdf
Ето няколко саит показващи как 920 снима на тъмно и как се постига гореспоменатата стабилизация![]()
http://sefsar.com/
http://hi-tech.mail.ru/news/misc/nokia_fake_lumia.html
Така ,че моля не щом не си компетентен в някои насоки по-добре замълчи
Герасиме, душицо, не съ излагай

Кажи ми ти какво разба от тия хартиики, А? Разбра ли, че Нокиан-ци имат вземане-даване с Micron от преди ти да се пръкнеш? Разбрали, че ползват от Backside illuminated сензори от има-няма 2-3 години? Разбра ли идеологията на PureView технологията при, е че се взима сензор с доста по-голяма резолюция отколкото е необходимо и се прави субсемплинг с супер свирепия binning, че да се получи картинка с добро SNR така, че все едно си със 8 пъти по-голям пиксел, А? Тия понятия въобще говорят ли ти нещо?!?! Само не ми говори за камери, както аз не ти говоря за кар-аудио

don_gori написа:А относно процентите казах ги на око и г/д съм познал , защото в момента основните платформи са Android и iOS .
ОК, 20%-тна грешка от "наизуст" не е грешка

don_gori написа:Относно спора Linux/Windows виждам , че имаш някакви познания което е добре , но има да си чешем езиците до безкрай така ,че този спор е малко излишен.
ОК, пак нищо конкретно, има интрига, ама бягаш -

don_gori написа:Ще ти кажа моето мнение с 2-3 приказки и дано разбереш МАНИ НЕ ДУМАЙкакво искам да кажа. При Android системата JAVA-та е доста по-тромава спрямо C в Windows колкото и да напредва. И така се оказва малко излишен товар , който пък е компенсиран с мощен хардуер + постоянни ъпдейти. Разбира се потребителя не го усеща но JAVA-та си е там. От тази гледна точка WP8 (WIN NT) е по-добре оптимизирана
![]()
За Жавата съм съгласен... Ама викаш на WP не върви никъв .NET, той е направо пушка, а? Да, по-бърз е от Dalvik-a, ама не много. Как дати кажа... По-добре JVM на Линукс отколкото .NET вървящ на Windows

don_gori написа:Ако искаш "чист" Linux .. Maemo/MeeGo - Nokia N9
Неща

don_gori написа:А за така наречените "embedded" системи , каквито са телефоните най-доброто ядро е EKA2 , но просто не стигна времето да се доразвие и да се направи хубав порт за малко по-мощен хардуер.
http://en.wikipedia.org/wiki/EKA2
http://www.developer.nokia.com/Communit ... ucing_EKA2
Симбиана умря бе пич, ти в кой век живееш?!?!?

don_gori написа:Разбира се и ядрото на Windows не е китка , просто за момента има доста ограничения , които спъват добрата работа с мощни сензори (за камерата става дума) , но със времето и това ще се оправи.
Ограниченията, дето разправяш за камерата, знаеш откъде идват, а? Сигурно не... Да ти разясня, аз, тоя дето "не съм компетентен в някои насоки"

Идват от там, че Виндоза е така дизайннат, че не мой да работи свесно с SoC (провери пак, ти знаеш - Википедия). За да работи на Snapdragon да речем се направиха хиляди гимнастики с виртуализации, разни робуст IPC (interprocessor communicators, да те осветля), че да може да се работи що-горде нормално с ускорителите (ISP, DSP и т.н.)
don_gori написа:Както казах Microsoft имат голям финансов размах и ако поискат могат да бутнат в ръцете на всеки втори по един Windows базиран телефон.
Чул те Господ, дано стане, аз харесвам простотата на Windows-a и ще се радвам

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Пак си четеш между редовете PureView технологията в 808 и 920 е съвсем различна , сензора в 808 е физически много по-голям от този в 920 1/1.2" .Технологията в 808 PureView Phase 1 е обединяването на 5 пиксела в един - тогава телефона снима с резолюция 8mp и с изключително високо качество.Друг интересен момент е опцията 3x digital zoom без влошаване на качеството на изображението, когато телефона снима на 5 и 8 мегапиксела.
Докато в 920 тези всичките неща липсват за сметка на един малък посредствен f/2.0 BSI сензор , който се монтира в повечето Андроиди и "новото" в технологията PureView Phase 2 е Optical Image Stabiliser

http://www.youtube.com/watch?v=cimDfEIE ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=6bfY_KbX ... r_embedded
При снимането видими разлики няма как да има , защото телефона трябва да стой на статив , а снимката трябва да е пейзажна (демек без да се мърда). Единствено може да има ефект във видеото , но пак съм доста скиптично настроен за този малък сензор.Единственото , което може да оправи малко тая камера е една мощна ксенон светкавица и вече оптичната стабилизация ще си каже думата , до с тея 2 диодчета келл файда
Виж и акциите на Нокиа същата вечер при разобличаването им с колко % спаднаха
За спора линукс / уиндоус е безмислено просто всеки има мнение и приоритети , така че за теб линукс за мен уиндоус , за друг EKA ... какво да ти кажа.
Ся да не си помислиш , че съм върл фен на уиндоус и мразя линукс. Ползвам Андроид от както излезна на бял свят до сега съм си с него , защото съм Доволен
Гледам ме знаеш , дрънни един телефон да идем на по кафе да бърборим , че хич не ми се пише по тоя телефон
Докато в 920 тези всичките неща липсват за сметка на един малък посредствен f/2.0 BSI сензор , който се монтира в повечето Андроиди и "новото" в технологията PureView Phase 2 е Optical Image Stabiliser

При снимането видими разлики няма как да има , защото телефона трябва да стой на статив , а снимката трябва да е пейзажна (демек без да се мърда). Единствено може да има ефект във видеото , но пак съм доста скиптично настроен за този малък сензор.Единственото , което може да оправи малко тая камера е една мощна ксенон светкавица и вече оптичната стабилизация ще си каже думата , до с тея 2 диодчета келл файда

За спора линукс / уиндоус е безмислено просто всеки има мнение и приоритети , така че за теб линукс за мен уиндоус , за друг EKA ... какво да ти кажа.
Ся да не си помислиш , че съм върл фен на уиндоус и мразя линукс. Ползвам Андроид от както излезна на бял свят до сега съм си с него , защото съм Доволен

Гледам ме знаеш , дрънни един телефон да идем на по кафе да бърборим , че хич не ми се пише по тоя телефон

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
don_gori написа:Пак си четеш между редовете PureView технологията в 808 и 920 е съвсем различна , сензора в 808 е физически много по-голям от този в 920 1/1.2" .Технологията в 808 PureView Phase 1 е обединяването на 5 пиксела в един - тогава телефона снима с резолюция 8mp и с изключително високо качество.Друг интересен момент е опцията 3x digital zoom без влошаване на качеството на изображението, когато телефона снима на 5 и 8 мегапиксела.
При снимането видими разлики няма как да има , защото телефона трябва да стой на статив , а снимката трябва да е пейзажна (демек без да се мърда). Единствено може да има ефект във видеото , но пак съм доста скиптично настроен за този малък сензор.Единственото , което може да оправи малко тая камера е една мощна ксенон светкавица и вече оптичната стабилизация ще си каже думата , до с тея 2 диодчета келл файда![]()
Ся да не си помислиш , че съм върл фен на уиндоус и мразя линукс. Ползвам Андроид от както излезна на бял свят до сега съм си с него , защото съм Доволен![]()
Въобще не съм чел това дето ми прати в предния пост

Еми к'во да кажа - и Нокия вече се опитват да играят мръсно, както разните азиатски хиени, нямат избор просто

don_gori написа:Гледам ме знаеш , дрънни един телефон да идем на по кафе да бърборим , че хич не ми се пише по тоя телефон
С удоволствие

Лето две и седемнаесто.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

няма тема,която да ме карала да се чувствам толкова глупав

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа::OT:
няма тема,която да ме карала да се чувствам толкова глупав![]()
![]()
![]()

Няма такова нещо, колега! Всеки човек си има интереси, знания, умения и т.н. Всеки човек е компетентен в дадена област, била тя садене на картофи, за което също си трябва майсторлък

Лето две и седемнаесто.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Nickelback написа:Bogat-Beden написа::OT:
![]()
![]()
![]()
Няма такова нещо, колега! Всеки човек си има интереси, знания, умения и т.н. Всеки човек е компетентен в дадена област, била тя садене на картофи, за което също си трябва майсторлъкСигурен съм, че и ти имаш своя тема, на която никой не може да излезе на глава с теб
Просто don_gori днес ме настъпи по мазола и много ме заболя
мерси за моралната подкрепа ,имам един стив джобс в семейството-дай му за питони линукси и други интергалактичвски тематики да бъбри

-умните,умните- те да са живи(да перефразирам дедо Вазов)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Bogat-Beden написа::OT:
![]()
![]()

Абе и аз се надявам автора на темата да си е избрал и купил телефона вече,че като чета последните коментари....май залудо съм си давал парите за телефони.
Ей Вие двамата дето спорите,я отивайте У темата за фитнес да си говорим,та да си дигна малко самочувствието

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
sambeto написа:Bogat-Beden написа::OT:
![]()
![]()
![]()
Абе и аз се надявам автора на темата да си е избрал и купил телефона вече,че като чета последните коментари....май залудо съм си давал парите за телефони.
Ей Вие двамата дето спорите,я отивайте У темата за фитнес да си говорим,та да си дигна малко самочувствието
Не е залудо! Note-а е страшен

И аз се водя, че ходя на фитнес, а освен, че ходя и местя некви железа, ама като те гледам на аватара... Ше ме бийш определено

Лето две и седемнаесто.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Интересен спор .. тръгна добре, но в крайна сметка гори ИЗгоре и се стигна до момента, който се знае 
Нокиа си имат една камера и това е .. няма нужда и в уйки да го четеш.
Дано новия вм8 се развие и да има конкуренция, че това е полезно за нас.

Нокиа си имат една камера и това е .. няма нужда и в уйки да го четеш.
Дано новия вм8 се развие и да има конкуренция, че това е полезно за нас.

Nickelback написа:Един съвет - другия път не пращай хората "да четат" за нещa дето и ти не си съвсем убеден, че разбираш, а просто си чел за тях в Wikipedia и mobilebulgaria. Още повече, че не познаваш човека(може би)
Да ти кажа не им вярвам много на уикито и мобилето - информация и изграждане на мнение не се гради само от саитове - трябва си определен опит за тая работа

Иначе давам саитове , които са прости за четене и разбиране и дават няква много обща информация.
Спора линукс / уиндоус е доста обширен и всеки има мнение и предпочитание , въпреки , че за мен хубав чист оптимизиран линукс е този в Maemo/MeeGo - Nokia N9 , а не Андроид.
И все пак бих избрал Андроид и съм си с андроидче де за момента перфектния избор , по-перфектен в близките 1-2 години няма да има

А за Нокиа единствения стойностен телефон , който май ще се окаже и последен беше 808

56 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4