Смартфон Samsung до 900лв.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: Смартфон Samsung до 900лв.

Мнение от don_gori » 08 Сеп 2012, 23:04

Nickelback написа:Пич, ти от Хелзинки ли се връщаш видял новите Лумии на Nokia World 2012 или само така си плямпаш...? Още няма сериозни ревюта дори, ти вече си ги нахранил :dunno: Също така Андроид (засега :mhihi: ) е далеч от 80% пазарен дял :roll: , има "само" 59% за Q1 на 2012-та, 23% за iOS, WP& - 2.2%. Та не знам как се надяваш на страшен възход на WP... Според мен догодина можем да очакваме едни 5% за WP, най-много :yes:

Да може да се каже , че тамън от там пристигам :mhihi: Ми разгледай малко из интернет лъжата около камерата на 920 с УЖ новата PureView технология за OIS (optical image stabilization)
http://i.nokia.com/blob/view/-/1824212/ ... ew-820.pdf
Ето няколко саит показващи как 920 снима на тъмно и как се постига гореспоменатата стабилизация :D
http://sefsar.com/
http://hi-tech.mail.ru/news/misc/nokia_fake_lumia.html
Така ,че моля не щом не си компетентен в някои насоки по-добре замълчи ;)
А относно процентите казах ги на око и г/д съм познал , защото в момента основните платформи са Android и iOS .

Относно спора Linux/Windows виждам , че имаш някакви познания което е добре , но има да си чешем езиците до безкрай така ,че този спор е малко излишен.
Ще ти кажа моето мнение с 2-3 приказки и дано разбереш какво искам да кажа. При Android системата JAVA-та е доста по-тромава спрямо C в Windows колкото и да напредва. И така се оказва малко излишен товар , който пък е компенсиран с мощен хардуер + постоянни ъпдейти. Разбира се потребителя не го усеща но JAVA-та си е там. От тази гледна точка WP8 (WIN NT) е по-добре оптимизирана ;)
Ако искаш "чист" Linux .. Maemo/MeeGo - Nokia N9
А за така наречените "embedded" системи , каквито са телефоните най-доброто ядро е EKA2 , но просто не стигна времето да се доразвие и да се направи хубав порт за малко по-мощен хардуер.
http://en.wikipedia.org/wiki/EKA2
http://www.developer.nokia.com/Communit ... ucing_EKA2

Разбира се и ядрото на Windows не е китка , просто за момента има доста ограничения , които спъват добрата работа с мощни сензори (за камерата става дума) , но със времето и това ще се оправи.
Както казах Microsoft имат голям финансов размах и ако поискат могат да бутнат в ръцете на всеки втори по един Windows базиран телефон.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 08 Сеп 2012, 23:46

don_gori написа:
Nickelback написа:Пич, ти от Хелзинки ли се връщаш видял новите Лумии на Nokia World 2012 или само така си плямпаш...? Още няма сериозни ревюта дори, ти вече си ги нахранил :dunno: Също така Андроид (засега :mhihi: ) е далеч от 80% пазарен дял :roll: , има "само" 59% за Q1 на 2012-та, 23% за iOS, WP& - 2.2%. Та не знам как се надяваш на страшен възход на WP... Според мен догодина можем да очакваме едни 5% за WP, най-много :yes:

Да може да се каже , че тамън от там пристигам :mhihi: Ми разгледай малко из интернет лъжата около камерата на 920 с УЖ новата PureView технология за OIS (optical image stabilization)
http://i.nokia.com/blob/view/-/1824212/ ... ew-820.pdf
Ето няколко саит показващи как 920 снима на тъмно и как се постига гореспоменатата стабилизация :D
http://sefsar.com/
http://hi-tech.mail.ru/news/misc/nokia_fake_lumia.html
Така ,че моля не щом не си компетентен в някои насоки по-добре замълчи ;)

Герасиме, душицо, не съ излагай :mhihi: Пак ми копи-пействаш Википедия и некви новинарски сайтове, уайтпейпъри на Нокия...
Кажи ми ти какво разба от тия хартиики, А? Разбра ли, че Нокиан-ци имат вземане-даване с Micron от преди ти да се пръкнеш? Разбрали, че ползват от Backside illuminated сензори от има-няма 2-3 години? Разбра ли идеологията на PureView технологията при, е че се взима сензор с доста по-голяма резолюция отколкото е необходимо и се прави субсемплинг с супер свирепия binning, че да се получи картинка с добро SNR така, че все едно си със 8 пъти по-голям пиксел, А? Тия понятия въобще говорят ли ти нещо?!?! Само не ми говори за камери, както аз не ти говоря за кар-аудио :winky:

don_gori написа:А относно процентите казах ги на око и г/д съм познал , защото в момента основните платформи са Android и iOS .

ОК, 20%-тна грешка от "наизуст" не е грешка :yes:

don_gori написа:Относно спора Linux/Windows виждам , че имаш някакви познания което е добре , но има да си чешем езиците до безкрай така ,че този спор е малко излишен.

ОК, пак нищо конкретно, има интрига, ама бягаш - :ok:

don_gori написа:Ще ти кажа моето мнение с 2-3 приказки и дано разбереш МАНИ НЕ ДУМАЙ :mhihi: какво искам да кажа. При Android системата JAVA-та е доста по-тромава спрямо C в Windows колкото и да напредва. И така се оказва малко излишен товар , който пък е компенсиран с мощен хардуер + постоянни ъпдейти. Разбира се потребителя не го усеща но JAVA-та си е там. От тази гледна точка WP8 (WIN NT) е по-добре оптимизирана ;)

За Жавата съм съгласен... Ама викаш на WP не върви никъв .NET, той е направо пушка, а? Да, по-бърз е от Dalvik-a, ама не много. Как дати кажа... По-добре JVM на Линукс отколкото .NET вървящ на Windows :yes: Пак така от личен опит, не мъ питай от де знам :mhihi:

don_gori написа:Ако искаш "чист" Linux .. Maemo/MeeGo - Nokia N9

Неща :mhihi: Туй умря и Нокиянци бяха мноого бавни в това отношение, хората искат продукт, не щат те да си пренаписват кърнела, каквато има беше идеята :roll:

don_gori написа:А за така наречените "embedded" системи , каквито са телефоните най-доброто ядро е EKA2 , но просто не стигна времето да се доразвие и да се направи хубав порт за малко по-мощен хардуер.
http://en.wikipedia.org/wiki/EKA2
http://www.developer.nokia.com/Communit ... ucing_EKA2

Симбиана умря бе пич, ти в кой век живееш?!?!? :gives: Пробвай да му къстамизиращ GUI-я и пак ше си говориме колко е добро. Тука ми приказваш за микрокърнел ядро, а един пост по-нагоре ми приказваше колко е добър монолитния кърнел? :dunno:

don_gori написа:Разбира се и ядрото на Windows не е китка , просто за момента има доста ограничения , които спъват добрата работа с мощни сензори (за камерата става дума) , но със времето и това ще се оправи.

Ограниченията, дето разправяш за камерата, знаеш откъде идват, а? Сигурно не... Да ти разясня, аз, тоя дето "не съм компетентен в някои насоки" :mhihi:
Идват от там, че Виндоза е така дизайннат, че не мой да работи свесно с SoC (провери пак, ти знаеш - Википедия). За да работи на Snapdragon да речем се направиха хиляди гимнастики с виртуализации, разни робуст IPC (interprocessor communicators, да те осветля), че да може да се работи що-горде нормално с ускорителите (ISP, DSP и т.н.)

don_gori написа:Както казах Microsoft имат голям финансов размах и ако поискат могат да бутнат в ръцете на всеки втори по един Windows базиран телефон.

Чул те Господ, дано стане, аз харесвам простотата на Windows-a и ще се радвам :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 09 Сеп 2012, 0:13

Пак си четеш между редовете PureView технологията в 808 и 920 е съвсем различна , сензора в 808 е физически много по-голям от този в 920 1/1.2" .Технологията в 808 PureView Phase 1 е обединяването на 5 пиксела в един - тогава телефона снима с резолюция 8mp и с изключително високо качество.Друг интересен момент е опцията 3x digital zoom без влошаване на качеството на изображението, когато телефона снима на 5 и 8 мегапиксела.
Докато в 920 тези всичките неща липсват за сметка на един малък посредствен f/2.0 BSI сензор , който се монтира в повечето Андроиди и "новото" в технологията PureView Phase 2 е Optical Image Stabiliser
Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=cimDfEIE ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=6bfY_KbX ... r_embedded
При снимането видими разлики няма как да има , защото телефона трябва да стой на статив , а снимката трябва да е пейзажна (демек без да се мърда). Единствено може да има ефект във видеото , но пак съм доста скиптично настроен за този малък сензор.Единственото , което може да оправи малко тая камера е една мощна ксенон светкавица и вече оптичната стабилизация ще си каже думата , до с тея 2 диодчета келл файда :D
Виж и акциите на Нокиа същата вечер при разобличаването им с колко % спаднаха :mhihi:
За спора линукс / уиндоус е безмислено просто всеки има мнение и приоритети , така че за теб линукс за мен уиндоус , за друг EKA ... какво да ти кажа.
Ся да не си помислиш , че съм върл фен на уиндоус и мразя линукс. Ползвам Андроид от както излезна на бял свят до сега съм си с него , защото съм Доволен :yes:
Гледам ме знаеш , дрънни един телефон да идем на по кафе да бърборим , че хич не ми се пише по тоя телефон :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 09 Сеп 2012, 0:30

don_gori написа:Пак си четеш между редовете PureView технологията в 808 и 920 е съвсем различна , сензора в 808 е физически много по-голям от този в 920 1/1.2" .Технологията в 808 PureView Phase 1 е обединяването на 5 пиксела в един - тогава телефона снима с резолюция 8mp и с изключително високо качество.Друг интересен момент е опцията 3x digital zoom без влошаване на качеството на изображението, когато телефона снима на 5 и 8 мегапиксела.
Докато в 920 тези всичките неща липсват за сметка на един малък посредствен f/2.0 BSI сензор , който се монтира в повечето Андроиди и "новото" в технологията PureView Phase 2 е Optical Image Stabiliser
Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=cimDfEIE ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=6bfY_KbX ... r_embedded
При снимането видими разлики няма как да има , защото телефона трябва да стой на статив , а снимката трябва да е пейзажна (демек без да се мърда). Единствено може да има ефект във видеото , но пак съм доста скиптично настроен за този малък сензор.Единственото , което може да оправи малко тая камера е една мощна ксенон светкавица и вече оптичната стабилизация ще си каже думата , до с тея 2 диодчета келл файда :D
Виж и акциите на Нокиа същата вечер при разобличаването им с колко % спаднаха :mhihi:
За спора линукс / уиндоус е безмислено просто всеки има мнение и приоритети , така че за теб линукс за мен уиндоус , за друг EKA ... какво да ти кажа.
Ся да не си помислиш , че съм върл фен на уиндоус и мразя линукс. Ползвам Андроид от както излезна на бял свят до сега съм си с него , защото съм Доволен :yes:
Гледам ме знаеш , дрънни един телефон да идем на по кафе да бърборим , че хич не ми се пише по тоя телефон :D

Въобще не съм чел това дето ми прати в предния пост :oops: :mhihi: Просто знам как се правят магиите със сензорите, да не кажа че имах пръст(по-скоро крак) в тая работа :mhihi: С Нокия отдавна не съм се занимавал и нямах представа какви са нововъведенията в 920. Те от край време предпочитат binning 3x3, за да избегнат staircase ефекта, предполагам тук го ползват също, но + разни смарт алгоритми :dunno:
Еми к'во да кажа - и Нокия вече се опитват да играят мръсно, както разните азиатски хиени, нямат избор просто :dunno:

don_gori написа:Гледам ме знаеш , дрънни един телефон да идем на по кафе да бърборим , че хич не ми се пише по тоя телефон :D

С удоволствие :bchug: Един съвет - другия път не пращай хората "да четат" за нещa дето и ти не си съвсем убеден, че разбираш, а просто си чел за тях в Wikipedia и mobilebulgaria. Още повече, че не познаваш човека(може би) ;)
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Сеп 2012, 0:42

:OT:
няма тема,която да ме карала да се чувствам толкова глупав :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 09 Сеп 2012, 0:46

Bogat-Beden написа::OT:
няма тема,която да ме карала да се чувствам толкова глупав :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Няма такова нещо, колега! Всеки човек си има интереси, знания, умения и т.н. Всеки човек е компетентен в дадена област, била тя садене на картофи, за което също си трябва майсторлък :yes: Сигурен съм, че и ти имаш своя тема, на която никой не може да излезе на глава с теб :yes: Просто don_gori днес ме настъпи по мазола и много ме заболя :bchug:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Сеп 2012, 0:49

Nickelback написа:

Няма такова нещо, колега! Всеки човек си има интереси, знания, умения и т.н. Всеки човек е компетентен в дадена област, била тя садене на картофи, за което също си трябва майсторлък :yes: Сигурен съм, че и ти имаш своя тема, на която никой не може да излезе на глава с теб :yes: Просто don_gori днес ме настъпи по мазола и много ме заболя :bchug:

мерси за моралната подкрепа ,имам един стив джобс в семейството-дай му за питони линукси и други интергалактичвски тематики да бъбри :lol: :lol: ,няма лошо
-умните,умните- те да са живи(да перефразирам дедо Вазов)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 09 Сеп 2012, 0:58

Абе и аз се надявам автора на темата да си е избрал и купил телефона вече,че като чета последните коментари....май залудо съм си давал парите за телефони.
Ей Вие двамата дето спорите,я отивайте У темата за фитнес да си говорим,та да си дигна малко самочувствието :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 09 Сеп 2012, 1:01

sambeto написа:

Абе и аз се надявам автора на темата да си е избрал и купил телефона вече,че като чета последните коментари....май залудо съм си давал парите за телефони.
Ей Вие двамата дето спорите,я отивайте У темата за фитнес да си говорим,та да си дигна малко самочувствието :mhihi:

Не е залудо! Note-а е страшен :yes: :bchug:
И аз се водя, че ходя на фитнес, а освен, че ходя и местя некви железа, ама като те гледам на аватара... Ше ме бийш определено :yes: :mhihi:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 09 Сеп 2012, 11:57

Интересен спор .. тръгна добре, но в крайна сметка гори ИЗгоре и се стигна до момента, който се знае :D
Нокиа си имат една камера и това е .. няма нужда и в уйки да го четеш.
Дано новия вм8 се развие и да има конкуренция, че това е полезно за нас.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 09 Сеп 2012, 12:12

Nickelback написа:Един съвет - другия път не пращай хората "да четат" за нещa дето и ти не си съвсем убеден, че разбираш, а просто си чел за тях в Wikipedia и mobilebulgaria. Още повече, че не познаваш човека(може би) ;)

Да ти кажа не им вярвам много на уикито и мобилето - информация и изграждане на мнение не се гради само от саитове - трябва си определен опит за тая работа :mhihi:
Иначе давам саитове , които са прости за четене и разбиране и дават няква много обща информация.
Спора линукс / уиндоус е доста обширен и всеки има мнение и предпочитание , въпреки , че за мен хубав чист оптимизиран линукс е този в Maemo/MeeGo - Nokia N9 , а не Андроид.
И все пак бих избрал Андроид и съм си с андроидче де за момента перфектния избор , по-перфектен в близките 1-2 години няма да има :yes:
А за Нокиа единствения стойностен телефон , който май ще се окаже и последен беше 808 :clap:

Предишна

Назад към Извън Темата