Пак ли война?
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: Пак ли война?
bmw_g_power написа:Колега честно много си зле със информацията!Какви невинни деца и старци бе човек не се излагай,че ми ставаш смешен това са плъхове които се крият в дупки и като мине някой от турската армия и взривяват или терористи камикадзета които убиват невинно мирно турско население на тия ли викаш че щели да завземат няколко турски града я се скрий да не ставаш за резил както ти писах и в по предишния пост всичките ти мнения в всички теми са за бисерите! Сирия едва ли би искала да се изправи срещу могъщата турска армия. Подобно противопоставяне би завършило с безспорна победа за Анкара, и то за часове!!!Какво си се захванал като удавник за сламка за тия танкове ти това ли видя само,че са със такива танковеНито съм,че глупедия нито съм слушал някакво измислено от напън(от теб)радио!И ако глупедия беше това за което твърдиш незнам твоите тапизми които ръсиш без спир за къде са
![]()
![]()
Ти си бил много боен бе братчед или "комшу" както казвате на вашият език тия турски напъни си ги запази за митингите на ДПС

alx вярно е че американците унищожиха няколко(около 10-15 броя) Т-72 и доста Т-55 като съотношението в силите е било 1:20 в полза на американците но има голяма разлика м/у турската и американската армия

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
GRIPEN написа:Тази прехвалена сирийска армия вече колко дена не може да вземе под контрол страната и да "оправи" така да се каже положението?
И то срещу какъв противник, който има какво въоръжение?
Пък някой я хвърлиха тази армия да разбива Турция...
Те всъщност, имат ли все още някой и друг генерал, който да не е забегнал в....Турция?
То по тая логика,в афганистан ,няколко армии не могат още да се оправят с местното население,за това "партизанските войни" са най-трудни за овладяване.
ilia1984 написа:alx вярно е че американците унищожиха няколко(около 10-15 броя) Т-72 и доста Т-55 като съотношението в силите е било 1:20 в полза на американците но има голяма разлика м/у турската и американската армияПо отношение М1 и Т-72 първо незнам колко и дали изобщо имат от тях турците .Като съпоставиш М1 и Т-72 и без да си специалист ще видиш че Т-72 превъзхожда М1 по много характеристики като максимална скорост и т.н
ако прочетеш детайлите на танковите битки в ирак (няколко са били) ще разбереш че иракчаните са имали огромно тактическо превъзходство във всяка една от тях- окопани танкове, простреляна предварително полоса на която са "кацнали" американските танкове за които разположението на противника и релефа е било познато само по карти... и въпреки това американците не са загубили нито един танк. на това млади момко му се вика "тотален превес на технологии (и може би умения на екипажите)".
за характеристиките- руснаците съм сигурен че имат добри постижения. но за бойната ефективност на едно оръжие можеш да съдиш _само_ от постиженията му на бойното поле. а там американците са се доказали (за добро или за лошо) като стане въпрос за тежки оръжия докато братушките имат плачевна ефективност в това отношение... и това ти го казва човек които със сигурност трябва да има най-промития мозък тука за съветската/ руската военна мощ...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Е.Димитров написа:GRIPEN написа:Тази прехвалена сирийска армия вече колко дена не може да вземе под контрол страната и да "оправи" така да се каже положението?
И то срещу какъв противник, който има какво въоръжение?
Пък някой я хвърлиха тази армия да разбива Турция...
Те всъщност, имат ли все още някой и друг генерал, който да не е забегнал в....Турция?
То по тая логика,в афганистан ,няколко армии не могат още да се оправят с местното население,за това "партизанските войни" са най-трудни за овладяване.
в афганистан никой никога не се е справял. просто терена е такъв (само чукари) че няма начин как да постигнеш трайно и стабилно надмощие. нищо не работи- нито по стар съветски обичай да изравниш цялото село щото някой е стрелял от там, нито с американския подход да се намери вожда на селото и да му се дадат пари

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз си разсъждавам в посока на умишлени провокации от страна на Турция, така че сирийците да отвърнат и да има повод за нахлуване на НАТО-вски войски без резолюция на ООН, които да свалят Асад. Турците действат по давление и ако не беше руската подкрепа за режима в Сирия, отдавна да са подпалили войната и да са повикали "съюзниците" си да помагат. Сирийската армия не е много за подценяване, но в момента е силно деморализирана и едва ли ще има истинска война. Това ми се струва единствения "невинен" начин за сваляне на режима към момента, особено предвид деликатната ситуация с предстоящите избори в САЩ.
Never mistake motion for action...
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
alx написа:за характеристиките- руснаците съм сигурен че имат добри постижения. но за бойната ефективност на едно оръжие можеш да съдиш _само_ от постиженията му на бойното поле. а там американците са се доказали (за добро или за лошо) като стане въпрос за тежки оръжия докато братушките имат плачевна ефективност в това отношение.
Значи дивизия от М1 никога не напада без подкрепа на поне дузина апачита отношеният на силите никога не е било 1:1 а 1:10-15-20 в полза на американците има нялко стотици повредени М1 слабото им място е страничната броня ,ниската скорост и т.н Един Турско-Сирийски конфликт щеше да покаже реално колко е ефективен е Т-72 но личното ми мнение и на някой американски военни че при отношение 1:1 М1 няма шанс с/у Т-72 като разбира се всичко зависи и от подготовката на екипажите, терена и т.н
Последна промяна ilia1984 на 05 Окт 2012, 16:46, променена общо 1 път
alx написа:танковите битки в ирак ... и въпреки това американците не са загубили нито един танк
заради апачитата и унищожената ПВО преди да влязат танковете
но превъзходството си е превъзходство както и да го погледнеш
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
ilia1984 написа:Значи дивизя от М1 никога не напада без подкрепа на поне дузина апачита отношеният на силите никога не е било 1:1 а 1:10-15-20 в полза на американците има нялко стотици повредени М1 слабото им място е страничната броня ,ниската скорост и т.н Един Турско-Сирийски конфликт щеше да покаже реално колко е ефективен е Т-72 но личното ми мнение и на някой американски военни че при отношение 1:1 М1 няма шанс с/у Т-72 като разбира се всичко зависи и от подготовката на екипажите, терена и т.н
факти. другото е както казах- за чашка.
прочети тука- в основните битки не е имало никаква въздушна подръжка и иракчаните са били със т72 танкове.. и са загубили ... много от тях. американците нямат м1 загуби до колкото съм чел.
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_73_Easting
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
Ако руснаците и китайците,ама по-скоро руснаците кажат "НЕ",не смятам че турците ще влязат където и да е било,освен в спалното да си почиват,онези (руснаците) само да им окажат логистична подкрепа,до там с прегазването на сирия.
alx написа:
прочети тука- в основните битки не е имало никаква въздушна подръжка и иракчаните са били със т72 танкове.. и са загубили ... много от тях. американците нямат м1 загуби до колкото съм чел.
още на 2рия параграф пише, че в състава на 2 бронирана рота (основната сила на УСА в тази битка) има 1 взвод апачита освен 3те взвода танкове
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Хаос написа:alx написа:
още на 2рия параграф пише, че в състава на 2 бронирана рота (основната сила на УСА в тази битка) има 1 взвод апачита освен 3те взвода танкове
е прочети го цялото де

... основните сблъсъци са били без еър съпорт и е било абсолютно меле...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Е.Димитров написа:Ако руснаците и китайците,ама по-скоро руснаците кажат "НЕ",не смятам че турците ще влязат където и да е било,освен в спалното да си почиват,онези (руснаците) само да им окажат логистична подкрепа,до там с прегазването на сирия.
Те затова турците действат деликатно. Ако Сирия нахлуе в Турция или започне да обстрелва нейна територия, руснаците и китайците не могат да окажат подкрепа. Поне официално.
Never mistake motion for action...
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
я из между другото кажете някоя добра военна игра,че ми се доцъка като ви четях мненията

- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
alx написа:ilia1984 написа:Значи дивизя от М1 никога не напада без подкрепа на поне дузина апачита отношеният на силите никога не е било 1:1 а 1:10-15-20 в полза на американците има нялко стотици повредени М1 слабото им място е страничната броня ,ниската скорост и т.н Един Турско-Сирийски конфликт щеше да покаже реално колко е ефективен е Т-72 но личното ми мнение и на някой американски военни че при отношение 1:1 М1 няма шанс с/у Т-72 като разбира се всичко зависи и от подготовката на екипажите, терена и т.н
факти. другото е както казах- за чашка.
Alx Само се хабиш, все едно дискутираш със стена

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тука си някои хора са наистина под влияние на американската пропаганда и то сериозно.Тва дето американците нямали загубен танк ..хах такава смешка е туй че те самите сигурно няма си повярват.
http://www.primeportal.net/m1_damaged_iraq.htm
Това е специално за почитателите на "непобедимата" американска армия
На единия купула му е пробит открай докрай от обикновено РПГ
http://www.primeportal.net/m1_damaged_iraq.htm
Това е специално за почитателите на "непобедимата" американска армия

На единия купула му е пробит открай докрай от обикновено РПГ

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5