Нерегистрирани коли в данъчното
Модератор: Общи модератори
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Нерегистрирани коли в данъчното
номера да се "продаде" с пълномощно с право на ползвателя да си я пререгистрира, не минава ли вече - при него не искаха бележка?
sub_eleven написа:номера да се "продаде" с пълномощно с право на ползвателя да си я пререгистрира, не минава ли вече - при него не искаха бележка?
Това е възможно винаги- то си е просто упълномощаване, а не продажба. Само се иска да си максимално тъп. Кола НИКОГА не се "продава" с пълномощно- пробваш ли ще си поредният който ще псува и ще се чуди отде му дойдоха множество проблеми на главата. Примери:
1: Снимки от камери- глобите са за теб. Това, че си я дал на някой с пълномощно значи едно нищо- човека ще каже "Да, имам право да я карам, но тогава НЕ съм бил аз зад волана" и познай кой го духа. Колата е твоя- ти отговаряш за ВСИЧКО.
2: Спират го, дрегер и резултата е над 0,5 промила. Да те "зарадвам", че и ти оставаш без книжка щото си дал колата на някой дето е пил.
3: ПТП- ако "купувача" избяга познай кой отнася дебелото дърво. Ако има пострадали не щеш да знаеш какво те чака.
Има и бонуси разбира се:
1: Всички данъци се трупат на твой гръб.
2: Много лесно колата може да изчезне от тая земя. "Приятна" борба с КАТ и данъчно да бракуваш кола която не съществува и за която силно вероятно нямаш кьорав документ.
ПС: Кола с пълномощно не "продавам" дори и на брат си. Или е моя, или е негова- няма среден вариант.
F3P написа:sub_eleven написа:номера да се "продаде" с пълномощно с право на ползвателя да си я пререгистрира, не минава ли вече - при него не искаха бележка?
Това е възможно винаги- то си е просто упълномощаване, а не продажба. Само се иска да си максимално тъп. Кола НИКОГА не се "продава" с пълномощно- пробваш ли ще си поредният който ще псува и ще се чуди отде му дойдоха множество проблеми на главата. Примери:
1: Снимки от камери- глобите са за теб. Това, че си я дал на някой с пълномощно значи едно нищо- човека ще каже "Да, имам право да я карам, но тогава НЕ съм бил аз зад волана" и познай кой го духа. Колата е твоя- ти отговаряш за ВСИЧКО.
2: Спират го, дрегер и резултата е над 0,5 промила. Да те "зарадвам", че и ти оставаш без книжка щото си дал колата на някой дето е пил.
3: ПТП- ако "купувача" избяга познай кой отнася дебелото дърво. Ако има пострадали не щеш да знаеш какво те чака.
Има и бонуси разбира се:
2: Много лесно колата може да изчезне от тая земя. "Приятна" борба с КАТ и данъчно да бракуваш кола която не съществува и за която силно вероятно нямаш кьорав документ.
ПС: Кола с пълномощно не "продавам" дори и на брат си. Или е моя, или е негова- няма среден вариант.
Последната си кола оставих на брата и си я прехвърлих на него както си е реда. Последното от колегата важи с пълна сила!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Exesus написа:F3P написа:sub_eleven написа:номера да се "продаде" с пълномощно с право на ползвателя да си я пререгистрира, не минава ли вече - при него не искаха бележка?
Има и бонуси разбира се:
Последната си кола оставих на брата и си я прехвърлих на него както си е реда. Последното от колегата важи с пълна сила!
Абсолютно точно

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
За София знам, че от началото на тази година всеки месец КАТ праща данните за новорегистрирани автомобили по общините, така че няма вариант да не лъсне в един момент, ако не се регистрира в данъчното. Вероятно в някакъв момент ще прехвърлят цялата база данни на КАТ, но засега завареното положение е на принципа на доброволната регистрация или минаване между капките по някакъв начин.
Never mistake motion for action...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
F3P написа:...
какво се нахвърлихте като ястреби...? Дори задкулисни подмятания, че съм бил тъп?!
Пълномощното ще го направиш срочно - до една седмица или два-три дена, колкото да може ползвателя да смогне да я прехвърли. Ако не я прехвърли, да се оправя - реално няма да има право дори да кара колата ти. Никой няма да я остави непрехвърлена при този срок и условия + за твоя сигурност можеш да идеш с него до КАТ за да си спокоен(ако се притесняваш).
Аз така продадох нерегистриран в данъчното мотор преди 4 години. Със срочно пълномощно, при абсолютно редовен нотариус(не ми се разкарваше и редеше на опашката при нередовния)... Да има рискове, но всичко зависи и от срока, който поставиш... А и все пак гледайте на кой продавате, всеки нормален човек купуващ кола, която не е тотал кенеф за жълти стотинки, ще предпочете да си я прехвърли.
А ако пълномощното е безсрочно - тогава съм съгласен за негативите.
п.п и какви данъци ти се трупат на твой гръб, като точно поради липса на регистрация в данъчното се прави тази врътка???
п.п2 пак бих продал с пълномощно ако ми се наложи.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Аз не разбирам, защо не ги регистрирате тия коли в данъчното... Тая тема сме я дъвкали хиляди пъти ама ... всички плащат, вие не плащате, не ви ли е малко...неудобно

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
cHaunepucTa написа:не ви ли е малко...неудобно![]()
напротив в БГ, който си плаща данъците е балък

ама иначе всички имат претенции за всичко ...

ама все ще е така докато:
- има нотариуси дето може да се мине по втория начин
- от лелята на гишето зависи каква глоба ще ти напише
- глобата е 20лв
- трябва някаква специална връзка м/у КАТ и общината все едно са на различни планети
и тн. мейд ин БГ глупости

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Понеже не разбирам, та да питам - какво значи срочно пълномощно, примерно след изтичане на срока му, не сте прехвърлили собствеността и пак негативите са за теб, не че докато е в сила пак не го отнасяш.Или след изтичането си прибираш колата 

only rear wheel drive
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Еми точно това,след изтичане на упоменатия срок,спира да е валидно.Мен ми е чудно как има все още балами да купуват така кола.Дори и пълномощното ,което някой ви е дал да се води безсрочно,той може по всяко време да го оттегли пред нотариус и това е.Пълномощното си е нож с две остриета и за двете страни,защото задълженията и правата по автомобила си остават за упълномощителя,като тук бих акцентирал в/у задължения,докато пък упълномощения само ползва и представлява,но не носи отговорностите като глоби,данъци,фишове писани в отсъствие на водач.........Ясно ми е че евтини каляски се продават само по този начин,щот за кола за 10-15К еуро едва ли някой ще ги плати срещу едно смешно пълномощно.
Иначе в едно пълномощно за да е спокоен донякъде упълномощения задължително трябва да присъстват:
1.упълномощителят декларира че колата е закупена изцяло със средства на пълномощника
2.упълномощителят разрешава упълномощеният да се разпорежда, да продава, залага, заменя, дарява колата на който намери за добре вклщчително на себе си и без да иска разрешение от упълномощителя
3.упълномощителя разрешава на упълномошения да го представлява пред КАТ, данъчните, застрахователите и др институции
Иначе в едно пълномощно за да е спокоен донякъде упълномощения задължително трябва да присъстват:
1.упълномощителят декларира че колата е закупена изцяло със средства на пълномощника
2.упълномощителят разрешава упълномощеният да се разпорежда, да продава, залага, заменя, дарява колата на който намери за добре вклщчително на себе си и без да иска разрешение от упълномощителя
3.упълномощителя разрешава на упълномошения да го представлява пред КАТ, данъчните, застрахователите и др институции
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
cHaunepucTa написа:Аз не разбирам, защо не ги регистрирате тия коли в данъчното... Тая тема сме я дъвкали хиляди пъти ама ... всички плащат, вие не плащате, не ви ли е малко...неудобно![]()
Добре, на какъв език да обясня, че данъка на колата ми е 1/3 от стойността и, освен това всяка година плащаш и все повече и повече си трошиш колата по хубави пътища. И никога няма да разбереш къде отиват тези пари

ATR-42/72
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
По тази логика спри да плащаш здравните и пенсионите си осигуровки, и там парите не е ясно къде отиват. Сумите годишно там са значително по-големи от данъка на колата.
only rear wheel drive
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
DLVasilev написа:...
май ти нещо не разбираш.
Във всяка държава притежанието на автомобил е скъпо начинание и затова си има причини.
Това, че на теб не ти изнася данъка си е твой проблем.
Проблема на държавата, е че има вратички благодарение, на които ти можеш да си караш скрапа (както ти си го описал) без данък
а това, че едва ли не се изкарваш Робин Худ щото не си плащаш данка е повече от смешно ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
K_Ilkov написа:DLVasilev написа:...
май ти нещо не разбираш.
Във всяка държава притежанието на автомобил е скъпо начинание и затова си има причини.
Това, че на теб не ти изнася данъка си е твой проблем.
Проблема на държавата, е че има вратички благодарение, на които ти можеш да си караш скрапа (както ти си го описал) без данък
а това, че едва ли не се изкарваш Робин Худ щото не си плащаш данка е повече от смешно ...
Май ти нещо не разбра, аз имам три коли, на 2 от които си плащам данъка, а на една не плащам, тъй като част от нея седи на 4 стойки, а останалите части са по рафтовете и по мазето. И не се изкарвам никакъв и не съм аз смешния, смешния си ти, щото ми се връзваш

Не че по света е скъпо да имаш кола, просто тука е някакъв невиждан лукс да имаш такава с такива заплати. Кажи ми , че не е вярно

Я ми кажи защо се плаща тоя данък. Само това искам да ми кажеш. Какво му е предназначението?

ATR-42/72
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
DLVasilev написа:Я ми кажи защо се плаща тоя данък. Само това искам да ми кажеш. Какво му е предназначението?
ей сега сядам да ти преподавам икономикс

това, че се потребяват кофти парите е въпрос, които е съществен, но неплащането на данъци не е решението

...