Отново катастрофа с БМВ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Отново катастрофа с БМВ...

Мнение от boksioraE39 » 03 Яну 2013, 14:43

flame написа:
Gari_82 написа:Е добре, за какво винаги трябва да се твърди, че шофьора е некадърен, без стаж и т.н

Колега, всеки що-годе безпристрастен наблюдател, може би ще заключи, че катастрофата ИМА ВЕРОЯТНОСТ да е причинена от:
- Засичане от друг автомобил
- Излязъл на платното човек или животно
- Дупка на пътя
- Спукана гума
- Отказали спирачки
- Друга техническа повреда
- Човешка грешка

Има обаче и една категория диви и завистливи селски бекове, които веднага щом разберат, че е катастрофирала някаква по-лъскава кола, веднага ще заключат, че СЪС СИГУРНОСТ:
- Водачът е бил от келеш и мамино синче нагоре
- Карал е с превишена скорост
- Правил се е на гъзар
- Нямал е достатъчно опит
- Ако не е бил пиян, значи е бил наркоман
- Всички, които карат по-хубави коли се вписват в горните критерии

Тия горните това ги крепи в живота - че като примерно не могат да си купят по-хубава кола, поне "гъзарите" заслужено ще мрат като са толкова отворени :kuku: :dummy:

Аз лично, поне докато не станат ясни истинските причини за катастрофата, бих се солидаризирал с колегата долу:
kinetism написа:Колкото и да напредват предпазните системи, все пак не трябва да забравяме, че физичните закони няма как да ги преборим. За това умната и с изправни автомобили, съобразени и обслужени за съответния сезон.

Прав си!!! :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 03 Яну 2013, 14:49

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2013/01/03/katastrofata-na-trakiia-zaradi-izprevarvane-prez-avariinata.176685 :

Изпреварване през аварийната лента и несъобразена скорост са причините за ужасяващата катастрофа на АМ “Тракия” вчера, при която загинаха двама младежи, а други трима са в болница със сериозни наранявания, съобщават от ОД на МВР Пазарджик.
Петимата души, возели се в колата, са млади хора - между 16 и 20 години. И петимата са жители на столицата.
Водач на джипа BMW X5 е бил 20-годишният А.М. Движейки се с несъобразена скорост, той предприел изпреварване през аварийната лента, но изгубил контрол над возилото. BMW-то се блъснало най-напред в разделителната мантинела, а после се забило в носеща колона на надлеза между селата Динката и Щърково при 82 километър на магистралата. Автомобилът се е движел в посока София.
В резултат на сблъсъка на място издъхват 18-годишната С.Н. и 18-годишният Ф.З. Шофьорът на автомобила и 16-годишен младеж са в тежко състояние с опасност за живота. Те са настанени в МБАЛ - Пазарджик.

Няма какво да го удряме на сърцераздирателни излияния.Кажете вие сега на родителите на тея загинали лапета че стечение на обстоятелствата е довело до това.
Колкото по-милозливи се пишат всички защитаващи подобни лекярски прояви,толкова повече пишлеменца ще се правят на екшън герои с псевдоджипове.Пет човека с багаж са още половин тон отгоре на тоя дръгел,който и без тва тежи не малко.С летни гуми и без да ми развивате теории че те не били важни,срамота е шофери с дългогодишен стаж да го твърдят,щот ако не на тва уж сухо място,на някой северен скат на магистралата със слана пак щяха да ядат бахура просто тук се е случило.И с тая скорост с която са се размазали какво е било това каране през аварийната лента,ако не нагло демонстриране на мутреене от едни други години????С колко се кара в аварийна че дори след удар да е в такова разкостено състояние великия джип на БМВ????
Това драйвърче заслужава да остане живо за да си носи последствияата и да бъде кълнато от родителите на загиналите до гроб.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 03 Яну 2013, 15:01

flame написа:- Бих се съгласил за годините и стажа на шофьора, самоличността на пострадалите вероятно е първото нещо, станало известно
- Никъде не видях, че джипът е бил на тати. А дори да е бил на тати - какво значение има?! :kuku:
- Превишена скорост - това дори журналистите не са си го изсмукали от пръстите, камо ли пресцентъра на МВР :idea:
- "Кифлите" може да са били негови роднини, а движението в аварийната лента да не е било изпреварване! :idea: :idea:
- Чест ти прави поне, че не приравни "взета алкохолна проба" на "положителна алкохолна проба"

Ама ти сериозно ли продължаваш да оборваш факти и едва ли не твърдиш че аз си ги измислям? Не бил на тати джипа - а на кой е? На 20 години шофьорът най-вероятно е мастит бизнесмен с хиляди левове доход? И да - има значение дали колата е твоя или не. С чужди коли хората си позволяват много повече своеволия, защото когато сам си купиш и поддържаш колата се отнасяш доста по-различно.

Освен това хората ти казват че става дума за ПРЕВИШЕНА скорост, ти твърдиш че не е било така. Има едни работи - спирачен път и свидетелски показания, които сигурно са били проверени преди да се заключи че скоростта е превишена. Според теб не бил изпреварвал през аварийната лента - а какво е правил там? Спрял е да пикае и някаква невидима сила го е треснала с 200 км/ч и го е пратила в мантинелата и после в колоната?

Сляп ли си или просто искаш да поддържаш докрай теорията си за завистливите "бекове", които между другото са прави в 99% от случаите? Или искаш да омаловажиш случая и вината на тоя дрисльо, погубил 2 млади живота?

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 03 Яну 2013, 15:06

Излезнаха разбирачите дето са били там,те са му купили "драгливия" джип и те знаят колко нагъл е човека и какво точно е станало....
Ае спрете се бе.......... :kuku: :kuku: :kuku:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Яну 2013, 15:09

Заледен участък, дупка или излязло животно на пътя не може ли да е кофти стечение на обстоятелствата? :dummy:
Ако бях прост бек щях да ти пожелая някое от горните, поотделно или заедно, да ти се случи на теб или твои близки...

Също смятам, че летните гуми зимно време са опасни, но първо изчаквам заключението на експертите, а не се правя на всезнайко...
И също така си мисля, че дори и с 90 км/ч може да стане такова мазало - все пак това е удар в бетонна стена, а не в 3-годишно борче :idea:

Ама дееа и богаташчетата недни, как ги мразя в червата, да знайте! Ако беше някой с ладичка катастрофиралия, къде по-добри думи щях да кажа за него! И даже щях да съм сигурен, че някое 20-годишно пияно наркоманче с на тати БМВ-то го е засялко от аварийната лента, за да катастрофира така лошо! :dummy:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Яну 2013, 15:16

Не, че е невъзможно, непредизвикано да стане нещо, въпреки и много по-малко вероятно. Колега всички знаем, че случая тука не е такъв. Дали караш X5 или lada 1500s и в двата случая може да си еднакво безрасъден.
Последна промяна b00st на 03 Яну 2013, 15:32, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от jordanpar » 03 Яну 2013, 15:17

Лица в Х5 на възраст 16-20 години,тва кво да ми говори-безотговорни родители,как най-малкото ще дадеш на сина си да кара дръгела на който даже не си сложил подходящите за сезона гуми????
Аз преди почти година вече се блъснах със 120,но бях сам и на място където си е за това-да караш колкото си искаш.И въпреки това се почуствах гузно ако имаше някой друг да кара до мен друга кола какво мазало щеше да стане,чак после се замислих за самия себе си и за късмета който е помогнал.
А тоя посерко с още 4 човешки живота си е позволил да рискува и е загубил на обществена пътна мрежа!!!Ами ако беше прескочил мантинелата и беше надолнище и е в другото платно вече с идващи срещу него с 120-180кмч????
Ей възпитавайте си правилно децата защото или ще ядат много бой по улиците или някой ден няма да се приберат живи!
Говоря така,защото само за 2012г три такива случая на гъзареещи се пръдльовци пред мен ми застрашиха живота.А после искат малко почивка от шамарите за да звънне на тате да дойде да му избърше наакания задник.
Последна промяна jordanpar на 03 Яну 2013, 15:21, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Яну 2013, 15:20

goguma написа:Ама ти сериозно ли продължаваш да оборваш факти и едва ли не твърдиш че аз си ги измислям? Не бил на тати джипа - а на кой е? На 20 години шофьорът най-вероятно е мастит бизнесмен с хиляди левове доход? И да - има значение дали колата е твоя или не. С чужди коли хората си позволяват много повече своеволия, защото когато сам си купиш и поддържаш колата се отнасяш доста по-различно.

Освен това хората ти казват че става дума за ПРЕВИШЕНА скорост, ти твърдиш че не е било така. Има едни работи - спирачен път и свидетелски показания, които сигурно са били проверени преди да се заключи че скоростта е превишена. Според теб не бил изпреварвал през аварийната лента - а какво е правил там? Спрял е да пикае и някаква невидима сила го е треснала с 200 км/ч и го е пратила в мантинелата и после в колоната?

Сляп ли си или просто искаш да поддържаш докрай теорията си за завистливите "бекове", които между другото са прави в 99% от случаите? Или искаш да омаловажиш случая и вината на тоя дрисльо, погубил 2 млади живота?

Колега, писания в някакви е-пампфлетки, които даже не ги бях чувал, за мен са ПИСАНИЯ, А НЕ ФАКТИ :idea: И ние с теб на 20 години като сме нямали такива джипове - не значи, че никой друг не може да има (колко и да ни е яд - нас двамата или поне единия от нас). И аз лично като карам чужди коли карам по-внимателно - нещо против?!

И ще ми посочиш ли къде точно в споменатото електронно издание пише ПРЕВИШЕНА? И как се установява превишената скорост - бай Герчо с ладичката като каже "Тоя ма задмина на магистралата все едно бях спрял" или като се измерят следите от гуми и като се огледа всичко подробно? :kuku:

И не допускаш ли, че може да е навлязъл в аварийната заради дупка, животно или нещо друго, което е извън неговия контрол?! :idea:

И аз не бих наричал с епитети някой ако не го познавам лично или ако не знам ТОЧНО И СЪС СИГУРНОСТ какво е направил. И може би това ме отличава от споменатите от теб персонажи, които в почти всички случаи лепят етикети и присъди, без въобще да знаят каква точно е ситуацията. Точто като талибаните, които наскоро се бунтуваха против филма за пророка Мохамед, без да го бяха гледали :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 03 Яну 2013, 15:23

абе и аз съм изпреварвал през аварийна лента (2-3 пъти, изобщо от както карам кола), ама винаги съм бил сам или макс. + още един човек, никога с пълна кола и с багаж....А кво остава да е зимата и с летни гуми...Ако наистина са били летни гуми на джипа.... :shock: :shock: :shock: Направо си плаче за катастрофа... И не знам тая колона на моста дали се явява като лошо стечение на обстоятелствата, че да завършат в нея, или добре, че е помогнала да не се превъртят в другата лента, че тогава щеше да е много по-голямо мазалото... абе кофти история, ама... Да си дадеш джипа на сина си да го кара ок, ама да го пуснеш с летни гуми зимата :shock: :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 03 Яну 2013, 15:32

flame написа:Колега, писания в някакви е-пампфлетки, които даже не ги бях чувал, за мен са ПИСАНИЯ, А НЕ ФАКТИ :idea: И ние с теб на 20 години като сме нямали такива джипове - не значи, че никой друг не може да има (колко и да ни е яд - нас двамата или поне единия от нас). И аз лично като карам чужди коли карам по-внимателно - нещо против?!

И ще ми посочиш ли къде точно в споменатото електронно издание пише ПРЕВИШЕНА? И как се установява превишената скорост - бай Герчо с ладичката като каже "Тоя ма задмина на магистралата все едно бях спрял" или като се измерят следите от гуми и като се огледа всичко подробно? :kuku:

И не допускаш ли, че може да е навлязъл в аварийната заради дупка, животно или нещо друго, което е извън неговия контрол?! :idea:

И аз не бих наричал с епитети някой ако не го познавам лично или ако не знам ТОЧНО И СЪС СИГУРНОСТ какво е направил. И може би това ме отличава от споменатите от теб персонажи, които в почти всички случаи лепят етикети и присъди, без въобще да знаят каква точно е ситуацията. Точто като талибаните, които наскоро се бунтуваха против филма за пророка Мохамед, без да го бяха гледали :idea:

Колега, това за скоростта го пише в статията, а тази новина я има в поне още десет сайта. Няма да коментираме журналистите - ясно е каква паплач представляват те, но в случая те не си измислят. НЯма нужда човекът с ладичката да казва, то спирачният път говори сам за себе си, освен това живите в колата също могат да кажат с колко се е движил.

И повярвай ми - и аз съм бил на 20 години и съм пробвал разни мощни коли, и знам колко бързо човек започва да се чувства БЕЗСМЪРТЕН. Тук не става дума за това че е имал Х5, повярвай ми, аз не му завиждам и ми дреме на шишарката какво кара, яд ме е че за едната гъзария си отиват млади и вероятно перспективни хора. Няма смисъл да говориш тия работи за животни, дупки и т.н. Ясно е че е яхнал Х5, прибирал се е отнякъде с приятелите и е решил да покаже майсторство. И не знам откъде ти дойдоха на акъла 90км/ч - за да стане на пастет Х5 е ясно че говорим за доста повече.

И не помня някой да съм наричал с епитети - ти обиди всички, наричайки ги селски бекове, просто защото отчитат обективната истина. Или все още твърдиш че хората със супер-скъпи коли карат като светци и разни завистливци ги псуват ей така за спорта?

Аватар

Мнение от jordanpar » 03 Яну 2013, 15:34

тва е снимка на хикса:
Изображение
всеки сам да си прецени дори и при недоброто дотам качество на снимката какви са гумите
а ето как трябва да бъдат като даваш на сина си да кара:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 03 Яну 2013, 16:22

Абе...едно време все едно само със зимни гуми са карали.Не,че не е фактор това ама ако се движил с адекватна скорост спрямо мъглата в конкретния случай надали е щял да завърши така.Проблема е,че в главата му е доста празно.
100 к.с. пак са много за младите шофьори...на 800кг. кола тия 100 коня са потенциална смъртна заплаха.Според мен пределната граница трябва да е 5-60 к.с. маааксимум!
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 03 Яну 2013, 16:35

С 90 к.с. кола и пет човека в нея съм правил на Тракия 150 без грижи, вие говорите за 100 к.с. и 800кг. Цялата истина е докато детенцето не направи едно 1000км. под зоркия поглед на родител да не се пуска само. Именно така ме учиха и мен преди 6 години. Поне хилядарка градско, селско - всяк'во! От тогава до сега не съм слизал от коли - мои, чужди, служебни. Позволявам си да карам бързо, но когато съм убеден във възможностите си, колата, обстановката и т.н.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Потребител
Аватар

Мнение от Dimitar111 » 03 Яну 2013, 16:39

Ужас ... такива неща стават като някой надцени собствените си възможности и нямат реална преценка за уменията си ....
Ние сме експерти в областта отпушване на канали ,а също и с дългогодишен опит и стаж и в отпушване на тръби . Предлагаме и канализационни тръби на ниски цени !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 03 Яну 2013, 16:45

При тази скорост ,при тези обстоятелства,със тези гуми който и да караше,с каквато и кола да е карал надали е щял да я овладее.Вие тука говорите за някакви синчета и бащички,но колко от вас предприемат такива изпреварвания на късмет,в Тубата има не един или два клипа с подобни герои далеч от възрастта за която не спира да се говори тук.Сърдим се като ни слагат пот общ знаменател- БМВисти.Еми вие правите същото.Тука е до човека.Аз подобна маневра не бих направил.Въпроса е да си вземе поука този който би обмислил да изпревари ТИР от дясно,независимо дали е на 18-20-30 или 60 години.
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата