Собствениците на БМВ са най-агресивните шофьори
Модератор: Общи модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Собствениците на БМВ са най-агресивните шофьори
mangini написа:dr.peshev написа:Агресивен шофьор е този,който търси конфликти ,а не този който кара бързо!
![]()

Чета някаква препирня за бързо и бавно каране и се включвам с едно много съществено уточнение: проблемът не е в бавно-движещите се коли, които изпреварват тировете бавно, проблемът е когато решат да ги изпреварват 30метра преди да ги застигна и изпреваря. И макар каращи бавно, те за мен попадат именно в горния цитат - търсят конфликт с мен и проявяват агресия. Не ми пука каква е причината (неумение, липса на преценка, опит за превъзпитание, непукизъм и т.н.), но те проявяват агресия към мен и останалите, независимо, че моментната им скорост е 70-80 км/ч под моята. Никога не съм присветнал на човек, който си е започнал маневрата отдалече и изпреварва бавно, а аз просто се движа бързо и го застигам. Но виж на малоумниците, които се опитват да ме убият като изскачат точно пред мен, на разстояние, опасно дори при 10 км/ч над тяхната скорост, си позволявам да покажа, че са сбъркали.
Never mistake motion for action...
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Аз имам въпрос...когато карам например по бул.България, в най-лява лента с 80км/ч... на следващия светофар ще завивам на ляво, защо по дяволите всеки път, някой залепен зад мен ми свети и свири и ме псува...къде да ида???
Ако се прибера в средна лента после може и да не мога да се престроя, ако дам газ, ще надвиша много ограничението...за къде бързате толкова бе хора???
Иначе за статията, ами вярно е. БМВ-то ме предразполага да го настъпвам, да го карам "по-спортно" и т.н.. Просто ми е кеф да я карам тая кола....без изцепки разбира се.
Ако се прибера в средна лента после може и да не мога да се престроя, ако дам газ, ще надвиша много ограничението...за къде бързате толкова бе хора???
Иначе за статията, ами вярно е. БМВ-то ме предразполага да го настъпвам, да го карам "по-спортно" и т.н.. Просто ми е кеф да я карам тая кола....без изцепки разбира се.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Много хора не са наясно, че в градски условия всеки има право да ползва най-удобната за него лента... за движение в момента, като спазва пътната маркировка (т.е. не важи и когато лентата е само за наляво, а ти си караш направо)... но това остатъчно мислене, че най-лявата лента е най-бързата все още седи... аз затова по големите булеварди или поне две ленти в посока като има някой в лявата лента го изпреварвам и от дясно... предвид условието, че всеки може да използва най-удобната за него лента в градски условия (спазвайки разбира се пътната маркировка!), изпреварването от дясно спокойно може да се интерпретира като преустрояване в дясната лента и движение по нея в права посока.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
У наше село познавам поне двама, които яко настъпват в града и слава Богу, бели няма, още. Наистина гледаш го човека, добър човек, хрисим дето се вика, като седне у тая кола, какво става, незнам. Пък дали външния вид не лъже? Всеки случай, на мен ми струваше усилия на волята и нервите, да си наложа да карам по правилата и искам да кажа, че не е лесно. Моята скорост по междуградски пътища по едно време беше магистралната такава, след последните промени. Струваше ми усилие, да задържа скоростта до 90-100 км/ч. Незнам, колата ли предразполага, манталитет ли е или какво, психика, обаче като завъртя ключа и дяволът се събужда сякаш. Казват, автоматика бил за пенсионери. Да дойдат мене да ме питат. Сички, дето съм ги изпреварил, дето съм ги гонил и изпреварил, дето не съм им дал да ме изпреварят и т.н. Не се гордея, а се срамувам. Бих препоръчал на всеки това болезнено упражнение, да олекоти десния крак колкото се може повече. Не ми е за общественото мнение, нито за впечатленията на някой си, нито за някакви проучвания, нито дори за марката. А за живота. Жена ми още трепери като седна да карам, въпреки всичките ми увещания. Иначе изглеждам добре и хората ме приемат обикновенно. Колко е измамно всичко.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Vra4anin големи лимузини караме ние
Не ме разбирай погрешно, не съм от хората, които изпреварват със 120 на магистралата и излизат 10-20-30 метра пред засилена кола в ляво и дето ги бОли дедовия. Не помня и да ми се е случвало някой да ми светка или камо ли да ме гледа лошо след това
Случвало ми се е, но не когато аз съм карал. Разбира се имало е моменти, когато примерно има няколко тира или коли, които се движат да кажем със 100 и докато ги изпреваря да ме настигне някой и да ми се лепне. И разбира се, че изпреварвам колкото мога по-бързо и се прибирам. Но тия напористите бързаци не разбират, че като изпреварваш да кажем 2 тира и разстоянието между тях е няколко метра, че не можеш като по филмите да се шмугнеш между тях, за да може той да мине.. това ми е идеята.
Аз лично на магистралата си карам, както и на обикновен извънградски път - повече от 110 мнооого рядко. Просто аз така виждам възможностите на колата. А на магистралата ще има да чакаш да включа 3та със 120
Като си карам бавно на магистралата (110) и като наближа тир си чакам да се отвори такъв прозорец, че хем да не ме настигне някой докато изпреварвам, хем да не пържа колата. И да ви кажа не е никак трудно. Ако пък има колона за изпреварване, си се засилвам от по-далечко
и ги минавам. Трябва просто елементарна съобразителност, а не настигаш някой, тръгваш да изпреварваш веднага и чааак тогава хвърляш бегъл поглед има ли някой в ляво. И после...еее ми че аз тръгнах, ще чака..
Ама то сигурно заради колата мразя магистралата
Elesar74 интересно мнение.. и при мен забелязвам нещо такова, но не и с хондата де
С нея като вдигна 100-110 и десният крак сам спира, че става лошо
Но примерно, когато карам БМВ-то на сестрата..
докато се усетя и съм 120 и просто не ги усещам, но се възпирам от още просто защото не е моя колата.. а говорим за 316 компот
В такива моменти се замислям как е възможно да караш някоя кола с да кажем 200 коня с 90-100.. Но имам още много хляб да изям докато имам такава кола, така че е рано да мисля за тия неща. За момента се радвам, че трупам опит с дараци, на които 100 им е мноооого 

Аз лично на магистралата си карам, както и на обикновен извънградски път - повече от 110 мнооого рядко. Просто аз така виждам възможностите на колата. А на магистралата ще има да чакаш да включа 3та със 120

Ама то сигурно заради колата мразя магистралата

Elesar74 интересно мнение.. и при мен забелязвам нещо такова, но не и с хондата де

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Много е лошо,когато колата те предразполага.Аз карам сравнително мощна кола.Един път си пътувам по Хемус с още 4 човека и багаж.Дойде една по-права отсечка и докато се усетя ускорявах с 240+...Та,мощната кола си е опасна,защото предразполага подсъзнателно. 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Автомобила е нож с две остриета. Можеш да убиеш, а може и да се самоубиеш. Ако автомобила те владее, белята става бързо. Ако автомобила ти отключва емоциите, тръпките и незнам си какво и това надделява над разума, готов си, рано или късно. Ако ти владееш автомобила обаче, разумно, вероятността е много по-малка. Като чуя вече за тия горните думи, за тръпки, за усещания, за .... и ми става страшно. BMW имат такъв слоган: радостта от шофирането, или нещо такова. Какво означава това? Ако радостта включва да натискаш десния педал яко, да изпреварваш непрекъснато, каква радост е това? Когато съм карал така, после се чувствам изнервен, карам се, ядосан съм. Докато светкам на някого дето ми се пречка, междувременно псувам или го обиждам и .... Това ли е радостта, това ли е радостта на шофирането? Няма да забравя един клип в Русия, доста въртян, как една компания с Е30 комби се размаза в един ТИР с над 200 км./ч и всичко избухна в пламъци. Сега си спомням, как аз, на магистралата до Пловдив, само и само да не позволя на една засилена Х5-ца да ме изпревари, вдигнах 210, а бяхме цялото семейство, тръгнали на почивка. И защо ми трябваше да го правя? А следващите въпроси започващи с "ако", не искам и да си ги задавам.
Последна промяна Elesar74 на 12 Окт 2012, 16:37, променена общо 1 път
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Трябва да имаш поне малко страх,иначе си играеш със живота,поне така съм забелязал.Имам доста приятели,които карат като изроди,наистина - владеят добре автомобила,ама късмета доста пъти ги е спасявал,просто прекрачват прекалено често границата.Аз от своя страна карам по-страхливо(или по-скоро си поставям граница) и не съм се завъртал,нито разминавал на косъм.Вярно - не става въпрос за нормално каране(а за келешлък),но и за там важи същото.Повече внимание + малко страх според мен е равно на малко повече сигурност.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Нали знаеш колега, едно нарицателно - ей го и тоя, безсмъртния. Като говориш за страх, явно дори и от смъртта няма страх.
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Лошото е, че веднъж ако ти мине "номера" и си мислиш, че винаги ще минава. Радвам се, че бързо минах пред този период, но явно някои хора така и не могат да го преодолеят и не осъзнават, че всъщност другите ги пазят. Вместо това те трупат някакво илюзорно самочувствие в неограничените си възможности зад волана и т.н... разбирате ме какво имам предвид. На всички ни се е и се случва да намаляме, защото някой идиот е решил да изпреварва точно срещу нас
и като го псуваме или присвяткаме съм на 100% сигурен, че той си казва - "кво искаш бе, разминахме се съвсем нормално", без грам от малкия му мозък да осъзнава, че сме се разминали "нормално" само и единствено защото ние и/или изпреварвания сме набили спирачки 
Vra4anin това ми е 3тата кола с 90 коня (как все така се получава не знам) и определено е с пъти по-пъргава и бърза от предишните две. Не ме разбирай погрешно, за 90те си коня е пушка. Просто моята е почти убита от каране и може би затова имам такова усещане на по-високите скорости.. не знам. А и тия обороти хич не ми се връзват
Моята със 100 е на 3000 оборота.. с 90 е на 2500.. а кво да говорим за 130-140
Твоята предполагам е хеч? Моята е седан, но едва ли оттам идва разликата. И тия 200?! Заводски й дават максимална 180, какви надолнища си ползвал не знам 

Vra4anin това ми е 3тата кола с 90 коня (как все така се получава не знам) и определено е с пъти по-пъргава и бърза от предишните две. Не ме разбирай погрешно, за 90те си коня е пушка. Просто моята е почти убита от каране и може би затова имам такова усещане на по-високите скорости.. не знам. А и тия обороти хич не ми се връзват

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
За съжаление съм съгласен че твърдението е вярно. Без да обиждам никой, за мен най-големите лумпени на пътя са тези с Х6-ците, Е36-ците и гоУфовете в този ред на подреждане. Не знам каква е причината, донякъде може би е вярно и това което се каза по-назад в темата - че вече за 1500-2000 лева всеки може да си вземе гоУф гти 150 коня или 320-ка 150 коня, и това го правят главно младежи току-що взели книжка. А за начинаещ шофьор на 18 години 150 коня са доста, още повече че тези коли предразполагат към ръчкане, искаш да натиснеш педала и да погъзарееш малко пред съучениците и оттам идват проблемите. При Х6-ците може би вече и самочувствието идва в повече, и се имат за шефове на пътя 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
goguma написа:За съжаление съм съгласен че твърдението е вярно. Без да обиждам никой, за мен най-големите лумпени на пътя са тези с Х6-ците, Е36-ците и гоУфовете в този ред на подреждане. Не знам каква е причината, донякъде може би е вярно и това което се каза по-назад в темата - че вече за 1500-2000 лева всеки може да си вземе гоУф гти 150 коня или 320-ка 150 коня, и това го правят главно младежи току-що взели книжка. А за начинаещ шофьор на 18 години 150 коня са доста, още повече че тези коли предразполагат към ръчкане, искаш да натиснеш педала и да погъзарееш малко пред съучениците и оттам идват проблемите. При Х6-ците може би вече и самочувствието идва в повече, и се имат за шефове на пътя
Е то си е така точно. Тия с Х и нещо си са в повечето случай шефове и некси не върви в личния свят шефче и седаш у изтребителя изпънат пастиран лъскарка таман излиза от вип мивката и да ти застане отпреде оня мръсен пернишки гоуф2 дизел 1.6 да бълва кълбета сажди.Немой сте равни на пътя некак не върви.Нахранваш го мощно и го отвяваш.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- D.Stanev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E 36 320i Touring
- Мечтае да кара: Мазерати
- Детайли за колата: Стар чук - сребристо комби Е36 от 96-та.
Ами... има известна доза истина, и тя е до толкова, доколкото една голяма част от принципно агресивните водачи предпочитат БМВ (напоследък май се пренасочиха към Ауди). Най-лошо впечатление ми прави напоследък женската агресия произтичаща от разни каки метнали се на някоя Х..-ка. Та жена в такава кола си е направо бедствие, особено пък и ако е малко бабаит парче - характеризира се с с няколко основни качества - самонадеяност, надменност, наглост и агресивност. С две думи - войнстваща простащина, но в женски вариант.
И... естествено винаги прави лошо впечатление да видиш селяк с гадна мутра да слиза от БМВ с анцуг, отвътре да бичи турбо чалга и да се поклаща тежко-тежко...
Добре, че е форума, иначе човек верно ще си създаде погрешна представа за каращите БМВ
И... естествено винаги прави лошо впечатление да видиш селяк с гадна мутра да слиза от БМВ с анцуг, отвътре да бичи турбо чалга и да се поклаща тежко-тежко...
Добре, че е форума, иначе човек верно ще си създаде погрешна представа за каращите БМВ

BMW Crash master
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Абе те ония с служебните бусове и баничарки не са агресивни нали? Бакшишите и те не са? Пенсионерите дето не могат да видят на 5 метра от колата и те са опасни...о да! Шофьорите на БМВ са си много добре!

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Естествено че ще се натиска БМВто повече... Като знаеш какво му е състоянието, като знаеш че няма да се разпадне, окачването е там, усещаш пътя, мотора няма да пръдне като му търсиш прекъсвача когато ти скимне... Все нормални неща... Ама другите коли не са на тоя принцип... 90 коня - 100 коня... Няма значение конете, преди седмица си пътувах до Стара Загора с 200, със 100 коня с климатик и на газ - никакви проблеми... И забелязах как хората са доста културни... Има няма за 600км. тоя ден, не повече от 2ма се престроиха кофти... Всеки се изтегля максимално бързо, гледат си хората 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.