1743 лв ГО за шофьори под 25г. над 2500сс мотор
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: 1743 лв ГО за шофьори под 25г. над 2500сс мотор
След като вече
-пушим по европейски в заведенията -тоест не пушим
-караме в града с европейска скорост- 30км/ч
-минаваме преглед по европейски -40 минути със фотосесия
-плащаме европейски цени на горивата
-здравеопазването ни е европейско
-магистралите и пътищата са ни европейски
-заплатите ни почти европейски доближават се видиш ли
-полицаите и те са ни европейски
-съдебната ни система -и тя европейска
е как да не туриш и една европейска ГО на цялата ни европейска цивилизация
направо ми се
от тия простотии
-пушим по европейски в заведенията -тоест не пушим

-караме в града с европейска скорост- 30км/ч

-минаваме преглед по европейски -40 минути със фотосесия

-плащаме европейски цени на горивата

-здравеопазването ни е европейско

-магистралите и пътищата са ни европейски
-заплатите ни почти европейски доближават се видиш ли
-полицаите и те са ни европейски
-съдебната ни система -и тя европейска
е как да не туриш и една европейска ГО на цялата ни европейска цивилизация
направо ми се

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alx написа: тоталната щета струва едни пари в германия и... същите пари (да не кажа повече) в българия. от там и цената за застраховането на риска (иди прочети това е цяла наука) е сходно като числа.
нещата се променят защото преди 10 години един детайл можеше да се боядиса за 100 лева качествено в българия... ама сега за тая цифра получаваш боклук. цените на всичко по подръжката на колите скочиха нагоре. нормално е застрахователите да отреагират.
Само дето в Германия оня вади книгата, смята и плаща. И като си направиш колата после в никой случай не си назад. Тук "експертния съвет" си смуче цени от пръстите и накрая като сложиш чертата се оказва, че трябва да извадиш от джобчето и да доплатиш 50% от ремонта, който на всичкото отгоре не е и направен както трябва.
bum_bum написа:alx написа: тоталната щета струва едни пари в германия и... същите пари (да не кажа повече) в българия. от там и цената за застраховането на риска (иди прочети това е цяла наука) е сходно като числа.
нещата се променят защото преди 10 години един детайл можеше да се боядиса за 100 лева качествено в българия... ама сега за тая цифра получаваш боклук. цените на всичко по подръжката на колите скочиха нагоре. нормално е застрахователите да отреагират.
Само дето в Германия оня вади книгата, смята и плаща. И като си направиш колата после в никой случай не си назад. Тук "експертния съвет" си смуче цени от пръстите и накрая като сложиш чертата се оказва, че трябва да извадиш от джобчето и да доплатиш 50% от ремонта, който на всичкото отгоре не е и направен както трябва.
ми те нещата са навързани. с тези го-та дето сега ги има- ескпертния съвет и да иска и да не иска ще ги изкара скромно числата за поправка.
като се надуят го-тата ше има повече пари за щети- но... това е българия и тези повече пари няма да отидат за щетите а .. в нечии джоб. друга тема.
затова казах че посоката е правилна... дали ще се стигне до целта- съвсем друга бира е.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- zxsport
-
alx написа:ми те нещата са навързани. с тези го-та дето сега ги има- ескпертния съвет и да иска и да не иска ще ги изкара скромно числата за поправка.
като се надуят го-тата ше има повече пари за щети- но... това е българия и тези повече пари няма да отидат за щетите а .. в нечии джоб. друга тема.
затова казах че посоката е правилна... дали ще се стигне до целта- съвсем друга бира е.
А'е мен, я прочети това подчертаното от мен, което ти сам си написал ...
Хем ги гледаш нещата отстрани (т.е. не си потърпевш а и ти персонално няма как да си 'щот си по-дърто магаре и от мен) и би требвАло да ги усещаш по-добре, хем каузата казваш, че е опорочена (щото парите щели да идат у нечий джоб), хем т'ва била правилната посока?!
ТВЪРДО - АЗ поне НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН!
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
bum_bum написа:Едно е да ти е много скъпо ама да можеш да си го позволиш
На разсрочено плащане на 4 вноски може.

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
въпрос на приоритети.
пари като има - злоупотребите могат да се разкрият евентуално като политическия климат го позволи.
пари като няма... и да са честни застрахователите- няма как да изплащат на 100%.
затова вкарването на повече пари във застрахователната система е "правилната посока". от там - въпрос на дисководещи
пари като има - злоупотребите могат да се разкрият евентуално като политическия климат го позволи.
пари като няма... и да са честни застрахователите- няма как да изплащат на 100%.
затова вкарването на повече пари във застрахователната система е "правилната посока". от там - въпрос на дисководещи

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Нещо няма логика така да не изплащат на 100%. На мен като ми кажат- 200лв ГО аз вадя и плащам. Ако ми кажат 300- плащам, 400- плащам и така, докато ме откажат да карам кола. Не казвам "днес не съм взел заплата", "вече си платих тока и нямам толкова", "заплатата ми е малка и не мога да си позволя такава сума". Плащам си 100% от това, което искам.
Ама защо аджеба като ме тресне някой застрахователя не ми плаща на 100%? Аз съм си платил толкова, колкото ми е поискано. Той като нямал пари да плаща щети кой го кара да застрахова?
Това са 1700лв при средна годишна заплата от 7200. Ако щеш ги плащай на четири или четиридесет вноски.. Близо 25% от годишния доход за ГО! Вие нормални ли сте да кажете, че подкрепяте подобно нещо при това ниво на заплатите??? Щото такова било някъде си.. еми било ама тук не сме ни Щатите, ни Англия, ни Германия и няма и да станем.
Ама защо аджеба като ме тресне някой застрахователя не ми плаща на 100%? Аз съм си платил толкова, колкото ми е поискано. Той като нямал пари да плаща щети кой го кара да застрахова?
Демирев написа:bum_bum написа:Едно е да ти е много скъпо ама да можеш да си го позволиш
На разсрочено плащане на 4 вноски може.
Това са 1700лв при средна годишна заплата от 7200. Ако щеш ги плащай на четири или четиридесет вноски.. Близо 25% от годишния доход за ГО! Вие нормални ли сте да кажете, че подкрепяте подобно нещо при това ниво на заплатите??? Щото такова било някъде си.. еми било ама тук не сме ни Щатите, ни Англия, ни Германия и няма и да станем.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Да, но бмв-тата в магазина не са по-евтини от Германия, нищо, че заплатите са една десета. Същото става с тока, бензина и т.н., ще се случи скоро и с гражданските. Най-малкото, никъде няма еднакви цени или почти еднакви за 100 и за 500 коня, за 18 и 50 годишен, за такъв, които има 5 ПТП на година и друг, който няма за 10 години нито едно.
Гледам, че много хора мислят, че като имат каско и като се удрят или го удрят и правят по каско всичко няма проблеми. Да, ама и това ще секне, по света, като имаш повече от 1 или 2 ремонта на година, автоматично ти се вдига таксата за следващата година.
Гледам, че много хора мислят, че като имат каско и като се удрят или го удрят и правят по каско всичко няма проблеми. Да, ама и това ще секне, по света, като имаш повече от 1 или 2 ремонта на година, автоматично ти се вдига таксата за следващата година.
- zxsport
-
alx написа:въпрос на приоритети.
Не знам къде си учил (т.е. знам - основите в БГ, другото в САЩ) и за какъв (като специалист) и къде ти се е формирало икономическото мислене (предполагам пак във САЩ - чел от теб тълкувания по въпроси касаещи търговия на борсата/дилинга, итернет-мрежи, телефония и най-вече автомобили от всякакъв калибър), но нека ти споделя мое мнение:
В БГ за да има пари в даден отрасъл/дейност - политическият елит първо лобира след което прибира!
Няма ли пари - никой не се занимава ... и съответно заетите в него ... не просперират ....
И не бягай от същината на темата!
Ти като икономист (или полу-такъв) как го разбираш това - мин.фин-а на БГ сключи сделка - с 1 дума взе заем (голям при тва) - сега се търсят пари - има ли връзка тази тема с тази за зоните за паркиране с/д теб?
Последна промяна zxsport на 13 Сеп 2012, 23:12, променена общо 2 пъти
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
alekangg написа:Да, но бмв-тата в магазина не са по-евтини от Германия, нищо, че заплатите са една десета. Същото става с тока, бензина и т.н., ще се случи скоро и с гражданските. Най-малкото, никъде няма еднакви цени или почти еднакви за 100 и за 500 коня, за 18 и 50 годишен, за такъв, които има 5 ПТП на година и друг, който няма за 10 години нито едно.
Каското е нещо съвсем друго. Там е според цената на колата. Почти де. Ако имаш стара кола за застрахователя тя си е стара кола. Никой не го ебе, че можеш да занесеш 100 фактури с които да докажеш цена 10 пъти над пазарната и да застраховаш тия части за съответната цена срещу съответната премия. Парадокс- застрахователя не иска да ти вземе парите.
Нормално е като имаш ремонти да ти става и по-скъпо. Въпреки, че аз в Армеец 10 години без нито един единствен ремонт като ми надраха цялата кола казаха, че "не може да се установи механизма на деянието" и си платих цялостното пребоядисване като поп.
Не е нормално да ти искат 25% от годишния доход щото имаш кола над 2500 кубика и си под едиколко си години. Като искат да го ограничат просто да го забранят като възможност за притежание или управляване със съответните категории книжки.
Реално погледнато и аз искам да въведат специални книжки за управление на джип и да не позволяват да се издават такива на жени ама няма как да стане.
- zxsport
-
bum_bum написа: ...Не е нормално да ти искат 25% от годишния доход щото имаш кола над 2500 кубика и си под едиколко си години. Като искат да го ограничат просто да го забранят като възможност за притежание или управляване със съответните категории книжки...
+100%
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
А къде пише че всичките тия застрахователи дето са се нароили трябва да живуркат? Като не им отърва пазара да фалират и да остават тия дето могат да застраховат на 200лв ГО .Айде стига с тия крокодилски сълзи за тия застрахователи.На чужд гръб и 100 тояги са малко ако ще и 5000 лв да я направят пак няма да им стигат на тия бирници.
То не бяха кампании за застраховане на посеви добитък къщи апартаменти яхти живот смърт болест коли и въздуха само дето дишаме още не са се сетили да застраховат.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
ГО няма нищо общо с опазването на нечий живот. Това не е данък за да има смисъла на превенция. Държавата само се е погрижила да бъде задължителна за да може да се гарантира възстановяването на финансовите загуби вследствие на ПТП.
Та имайки предвид горното, цената изцяло се определя от това какви разходи имат застрахователите. Викате че не плащали, ами плащат толкова колкото за 200лв. И цената е възможно да бъде такава (разбирай ниска за абсолютно всички) щото дори и при загуба на нечий живот, сумите са смешни на фона на това което е като разходи в "развитите" държави.
Когато на застрахователите им се наложи да плащат както трябва, тогава и цените ще станат истински. Те самите ще въведат същата система каквато е навсякъде по развитите общества. Ще бъде съвсем нормално 18 годишен шофор на 18-годишна М3-ка да трябва да плати в пъти повече отколкото му струва колата. Ако не може да си го позволи, начи не трябва да е на пътя с тази кола. Ако пък може, вероятно няма да кара изобщо точно такава кола. И това не щото някой така го е измислил и казал че трябва да бъде, а щото това би било реалистичната оценка на риска.
Та имайки предвид горното, цената изцяло се определя от това какви разходи имат застрахователите. Викате че не плащали, ами плащат толкова колкото за 200лв. И цената е възможно да бъде такава (разбирай ниска за абсолютно всички) щото дори и при загуба на нечий живот, сумите са смешни на фона на това което е като разходи в "развитите" държави.
Когато на застрахователите им се наложи да плащат както трябва, тогава и цените ще станат истински. Те самите ще въведат същата система каквато е навсякъде по развитите общества. Ще бъде съвсем нормално 18 годишен шофор на 18-годишна М3-ка да трябва да плати в пъти повече отколкото му струва колата. Ако не може да си го позволи, начи не трябва да е на пътя с тази кола. Ако пък може, вероятно няма да кара изобщо точно такава кола. И това не щото някой така го е измислил и казал че трябва да бъде, а щото това би било реалистичната оценка на риска.

- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
превенция на риска по този начин за БГ реалността е толкова смешно, че направо ще умра от гъдел...
18-годишното лайно дали ще е с м3 е36 или с една фиеста 1,4, като изтърве завоя с 80 в града, щото е рацер, и изтрепе една спирка с хора, тия хора дали ще възкръснат, щото пишлемето е платило 2 бона ГО, ако беше с е36-цата, или 200лв за фиестата? къде е разликата? схващате ли - на по-ранен етап ако не стане превенцията - нали знаете един лаф - ЕБАНА, ЧЕ ОТТЪРВАНА! така е схемата и тук, и е само за облажване на шибаняците по-горе...
застрахователите са една алчна мрънкаща измет, която е любезна докато ти гушне мангите, после не я търси.... това са глупости, че нямали да плащат пари, горките, при ПТП... ми що има 34876538723 компании? държавата като иска резултати, да се върне пак ДЗИ и само толкова, да са си нормални цени, но всичко да отива в държавата... а сега, сто маймуни на клона и идвало тегаво - и изхода какъв е- Ганьо да плаща десет пъти повече, да може ония да си посрещат масрафа - отде накъде? все едно от 5 вафли по 50ст. да се купуват масово две, щото са по-вкусни, ама другите да изреват, че вафлите им не вървят, и лобитата да направят вафлите 5лв и поне една на ден да се яде на глава от населението! по-просто даден пример няма, затова някой по-горе и написа, че никъде не е казано да има един бюлюк застрахователи
било то правилната посока.... ток, бензин, цигари, всичко е на европейски цени, един куп данъци, винетки, налози, глоби, само заплатите не мърдат нещо.... сигурно и това са стъпки в правилната посока нали приятелю от америка? да, наистина на чужд гръб и сто тояги са малко...
18-годишното лайно дали ще е с м3 е36 или с една фиеста 1,4, като изтърве завоя с 80 в града, щото е рацер, и изтрепе една спирка с хора, тия хора дали ще възкръснат, щото пишлемето е платило 2 бона ГО, ако беше с е36-цата, или 200лв за фиестата? къде е разликата? схващате ли - на по-ранен етап ако не стане превенцията - нали знаете един лаф - ЕБАНА, ЧЕ ОТТЪРВАНА! така е схемата и тук, и е само за облажване на шибаняците по-горе...
застрахователите са една алчна мрънкаща измет, която е любезна докато ти гушне мангите, после не я търси.... това са глупости, че нямали да плащат пари, горките, при ПТП... ми що има 34876538723 компании? държавата като иска резултати, да се върне пак ДЗИ и само толкова, да са си нормални цени, но всичко да отива в държавата... а сега, сто маймуни на клона и идвало тегаво - и изхода какъв е- Ганьо да плаща десет пъти повече, да може ония да си посрещат масрафа - отде накъде? все едно от 5 вафли по 50ст. да се купуват масово две, щото са по-вкусни, ама другите да изреват, че вафлите им не вървят, и лобитата да направят вафлите 5лв и поне една на ден да се яде на глава от населението! по-просто даден пример няма, затова някой по-горе и написа, че никъде не е казано да има един бюлюк застрахователи
било то правилната посока.... ток, бензин, цигари, всичко е на европейски цени, един куп данъци, винетки, налози, глоби, само заплатите не мърдат нещо.... сигурно и това са стъпки в правилната посока нали приятелю от америка? да, наистина на чужд гръб и сто тояги са малко...
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Вярно е, че не плащат нищо, като не им излизат сметките, да не правят застраховки и това го има, никой не ги кара на сила. Аз се съдих само 6 години с едни застрахователи, за изплащане на обещетение за смърт. На думи са много силни и има големи цифри в рекламите им, но после искаха да платят 10% от това което трябва и то с зор. Ако не бях се занимавал толкова време и 10-те% нямаше да дадат първоначално. Наглост голяма.