Собствениците на БМВ са най-агресивните шофьори

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Собствениците на БМВ са най-агресивните шофьори

Мнение от Leon » 12 Окт 2012, 10:19

mangini написа:
dr.peshev написа:Агресивен шофьор е този,който търси конфликти ,а не този който кара бързо!

:yes: :yes:

:yes:

Чета някаква препирня за бързо и бавно каране и се включвам с едно много съществено уточнение: проблемът не е в бавно-движещите се коли, които изпреварват тировете бавно, проблемът е когато решат да ги изпреварват 30метра преди да ги застигна и изпреваря. И макар каращи бавно, те за мен попадат именно в горния цитат - търсят конфликт с мен и проявяват агресия. Не ми пука каква е причината (неумение, липса на преценка, опит за превъзпитание, непукизъм и т.н.), но те проявяват агресия към мен и останалите, независимо, че моментната им скорост е 70-80 км/ч под моята. Никога не съм присветнал на човек, който си е започнал маневрата отдалече и изпреварва бавно, а аз просто се движа бързо и го застигам. Но виж на малоумниците, които се опитват да ме убият като изскачат точно пред мен, на разстояние, опасно дори при 10 км/ч над тяхната скорост, си позволявам да покажа, че са сбъркали.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 12 Окт 2012, 12:09

Аз имам въпрос...когато карам например по бул.България, в най-лява лента с 80км/ч... на следващия светофар ще завивам на ляво, защо по дяволите всеки път, някой залепен зад мен ми свети и свири и ме псува...къде да ида???
Ако се прибера в средна лента после може и да не мога да се престроя, ако дам газ, ще надвиша много ограничението...за къде бързате толкова бе хора???

Иначе за статията, ами вярно е. БМВ-то ме предразполага да го настъпвам, да го карам "по-спортно" и т.н.. Просто ми е кеф да я карам тая кола....без изцепки разбира се.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Окт 2012, 12:13

Много хора не са наясно, че в градски условия всеки има право да ползва най-удобната за него лента... за движение в момента, като спазва пътната маркировка (т.е. не важи и когато лентата е само за наляво, а ти си караш направо)... но това остатъчно мислене, че най-лявата лента е най-бързата все още седи... аз затова по големите булеварди или поне две ленти в посока като има някой в лявата лента го изпреварвам и от дясно... предвид условието, че всеки може да използва най-удобната за него лента в градски условия (спазвайки разбира се пътната маркировка!), изпреварването от дясно спокойно може да се интерпретира като преустрояване в дясната лента и движение по нея в права посока.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 12 Окт 2012, 13:26

У наше село познавам поне двама, които яко настъпват в града и слава Богу, бели няма, още. Наистина гледаш го човека, добър човек, хрисим дето се вика, като седне у тая кола, какво става, незнам. Пък дали външния вид не лъже? Всеки случай, на мен ми струваше усилия на волята и нервите, да си наложа да карам по правилата и искам да кажа, че не е лесно. Моята скорост по междуградски пътища по едно време беше магистралната такава, след последните промени. Струваше ми усилие, да задържа скоростта до 90-100 км/ч. Незнам, колата ли предразполага, манталитет ли е или какво, психика, обаче като завъртя ключа и дяволът се събужда сякаш. Казват, автоматика бил за пенсионери. Да дойдат мене да ме питат. Сички, дето съм ги изпреварил, дето съм ги гонил и изпреварил, дето не съм им дал да ме изпреварят и т.н. Не се гордея, а се срамувам. Бих препоръчал на всеки това болезнено упражнение, да олекоти десния крак колкото се може повече. Не ми е за общественото мнение, нито за впечатленията на някой си, нито за някакви проучвания, нито дори за марката. А за живота. Жена ми още трепери като седна да карам, въпреки всичките ми увещания. Иначе изглеждам добре и хората ме приемат обикновенно. Колко е измамно всичко.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 12 Окт 2012, 15:37

Vra4anin големи лимузини караме ние :mhihi: Не ме разбирай погрешно, не съм от хората, които изпреварват със 120 на магистралата и излизат 10-20-30 метра пред засилена кола в ляво и дето ги бОли дедовия. Не помня и да ми се е случвало някой да ми светка или камо ли да ме гледа лошо след това :mhihi: Случвало ми се е, но не когато аз съм карал. Разбира се имало е моменти, когато примерно има няколко тира или коли, които се движат да кажем със 100 и докато ги изпреваря да ме настигне някой и да ми се лепне. И разбира се, че изпреварвам колкото мога по-бързо и се прибирам. Но тия напористите бързаци не разбират, че като изпреварваш да кажем 2 тира и разстоянието между тях е няколко метра, че не можеш като по филмите да се шмугнеш между тях, за да може той да мине.. това ми е идеята.

Аз лично на магистралата си карам, както и на обикновен извънградски път - повече от 110 мнооого рядко. Просто аз така виждам възможностите на колата. А на магистралата ще има да чакаш да включа 3та със 120 :mhihi: Като си карам бавно на магистралата (110) и като наближа тир си чакам да се отвори такъв прозорец, че хем да не ме настигне някой докато изпреварвам, хем да не пържа колата. И да ви кажа не е никак трудно. Ако пък има колона за изпреварване, си се засилвам от по-далечко :mhihi: и ги минавам. Трябва просто елементарна съобразителност, а не настигаш някой, тръгваш да изпреварваш веднага и чааак тогава хвърляш бегъл поглед има ли някой в ляво. И после...еее ми че аз тръгнах, ще чака.. :kuku:

Ама то сигурно заради колата мразя магистралата :mhihi:

Elesar74 интересно мнение.. и при мен забелязвам нещо такова, но не и с хондата де :mrgreen: С нея като вдигна 100-110 и десният крак сам спира, че става лошо :mhihi: Но примерно, когато карам БМВ-то на сестрата.. :nono: докато се усетя и съм 120 и просто не ги усещам, но се възпирам от още просто защото не е моя колата.. а говорим за 316 компот :mhihi: В такива моменти се замислям как е възможно да караш някоя кола с да кажем 200 коня с 90-100.. Но имам още много хляб да изям докато имам такава кола, така че е рано да мисля за тия неща. За момента се радвам, че трупам опит с дараци, на които 100 им е мноооого :angel:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 12 Окт 2012, 16:24

Много е лошо,когато колата те предразполага.Аз карам сравнително мощна кола.Един път си пътувам по Хемус с още 4 човека и багаж.Дойде една по-права отсечка и докато се усетя ускорявах с 240+...Та,мощната кола си е опасна,защото предразполага подсъзнателно. :dummy:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 12 Окт 2012, 16:27

Автомобила е нож с две остриета. Можеш да убиеш, а може и да се самоубиеш. Ако автомобила те владее, белята става бързо. Ако автомобила ти отключва емоциите, тръпките и незнам си какво и това надделява над разума, готов си, рано или късно. Ако ти владееш автомобила обаче, разумно, вероятността е много по-малка. Като чуя вече за тия горните думи, за тръпки, за усещания, за .... и ми става страшно. BMW имат такъв слоган: радостта от шофирането, или нещо такова. Какво означава това? Ако радостта включва да натискаш десния педал яко, да изпреварваш непрекъснато, каква радост е това? Когато съм карал така, после се чувствам изнервен, карам се, ядосан съм. Докато светкам на някого дето ми се пречка, междувременно псувам или го обиждам и .... Това ли е радостта, това ли е радостта на шофирането? Няма да забравя един клип в Русия, доста въртян, как една компания с Е30 комби се размаза в един ТИР с над 200 км./ч и всичко избухна в пламъци. Сега си спомням, как аз, на магистралата до Пловдив, само и само да не позволя на една засилена Х5-ца да ме изпревари, вдигнах 210, а бяхме цялото семейство, тръгнали на почивка. И защо ми трябваше да го правя? А следващите въпроси започващи с "ако", не искам и да си ги задавам.
Последна промяна Elesar74 на 12 Окт 2012, 16:37, променена общо 1 път
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 12 Окт 2012, 16:34

Трябва да имаш поне малко страх,иначе си играеш със живота,поне така съм забелязал.Имам доста приятели,които карат като изроди,наистина - владеят добре автомобила,ама късмета доста пъти ги е спасявал,просто прекрачват прекалено често границата.Аз от своя страна карам по-страхливо(или по-скоро си поставям граница) и не съм се завъртал,нито разминавал на косъм.Вярно - не става въпрос за нормално каране(а за келешлък),но и за там важи същото.Повече внимание + малко страх според мен е равно на малко повече сигурност.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 12 Окт 2012, 16:39

Нали знаеш колега, едно нарицателно - ей го и тоя, безсмъртния. Като говориш за страх, явно дори и от смъртта няма страх.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 12 Окт 2012, 16:57

Лошото е, че веднъж ако ти мине "номера" и си мислиш, че винаги ще минава. Радвам се, че бързо минах пред този период, но явно някои хора така и не могат да го преодолеят и не осъзнават, че всъщност другите ги пазят. Вместо това те трупат някакво илюзорно самочувствие в неограничените си възможности зад волана и т.н... разбирате ме какво имам предвид. На всички ни се е и се случва да намаляме, защото някой идиот е решил да изпреварва точно срещу нас :kuku: и като го псуваме или присвяткаме съм на 100% сигурен, че той си казва - "кво искаш бе, разминахме се съвсем нормално", без грам от малкия му мозък да осъзнава, че сме се разминали "нормално" само и единствено защото ние и/или изпреварвания сме набили спирачки :clap:

Vra4anin това ми е 3тата кола с 90 коня (как все така се получава не знам) и определено е с пъти по-пъргава и бърза от предишните две. Не ме разбирай погрешно, за 90те си коня е пушка. Просто моята е почти убита от каране и може би затова имам такова усещане на по-високите скорости.. не знам. А и тия обороти хич не ми се връзват :shock: Моята със 100 е на 3000 оборота.. с 90 е на 2500.. а кво да говорим за 130-140 :mhihi: Твоята предполагам е хеч? Моята е седан, но едва ли оттам идва разликата. И тия 200?! Заводски й дават максимална 180, какви надолнища си ползвал не знам :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 12 Окт 2012, 21:41

За съжаление съм съгласен че твърдението е вярно. Без да обиждам никой, за мен най-големите лумпени на пътя са тези с Х6-ците, Е36-ците и гоУфовете в този ред на подреждане. Не знам каква е причината, донякъде може би е вярно и това което се каза по-назад в темата - че вече за 1500-2000 лева всеки може да си вземе гоУф гти 150 коня или 320-ка 150 коня, и това го правят главно младежи току-що взели книжка. А за начинаещ шофьор на 18 години 150 коня са доста, още повече че тези коли предразполагат към ръчкане, искаш да натиснеш педала и да погъзарееш малко пред съучениците и оттам идват проблемите. При Х6-ците може би вече и самочувствието идва в повече, и се имат за шефове на пътя :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Окт 2012, 21:55

goguma написа:За съжаление съм съгласен че твърдението е вярно. Без да обиждам никой, за мен най-големите лумпени на пътя са тези с Х6-ците, Е36-ците и гоУфовете в този ред на подреждане. Не знам каква е причината, донякъде може би е вярно и това което се каза по-назад в темата - че вече за 1500-2000 лева всеки може да си вземе гоУф гти 150 коня или 320-ка 150 коня, и това го правят главно младежи току-що взели книжка. А за начинаещ шофьор на 18 години 150 коня са доста, още повече че тези коли предразполагат към ръчкане, искаш да натиснеш педала и да погъзарееш малко пред съучениците и оттам идват проблемите. При Х6-ците може би вече и самочувствието идва в повече, и се имат за шефове на пътя :dunno:

Е то си е така точно. Тия с Х и нещо си са в повечето случай шефове и некси не върви в личния свят шефче и седаш у изтребителя изпънат пастиран лъскарка таман излиза от вип мивката и да ти застане отпреде оня мръсен пернишки гоуф2 дизел 1.6 да бълва кълбета сажди.Немой сте равни на пътя некак не върви.Нахранваш го мощно и го отвяваш. :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E 36 320i Touring
Мечтае да кара: Мазерати
Детайли за колата: Стар чук - сребристо комби Е36 от 96-та.

Мнение от D.Stanev » 12 Окт 2012, 22:02

Ами... има известна доза истина, и тя е до толкова, доколкото една голяма част от принципно агресивните водачи предпочитат БМВ (напоследък май се пренасочиха към Ауди). Най-лошо впечатление ми прави напоследък женската агресия произтичаща от разни каки метнали се на някоя Х..-ка. Та жена в такава кола си е направо бедствие, особено пък и ако е малко бабаит парче - характеризира се с с няколко основни качества - самонадеяност, надменност, наглост и агресивност. С две думи - войнстваща простащина, но в женски вариант.
И... естествено винаги прави лошо впечатление да видиш селяк с гадна мутра да слиза от БМВ с анцуг, отвътре да бичи турбо чалга и да се поклаща тежко-тежко...
Добре, че е форума, иначе човек верно ще си създаде погрешна представа за каращите БМВ 8)
BMW Crash master

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 12 Окт 2012, 22:05

Абе те ония с служебните бусове и баничарки не са агресивни нали? Бакшишите и те не са? Пенсионерите дето не могат да видят на 5 метра от колата и те са опасни...о да! Шофьорите на БМВ са си много добре!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 13 Окт 2012, 0:07

Естествено че ще се натиска БМВто повече... Като знаеш какво му е състоянието, като знаеш че няма да се разпадне, окачването е там, усещаш пътя, мотора няма да пръдне като му търсиш прекъсвача когато ти скимне... Все нормални неща... Ама другите коли не са на тоя принцип... 90 коня - 100 коня... Няма значение конете, преди седмица си пътувах до Стара Загора с 200, със 100 коня с климатик и на газ - никакви проблеми... И забелязах как хората са доста културни... Има няма за 600км. тоя ден, не повече от 2ма се престроиха кофти... Всеки се изтегля максимално бързо, гледат си хората :yes:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата