Забраната за пушене

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: Отпада забраната за пушене

Мнение от spacepl » 12 Дек 2012, 12:39

DLVasilev написа:
drevnia написа:
boksioraE39 написа:
sean-john написа:
Хаос написа:ама никого не го интересува колко си внесъл
интересува ни да не димите, да не смърдим на вашият наркотик, с който бавно но съвсем сигурно се убивате ден след ден, с който бавно и сигурно убивате децата си, дори преди да са се родили итн
интересува ме като седна на кръчма да ям само квото съм поръчал, без гарнитура от вашата смрад
интересува ме в заведението да е свежо, а не кочина заради вашия порок
интересува ме здравето ми да не го съсипват слабоволеви хора, които не могат да откажат едни цигари!

Евала! По точно няма накъде...а какви коментари съм чувал от пушачи... ( те са много болни на тази тема) Все те ощетени,а колко е просто да излезеш да запалиш 1 цигара за 2 минути и да си влезеш на топло... ами непушача за да не се трови какво трябва да направи? Да се затвори вкъщи и да не мърда никъде? Това е смешното,защото пушачите по този начин цял живот тровят живота си + на ВСИЧКИ околни...заради един дискомфорт да излезеш за 2мин... и това САМО зимата.

Както казах,това ще е голяма крачка назад ако е вярно...БОКО правилно казва,че всичко е до свикване и с това ще се свикне само воля да има да се издържи на тези "протести".Ако караме така да продължаваме по начина по който сме свикнали да живеем и да не се стремим да се развиваме като ценности, възпитание, култура...се ганьовци ще си остане...А не мой добри приятели(и не само те) като им кажа колко е гадно да се пуши вътре да ме гледат лошо с поглед "още една дума и ще си имаме разправия".Смешно е!

И вие нещо много се превъзбудихте в тая тема,не защитавам пушачи/непушачи но изкарахте баси определенията,като не искате да ви пушат си стойте в къщи бе! :kuku:

Ми, като искаш да пушиш прави го навън бе !

Ми като искаш чист въздух ти седи навън бе!

КОНСТИТУЦИЯ

Глава първа
ОСНОВНИ НАЧАЛА

...
Чл. 55.
Гражданите имат право на здравословна и благоприятна околна среда в съответствие с установените стандарти и нормативи. Те са длъжни да опазват околната среда.
...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 12 Дек 2012, 12:41

spacepl написа:
DLVasilev написа:
drevnia написа:
boksioraE39 написа:
sean-john написа:
интересува ни да не димите, да не смърдим на вашият наркотик, с който бавно но съвсем сигурно се убивате ден след ден, с който бавно и сигурно убивате децата си, дори преди да са се родили итн
интересува ме като седна на кръчма да ям само квото съм поръчал, без гарнитура от вашата смрад
интересува ме здравето ми да не го съсипват слабоволеви хора, които не могат да откажат едни цигари!

Евала! По точно няма накъде...а какви коментари съм чувал от пушачи... ( те са много болни на тази тема) Все те ощетени,а колко е просто да излезеш да запалиш 1 цигара за 2 минути и да си влезеш на топло... ами непушача за да не се трови какво трябва да направи? Да се затвори вкъщи и да не мърда никъде? Това е смешното,защото пушачите по този начин цял живот тровят живота си + на ВСИЧКИ околни...заради един дискомфорт да излезеш за 2мин... и това САМО зимата.

Както казах,това ще е голяма крачка назад ако е вярно...БОКО правилно казва,че всичко е до свикване и с това ще се свикне само воля да има да се издържи на тези "протести".Ако караме така да продължаваме по начина по който сме свикнали да живеем и да не се стремим да се развиваме като ценности, възпитание, култура...се ганьовци ще си остане...А не мой добри приятели(и не само те) като им кажа колко е гадно да се пуши вътре да ме гледат лошо с поглед "още една дума и ще си имаме разправия".Смешно е!

И вие нещо много се превъзбудихте в тая тема,не защитавам пушачи/непушачи но изкарахте баси определенията,като не искате да ви пушат си стойте в къщи бе! :kuku:

КОНСТИТУЦИЯ

Глава първа
ОСНОВНИ НАЧАЛА

...
Чл. 55.
Гражданите имат право на здравословна и благоприятна околна среда в съответствие с установените стандарти и нормативи. Те са длъжни да опазват околната среда.
...

Имайте, те всички имат ма друг е въпроса какво получават от това :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 12 Дек 2012, 12:42

Тоя емотикон с хилежа те прави изключителен отворко - як си :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 12 Дек 2012, 12:56

spacepl написа:Тоя емотикон с хилежа те прави изключителен отворко - як си :)

И ти нема кво друго да кажеш ли?
А да не казвам аз ти какъв си
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 12 Дек 2012, 12:58

Брях, какъв съм?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 12 Дек 2012, 13:04

spacepl написа:
DLVasilev написа:
drevnia написа:
boksioraE39 написа:
sean-john написа:

КОНСТИТУЦИЯ

Глава първа
ОСНОВНИ НАЧАЛА

...
Чл. 55.
...

Айде тогава всички да слагате катализаторите, или както казвате и за пушенето, качвай се на рейсчето, малко по-студено е на спирките ама вътре не чак толкова.
Само моля Ви поне един истински довод да дадете. Това за смърденето не мисля че е довод, защото ако не на цигари тогава ще миришат дрехите на "манджа". За това "ми неми е приятно", то и на мен не ми е приятно на съседната маса да мляскат ама... А за тровенето, при една много добра вентилация и истински проверки, няма да има проблеми. Но това само си

П.С.
Пушач съм и ми е все тая дали ще се пуши вътре или не. И в двата случая се съобразявам. Просто ми станаха интересни разговорите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 12 Дек 2012, 13:18

Значи и преди съм го писал - мен много ме кефи да карам с 200 особено градско, не ми пука забрани или не, който не иска да си застрашава здравето да си седи у тях или да не ми минава по улицата.

И сега логично ли звучите пушачите с вашите доводи?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 12 Дек 2012, 13:27

BMW_RIDER написа:Значи и преди съм го писал - мен много ме кефи да карам с 200 особено градско, не ми пука забрани или не, който не иска да си застрашава здравето да си седи у тях или да не ми минава по улицата.

Сравняваш карането с 200 по бул.България примерно и една запалена цигара която пречи на гошко на "здравословния" живот,както казаха по-горе има си вентилация има/ше зали за пушачи/непушачи и т.н значи може компромисен вариянт а не само да ревете....
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 12 Дек 2012, 13:41

BMW_RIDER написа:Значи и преди съм го писал - мен много ме кефи да карам с 200 особено градско, не ми пука забрани или не, който не иска да си застрашава здравето да си седи у тях или да не ми минава по улицата.

Значи, да го кажа по твоя начин.

Обичаш да караш с 200 в града. В един момент понеже е опасно, правят специални платна само в които да се кара с 200. Но другите решават че искат и те да си карат трошките в тойто платно щото по другите е гадно ( или има дупки или е задрустване и т.н.). Започват да карат и те в твойто платно без да се допитват до теб ( или в добрия случай са те питали и ти си казал"- ОК няма да ми пречите".) И тогава идва момента тия с таратайките почват да руптаят как си карал много бързо и ще убиеш не само себе си а и другите около теб. След това ти затварят платното.

Извода е: Може аз да не съм добре, ама щом Вуте е зле, значи всичко е добре.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530d

Мнение от off_line » 12 Дек 2012, 13:58

Имам чувството че в тая държава няма нито един трезво мислещ, или и да има ,по-добре да го убият или екстрадират че да не се мъчи!
К'во е това: "Днес приехме закона за забрана на тютюнопушенето на обществени места, да видим как ще се отрази на хората, пък утре може да го махнем или да измислим някакъв компромисен вариант" и какъв е тоя компромис който може да се направи? Или ти е разрешено да пушиш навънка и го правиш или си стойш вкъщи(или на определените за тази цел места) и си се тровиш и вмирисваш сам!
..живота е прекалено кратък за грозни жени и бавни коли..

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Дек 2012, 14:39

Това наистина ще е само до изборите. После като минат и няма такова лигаво правителство като ГЕРБ ще си го забранят всеки е свободен да протестира колкото си иска. Справка - мандата на БСП ... нещо да се е отменило заради стачки? Не.
Макар, че като гледам тази тема отмяната на пушенето си е нож с две остриета за изборите - колкото доволни, толкова и недоволни ще има

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 12 Дек 2012, 17:27

© написа:Това наистина ще е само до изборите. После като минат и няма такова лигаво правителство като ГЕРБ ще си го забранят всеки е свободен да протестира колкото си иска. Справка - мандата на БСП ... нещо да се е отменило заради стачки? Не.
Макар, че като гледам тази тема отмяната на пушенето си е нож с две остриета за изборите - колкото доволни, толкова и недоволни ще има

Колега, в темата не се обсъжда партийна принадлежност ;) И според теб хората нямат право на глас, за това което се случва в държавата им? Ти да не си политик? :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Дек 2012, 18:13

Изображение

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 12 Дек 2012, 18:27

Абсолютно !
Доказаните ползи от тютюнопушенето са по-малко от доказаните вреди.
Бих искал да излизам със семейството си по заведения в които няма дим. Когато аз пуша го правя така, че не преча на никой.
Наскоро бях на частно парти 400 души - презентация на 2 нови витолки от куба, доста задимено беше НО всички бяха пушачи и няма проблеми.

Лобито е силно обаче, силно вероятно е да отпадне наистина забраната.
Все пак в България заведенията на глава от населението чупят рекордите - сравнено с други държави
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 12 Дек 2012, 18:31

Дано да не отпадне, щото ако стане ще се приравним с банановите републики.
Тежко му на тоя народ, който слага бизнес интересите на една шепа хора пред здравето си (и това при положение че на практика няма лекари и работеща здравна система) :kuku:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата